Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    válasz Stanley-B. #31277 üzenetére

    supreme7-nek annyiból igaza van, még ha a maga bárdolatlan stílusában fogalmazta is meg :), hogy ilyenkor nagyon sokat számít az idő. Már tudod, hogy bűncselekmény történt, valaki aláhamisította a neved. Azt is tudod, hogy csakis olyan lehetett, aki hozzáfért az aláírásodhoz, így le tudta másolni azt, tehát nem vmi macskakaparás van ott, hanem láthatóan megpróbálták leutánozni a te aláírásodat. Ezzel megbukhat a tettes.

    Még ma tegyél feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, el kell mondanod az esetet elejétől a végéig. A nyomozók rámozdulnak az ilyesmire, mert ez legalább igazi nyomozást igényel, nem úgy, mint a zsebtolvajlások, meg egyéb, számukra csip-csup ügyek, amikből naponta százat kapnak és maximálisan letojják őket, mert tudják, hogy úgysem lesz meg a tettes sohasem, hiszen nincs is miből kiindulni. Utánanéznek a postán annak az alkalmazottnak, aki ott volt aznap, átadhatta a csomagot, kikérdezik. Ezért fontos az, hogy mielőbb lépjél, mert minél több idő telik el, annál kevésbé fog emlékezni az alkalmazott bármire is, hiszen rengetegen fordulnak meg egy postán naponta (még az olyan kicsin is, ahol nincs kamera, bár ez is felfoghatatlan, hogy miért nincs). A nyomozók hozzáférnek olyan információkhoz is, amikhez te nem. Ezért is fontos bevonni a rendőrséget. Akár közeli utcai kamerák képét is meg tudják nézni, bőven elég lehet, ha a postai alkalmazott azon felismeri az illetőt pölö, mivel az kollégai, v. családi (bocs) körödből kell, hogy származzon az aláírásod ismerete miatt. Már megy is kihallgatásra és meg is csípték.

    Az sincs kizárva, hogy maga egy postai alkalmazott nyúlta le a csomagot, hiszen ahogy említetted, sok küldeményt veszel át, stb., tehát ott is ismerték az aláírásodat! Akkor még könnyebben, még hamarabb meg lehet a tettes. Egyébként csak halkan jegyzem meg, hogy ennek van a legnagyobb esélye. Nem lehet véletlen, hogy egy ilyen postán, ahol küldeményeket lehet felvenni, nincsen kamera, ami pedig fillérekbe kerül...
    Az sokkal kevésbé elképzelhető, hogy egy kollégád, vagy egy családtagod besétál a postára a szelvénnyel és átveszi az aláírásod hamisításával a csomagodat, mint az, hogy helyben, a posta embere teszi ugyan ezt, gondolván, hogy majd úgyis elveszettnek hiszed a csomagot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák