- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
-
IT café
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
válasz Cyber_Bird #4199 üzenetére
Ó igen, főleg az állandó committal.
-
zsolti.22
senior tag
válasz Cyber_Bird #4200 üzenetére
Így rövidebb: enterprises.9.2.1.4.0
-
Akiii
tag
válasz Cyber_Bird #4200 üzenetére
köszi!
-
tusi_
addikt
Helpet kérnék.
Próbálom a GNS3-ban a cloude-t konfigolni saját loopbackra, de nem jelenik meg egy sem. Már kipróbáltam mindent, amit a neten találtam, de nem megy egyik sem. Linux alatt ment. Mi a franc a trükje?
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
Kérdés:
Tűzfalat, vpn-t, AAA-t..... ccp/SDM-el állitunk, vagy elég a cli is. Nem szivesen mennék bele túl mélyen a GUI-ba, ha úgysem használom
eat, sleep, play, replay
-
jerry311
nagyúr
Attol fugg mit akarsz, de jellemzoen CLI eleg hozza.
ASA-n WebVPN/AnyConnect kornyeken vannak csak olyanok, amit bottal se piszkalnek meg GUI nelkul. (jellemzoen XML-t hasznalo nyalanksagok) Nem ertem miert nem lehetett rendesen megcsinalni konfigba. Miert kellett XML-be tenni.
-
Spatrik
csendes tag
Üdv!
A suli mellett le szeretnék tenni vizsgákat, így kezdésnek én a CCENT-et (100-101) néztem ki magamnak. Szerintetek érdemes ezzel kezdeni? Hogyan érdemes erre tanulni? Pl egy ilyen http://tinyurl.com/k5otwec könyvet megéri megvenni és ebből készülni vagy online ingyen is meg lehet találni mindent? Esetleg tudtok ajánlani forrásokat?
A napokban kezdtem csak nézegetni milyen vizsgák és lehetőségek vannak, szóval még elég új vagyok ezekben. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz Spatrik #4214 üzenetére
Szia!
Igazából is-is (nem az ), az official guideok általában hasznosak, de online is meg lehet tanulni kis torrentezéssel. Én személy szerint jobban szeretek papírról tanulni, de ez csak az én rigolyám. Ha pl tabletről jobban szeretsz olvasni, tuti van pdf formában is, többek közt ez a könyv is amit kinéztél.( Én beleolvastam, szerintem egész jó, cisco szokásához híven szájbarágós, de az sosem árt)Szerk.: elsőre talán a Packet Tracer is elég lehet. De persze a későbbiekben kell a GNS3 ahogy lentebb írták.
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz Cyber_Bird #4215 üzenetére
És ne csak a könyve(ke)t, hanem barátkozz össze a GNS3-mal is.
-
-
McReay
aktív tag
Sziasztok!
Tervezem a CCNA Exploration megszerzését, mindig is érdekelt, hogy mi folyik a háttérben a hálózatokon.
Az érdekelne, hogy ez mennyire hasznos (mennyire nehéz megtanulni), ha korábbi tapasztalatok még nem igazán vannak hálózat-üzemeltetés terén illetve mennyire kifizetődő a munkaerő piacon ennek a papírnak a megszerzése, ha már kiadjuk rá a nem kevés pénzt!?
Samsung Galaxy S23 --- Honda CBR 600 F4
-
törölt tag
Hali!
Ha tényleg érdekel a téma, szerintem mindenképp érdemes belevágni... A CCNA elkezdéséhez nincs szükség hálózatos előismeretekre, szóval nem gond a tapasztalat hiánya. Véleményem szerint nem nehéz megtanulni, a tananyag kellőképp "szájbarágós" ahhoz, hogy kezdők számára is érthető legyen minden.
A CCNA inkább egy jó alapot ad, így hálózatos munkához általában kevés szokott lenni, CCNP-vel már valamivel könnyebb elhelyezkedni. Persze olyan is van, ahol nem a papírt nézik, hanem a valódi képességet, így egy jól megalapozott CCNA tudás többet érhet, mint egy olyan CCNP, amire kevésbé becsületesen készült fel az ember.
-
tusi_
addikt
1.HOgy menyire bekaphatja a cisco. Az ASA parancsai miért lettek megváltoztatva. Nem sh ip int br, hanem sh int ip br. Nem ip http sever hanem csaj sima http server...
2. Azonnali kérdések órájában kérdeztem, de ott csak kioktattak hálózatból Mitül lehet az, hogy a wifin csak 300kb/s a sebesség távoli szerverről másoláslor, mig ugyanez a gép Linux alatt simán 1,2 mb vitt?
eat, sleep, play, replay
-
jerry311
nagyúr
1, Az ASA ilyen, sőt már a PIX is ilyen volt. Az 5.x-es PIX meg még ilyenebb. Mivel a PIX-et a Cisco csak felvásárolta, nem lett teljesen átalakítva IOS-re a konfigja, ASA konfig meg nyilván PIX örökség. (Mellesleg az ASA-n elég a 'show ip' is.)
Mondjuk, pár hete találkoztam 11-es IOS-szel, az is érdekes volt.2, Kaksi a driver, tippelem ez a nagy különbség. Tedd fel a gyári drivert, beépített win helyett. Esetleg tekergetni kell eszközkezelőben a beállításokon.
-
tusi_
addikt
válasz jerry311 #4222 üzenetére
1. Bocsi, csak hirtelen felindulás volt, nekem kell alkalmazkodnom
2. Gyári van fenn, nem tesz fel semmit az XP. Ez az egyetlen gyári driver a HP oldalán, másikat nem tudok feltenni. (vagy igen?) Asszony gépén is XP van, tegnap leteszteltem, az is csak ennyivel megy. A speetest.net szerint 10 Mbit/s a letöltés, ami 1,2 MB lenne, de erről a szerverről csak 300kB. Mint-tel 1,2 volt, tehát nem a kapcsolattal van gond, hanem valami az XP-körül.
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
jerry311
nagyúr
[reklám]
Nekem cFosSpeed csomagütemező van gépeimen. Amikor gigabites LANra upgradeltem, akkor már durván meglátszott melyik gépen van jó csomagütemezés és melyikre nincs még telepítve. Ráadásul össze is dolgoznak LANon, tehát ha az egyik gép torrentezik mint állat, a másikon meg elindul a CS, akkor lebeszélik egymással, hogy "a torrentből vegyél vissza barátom, mert most nekem olyan forgalom van, ami nagyon szereti az alacsony késleltetést!"
Így a UPC-s sávszélesség optimalizáló progi már nem csinált semmit.
[/reklám] -
crok
Topikgazda
válasz jerry311 #4225 üzenetére
[reklam]
Én IPTables-el csináltam pár trükköt, míg a szerver volt egyben az
Internet Gateway is. Amúgy Cisco router + helyesen megtervezett
MQC-vel egész jól lehet csinálni a dolgokat összedolgozó programok
nélkül is, pl policing + time based ACL a class-map-ben.. szerintem
tök jól működik - [szerk.] és az ügyfél is elégedett :]
[/reklam][ Szerkesztve ]
-
zsolti.22
senior tag
-
tusi_
addikt
Letöltöttem egy 2000 oldalas pdf-t asa konfigról. Anyám! Gondlom ezzel csak az alapokat sajátithatom el
eat, sleep, play, replay
-
jerry311
nagyúr
válasz Hedgehanter #4240 üzenetére
Azt meg nem sikerult kifizettetni a ceggel...
-
Dodó77
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Kisvállalati hálózaton egy Cisco RVS4000 router található. Fix ip van, és azt látom hogy folyamatosan DoS/DDoS támadás van, ki is írja az adott ip címeket. Ilyenkor mi a teendő? Azt tanácsolta egyik ismerősöm, hogy tiltsam le azt az ip címet a routerben, hogy ne is tudjon megpingelni. Hogy lehet ezt beállítani?
A másik, hogy egy belső hálózatos ip címről is érkezik támadás. Azt hogy tudom kivédeni?
1 DoS / DDoS 184
2 Other 30
3 Buffer Overflow 4
4 Scan 1Ilyen támadásaink vannak, összegzésbe pedig a belső hálózatos ip címről érkezett eddig a legtöbb..
Köszönöm szépen előre is a segítséget!!
-
jerry311
nagyúr
Biztos hogy ez tamadas? Nem lehet false positive?
Mondjuk, ha belso halorol latok tamadast, akkor also korben megbizonyosodunk rola, hogy nem fals pozitiv. Utana megkeressuk az IP cim tulajdonosat, kis terpeszben falhoz allitjuk es nekifutasbol tokon rugjuk.
Majd normal munkamenetet folytatva szepen letakaritjuk a akrtekony programokat a geperol, mig a sarokban magzat pozba kuporodva varja a fajdalom elmulasat.A kulso tiltasokra meg annyit, hogy az internet felol erkezo csomagok eseten kitiltasz mindent, ami RFC1918-bol jon:
10.0.0.0 - 10.255.255.255 (10/8 prefix)
172.16.0.0 - 172.31.255.255 (172.16/12 prefix)
192.168.0.0 - 192.168.255.255 (192.168/16 prefix)Utana beengeded, amit muszaj es kesz, a vegen ugy is ott a deny any any.
-
Dodó77
csendes tag
A kérdésem még mindig az lenne, hogy hol tudnám ezt beállítani a routeren belül?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple Watch
- NVIDIA® driverek topikja
- Kés topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest