Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz gorbep #6508 üzenetére

    Azert elobb be kell vezetni egy nem "szocialis" tipusu B-tarifas csoportot. Most ugyanis, mivel hoenergia-szolgaltatasra (bojler/hotarolo kalyha) a felhasznalasi teruletek, rendeletileg kell egyben futeni valami 4 vagy 6 orat _este_, amikor hazaer a jonep, hogy meleg lakas es meleg viz legyen. [Es a jellemzo felfutesi idok valami 2-3 ora per nap, de nem lehet hogy valakiknek kesobb kezdje, pl. furdes utan, masnapra...].
    Ha lenne olyan B-tarifa-csoport, ami arra az idoszakra van beelesitve, amikor a mostani B-k me'g futhetne'nek ugyan, de nem futenek, mert "tele vannak", akkor lehetne adni olcsobban az aramot (ejfel es 6 kozott peldaul). Ez az este 6 orai csucsot (mindenki hazaer es bekapcsol mindent _plusz_ el kell inditani a felfutos B-tarifa-csoportokat mert az utolsonak is kell me'g az ablakon belul indulnia) ha nem is simitja, de nem rontja tovabb. [Es ha mar van, meg lehetne engedni a nem szocialis B-tarifat hasznalni annak is, aki kalyhat/vizet fut vele... ne'mi armerseklesert lehetne ezen sokat segiteni.]
    Csak sajnos tudjuk a napelemes mizeriabol, meg az e-rollerekbol, hogy barmilyen logikus is, a jogszabaly az ami baromi nehezen valtozik. Az alkalmazoi meg be vannak szoritva a reg elavult keretek koze.

Új hozzászólás Aktív témák