- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Használt VGA / videókártya ajánló
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
Van. Valami hely ahol ossze van szedve a heti majalis program ?
Pentek szombat erdekelne foleg -
válasz
bobace #168165 üzenetére
vagy túl sok vas volt a panelben, ahol próbáltam használni 😀
Vasbetonban elő-előfordul.
De műszer nélkül is van egy tutibiztos módszer arra, hogy betonvasat találj: ha bármi olyat szeretnél felfúrni a falra, amihez két, egymáshoz képest pontos távolságban kimért lyukra van szükséged, a második lyuk alatt szinte biztosan lesz betonvas.
-
Zola007
veterán
válasz
sto1911 #168164 üzenetére
kedvencem mikor a "szakembernek" nekem kell eszközt adnom, mert nincs nála fémkereső, ütvecsavarozó, adott fúrószár, körkivágó, csavar, stb.
csövezési munkák pont az amit nem kezdenék el falszkenner nélkül
nekem egy Bosch Dtect 120 scannerem van (100k), de az sem mindig pontos
-
Dyingsoul
veterán
válasz
bobace #168165 üzenetére
Hú ez nagyon hosszú sztory de röviden: Társasházban pont a kismegszakító mellett akarok fúrni 2 lyukat és már levettem a kismegszakító előlapi részét (a doboz felét) és sejtem hogy hol jönnek be a lakásba a vezetékek de azért ráellenőriznék. Kopogtattam is a falat és tömörnek tűnik az oldalánál ahol fúrni tervezek és fölötte tűnik gipszeltnek ahol nem akarok fúrni. Még villanyszerelő ismerőstől kaptam pár tippet hogyan lehet óvatosabban fúrni illetve a vezetékek bergman csőben mennek még az is segít picit.
Szóval igen, az tuti, hogy áram alatt lesz a vezeték amikor ezzel rávizsgálok. -
bobace
addikt
válasz
Dyingsoul #168163 üzenetére
Ne várj tőle sokat. Megjegyzés: Csak felkapcsolt lámpával, konnektorból éppen működő fogyasztóval működik.
És még akkor sem biztos a dolog, egy mélyebben lévő csövet már nem vesz észre. Fali vezetékhez hibátlan 😀Vasat is lehet keresni vele, de ahhoz meg túl érzékeny vagy túl sok vas volt a panelben, ahol próbáltam használni 😀
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Zola007 #168155 üzenetére
Ezt aláírom de én most főleg a saját helyzetemről, saját tapasztalatimról beszélek. Benzines 1.6 szívó Golf IV. Egyszerű, mint a faék. Nagyrészt ezért is döntöttem emellett, hogy ne vadászni kelljen hozzá a szakikat, speciális szervizeket. Amiről te beszélsz soha nem is mernék ilyenek birtokolni amíg nincs megbízható ismerős akire rá merném bízni, de ahogy Csöves is írta, az sem garancia semmire. Ember embernek farkasa és ez szönyű ezen a szinten.
Bocsi a kis kitekintőért, egyébként hogy valami jót is írjak: Lidl-ben msot egész jó dolgok vannak bár a tapasztalt barkácsolók tudják, hogy a tavaszi szezonban jó dolgokat árulnak. Én most a május 5-től elérhető falszkennert várom. Vegyesek a vélemények de pont olyan helyzetben vagyok, hogy villanyvezetéket kellene keresni a falban.
-
bepken
veterán
válasz
RandomName #168159 üzenetére
köszi szépen Mindenkinek!
bízom benne, hogy találok valamit ezek közül az egyikben
-
bepken
veterán
sziasztok!
hosszú ujjú fekete színű férfi inget (öltönyhöz) hol volna érdemes nézni, ami nem horror árban van?
köszi előre is!
-
Zola007
veterán
válasz
Dyingsoul #168136 üzenetére
Részben egyetértek, de azért azt hozzátenném hogy sok szerelési munka és főleg a diagnosztikai rész nagy tapasztalatot kíván vagy speciális szerszámot/gépet, amit csak komoly szerviz engedhet meg magának.
Nyilván egy olajcsere, lengéscsillapító, kipufogó, gyertya, kisebb elektromos javítások egyszerűek, de azért amikor már ki kell venni a motort, automata váltó, speciális vezérlések, hibridek,
vagy szétrohadt szerkezetben végzett munkák még a rutinos, képzett és minden műszerrel, szerszámmal rendelkező műhelyeknek is feladják a leckét.
Valóban nem rakéta tudomány, de egy elektonikával zsúfolt francia vagy egy böszme V6 Tuareg, Dodge V8, BMW 6 vagy X6 azért közel áll hozzá amikor komoly baj van vagy netán összetörték és talpra kell állítani.
Múltkor láttam kibelezve V8 audi motort, nem tudom hány nap lehet egy olyat összerakni, de még a márkaszerviznek is meg volt nyitva a szerviz manuál a monitoron a kocsi mellett.
Azért egy ilyesmihez már nem elég a 108 részes Möller dugókulcs készlet Jófogásról -
válasz
SlyChocolate #168146 üzenetére
3kila oldalast hány jégakkuval tudnám kb 5órán át életben tartani?
Elég morbid a kérdés, azt már sehogy. Az oldalast életben tartani leginkább magában a disznóban lehet.
Tudod a debreceni hús íze is más Pesten...
Szerintem a lengyel sertéshús ízét nem befolyásolja a földrajzi pozíció.
-
bul07
nagyúr
válasz
KROK640 #168149 üzenetére
Pontos dátum nem volt a hírekbe említve, következő hetekben
#168150 SlyChocolate
Volt régebben hogy a Román Lidl-be vettem 10doboz jégkrémet, 35Km hazáig az út csak a hattáron kifogtunk egy 43perces araszolást, az egész út 73per volt. De a jégkrém kibírta nem olvadt meg, kicsit lett puha szélén pár mm. -
válasz
Közelebb megvenni?
-
bul07
nagyúr
válasz
Sokat számít a külső hőmérséklet
Ha zárt kocsiban ami 60fok környékére is felmegy már lehet húzós, de ha 5óra autókázás klímázva vagy csak lengedezett ablakokkal az nem lehet gond.
Alulra is tegyél egy aksit de a többet a hús tetejére mert a hideg levegő lefelé áramlik. -
SlyChocolate
senior tag
Szerintetek a holnap tavaszias időjárásban 3kila oldalast hány jégakkuval tudnám kb 5órán át életben tartani?
Frissen kellene vinni a húsárut nem lefagyasztva.
Van három olyan vhs kazetta méretü lehet vagy 5-7decis aksim elég lehet? -
bul07
nagyúr
válasz
sto1911 #168142 üzenetére
Ki lehet számolni
Azt meg lehet nézni mennyi a fogyasztása az adott készüléknek, egy napi idő átlagot meg lehet tippelni. Onanntól meg csak matek.Vettem kombi tűzhelyet direk kicsi sütő teljesítménnyel és ez olyan ~1800W-os, mi havonta vagy 5-6órát használjuk.(nagyon kevesett, Air fryer többet van használva) ez azt jelenti hogy havi 11kWh. De ez se teljesen igaz mert nem folyamatosan megy max-on hanem ki be kapcsol hőfokra, így ez az ellméletti legtöbb fogyasztás.
-
Salex1
őstag
válasz
sto1911 #168142 üzenetére
Mi költözés után, gáz főzőlap + elektromos sütő házból, indukciós+elektromos sütő házba költözés után nem vettünk észre különbséget a villanyszámlában, pedig a szokásaink nem változtak. Gyakorlatilag a gáz főzőlap nyári üzemeltetése is elhanyagolható összeg, hasonló a villany főzőlap esetén is.
-
sto1911
veterán
válasz
Cs1csó #168135 üzenetére
Főzős, nem fűtős család.
Arra lennék kíváncsi, hogy akinek árammal kell sütni-főzni, az mennyire dobja meg a villanyszámlát.
Ugye a főzéshez használt gáz ahol átalányban számolják, havi 5k körül kijön, ahhoz képest érdekelne milyen árammal főzni.
Mondjuk valószínűleg mindegy, mert akkor is csak a villany marad. -
Csöves
őstag
válasz
Dyingsoul #168136 üzenetére
Sajnos az autószerelő választás is olyan bizalmi kérdés lett, mint az orvos választás.
De könnyű mellé nyúlni. Ismerős autószerelővel cseréltettem lengéscsillapókat, amiket én vittem. Közel 1 év elteltével alvázmosás közben vettem észre, hogy nem azok vannak betéve amiket én vittem. Nem volt nehéz dolgom, mert én citromsárga gázos teleszkópokat vettem, amiket berakott meg feketék. Majd 1 év múltán olajcserénél megemlítettem neki, rezzenéstelen arccal azt mondta, hogy biztos rosszul emlékszem rá. -
gazso75
aktív tag
Sok éve egy szerelőhöz járok, több ismerős/kolléga is hozzá jár az ajánlásomra. Nem dolgozik veszedelem drágán, ellenben eddig mindent meg tudott csinálni
-
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Pyttawrx #168126 üzenetére
Én még nem, tudom pontosan az ő órabérét, de a hallottak alapján (bátyám meg pár ismerős oda jár) olcsóbb. Ha tudok árat majd megírom. Annyit tudok még, hogy Bosch certified a szerelő, szóval azért nem Pista bácsi suftni garázsa bár nekem az is megfelelne...
Annyit tudok, hogy egyik ismerős BP-n 1.6m ajánlatokat kapott, ide elvitte, valami 6-700-ból megcsinálta alkatrész+munkadíj benne. Ahogy Zola írja, ez is kicsit több, mint kerekítési hiba.
Golf IV az autóm, 23 éves... Én azt is megértem, hogy az idő pénz és szerelhetne minden szerelő Audi, Porsche stb nagy márkákat és akkor nem ilyen kis szarokra pazarolják az idejüket, mint az enyém, na de hogy szinte mindenhol ezt a nagymellényes hozzáállást tapasztalom... Eskü ha megtollasodom nyitok egy autószerelő műhelyt és veszek fel alkalmazottakat mert ez gyors útnak tűnik a meggazdagodáshoz. Kell 1 garázs meg 1-2 csápos emelő, pár szerszám aztán jónapot. Fefelősségvállalás 0, lehet sorra át****ni az ügyfeleket, annyi pénzt elkérni amennyit nem szégyell az ember. Én nagyon kivagyok a témán mert pár dolgot én is megcsináltam, megcsinálok az autón és nem egy rakétatudomány azért az autószerelés. -
sto1911
veterán
válasz
Cs1csó #168133 üzenetére
A Vénkertben tutira van, meglepődtem a tényen, hogy valahol meg gyárilag nincs. Mondjuk komolyabban bele se gondoltam soha, mert minek
És mennyit várhat így egy főzős család áram számlában? Vagy elmúltak már azok az idők, mikor leették a fejedet a villanyrezsók?
Illetve van egy nem használt radiátor, azt hogy lehet le- vagy átszereltetni másik helyre? Engedély kell hozzá gondolom.
-
sto1911
veterán
A Görgey utcán tényleg nincs a panelokban gáz bevezetve?
-
bul07
nagyúr
Utca frontot lehet rendbe rakni meg szépíteni mert jön Debrecenbe is a Google utcakép készítő autója
-
Zola007
veterán
válasz
Pyttawrx #168126 üzenetére
Kisújszálláson pl. 8000 Ft /óra, de alkatrészt nem vihetsz, max alkudoztok az árán hogy mindenkinek megérje. Ért hozzá, de a stílusa szintén bicskanyitogató.
Miskolcon itudok 10 - 22 ezer között sok variációt, van ahol 16/óra ha ők adják és 22 ha viszed az alkatrészt.
Opel márkaszerviz mondott egy munkára 330 ezret, vidéken megcsinálták 160-ból.
Az már azért nem "kerekítési hiba". -
Dyingsoul
veterán
válasz
Zola007 #168124 üzenetére
Én tudok: viszem a verdát másik megyébe, Szabolcs-Szatmár-Beregbe. Ott olcsóbban a szerelők, szüleim ott laknak most ajánlottak egy jó szerelőt, gugliban is 85 darab értékelése átlag 4.9 csillag. Van ismerős aki BP-ről hurcolja hozzá az autót. A modora kicsit hülye, de melyik szerelőnek nem...
-
Dyingsoul
veterán
Nem tudjátok mostanában milyen órabéren dolgoznak autószerelők, autó szervizek? Egyikből másikba járok, most az utolsó helyen azt mondták, hogy 16.000+Áfa (20.320.-) / óra áron megy a munkadíjuk... Ezt csak én tartom soknak? Nem márkaszerviz...
-
zolikaDB
veterán
Még valami!
Debrecenben értelmes áron hol kapok folytontermő eper palántát? (Tesconal árulta bodeban egy csaj, egy cserepes eper = 6500 Ft...) -
zolikaDB
veterán
Köszönöm!
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Debrecenben hol tudok venni tömlő gyorscsatlakozókat, ahol van is kínálat és nem csak Gardena van 5000-ert?!
Ilyesmikre gondolok: [link] -
bul07
nagyúr
válasz
Pyttawrx #168110 üzenetére
#168112 erik365
Azért mondta hogy nézessük meg mással is mert tudja hogy minden forint számít, és az a 70-90e Ft is sok édesapámnak, és megnyugtatásként hogy más is úgy látta hogy cserére érett
Nem hordja az olajat 10e Km alatt nem kellet utána tölteni, most volt egy éve hogy édesapámnál van most volt a második olajcsereNa igen, de csak egy nem tényleges szerelő szavára cserélni(nem is tudom mi a szakmája, de szerelni az tud akár motor cserét is megcsinál), a kotyogást én magam is láttam
........
Amúgy az is durva hogy
Berettyóújfalu Dacia dokker van, sok éves régi széria
Egy sima házi műhely több beállóval, kérdi öcsém mennyi egy vezérlés csere ha hozza az alkatrészt, 120e Ft-ot, mondtak neki, Tehát 120+70eFt-ba lett volna, számla nélkül
Neki Dacia Duster van, itteni Érdi fórumtárs szerelő aki ismert itt 130e Ft-ot mondott vezérlés cserére alkatrésszel együtt. Még lesz ajánlat kérve egy két helyről de megeshet hogy Érdre (oda vissza 500Km) lesz véve a kocsija vezérlés cserére.(Lehet még akkor is Érdre lesz véve ha üzemanyaggal együtt egálra jönne ki egy helyi ajánlattal)
-
Zola007
veterán
-
válasz
bul07 #168108 üzenetére
De akkor meg nincs mit “nézni”, vagyis bevizsgáltatni. Főleg ha meg tudod csinálni anyag árban a nagyobb kár előtt. Ha jól gondolkozom akkor 70-90-be megállna, nyilván ez is sok, de ha ezzel kivédek egy nagyobb bajt…
plusz így akkor nincs 2x bevizsgálás, akkor rögtön kisebb is a bukó. De ha a cimbid ki tudja cserélni akkor annyit esetleg nem ért hozzá hogy azt is megmondja hogy kell-?
Ha viszont nem szaki akkor ne vele cseréltesd. Most ez nem sértés rá nézve ne úgy vedd kérlek. -
bul07
nagyúr
válasz
Pyttawrx #168107 üzenetére
Na ez az
Legutolsó olajcserénél meg lett mozgatva a közepe és kicsit lötyögött, de még nem érte el a falát
Akkor merült fel hogy cserélni kellene az esetleges nagyobb kár ellőttDe felesleget cserét megelőzve rá kellene nézni hogy ténylegesen cserére érett e, vagy elmegy még gond okozás nélkül
A turbót a helyi szerelő barát is ki tudja cserélni(majdnem ingyen), főleg ennél a motornál, elől van hűtő mögött van fent, pár csavar meg cső bontás
Sokat kell fizetni a ránézésért, sokat kell menni miatta akkor már nem éri meg ránézetni csere előtt -
bul07
nagyúr
Berettyóújfalu-Derecske-Debrecen vonalon keresek olyan szakembert aki egy Ford Focus kombit dízel HHDA (1560köbcenti) motor esettén megtudná állapítani biztosra hogy tényleg cserélni kell e a turbót, persze nem örök áron, csak egy bevizsgálás, csere valószínűleg máshol
Lehet Ford szerelő vagy olyan aki csak turbóval foglalkozikOlcsóság azért kell mert egy turbó 70-90e Ft - és ha csak a vizsgálat 30-40-e Ft akkor nem éri meg megcsináltatni a vizsgálatot
-
sto1911
veterán
válasz
Aryes #168103 üzenetére
Az lesz, majd megkérdezem akivel már beszéltem, hogy vállalja-e, mert akkor még úgy volt, hogy simán lejön, de úgy néz ki akkor pont jó helyen próbáltam ki. Még megnézem ezt a gőzgépet is, hátha beválik, aztán max rátolok egy szekrényt
én hiába vízeztem, nem szívta be. Ha meg belekapott a spakli, akkor lejött pár centi és annyi.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest