Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #1148 üzenetére
miért nem árok partyra vagy function-re adsz ki demót. function mondjuk most lesz hétvégén, szóval érdemes sietni!
itt szokott lenni C64, de sok a licites. árak elszálltak, javítást meg lehet próbálni.
igazából már a vice is nagyon-nagyon jól emulál, tehát ha azon fut vmi akkor igazi vason is futni fog.
már mindenki pc,linuxon fejleszt. egyszerűbb.
én is kickassemblerben "kódolok", meg pixcen-el rajzolgatok... a nagy demók is mind amigán,pc-n készültek a fejlett nyugaton! -
Úgy látszik, hogy Nálam úgy jött el a "kapuzárás", hogy az életem legfontosabb gépét szeretném újra megvenni...(nem gyenge ember vagyok, törtem mindent C64-en...
)
Legnagyobb tisztelettel kérnék eladásra egy C64-es masinát (ÉRTELMES ÁRON)
(KP vagy utánvét, vagy utalás(de ha átkúrsz, akkor meghalsz)Annó azért hagytuk abba, mert katonaság....
Azóta megdöglött a gép, meg a -amúgy általam tört- 1541-II is...
Eltelt 25+ év, most újra szeretnénk egy BRUTAL demóval előállni (mindenki bammeg matematikus...
) csak ezt C64-re, jövőre az Árkádra...
(Matex lesz a neve, mert PC lesz modellezve ill. számolva a gépikód C64-re, öregszünk...
-
Yutani
nagyúr
válasz
Trailblazer #1145 üzenetére
Az elmúlt 30 évben nekem sem volt nagyon kapcsolódásom a demo scene-hez, de ez most nagyon érdekes volt, megérte lemenni.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Trailblazer #1140 üzenetére
Bp-ről mentünk, ott voltunk, és még tribute demót is kaptunk a Lethargy-tól! <3
-
KROK640
nagyúr
-
bitmad
aktív tag
-
copass
veterán
válasz
Trailblazer #1137 üzenetére
debrecenből 4 óra kocsival, vonattal meg komplett rémálom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #1137 üzenetére
Akkor is nagyon messze van. (tömegközlekedek) A külföldi utaim meg a VGA nem függ össze most annyiból, hogy volt majdnem 2 éve lemenni a VGA áraknak, most erre a nyárra mást terveztem, nem gondoltam, hogy épp most megy le az ára...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #1135 üzenetére
De elmennék, csak egyrészt az ország másik vége, másrészt az országban sem leszek
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #1134 üzenetére
Tehát még egyszer, most hétvégén lesz. A C64 halott és élvezi, mindenki láthatja majd, aki eljön!
-
Trailblazer
veterán
No és hát akit valóban érdekel még mindig a pezsgő 8-bit élet, látogasson el ekkor ide. Én ott leszek...
-
nyisziati
veterán
Vadonatúj C64 építése: [link]
-
KROK640
nagyúr
válasz
MaCS_70 #1131 üzenetére
Köszi.
Azért voltak hátrányai is, mert még a simon's basicnél is kicsit kevesebb memória állt rendelkezésre a fejlesztéshez (már nem emlékszem mennyi), ami viszont nagy előrelépés volt, hogy rövidítettem az utasításokat (és ékezet nélküli magyarosítások is voltak benne) pl circle helyett "kor", rectangle helyett "tlap" és ilyenek.Na most még nem próbáltam ki a help + -t, de olvastam fentebb hogy segítő volt inkább, renumberrel (ilyenket én is raktam a saját fejlesztésbe anno), dir-el, és társaival, amik nagyon hiányoztak az alap C64-ből. Az valahol nonszensz volt, hogy egy lemez dirjének a kiiratásához használt load"$",8 simán felülírta a memóriában tárolt programot.
help+ -ban milyen parancsok voltak? Van erről valahol valami lista? -
-
copass
veterán
válasz
KROK640 #1129 üzenetére
8000 byte az rengeteg!
ennyibe már bele lehet rakni egy szép kis intrót zenével, grafikával,betűtípussal! -
KROK640
nagyúr
válasz
MaCS_70 #1123 üzenetére
Ez hasonló lehetett mint a KROK'S Workplace. Ott az volt a nagy eltérés (magam fejlesztettem, de szerintem sejthető a nevéből), hogy a Simon's Basic alapján működött, ugyanazokat tudta, meg pár dolog a graphics basicből átemelve. Önnállóan nem futott, maga a workplace és az abban írt prigramok ha a workplace be volt töltve de :
Ha kiadtam, hogy : PACK "programom",8
akkor a KROK'S Workplace elé csomagolta magát, és a program önnállóan lefutott. Hátránya volt, hogy nem volt módosítható, ugyanis auto SYS-es volt vagyis ha LIST parancsot adtál akkor azt kaptad csak a lista helyet, hogy "1 sys 49152"
Viszont így önállóan is működtek az abban megírt programok.Ennek a Help+ -nak szerintem nagyon örültem volna anno. (létezéséről sem tudtam)
Van a help+hoz most elérhető link? Emulátoron meglesném. -
copass
veterán
válasz
MaCS_70 #1123 üzenetére
pár kB az rengeteg!
egy partyn láttam olyat hogy egy gépen ment a TASS, majd átküldte a másik gépre és futtatta a progit. REU volt a megoldás, de az mocskos drága volt.
aztán persze jött a pc, de pl. a last ninját azt pc fortran-ban írták.
vakondok4-ben piszok jó sztorik vannak. -
válasz
KROK640 #1107 üzenetére
A Help+ komoly istenkirályság volt, pedig alig pár kB-ot, illetve magnófordulatot foglalt el.
Ez egy BASIC programozást segítő, háttérben futó program volt. Magát az utasításkészletet, szemben a Simon's BASIC-kel, nem módosította, tehát a segítségével írt program univerzális maradt. Volt viszont benne egy csomó, magát a programírást segítő parancs, mint pl. renumber és társai.
Nagyon hasznos volt, imádtam!
MaCS
-
copass
veterán
válasz
KROK640 #1120 üzenetére
folyamatosan feszegetik a határokat.
super mario bros-t is portolták C64-re.
nemrég jöt ki a Sonic the Hedgehog is. (oké kell neki REU, de akkor is) -
copass
veterán
válasz
KROK640 #1118 üzenetére
nagyon aktív a C64 scene.
olyan játékok és demok jönnek ki hogy pislogunk!
amit nagy várok az a Pig Quest. brutálisan nézki és eszetlen technikai újítások vannak benne.
Wor2one, magyar fejlesztésű játék (singular). wizard of wor alapokon, de továbbfejlesztve. bossfight miazmás.
Commodore 64 játékhírek napi szinten követi az új fejlesztéseket, érdemes követni.Sam's journey hatalmasat szólt, nagyon sok ~3000 db fizikai (cartridge, floppy) és digitális példány fogyott belőle.
-
copass
veterán
nehéz kérdés, giana sisters volt az amivel bármikor tudtam játszani egyet.
aztán jöttek a komolyabb játékok, last ninja trilógia, turrican 2, creatures 1-2, gunship, steel thunder, driller, total eclipse.
új játékok közül: galencia,sam's journey,neutron, briley witch chronicles, soul force,LuftrauserZ,stb.
4 játékos adapterrel multiban frogs, bomberman, bombmania,mashed turtles,stb.
mostanában a scramble infinityt veszem elő ha van rá időm. -
BaLee
addikt
válasz
KROK640 #1112 üzenetére
Hű tényleg a Pit Stop 2. A gumin egy csík színe mutatta, hogy mennyire volt elhasználódva. Illetve a Grand Prix Circuit sem volt rossz meg az Out Run Europa. Utóbbi volt az első komolyabb játékom amit a gép mellé kaptam, tiszta játéktermi feeling volt!
Meg a jó öreg Commandot is elfelejtettem pedig mennyit toltuk...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Füleske #1113 üzenetére
krakout szintén imádtam. Turrican 1-2 végefelé játszottam azzal is. Commando '86, végtelen pályára tudtam állni
Jeep Commandora emlékszik valaki?
Uridium szintén szerettem bár nem túl sokat toltam vele
Barbarian, a fejlevágós, aztán a törpe bejött méltatlankodni és kihúzta a hullt, Mainapig megvan, akkoriban toltam vele mikor az international karate-vel -
Füleske
addikt
River raid
Archon 1-2
Wizard of wor
Impossible mission 2
Super cars
Last ninja 1-2
Pitstop 2
Paradroid
Laser squad 1-2
Uridium
Target renegade
Fort apocalypse
Commando
Commando '86
Rambo 2
Super robin hood
Super pipeline 1-2
Newcomer
Pac-man
Popeye
Krakout
Express raider
IK, IK+
Barbarian
Battleships
Quest for tires
Suicide strike
Bubble bobble
Ninja
Turrican 1-2
Druid 1-2
Cobra
The vikings -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #1108 üzenetére
Ráadásul a hetedik emeleten ahol a sötét szobában a 4 karateka után levered az evil ninját, át lehetett menni a falon. Akkor a játék szinte végtelen hosszúságú lett, egy csomó rejtett szobával, és különleges ninjával. Volt pl lassított helység, és a zenét is mixelte.
Egy baj volt csak : hogy többet nem adott a program erő feltöltő izét, így onnantól nagyon kellett vigyázni.
Ha "hamar" végigakartad vinni, akkor meg nem a falon átmenni, hanem vissza le a földszintre, és bemenni a kezdő szobába mikor megvan a 7db villogó erőfeltöltő izé. -
BaLee
addikt
Ultimate legjobb játék 4ever: Newcomer
Aztán amik ennyi év után is beugranak még:
Creatures 1-2
Laser Squad
Pirates!
Test Drive
Oil Imperium
Tha Last Ninja
Defender of the Crown
Stunt Car Racer
Microprose Soccer
North & South
Storm Across EuropeInnen merítettem ötleteket: The 100 Best Commodore 64 Games Ever Made!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Vadiúj SSD-k!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Black Titanium - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest