Új hozzászólás Aktív témák

  • Foremi

    tag

    válasz MadMancs #33763 üzenetére

    Azt nem tudom, milyen a Digi saját márkás készülékeinek a minősége, mert ezt még nem volt lehetőségem kipróbálni, bár szeretném. Viszont saját márkás telefonnal kapcsolatban nekem volt pozitív tapasztalatom, nem biztos, hogy rossz.

    De régebben nekem volt kettő olcsó kínai "noname" okostelefonom is. A márkát nem írom le (mert beleköthetnek), csak általánosságban beszélek róluk.

    Az első ilyen "gagyi" telefonom rettenetesen lassú volt (kínszenvedés volt a használata). Sebességre egy több éves fele akkora RAM-al és kisebb processzorral rendelkező telefon is messze lekörözte. Ebből az esetből megtanultam, hogy a gyártók által közzétett RAM és processzor értékek csak számok, hiába nagyok ezek, ettől még lehet lassú egy készülék.

    Kb. egy év használat után lecseréltem ezt a készüléket, de szintén egy noname kínai gyártó telefonját vettem meg, mert az adott modellről jók voltak a vélemények. Valóban gyors volt a készülék, minden programot és játékot akadásmentesen futtatott, amit szerettem volna. A kijelző képe is gyönyörű volt, a szoftvert is jól eltalálták. Akár még jó is lehetett volna ez a telefon, viszont az akkumulátora nem túl sokáig bírta, folyton töltőn (power bankon) kellet lennie, ha használni szerettem volna. Még lekapcsolt kijelző mellet webrádiót hallgatva is kb. 2,5 óra alatt letudott merülni az akkumulátora. Gyakorlatilag estig sima készenléti állapotban is lemerült.

    A két gagyi telefon árából már bőven kaptam volna egy jó készüléket, de tanultam az esetből. Többet ismeretlen márkát nem választok.

    A kontra, hogy volt egy Vodafone saját márkás telefonom. Az sokáig jó volt (a testvérem még ma is használja), az akkumulátora is kifejezetten jól bírta, a sebességgel meg semmivel nem volt problémám. Kb. százszor jobb volt a két noname telefonnál. Sőt, nem volt rosszabb a nagy márkák drágább készülékeitől (természetesen ez lehet modell függő).
    Szóval ki lehet fogni olcsón jó telefont.

    Tehát lehetséges, hogy a saját márkás telefonok jók, és azért nincs készleten, mert a kedvező ára miatt elfogyott. Talán egy szolgáltató nem adná a nevét egy gagyi telefonhoz.
    Természetesen ehhez tesztelnem kellene, hogy megmondjam milyen.

Új hozzászólás Aktív témák