Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz mgy #16469 üzenetére

    Direkt írtam Neked a választ, mert tapasztalatod van ez ügyben.
    Sajnálatos ami veled történt, de jó hogy megosztottad a közösséggel, mivel bárkivel előfordulhat.
    BG-ről talán az a szerencse, ha fos, akkor csomagról fénykép, videó a hibáról és küldenek egy újat.
    Alin ez már lutri, így BG-n max bukok pár hetet és többe kerül, ha alin rendelem, akkor :
    1. Működik, átcsúszik a vámon akkor best buy amíg működik
    2. Megfogják a vámon és működik, akkor is még best buy amíg működik
    3. Akármi történik a vámon, de nem működik valami várni kell 4 hetet az új alkatrészre és ha nem 4-et veszek csak pótolom a hiányzót, akkor már közelíti a BG-s cuccok árát.
    Viszont a BG-s sokkal drágább (kb 2x annyi) cserébe:
    Karbon váz, 2204-es motor, 20A modern Esc, F3-as vezérlő.
    Villamos területen is mozgok, így tudom, hogy ami most működik nem biztos, hogy 3 nap vagy 3 hét múlva is fog működni. Ráadásul ha veszek pl hozzá egy tartalék alkatrészt mindenből, akkor nem kell várnom a cuccokra és igaz, hogy kb 5-10K pénzbe fáj, de ha kivezetik a piacról és elromlik nem kell 4-et vennem a pótlásához.
    Szóval az éremnek 2 oldala van, csak próbálom felmérni a helyzetet. Elsőre tényleg jó az Ali-s ajánlat, de mivel így is úgy is én rakom össze inkább maradok az eredeti felállásnál és ugyanolyan gépet rakok össze öcsinek is. Mindketten rakunk félre 5-5 ezer ft-ot és veszek 10K-ból 1 esc-et, 1-1 CW-CCW motort és rahedli propellert. FC-t tudunk venni EU-ból bármikor, sőt lehet bekockázok egy Falcon váz tetőre is hátha jó a lyuktávolság és akkor ha törik akkor elég ha azt veszek... kb 1000Ft-ba fáj.
    Ami a pesszimista látásmódot előhozta belőlem az a hazai boltok drága ára + készlethiány (van amit nem is kapni itthon) kontra a kínai cuccok hosszú utaztatása volt. Nincs sok időm mindig reptetni és nem akkor akarok várni alkatrészekre amikor pont van 2 lazább hetem amikor tudnék vele repülni. Sokszor nem is Kína Magyarország út hosszú, hanem a reptérről idáig vezető út. Pl az egyik cuccom már 5 napja az országba érkezett státuszban van és nincs róla semmi infó. Itthon nem is lehet kapni, így kénytelen vagyok várni rá.

Új hozzászólás Aktív témák