- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Sweet.tv - internetes TV
- Synology NAS
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- ASUS routerek
Aktív témák
-
Aranytaltos
csendes tag
Akkor talan a kozos kepviselet a hibas lenne amas kabeles szolgaltato is csak ukszve 2 eve vacakolnak a tarasashazak kezeloi es kk-i azzal, hogy alairjak a szerzodest hogy lehesen szolgaltatni. Ergo nem mindig a cegek tehetnek rola hogy adott epuletben kiepule a rendszer. Tudnak meselni nehany igen bunko kk-rol.
Nem ertek mindenhez de vannak olyan reszek amihez jol
-
rocket
nagyúr
válasz Aranytaltos #2001 üzenetére
Ilyen dolog allna fent akkor is a DIGI-nek a felhasznalok tudomasara kene hoznia, hogy X helyen tudnanak szolgaltani es akkor a lehendo felhasznalok tudnanak lepeseket tenni az ugy erdekeben nyomast (termesztesen nem fizikai nyomasra gondolok ) gyakorolva a kozos kepviselore vagy arra aki miatt egyhelyben all a dolog.
Szerencsere nalam az elmult hetekben ismet stabil/megbizhato a kabelnet, de valtanak lannetre ha lehetne (ki nem? ), osszheasonlitas a legnagyobb (2/1-es) rendelheto kabelnet csomaghoz kepest:
1, 10/10-es csomag, olcsobb (-1000ft), max. feltoltes 5x/max. letoltes 10x gyorsabb.
2, 15/15-os csomag, egyarban lenne mint most a 2/1-es csomag (3500ft), max leltoltes 7.5x/max. feltoltes 15x gyorsabb.
3, 20/20-as csomag, minimalisan dragabb (+1000ft), max. letoltes 10x/max. feltoltes 20x nagyobb.Szerintem ez a 3 variacio lefedi a felhasznalok jelentos reszenek az igenyeit, akik 2/1-es kabelnet csomagrol akarnanak valtani.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
neduddki
nagyúr
HI!
Mi torpent itt kerem???
~550k-val gyun lefel a cucc a tszcsebeli fejogeplrol az 1M-es elofizetesemen:- )))udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
-
-
MoKiLoK
csendes tag
válasz neduddki #2008 üzenetére
Nem csak nálad, szombat este 9 óta nálam is, Hatvanban
Egyszercsak megszakadt a kapcsolatom, majd újracsatlakozás után már száguldott az összes letöltésem.
Ráadásul torrenttel elértem a 2.2 MB/sec-es sebességet huzamosabban (15Mbit/s?)
Sajnos a feltöltési sebesség nem változott. -
neduddki
nagyúr
-
rocket
nagyúr
Nalam nem volt tegnap saveszelesseg ugras, de a BIX-en latni a nyomat a torteneseknek
-
MoKiLoK
csendes tag
De legalább kiderült, hogy a sima koaxkábelen is képes nagysebességgel jönni az adat. Innentől kezdve erősen diszkriminatív, hogy egyes helyeken 2/1-et adnak 3500.-ért, máshol meg 15/15-öt...
-
rocket
nagyúr
válasz MoKiLoK #2012 üzenetére
Nem hiszem kepes lenne a halozatuk 10 mbites csomagokra kabelneten, 2 nappal ezelotti tortenesek nem sokaig tartottak es nem sok felhasznalonal, ebbol leszurni dolgokat nem lehet, foleg ha azt nezzuk nyar vegetol december elejeig milyen pocsek volt a net minosege csucsidoben (itt is sokan panaszakodtak ha visszaolvasol) ugy, hogy 2/1-es csomag a legnagyobb.
-
MoKiLoK
csendes tag
Csakhogy:
Hatvanban nincsenek olyan nagy lakótelepek, amiket érdemes lenne optikai kábelezni, ergó marad a koaxkábel.
A 2/1 betonstabilan jön egy éve, mióta beköttettem, nem volt vele semmi probléma.
A szombat-vasárnap történtekből - amikor is nálam huzamosabb ideig elérte a letöltési sávszél a 20 Mbps-t (ráharaptam és rengeteget töltöttem) - arra enged következtetni, hogy simán duplázhatnának/triplázhatnának, még akkor se lenne leterhelve a hálózatuk.
Még egyszer nyomatékosan: Hatvanban! -
Cha-b
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a szomszédnak 2 megás hdsnet-e van, de nem müxik neki már 1 hete és áthívott nézzem meg mi van vele. Ipt kap a gép a modem, hálókártya müxik. Mi lehet a probléma? Nekem dslem van , szal ilyen nettel még nem találkoztam, milyen beállitásokat kell beállítani, ha kell egyáltalán vmit? a dns meg ip automatikusra van állitva. Ha vki tudna segíteni, hogy mi lehet a baja azt megköszönném.
Üdv: Cha-b
CSAKAKISPEST!!!!
-
MODERÁTOR
A http://192.168.100.1 címen meg tudod nézni a modem állapotát. Ha minden működőképes, akkor csak a System fül érhető el, ha viszont valami nem stimmel, akkor a többi fül is általában láthatóvá válik.
Ha jól emlékszem a Status fül alatt lehet látni, hogy mennyire van eltévedve a modem. 0-6-ig írja a számokat, ha eléri a 6-ot, akkor felszinkronizált állapotba kerül.
IP: amit kapott a szolgáltatótól
Alhálózati maszk: 255.255.255.128
Alapértelmezett átjáró: azt hiszem az IP cím, csak az utolsó helyre .1-et kell írni
DHCP: 193.110.56.12
DNS1: 193.110.57.4
DNS2: 193.110.56.8Automatikusan is működnie kellene, de előfordul, hogy nem kapja meg rendesen az IP-t...
Ha nem megy, hívd fel az ügyfélszolgálatot és a szerelők kimennek beállítani.
Harrrr!!!!
-
smyle89
csendes tag
Sziasztok! Kispesten Zrínyi utca környékén mi a tapasztalat a LAN nettel kapcsolatban? Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
MoKiLoK
csendes tag
Ejjha, most jöttem haza hétvégére és mit látok?
Nálam továbbra is száguld a letöltés!!Így jön (remélem sikerül a képet beillesztenem):
[ Szerkesztve ]
-
MoKiLoK
csendes tag
Mindjárt sikerül
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz MoKiLoK #2020 üzenetére
Az nem rossz kabelen, kivancsi leszek ez valminek az eloszele, vagy csak neha a "veletlen" muve.
Arra azert kivancsi leszek ha emelnek, milesz ott ahol nem birha a halozat, mert mindenhol ugyanazokat az elnevezesu csomagokat (2 van ugye jelenleg) kinaljak, olyat meg nem lehet gondolom ilyen esetben X helyen emelunk Y helyen meg nem.Azert jol jonne mar valami kis plusz tenyleg, vagy nagyobb csomagok tobb penzert, vagy valami emeles , igy nagyobb lenne a valasztek
-
AGE-T
őstag
Diginél a szarabb ügyfélszolgálat, szerintem sehol a földön nincs.
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
xabolcs
őstag
emlexek, amikor majd egy eve egy csomaggal foljebb vittek (illetve 2m-rol 3m-ra) a letoltesi sebesseget szinte mindenkinek, aztan nem telt bele egy het es ujra visszaallitottak a sebesseget
gondolom volt miertMoKiLoK: es mennyi volt a feltoltes? mert ugy emlexem, h ~5m-ra kepesek ezek a modemek folfele, aztan persze tevedhetek is
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
MoKiLoK
csendes tag
válasz xabolcs #2023 üzenetére
A feltöltési sebesség maradt végig 1M, az nem változott.
A letöltési sebesség nagyon hektikus, vasárnap délelőtt huzamosabb ideig elérte a 3.2MB/sec-et (egy DVD-t alig fél óra alatt letöltöttem). Este már 1.5-2MB között ingadozott, gondolom többen interneteztek akkor. Ebből arra következtetek, hogy ráengedték a teljes sávszélt a hálózatra és mindenki annyit szakít belőle, amennyit éppen tud.
Valószínűnek tartom, hogy az én csatlakozási pontomon kevés ember használja torrentezésre a netet rajtam kívülEz most már két hétvége volt (hétközben nem vagyok otthon), így remélem, hogy nem fogják visszaállítani a 2/1-et.
Ja, sebességmérő oldalon minden mérésre más értéket dobott egymás után, a 2.4-től a 18.5-ig minden volt (kb. 15 mérést csináltam 4-5 perc alatt).
-
rocket
nagyúr
válasz MoKiLoK #2024 üzenetére
Sebessegmero oldalak ilyen sebesseg mellett nem ernek tul sokat mivel a letoltendo adat tul kicsi normalis ertek meghatarozasahoz, ugy lenne ertelme legalabb 400mb-os filet toltene le, dehat ettol nagyon messze vannak ezek az oldalak.
-
never
csendes tag
Jelenleg itt is ilyen. X. ker.
20/1[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
csak amulok es bamulok.... hajra digikabelaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
rocket
nagyúr
Nalam is gyorsult letoltes
-
rocket
nagyúr
Nalam mar vege a gyereknapnak, visszaallt a 2/1-re
Lehet meg lesz ilyen gyorsulas mert tegnap is a semmibol jott szakadas/modem reset nelkul este 9 ora elott, este 8 elott mikor neztem a sebesseget meg 2/1 volt."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Szerintem egyelore nem kell tulporogni a savszelesseg emeles dolgot mert tavaly a 3mbitre emelest se birta a halozatuk, sot aztan nyar vegetol tel elejeig mar a 2mbites csomagok is jo ha 1mbit volt a letoltes csucsidoben.
Azert nem volt rossz belekostolni kabelen milyen lenne 20mbit, Hardwiredrol Indiana Jones 4 720P trailer ami 91MB kevesebb mint 45 masodperc alatt lejott
-
neduddki
nagyúr
HI!
Gyujje be a tszscebe mutatotk ettol csunyabbat a fejogepeek:- )))
duv
neduddki
p.s. Kollegak Nektek van mar echo /nem erdekel/ meg paprita /no kihuz erte/ csatornatok???
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
rocket
nagyúr
Tegnap este 10 ora kornyeken megint begyorsult a letoltes, reggelre mar visszallt 2mbitre.
-
zsocaozd
tag
Tudnátok segíteni?
SMC Barricade WBR14-G2 routerem van. Pár napja kötötték be a digikábelt, XV. kerben lakom.
A bekötés napján előbb a géppel közvetlenül neteztem, majd a routeren keresztül, meg is osztottam a netet egy másik gépre. Aztán az történt, hogy másnaptól már nem ment a routeren a csatlakozás, csak a főgépen, amin legelőször is. Milliószor próbálgattam, de nem megy a routerről, csakis a fő gépről.
Lehetséges, hogy valamilyen automatikus mac szűrés állt be a szolgáltatónál? Nem tudok másra gondolni, mert sehogy sem akar a router felcsatlakozni a netre, a számítógép viszont router nélkül gyönyörűen felmegy ugyanazokkal a beállított adatokkal. Van valami ötletetek, azon kívül, hogy xar a router? Hogy tudom ennél a router típusnál klónozni a MAC címet? Beállítanám a főgép címére, de a webes konfigban nem találok ilyen lehetőséget.
ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!
-
rocket
nagyúr
Tegnap mar nem gyorsult, a 2mbit letoltes az stabil.
-
neduddki
nagyúr
válasz zsocaozd #2045 üzenetére
HI!
MAc szures van ez teremszetes, clonozd a routerben a fo geped mac-jet es megogya...
udv
neduddki
mod: na a vege lemaradt: nalam ment ezzel a vacakkal /mutattam a scracnak hog kell csinalni/ mingya megnezem a kezloijet csdak ma regenm vot, meg azota sok router csesegettem:- )))
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
válasz zsocaozd #2048 üzenetére
hi!
Uj fw-t ettel mar ra?
amugy aze huzom az idot mert meg nincs acrobat a gepen eppen most istalaodik aa gep:- )))udv
neduddki
Aktív témák
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest