- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Egy Debian alapú levelezőszerver-t szeretnénk beüzemelni. Az érdekelne hogy milyen szerver -vasat tegyük alá. Kb 1000 felhasználót kellene kiszolgálnia. Konkrét ajánlatok érdekelnek procira, memre, meg hogy mire kell odafigyelni egy ilyen eszköz beszerzésénél.
-
arpi6k
addikt
Kérdés! Hogyan kell a Samba-t konfigurálni, hogy a window-os gépeken nyomtatni tudjak?
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
válasz
bambano #1703 üzenetére
Igasság szerint nem nagyon tudom elképzelni hogy hogyan lehet ezt megcsinálni. Nem igazán látom át hogy milyen feltételeknek kell meglenni, hogy el lehessen indítani egy ilyen mail szolgáltatást egy intézményen belül.(Soha nem csináltam még ilyent) Amit tudok hogy van 300db Windows XP alapú kliens gép windows-os hálózatba kötve.
-
arpi6k
addikt
válasz
bambano #1698 üzenetére
Csak a levelezőrendszerrel akpcsolatban ismerem az igényeket:
A cég valamennyi dolgozója szeretne egy saját mail-címet, és ezt első körben csak BELSŐ levelezésre szeretné használni. (jelenleg bármennyire is hihetetlen belső postai úton van megoldva a levelezés)
A proxy-val kapcsolatban annyi az elvárás, hogy pusztán csak szabályozni szeretnénk (egyszerűen) hogy melyik felhasználó mehet ki a netre és melyik nem. (jelenleg is működik egy jana proxy, de ezt le akarjuk cserélni) -
arpi6k
addikt
Mivel a munkahelyemen úgy tűnik debianos szerverek lesznek felállítva, úgy döntöttem itthonra is feltelepítem. Van egy régi 400as cerka gépem 256 mega rammal, meg egy 6gigás vinyóval. Ezen reményeim szerint simán fog futni. Amire használni szeretném a gépet (játékból, gyakorlás képpen):
Főleg szerverként szeretném üzemeltetni (Proxy, mail[ez lenne a legfontosabb], nyomtató szerver) Az megoldható hogy ezek egy gépen fussanak?
Szinte biztos hogy párszor el fogok akadni, és remélem számíthatok majd a segítségetekre! -
arpi6k
addikt
Következő kérdés
: Minden újraindításun után újra be kell állítani az IP-címet. Hogyan tudom az IP-címet fixre tenni? (Hogy megtartsa a korábban beállítottat)
-
arpi6k
addikt
válasz
VladimirR #1674 üzenetére
Másolási probléma megoldódott (amúgy igen, belső háló).
Most inkább az az érdekes hogy hogyan tudok elindítani szolgáltatásokat(cups nyomtatószerver). Az is jó ha csak vázaltosan elmondod. Tudom hogy valami linkelést kell csinálni... de hogy pontosan hogyan és miként.... az passz.
-
arpi6k
addikt
Következő kérdés: (Bocs hogy ennyi kérdésem van) El szeretnék indítani egy cups szervert. Hogyan tudom megtenni?
-
arpi6k
addikt
-
arpi6k
addikt
Újabb kérdés:
Adott egy debian-os gép. Rajta file-ok. Ezeket a filokat szeretném átmásolni egy windows alapú FTP szerverre. Namost az FTP szervert látja a Linuxos gép, de amikor másolok valamit, akkor azt mondja hogy nem tudja beállítani a filehoz a műveleti jogokat, és nem másolja át. Vagyis átmásolja, de a másolt fájlok az mcben úgy vannak hogy a file-ok előtt csillag van, és zöldel van írva a file név. -
arpi6k
addikt
Köszönet! Működik.
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Adott egy feltelepített debian. A gond az hogy nincs MC.Hogyan tudnám elővarázsolni? Valahonnan telepíteni kell? (Kezdő vagyok)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- WOT - Roham
- Apple asztali gépek
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest