- Megadja magát az EU-nak a Corning, nincs több exkluzív megállapodás
- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- AliExpress tapasztalatok
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Facebook és Messenger
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
Aktív témák
-
rocket
nagyúr
2 hete nem frissult a lan lista, ugytunik a nagy lendulet ennyi volt.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
shabbarulez
őstag
A vidéki területek eddig sem voltak a listán, pedig állítólag miskolcon, pécsen, székesfehérváron már több lakótelepi területet bekábeleztek vagy most is teszik. Gondolom majd 1xre fognak elindulni az új területekkel valamikor az ősszel. Bp-en is inkább pár új terület van,a meglévő területek átkábelezése meg lasabban fog haladni, és szerintem közel sem lesz olyan teljes. A debreceni volt DMCC területeit is hozzácsaphatnák, ott már régebb óta üzemel a LAN-os netszolgáltatásuk.
-
veterán
Tudja vki hogy ez mennyire jó érték?
Vagy másnak milyen vételi jelerősségeket ír a modemje? (WebSTAR EPX2203)
Receive Power Level -2.4 dBmV
Transmit Power Level 41.0 dBmV
(Böngészőbe be kell írni: http://192.168.100.1/)
Most a Receive Power Level -4.5 dBmV -ra változott és egyből jobb lett a net.
[Szerkesztve] -
Kam1kaze
tag
WebSTAR EPC2203
Receive Power Level: 4.4 dBmV
Transmit Power Level: 32.0 dBmV -
cd334
tag
Webstar EPX 2203
Receive Power Level: -3 dBmV
Tronsmit Power Level: 37.5 dBmV
Net most jól megy. -
veterán
Most kipróbáltam azt hogy kivettem a kábelből az ''attenuator'' nevezetű szűrőt, vagy jelcsökkentőt , és ezzel az értékek a következőre változtak:
Receive Power Level: 10.0 dBmV
Transmit Power Level: 36.8 dBmV
Tehát kb. 10.0 dBmV -al nőtt a vételi jelerősség. Másnak is van beszerelve ilyen ''attenuator'' ? -
tempx
tag
Motorola SURFboard® SBV5120
Downstream 10 dBmV
Upstream 49 dBmV -
rocket
nagyúr
Speedtest.net mereseim [link]
Altalaban este 8-9 kozott teszteltem, augusztus 11/18 szombati napok voltak reggel 8:30 es 10 orakor teszteltem."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
MODERÁTOR
Receive Power Level 4.5 dBmV
Transmit Power Level 46.0 dBmV
csak egy kis számítás (az értékekből amiket írtatok) :
-4.5 dBmV = 0,596 mV
-3 dBmV = 0,708 mV
-2,4 dBmV = 0,758 mV
4,5 dBmV = 1,679 mV
nem tudom mi a modem legkisebb bemenő jelszintje, de ha neked (Loha) még -4.5dBmV-nál is működött akkor, még ott is működnie kell, de sztem 0.4-0.5 mV alatt már nem nagyon veszi a jelet... (a modem kézikönyvében biztos benne vannak az adatok)
az a csillapítás az meg direkt van benne, nehogy a szükségesnél nagyobb jelet kapjon a modem... nekem az elosztó (TV-internet elosztó) van fordítva betéve, így kisebb lett a csillapítás, nagyobb lett a jelszint, valamelyest javult azóta a net, de még mindig nem tökéletes... sokszor meg el a feltöltés, de szerencsére hamar felszinkronizál... nemúgy mint előtte (volt hogy órákig nem tért magához a rendszer...)
sztem szólj a szerelőnek, talán ért hozzá és megcsinálja nekedHarrrr!!!!
-
veterán
Ez a modem kézikönyve [link]
Én nem láttam benne semmi hasznosat.
az a csillapítás az meg direkt van benne, nehogy a szükségesnél nagyobb jelet kapjon a modem... De itt látom, hogy másoknak eleve olyan értékei vannak csillapítással, mint nekem csillapítás nélkül (10dBmV körül) tehát nem hiszem, hogy túl sok jelet kapna, de nem értek hozzá...
sztem szólj a szerelőnek, talán ért hozzá és megcsinálja neked Már szóltam, de hiába akarnak hétköznap délelött idejönni, ha nincs itt senki... Meg ne akkor akarjanak jönni, amikor minden tökéletes
Egyébként SZVSZ olyan sokmindent nem lehet itt szerelni, kijön egy kábel a falból, arra rá van csavarva egy mindkét oldalán csavaros toldalék, a jelcsillapító vagy mi a szösz, és a modem kábele. Sztem max a házba bejövő, nagy elosztó dobozban tudnak ügyködni vmit... -
Vai
csendes tag
Sziasztok,
nekem egy olyan problémám van, hogy mikor bekötötték a netet, a modemet USB-n keresztül kötötték össze a laptopommal. Így megy is rendesen.
De: vettem egy Linksys wrt54GL routert, hogy a lakás bármely pontján netezhessen WLAN-on keresztül. Össze is dugtam őket, a gép látta a routert, de az nem tudott kimenni a Netre. Gondoltam egyet: összekötöttem a laptopot UTP-n keresztül; létrejön a kapcsolat de nem megy ki a netre.
Ötlet?Üldöz a munka, de én gyorsabb vagyok nála!
-
veterán
Ha USB-n dugod rá a modemet, akkor nem tudom minek az MAC címét használja, mert ugye ilyenkor nem feltétlenül szükséges LANkártya a gépbe, szóval egyáltalán nem biztos, hogy a géped hálókártyájának a MAC-je van bereggelve. Ha mindent jól beállítottál, akkor sok más lehetőség nincsen, minthogy a MAC cím nem stimmel. Hívd fel őket kérdezd meg milyen MAC cím van bereggelve, és egyezik-e azzal amit klónoztál.
-
slug
senior tag
uj topic a modemeseknek
[link] -
didyman
őstag
Slug kérése szerint, ezt a témát zárom.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
Viktor77
titán
Didymannel megbeszélve, a topicot újra megnyitom.
Két dolog rögtön.
3 napja valami bődületesen jó lett a netem. Múlt héten volt szerelő, akkor nem volt változás, 3 napja meg egyik pillanatról a másikra megjavult. Hozza a maximumokat és egész este a bix-hu-t pingelve, nem kapok 70-80ms feletti értéket. Furcsa, remélem kitart még egy jódarabig (Kispest, Lehel utca).
A modem két értéke még mindig 12.3 és 40.7. Szóval gyakorlatilag nem változott a múltkorihoz képest, amikor is viszont szar volt a netem.
Másik, hogy van új címlista a LAN bekötésekről.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
MODERÁTOR
nagyszerű! újranyílt a topik
köszönjük Viktor!
nekem is javult a sebesség, de a ping még mindig bőőődületesen sz.. de úgy látszik csak ez az oldal mér félre, mert commandban pingelve ez jön ki... (kispest jósika)
[Szerkesztve]Harrrr!!!!
-
rocket
nagyúr
válasz Viktor77 #1680 üzenetére
Koszi
Nalam ma nagyon pocsek volt a net, remelem ez nem izelito abbol mi varhato majd ha allandosul a rossz ido.
Neztem fenti meres utan a pingeket bix.hu-ra 91ms volt az atlag 957 packettal merve, 1 packet veszett el.
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Most se sokkal jobb
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 478, Received = 477, Lost = 1 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 6ms, Maximum = 92ms, Average = 31ms
Hol vannak mar azok az idok amikor 4-6 ms atlag pingem volt bix.hu-ra csucsidoben is, max. 10ms alatt volt 0 packet loss mellett.
Osztol csunya dolgok lesznek ha nem halad gyorsabban a lannet elterjedese es ezzel egyutt a kabelnet halozat tehermentesitese.
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
K4nt1
csendes tag
Hali!
Lenne 1 elég fontos kérdésem. A levelezésemet szeretném beállítani Digi-s nettel. és kéne az SMTP. Nah meg szó van valami jelszóról is. Ha megtudnátok mondani nekem hogy ezekhez hogyan tudok hozzájutni azt nagyon szépen megköszönném. -
Sorcerer
csendes tag
Tud valaki valamit mondani (jót/rosszat) a debreceni DIGI internetről? Szeretnék váltani, de senki nem tudott eddig semmi jót mondani róla (se rosszat).
Szóval? -
rocket
nagyúr
10gbit-re not a BIX savszelesseguk [link]
-
MODERÁTOR
meg is látszik hogy 10G-ra bővítettek...
5óra lassan és eddig nem volt lassulás, sem szakadás... majd este 8-10 között még mérek egyet..
bix.hu-t mérve...
193.239.149.1 ping statisztikája:
Csomagok: küldött = 50, fogadott = 50, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 6ms, maximum = 34ms, átlag = 8msHarrrr!!!!
-
rocket
nagyúr
Mivel 100% kihasznaltsag kozeleben nem volt 2gbit korszakban se a BIX savszelesseguk kihasznaltsaga igy kizarhato, hogy ettol lenne jobb.
Este 8-9 korul merjel, nalam tegnap 51ms volt az atlag 3321 packettal 2 packet loss volt.
Ugyerzem nalam katasztrofalis osz lesz kabelnet szempontbol, nem jok az elojelek az elozo evek hasonlo idoszakahoz kepest.
-
shabbarulez
őstag
Attól mert 2GE helyett 10GE port lett BIX-en nem nagyon változhatott semmi, azon a porton eddig sem volt túlterheltség. Ha a hálózat többi részén változtattak, eszközt cseréltek vagy bővítettek akkor annak lehet hatása, de annak semmi köze a BIX porthoz.Mellesleg már tegnap hajlanban áttértek, szóval ez alapján már tegnap is jónak kellett volna lennie.
-
rocket
nagyúr
bix.hu:
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 925, Received = 925, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 143ms, Maximum = 1269ms, Average = 673ms
No comment."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
-
Viktor77
titán
Reggel 10 óta mértem mostanáig.
Nem panaszkodom.
A HDSNET oldala meg a leglassabb oldal nálam is, azon semmit ne mérj.
MOD: Hopp, lemarad a kép széle, 22 csomag veszett el, ez 0%-os veszteség.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
neduddki
nagyúr
Aktív témák
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Megadja magát az EU-nak a Corning, nincs több exkluzív megállapodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Láncfűrész topik
- Synology NAS
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest