- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Looserke
őstag
válasz
Gubek-Einste #49 üzenetére
az a baj, hogy a lenti fürdőből nagyon gyenge lenne mindenhol a WIFI jel, ezért van a router a nappaliban, csak eddig ugye VDSL volt és SatTV, nem kellett IGMP-re figyelni és az emeletre se kellett vezetékes net
-
-
Looserke
őstag
válasz
Gubek-Einste #47 üzenetére
nem tudom mi az az ONT...
A hálózat adott sajnos, be van kábelezve a falban. Az optikai kábel a lenti fürdőszobánál jön be, oda került a modem is HG8245H. Innen a lenti fürdőszobából (nem használjuk fürdőszobaként) ágaznak el csillagpontosan a szobákba menő UTP cat5e kábelek. A modem LAN1 portjába van dugva a nappaliba menő UTP kábel, a LAN2-be pedig a fenti hálószobába menő UTP kábel, amire közvetlenül lesz rákötve az IPTV.
A kérdés a nappaliba lévő UTP kébel megosztásáról szól, azt szeretném vagy switch-el, vagy amennyiben ez a router tudja, akkor így megosztani a netet a nappali IPTV-je és a router között. -
-
Looserke
őstag
Sziasztok!
Rendeltem IPTV szolgáltatást 2 TV készülékhez és 1000Mbites netet. Van itthon gigabites router ami osztja a netet (ez nem IGMP képes) a PC-nek és wifin a mobil eszközöknek (eddig VDSL-em volt és SatTV). A modemtől minden szobába be van kábelezve az UTP kábel a TV készülékekhez a falban. Viszont a nappaliban kijövő vezetéket szeretném megosztani a TV és a router között. Kell ehhez egy IGMP/Multicast támogatású switch, vagy tudja ezt kezelni a Telekomtól érkező D-link DIR-842 router?Switch-el a falból kijövő 1 UTP kábelt osztanám ketté és az egyik menne az IPTV beltéribe a másik a Routerbe. Vagy a falból kijövő utp mehet egyből a D-link routerbe, ha tudja az IGMP/Multicast támogatást és onnan osztanám tovább a PC, IPTV és wifi felé???
Használja így valaki a D-link routert?
Köszi!
-
kychy
csendes tag
Üdv!
San2000: a dyndns-el nekem is volt gondom mert előzőekben mindenféle ingyeneset használtam. Ezek sajnos nem működnek vele. Viszont a D-Link szériaszámával lehet ingyeneset regisztrálni a dyndns.org -on! Nekem 2 hónapja hibátlanul működik FTP-re, Webfelületre, Transmission remote-ra.
Röviden 2 hónap után a routerről: Ingyen jó kis cucc, de valószínű hogy nem venném meg ha routert kellene vennem. Wifi képességek: hozza a megfelelő sebességet (amit a klienseim elbírnak) de lefedettségben jóval gyengébb mint az előző routerem (1043ND-openwrt). Pozitívum hogy telefonról 1080p 60fps videó akadás nélkül megy a TV-n ami 5Ghz hálozatra csatlakozik. Ez nem volt hibátlan 1043ND esetén.
Hiba nem volt vele, amit érdemes megtenni hogy fix IP-t adunk a fontosabb klienseknek, pl amit kintről elakarunk érni, nekem Raspberry Pi2-n Kodi fut és annak a telefonos távirányítója IP-hez van kötve, így ha lejárt DHCP lease time szinte minden új IP-t kapott.
Ethernet részét nem használom számottevően, NAS+Raspberry van csak rákötve.Összességében felhasználó barát, de aki Third party firmware-hez szokott annak kevés lehet.
-
san2000
tag
Szia.
Még nem voltam otthon.Melóhelyen voltam.
Sikerült egy délelőtt alatt beállítani.Nagyjából minden megy.
Tényleg elég egyszerű a menüje.Sok konfigurálásra nincs lehetőség.
A Dyndns-el szívok még egyenlőre.
Maga a router amúgy nem lenne rossz.
Tényleg nagyon jó a wi-fi része.
Meg kell szokni.Azért várom,hogy egyszer legyen rá valami értelmes firmware.Köszi az infókat.
-
san2000
tag
Sziasztok!
Ma hozta a T-com-os routert (D-link 842) a futár.
A gyári firmware mennyire használható rajta?
Nem találtam hozzá OpenWrt-t.
Eddig Tp-link 4300 volt,de netsebesség növelés miatt váltanom kellett.
Mit ajánlotok?
Használjam a gyárit?
Van esetleg valami jó alternatív firmware hozzá?
Köszi a válaszokat. -
-
Zolom89
senior tag
válasz
Gubek-Einste #36 üzenetére
Intel(R) Centrino(R) Advanced-N 6205
-
-
Zolom89
senior tag
Hát valamiért sosem tudok 200mbps felett mérni és ezt is csak 5ghz-en. Telefon, laptop ugyan az kb. 1méterre a routertől.. kábelen minden rendben de ez a wifi hálózat nem akarja az igazat.
Egy fokkal így is jobb lett hogy kikapcsoltam az 2.4ghz szórást..bár nem tudom mi köze hozzá.van valakinek valami ötlete hogy mit lehet állítani ahhoz hogy ez több legyen?
Persze tudom hogy a "fogadó félnek" is tudnia kell hozzá feltételeket de az meg is van szerintem. Egy lenovo t430 laptoppal használom
-
válasz
kormi0312 #33 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is. -
kormi0312
senior tag
Értem. Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek!
Próbáltátok már az 5Ghz-es hálózat sebességét?
Nekem 27MB/s körüli sebesség jött ki állandóra, ugyanaz a szoba tiszta rálátással.
Ezt azért keveslem picit mert ugyan ez a vevő (RTL8814) már produkált 37MB/s körüli sebességet egy szintén kétsávos AC-s routerrel.Kíváncsi lennék, hogy nálatok milyen sebességen dolgozik?!
-
-
kormi0312
senior tag
sziasztok,
a telekomos verzión nálatok is: Firmware Version: 2.03MT ?
lehet / kell ezt majd a jövőben frissíteni? -
válasz
Vjankovics82 #28 üzenetére
Nem, az ONT-ben.
-
Vjankovics82
senior tag
válasz
Gubek-Einste #27 üzenetére
Ez a D-link-be csináljam?
-
válasz
Vjankovics82 #26 üzenetére
Kikapcsolod a wifi-t benne és törlöd a PPPoE user/pass adatokat.
-
Vjankovics82
senior tag
válasz
Gubek-Einste #25 üzenetére
Az ONT-t áttetted Passthrough módba? nem tudom mit jelent!
-
válasz
Vjankovics82 #24 üzenetére
Át kell irányítani a forgalmat a megfelelő kliens eszközhöz.
Az ONT-t áttetted Passthrough módba? -
Vjankovics82
senior tag
válasz
Gubek-Einste #23 üzenetére
Mi az a forward? Huawei routerből van bekötve a D-linkbe!
-
válasz
Vjankovics82 #22 üzenetére
Kezdetnek port forward-ot kellene csinálni.
Hogyan van bekötve a D-Link? -
Vjankovics82
senior tag
Sziasztok!
D-link Dir 842 rutert használok vagy 3 hete az utorrentbe piros háromszög felkiáltójellel jelzi a port nincs nyitva mit lehet csinálni hogy tudjak feltölteni?
Sok mindent próbáltam de beleuntam! semmit nem tölt vissza!
Valaki tudna segíteni? -
-
törölt tag
Akkor már megy is cserére...amúgy sem túl szimpi. Most tesztelgetem..
-
-
dburns76
újonc
Kérek tisztelettel mindenkit, hogy a fw-t ne piszkálja mert teljesen egyedi a Telekomnak fejlesztett...
a routerbe bele lett rakva DFS funkció ami sehol másutt a galaxisban nem található egy SOHO router esetében.
+ teljes IPv6 támogatás ami eszenciális.A jelenlegi fw-nél nincs jobb a routerhez és nem is lesz.
-
törölt tag
Sziasztok! Én most rendeltem faternak egy ilyet, de ha jobb, mint a mostani Asus RT-AC53 750-es akkor neki megy az, ez pedig nálam marad... elvileg van egy újabb kiadása, ahhoz láttam friss firmet, bár remélem már eleve azzal kapom... Paraméterekben kb. egyformák. A gigabites diginet kihasználására nem számítok, asus is csak max. 790-et hozott, igaz a digis srácok közvetlen méréssel az eszközükön keresztül még ennyit sem mértek. Viszont, ha a lefedettségben jobb akkor nyerő. Családi házban élünk, téglafalak, jó nagy telek...
-
-
lacima
tag
válasz
Gubek-Einste #9 üzenetére
290/200 siralmas...
-
lacima
tag
Egy sebességtesztet tudnátok dobni netmánia 1000-ről? Nekem is ez van csak üzleti előfizuval, de ezzel a routerrel siralmas a sebesség.
-
csixy
addikt
válasz
Gubek-Einste #6 üzenetére
Köszi!
-
-
csixy
addikt
Meglepetésszerűen ma hozta meg a futár a netmánia 1000-es telekomos internet előfizetés megrendelése és beüzemelése után a D-Link DIR 842-es AC1200-as routert. Nagyon megörültem neki, mivel kütyümániás vagyok. !!!! Sikerült beüzemelnem 3 órás küzdelem után. Az érzelmeim vegyesek, de a végeredmény pozitív. Ha meg akarod magad kímélni az idegbajtól , akkor ne akard switch módú AP-nek beüzemelni. A fő routerben kioszthatsz neki a MAC címének megfelelően egy IP címet, de ez a pillesúlyú vas csak azt szereti, ha a WAN portjába dugod a hozzá érkező UTP kábelt (ha ezt elfogadod akkor 3 órát az életedből megspórolsz). Ez a vas mindenképpen NAT-olni és DHCP szervert játszani akar és ezt a menüjében sehol nem találod meg. A LAN-nak adj egy értelmezési tartomány határán lévő IP címet mittomén 192.168.17.1 például, és minden tökéletes lesz.A WIFI menüben keresd meg és nyisd ki a további lehetőségek vagy ilyesvalami menüpontot.
A negatívumook:
-nincs súlya
-nincs a támogató oldalán egy új firmware
-nem sok lehetőség van a konfigurálásraA pozitívum: szerintem nagyon jó a biztosított sávszélesség.
Egy nagy kérdőjel: Mariska néni mit fog kezdeni ezzel az átlagtól nagyban eltérő vassal ,mint amúgy háziasszony,midőn utólag meglepetésszerűen hirtelen a semmiből minden előjel nélkül meghozza neki a futár a riska tehén fejése közben?
Ja mégegy szempont: szokás szerint én meg sem néztem, hogy mi van a hozzá adott CD lemezen.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Külpolitika
- Politika
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB Hibátlan kijelző, S Pennel!
- Alkalmi áron DeLL Inspiron 16 Plus 7640 Intel Ultra 7/16RAM/1TBSSD/RTX4060/120Hz 300nit/gyártói gar.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest