- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Megadja magát az EU-nak a Corning, nincs több exkluzív megállapodás
- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Facebook és Messenger
Aktív témák
-
FNZ
őstag
nem tudja valaki, hogy hogyan lehet az ügyfélszolgálati irodát felhívni ügyfélfogadási időben? (tudom telefonon tárcsázni kell)
1 hete próbálom őket elérni naponta legalább 5x mind a 3 telefonszámon és nem veszik fel !!!!
direkt nem veszik fel vajon, hogy kénytelen legyek bemenni?
-
rocket
nagyúr
Azert nem szoktak felvenni szerintem, mert telefonon nem tudnak semmit intezni, ha valaki lemondana, vagy modositana valamit, csak szemelyesen lehet, a "mikor lesz lannet?" kerdesekre meg ugyse tudjak a valaszt, hibabejelento meg van kozponti.
Ettol fuggetlenul persze nem szep, hogy egyatalan nem veszik fel."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
DjPremier
aktív tag
Üdv.Lakik vki a 17 kerben a Gyökér utcában? Ott kb 2 hete kötögetik a digilant.Én pár utcával lejjebb lakok a Ferihegyi uton.Tud vki mondani vmit? Jönnek erre is Köszi
''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''
-
zsero
aktív tag
Új irodánkban lehetőség lenne Digi.tv (Digikábel) alapú internet előfizetésre. Néztem az áraikat, és nagyon szimpatikusnak tűnt. Az lenne a kérdésem, hogy hozza-e a sebességét egy komolyabb ADSL-nek, vagy Chellonak, mennyire megbízható, mennyire vannak belassulások csúcsidőben? Jó topikban járok? (semmit nem találtam a HDSNET-ről a honlapon)
-
never
csendes tag
Nálam elég használhatatlan így esténként a net, magas a packet loss (18% jelenleg). Volt egy hét mikor folyamatosan az emelt letöltést kaptam, jó pingekkel 0% lossal, lehet hogy most 1 hét szenvedés következik. Viszont itt figyel már az utp a villanyóra alatt, lesz Lan. A hónap elején voltam bent az üf.szolgálaton, 4-5 hetet mondtak akkor. Várom már nagyon..
-
UHI
csendes tag
nekem meg van a doboz! és 2db cd van benne mind 2 kell nekik??? mert esetleg az egyiket oda tudom adni
vagy átmásolni az nem jó? minden féleképpen eredeti kell nekik? -
UHI
csendes tag
hmmm este emelnek reggel csökkentenek hát ha ez mindig így lesz akor nagyon örülök neki
este majd bekapcsolva hagyom a gépet és töltögetek
csak 1 a gáz hogy minden 2,3 orában megszakad a net!
izé nem lehet hogy azért ijen gyors a net mert mindenkit le dobb és így aki mindig újra csatlakozgat annak nagy sávszéleség jutt? azt tudom hogy a 10 megás kapcsolat addig
marad meg amedig meg nem szakad a net kapcsolat utána nálam víssza tér 2 megára[ Szerkesztve ]
-
UHI
csendes tag
2:30 kor egyre gyorsabb
-
j.bravo
addikt
Ma reggel sikerült végül bemenni.
Fura, de egyelőre nem számlázták ki, az ügyfélszolisok szerint ha eddig nem tették akkor már nem is fogják Legyen igazuk!Ha mégis kiszámlázzák, akkor (mivel az enyémet nem találom) kikeresik az irattárból a hajdani telepítési jegyzőkönyvet és megnézzük, rá van-e írva hogy nem hagyták ott a zubehört (ahogy emlékszem). Ha nem hagyták ott, akkor jóvá lesz írva a számlán az előfizetési díjból.
Kis vitatkozást azért sikerült gerjesztenünk egymással, bár nem akartam, de valahogy mindig felhúzom magam ha úgy érzem, hülyére vesznek - és ők, még ha nem is teszik, gyakran akarva-akaratlan azt a látszatot keltik, mintha... úgyhogy el vagyok könyvelve, mint k@cs@g ügyfél bár végülis nem kéne hogy érdekeljen.
Szóval a vevővel való kommunikáción még van mit csiszolni, de amúgy a szolgáltatás és a segítőkészség az rendben van náluk (ebben mondjuk volt honnan felfeljlődni ide, pár éve még nem ilyen volt...).
Hardverapró - eladó fehér iPhone 12 mini 256GB
-
MODERÁTOR
válasz j.bravo #2263 üzenetére
Csak kerekedik belőle valami...
Rosszul szerintem már nem jöhetsz ki a dologból...Ügyfélszolgálaton eddig csak kétszer jártam, egyszer mikor beköttettük, másodszor pedig mikor baj volt a nettel. Amikor baj volt, akkor jól átverték a fejem az irodában, de utána megoldottuk a szerelőkkel.
OFF: Remélem most már tényleg kikötötték a környező panelokból a kábelnetet... Egy kis sebesség növelés sem ártana már...
Harrrr!!!!
-
rocket
nagyúr
válasz j.bravo #2263 üzenetére
Remelhetoleg akkor jol zarul a dolog a te szempontodbol
Nevetseges amit eloadnak, megha esetleg tenyleg a felhasznalo hibaja lenne mert nem tudja hova rakta, akkor is max. 500ft-ot er a lemez, es a kabel.[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
j.bravo
addikt
Na ebben nem értettek velem egyet, mondván hogy a csomag része, hiába nem használom én, a Bélának lehet hogy kell mert nincs hálókártyája és USB-n keresztül használná a modemet (manapság integrált hálókártya van a gépek többségén, de ha nem, egy PCI-os realtek olcsóbb, mint amennyire ők a CD-t tartják ) meg nem ért annyira hozzá hogy letöltse a drivert a netről (bár akkor sztem már installálni se tudja cd-ről se... mindegy).
Végülis "védték a mundér becsületét", ez is érthető, végülis nem az ügyfélszolis dönti el, ő a főnökök által leírt irányelveket kell hogy kövesse. Csak még azt kell megtanulni, hogyan tegyék mindezt úgy, hogy a vevő se érezze úgy hogy hülyére veszik
Mindegy azért OK a dolog, legyen úgy ahogy mondták (ha eddig nem jelent meg a számlán, nem is fog)
-
FNZ
őstag
nekem adtak cédét, de kábelt nem.
kíváncsi leszek, amikor visszaadom a modemet, hogy fogják e kérni a kábelt.
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok!
Adott a kérdés, hogy IX. ker. Ráday utcában lakom, szeretnék 2/1M-es netet köttetni köv. hó elejétől, megéri hdsnetre váltani? Mennyire stabil (ping, csomagvesztés, szakadás), hozza a formáját?
Mielőtt még lehordanátok, elolvasgattam a hsz-eket (azért közlöm a címet is) Láttam, hogy nagyon tud szakítani.Egy másik fontos kérdés: ragaszkodnak ahhoz, hogy az ő kábeltv-jüket használjam, vagy attól függetlenül is bekötnek?
Kösz,
Gausz -
j.bravo
addikt
Anno nekem úgy volt, hogy ha nem rendeltem kábelTV-t a net mellé, akkor oké volt, de ha rendeltem, akkor legalább a középső csomagot kellett (mondván hogy a kábeltv-csomagokat egyszerű felüláteresztő szűrővel oldják meg, azaz a legkisebb kábeltv-csomagnál túl kicsi lenne a sávszélesség ahhoz hogy rendes sebességgel menjen a net... vajon ezt a többi szolgáltató is így csinálja?). De ha nem kell hogy az ő koax-ukon jöjjön a tévé, akkor nem kell rá semmilyen szűrő, nem lenne a nettel semmi gond.
szerk.: A megtalált helyesírási hibákat javítottam.
[ Szerkesztve ]
-
Gausz
aktív tag
válasz j.bravo #2269 üzenetére
Ez mind szép és jó, hogy nem kell mást is megvenni a net mellé. Szerintem becsaptak vele, mert koaxon a DOCSIS szabvány él, és egyszerűen úgy megy, hogy a relatíve kicsi frekvenciákon (5-42MHz) megy a feltöltésed, 54MHz felett kapod a TV-t, majd a spektrum felső végén lévő frekvenciák a letöltésre vannak kitalálva. Kell a fejállomásra 2 erősítő a 2 irányra, és kész. Totál mindegy, hogy hány csatornád van, milyen a csomagod, attól még a kábel ugyanaz, így ugyanazt kell tudnia.
Vki arra, hogy IX ker-ben milyen a minőség?
-
j.bravo
addikt
Erősködtem hogy nekem elég a kicsi tv csomag (anno az volt és arról nem akartam lemondani), mire behúztak még egy kábelt külön a netnek (ingyen és bérmentve, bár lehet hogy csak a szerelő volt jó fej).
(az egy dolog hogy a kábel ugyanazt tudja, de ha ők ráteszik az aluláteresztő szűrőt, ami X Mhz-nél vág, azaz a magyarkirályitévé meg a retekklub (illetve ahova ők átmodulálják) még éppen átfér, de a letöltés meg 2X MHz-en és felette menne...?
Végülis mindegy, nem hagytam magam anno
-
neduddki
nagyúr
HI!
hat en atleptem magyar felsegteruletre /ip cere /, es ezzel egyutt sebessegem is beaalt gyarira, de az legalabb stabil
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
rocket
nagyúr
Az a baj ha valaki nem a kozeledben lakik, akkor nem igazan tud tanacsot adni, keruletenkent valtozo.
Panasz mostanaban nem nagyon volt, mivel nincs husegszerzodes kitudod probalni, ugyis a puding probaja az eves"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
j.bravo
addikt
Az ügyfélszolgálatuktól eltekintve komoly bajom nem volt velük, előfordult hogy nem volt net de az utóbbi egy évben talán havonta 1-2 alkalommal fordult elő pár órára. Amikor épp volt net, akkor a sebességével nem volt gond (amíg lakott nálam egy kolléga aki éjjel-nappal CS-zett, a pingre panaszkodott néha de a normál használatban én elégedett voltam a gyorsaságával).
Ha belekalkuláljuk hogy hűségnyilatkozat nélkül is olcsók, akkor szerintem abszolút rendben van.Azért írom múlt időben mert (ahogy olvashattad fentebb) behúztak egy új utp kábelt a régi koax helyett és most 10Mbit jön, PPPoE-n keresztül.
rocket, neduddki: a sok mbit melyik kábelen jött? Nekem a 10mbites csomaggal 9850...14000 kbps között szokta kiköpni a speedtest.net, nagyobb adatmennyiség letöltésénél a 10mbitet hozza stabilan (1000-1200 kB/s)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nekem is új IP lett, sebesség nem változott.
-
xabolcs
őstag
voltam arrafele az elofizetojuk, nem volt sok bajom veluk, az elejen szorakozott,
de aztan allitgattak a tarsashaz dobozan valamit, utana mar jol mukodott es hozta a sebesseget
de ez mar lassan ket eve voltaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Gausz
aktív tag
Gyorsan lefutottam a legközelebbi irodába, ahol közölték, hogy a mi utcánkban ők nincsenek, nem is várhatóak
Azért megkérdeztem, hátha felvidítanak egy kicsit, hogy tudni-e már vmit a lan terjeszkedésről? Kb azt mondta, amire számítottam: nem tudom, majd előbb-utóbb lesz. -
rocket
nagyúr
válasz j.bravo #2276 üzenetére
Modemes kabelneten jott, visszabb a topicban van jonehany eredmeny, teljesen kiszamithatatlan volt, csak jottek, aztan mentek a + mbitek, nalam legtobb esetben modem reset utan jott elo a nagyobb savszelesseg
-
FNZ
őstag
valamit állítgathatnak? nem tudjátok?
2,5 évig ugyan az volt az IP címem és most teljesen más lett !!!
-
AtHoS
nagyúr
Egy ismerősömnél voltam ma. 2 gépe van: egy asztali és egy laptop.
Eddig az asztali gépen volt csak net (digi kábel net). Mikor mentem be szerette volna kapcsolni az asztali gépet, de NTLDR hiányra panaszkodva nem sikerült az oprendszernek felállnia.
Természetesen csak SP1-es a telepítőlemeze, így javításra nem volt lehetőség.
Na mondom a laptopon nlite-tal megfrissítjük SP2-re a telepítőt. Beüzemeltem a netet a laptopon, de sajnos az nlite letöltését a tűzfal blokkolta (beépített víruskeresőt tartalmaz). Ekkor elkövettem egy baklövést: lekapcsoltam a tűzfalat. Sajnos a lekapcsolásnak köszönhetően egy vírus telepedett a rendszerre, mely megfertőzte a védelmi programot is. Itt nagyot csalódtam a kérdéses védelmi eszközben, mivel önvédelmi megoldása is van, ami jelen pillanatban totális csődöt mondott. De nem is ez az érdekes. Eddig nem volt tapasztalatom digi kábeles nettel (adsl és upc nettel igen).Az nlite hivatalos letöltő oldala és a MS letöltő oldal volt csak megnyitva mikor lekapcsoltam a védelmet.
Egy kérdés a hozzáértőbbekhez: véletlenül rossz időszakban kapcsoltam le a védelmet vagy diginél nincs központi védelem? Az említett adsl-nél és upc-nél gond nélkül lekapcsolhatom ugyanezt a védelmet mégsem fertőződik meg a rendszer (saját rendszernél nem egyszer csináltam már)Érdekes egy jelenség amivel találkoztam és nem szeretnék újra belefutni.
read-only mode on the forum
-
neduddki
nagyúr
HI!
az elejen nekme is hol ijjennek hol ojjannak esmerte fel, de a vegen stabil roman volt:- )))
udv
neduddki
mod: FNZ: Te is Fijjam Blutyuk!!!:- )))
JA stabil az 1M-em
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
HI!
nekem az elso dolgom hogy tuzfal a gepre az isntall kesz utan /addig nincs is halomazzag a gepban/
szamomra az a meglepo amit mondasz hogy van ollan szolgalto amallik szur is, nekem ennyire nem jok a tapasztalataim:- (udv
neduddki
mod: max ruter mogul vagyok kicsivel batrabb:- ))) /mongyuk a zyxelem mogott volt 1 evig tuzfal nelkul gep, de ott max: apeh, freemail, oep, es magyarorszag volt bejarva/, de lattam en mar wrt54g alapfw-vel csunyasagot, dd es tomatonal nem/
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz neduddki #2287 üzenetére
"szamomra az a meglepo amit mondasz hogy van ollan szolgalto amallik szur is, nekem ennyire nem jok a tapasztalataim:- ("
Isten őrizz, hogy ezt állítsam. Csak megjegyeztem, hogy más szolgáltatóval (amiket említettem) nem volt ilyen rossz tapasztalatom (ez lehet csak a véletlenen múlt). Ebből következtettem (szigorúan szvsz.), hogy talán központi szűrés lehet a háttérben. Bár lehet kicsit rosszul fogalmaztam
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Igen. Ilyet nem szabad csinálni szélessávú hozzáférés esetén. Szerintem nem az internetszolgáltató dolga az összes vírusnak, kártevőnek gyanítható kapcsolódás kiszűrése. Én speciel nem is szeretném, ha így tenne. Ha már nagyon akar, akkor szűrjön egyértelműen rosszalkodásra felhasználható portokat (25-ös, 135-ös port pl.), de mást ne.
The only real valuable thing is intuition.
-
AtHoS
nagyúr
A pendrive-omon is megtaláltam a kártevőt: win32.virut.gen.4
-
neduddki
nagyúr
HI!
ez folotteb divatos joszag odabenn mostanabn a vajuknal:- ( 2 db divatos ize van mostansag, es ha jol tevedek ez az amit a vb szamomra is meglepo modon gond nelkul kitakarit, /szatan van egy masik, start.exe a flash root-ban na ahhoz hozzza sem szagol, de egy egyszeru torles megoldja szerencsere, na azert mar eghy picit morcosabb vagyok, csak ma elfejtettem a nevet/
udv
neduddki
p.s. de az i slehet hogy keverem oket:- )))
mod: szeritnme megsem keverem a virut volt amivel a vb elbant, szepen csokkentette modban
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Modem reset utan megint gyorsult a net hetvegen
-
MoKiLoK
csendes tag
Hmmm, nálam úgy tűnik véget ért a féléves kánaán....
Mióta új IP címem van, azóta semmi gyorsulás, sőt, sokszor csak 2-300 kbit/s a letöltési sebesség, ami elég távol van a 2 Mbit/s-től. Gáz.
Péntek délután majd felhívom az ügyfélszolgálatot, ha ilyen lassú marad a net.Nálatok mi a helyzet a sebességgel?
-
rocket
nagyúr
válasz MoKiLoK #2294 üzenetére
Nalam hetvegen volt katasztrofa, az a fura, hogy ilyenkor resetelem a modemet, 10 perc alatt sikerult felallnia a netnek, aztan tokeletesen mukodik egy ideig, majd 1-2 ora mulva megint belassul, egesz hetvegen ezt jatszotta, tegnap este nem volt gond.
Nalam 150/200 kbit/s volt a sebesseg sokszor, es ehez tarsult 20-25% packet loss, kar volt hozza nyulniuk, visszatertunk megint a kokorszakba a 2mbithez, ami meg csak nem is stabil (bar egyelore lehet csak kisebb kisiklas volt, majd kiderul a kovetkezo nehany hetben).
-
MODERÁTOR
Nekem meg nem oszt ki IP-t... Nagyon örülök ám neki. Voltam bent ügyfélszolgálaton, kaptam egy tájékoztató papírt, amin kiemelték nekem a telefonszámokat...
Azt mondta "innen nem tudjuk elintézni, hívja fel a központot".
Új gép van már 2-3 hónapja, ergo változott az alaplap, változott a MAC címem is. Így nem is oszt ki IP-t, hanem csak kézileg beállítottal megy. A régi IP-met ismerem, az van beírva, azzal netezek (már amikor nem szakad meg...).Mióta volt ez az új IP kiosztás, azóta egyre sz@rabb a net, óránként megáll, elveszti a jelet, ledobja magát, szörnyű.
Szóval felhívtam őket, mondtam hogy változott a MAC címem, klikkelt kettőt, azt mondta "már látom is, igen itt egy új eszköz van... A hívás után 5 perccel indítsam újra a modemet". Úgy is lett, átnyomtam a beállításokat automatikusra, várok, kioszt valami idióta IP címet (az alhálózati maszk pl. 255.255.0.0 az IP cím meg 10.x.x.x).
Úgyhogy most megint ott vagyok, hogy nem csináltam semmit. Visszatettem kézire a beállításokat és tűrök. Tűröm, hogy akkor szakad meg, amikor igazából használni szeretném, tűröm hogy ha megszakad, akkor nem jön vissza fél óráig sem.
És mindig nyáron a legrosszabb a minőség. Nem is idegesíteném magam, ha jó idő lenne, de ma még az sincs...Harrrr!!!!
-
PeterPH
senior tag
-
rocket
nagyúr
Nalam sose volt gond MAC cim cserenel, felhivtam a kozponti ugyfelszolgalatot, mondtam, hogy alaplap csere volt MAC cimet szeretnem regisztraltatni, ha szerencsed van olyat fogsz ki aki rogton attudja irni (este probald oket hivni, akkor nagyobb az esely erre), nalam legutobb az ugyfelszolgalatos akivel hetvegen delutan beszeltem nem tudta rogton megvaltoztatni, igy csak felirta az uj MAC cimet, aztan 1 oran belul megcsinaltak.
Ha azt mondja 5 perc, es 15 perc mulva se tortenik semmi, akkor erdemes ujra felhivni oket, es elindtezni a dolgokat meg melegeben.
Aktív témák
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest