Új hozzászólás Aktív témák

  • radio100jozs

    őstag

    Pár hónapja linkelgettem, hogy országos szinten miként haladnak az önkormányzatokkal a digi bázisállomások engedélyeztetései, bérleti díjai. Ez továbbra sem állt meg, azaz június, júliusra is találni több friss határozatot. a bérleti díj is változatlan, azaz 1 és 1,3 millió/év áron mozognak. Viszont most több helyen már kooperációt is találtam, azaz pl. Monorierdő településen a Telekom fog új bázisállomást építeni, és a Digivel közösen fogja ezt tenni. Vagy Üllőn a vasútállomásnál van egy víztorony, ahová a Telenor pakolt fel, és oda fog a Digi is felszerelni, a Telenor is hozzájárult. Tehát továbbra is gőzerővel mennek az engedélyeztetések, meg gondolom az építések országos szinten. Elég megnézni az NMHH odlalát, mennyi Digi engedélykérelem van fent mostanában.

    Így szerintem a kérdés inkább az, hogy a Digi elindul-e egy addig kész kisebb lefedettséggel, vagy megvárja, hogy országosan kiépüljön egy mondjuk 80-85%-os kültéri lakossági lefedettséggel? Mert előbbi simán lehet az ősz során, utóbbi meg szerintem még 1 év.

    Még egy dolog, hogy az NMHH oldalán ne lepődjünk meg, ha nincs annyi bázisállomás engedélyeztetés, mint lesz valóságban, mert ott csak az új antennatartó építményeket kell engedélyeztetni, azaz ha a Digi rápakol más tornyára, vagy épületre épít, akkor nem kell végig mennie ezen az engedélyeztetési eljáráson.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák