- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
- DIGI kábel TV
- Facebook és Messenger
-
IT café
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
-
FecoGee
Topikgazda
válasz FecoGee #3152 üzenetére
Member-ek dyn auto módban, először port-channel, majd trunk állítása rajta -> a member portok is trunk módba kerülnek.
Cat1#conf t
Enter configuration commands, one per line. End with CNTL/Z.
Cat1(config)#int ra f0/19 - 20
Cat1(config-if-range)#channel-group 1 mode on
Creating a port-channel interface Port-channel 1
Cat1(config-if-range)#^Z
*Mar 11 00:20:12.413: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by admin on consolen int f0
*Mar 11 00:20:13.277: %LINK-3-UPDOWN: Interface Port-channel1, changed state to up
*Mar 11 00:20:14.283: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Port-channel1, changed state to up/19
Cat1# sh run int f0/19
Building configuration...
Current configuration : 59 bytes
!
interface FastEthernet0/19
channel-group 1 mode on
end
Cat1#sh run int po1
*Mar 11 00:20:22.764: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by admin on console
Current configuration : 31 bytes
!
interface Port-channel1
end
Cat1#conf t
Enter configuration commands, one per line. End with CNTL/Z.
Cat1(config)#int po1
Cat1(config-if)#sw trunk en d
Cat1(config-if)#sw mo tr
Cat1(config-if)#^Z
*Mar 11 00:20:37.000: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by admin on console
*Mar 11 00:20:37.646: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface FastEthernet0/19, changed state to down
*Mar 11 00:20:37.646: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface FastEthernet0/20, changed state to down
*Mar 11 00:20:37.654: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Port-channel1, changed state to downun int f0/19
Cat1#sh run
Current configuration : 120 bytes
!
interface FastEthernet0/19
switchport trunk encapsulation dot1q
switchport mode trunk
channel-group 1 mode on
end
Cat1#
*Mar 11 00:20:38.619: %LINK-3-UPDOWN: Interface Port-channel1, changed state to down
*Mar 11 00:20:40.640: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface FastEthernet0/19, changed state to up
*Mar 11 00:20:40.649: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface FastEthernet0/20, changed state to up
*Mar 11 00:20:41.622: %LINK-3-UPDOWN: Interface Port-channel1, changed state to up
*Mar 11 00:20:42.628: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Port-channel1, changed state to up
Cat1# -
tusi_
addikt
CCNP switch 642-813 Passed 89% NO DUMP
Nagyon fontos, senki ne csinálja elsőnek a switchet!!!!!! 3 IP SLA, 2 Eigrp, 1 VOIP konfig kérdés volt, + 1 Aironet Desktop Utility ami nincs benne a switch könyvben. Szerencsém, hogy elolvastam már a routing könyvet és kilaboroztam mindent, igy tudtam válaszolni, de a kula +ben állt bennem, amikor megláttam.
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Ideiglenesen dolgozom szállodában. Állást keresek itt Németországban, de még várok sok helyről visszaválaszra. Addig viszont elmentem dolgozni valamit, hogy meg tudjunk élni. Itt nagyon lassan mennek a dolgok, minimum fél év
Ciscoval kb 1,5 éve foglalkozom, dolgoztam benne kis ideig, nemsokkal azután, hogy előléptettek - fizu ugyanannyi - akkor léptem ki és le a cégtől ide Lipcsébe.
Mi vitt rá?? Pfff. Nagyon nehéz (nem egy windowsos kattingatós tudomány), sok Cickó szakember kell, de itt németben a windows-os cucc megy. (nem mintha abból nem lenne hiány.)
Gondoltam, ezzel lehet munkát találni és lehet is, csak türelem és nagyon sok pénz kell hozzá, hogy kibekkeld[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
zsolti.22
senior tag
Milyen jel utalt arra, hogy voltam vizsgázni? Miért lepődtél meg az EIGRP-n? Route szintű kérdések voltak feltéve?
Haha, mondtam én, hogy a route sokkal egyszerűbb. De egyébként gratulálok. Mennyi volt a minimum ponthatár, mennyi kérdést kaptál? Gondolom csak a szokásos nyomtatott papírt kaptad egyelőre, azzal igazolod, hogy meg van a SWITCH. Milyen LAB-ok voltak? Azt, hogy nehéz volt-e, nem kérdezem, mert csak felkészültség kérdése.
-
tusi_
addikt
válasz zsolti.22 #3169 üzenetére
Abból gondoltam, hogy voltál, hogy tudod, hogy mi van, meg mi nincs a könyvben.
Eigrp-n azért lepődtem meg, mert a switch könyvben egy darab eigrp nincs. Konfignál kellett használni, de az ccna szintű volt. Viszont a kattintgatós kérdések között volt 2 Eigrp, amire nem számitottam és CCNP szintű volt, hiba üzenetet kellett elemezniKöszönöm A pont határ 79%. Voltak security kérdések is, meg Voice kérdések, amin nagyon meglepődtem, mert ilyen jellegűekkel nem találkoztam vele a könyvben.
Voltak olyan kérdések, hogy milyen tervet kell késziteni egy Vlan környezetben, vagy valami ilyesmi. Akkor a series 6500 720 supervisiorral kapcsolatban voltak kérdések, NSF, SSO.....2 labor volt, meg egy olyan, ahol csak sh parancsok alapján kellett válaszolni 6 kérdésre, HSRP vel kapcsolatban. A LAB-ok nagyon primitivek, volt egy inter vlan , meg egy ether channeles labor. Nem nagyon emléxem rá, de arra igen, hogy volt benne nehezités. Sh vlan br parancs nem műxik, nem lehet sh run int xxx parancsot kiadni és a control C vel nem lehet megszakitani a sh parancs kimeneteket, végig kell tekerni a space-val. Egyik swutchen a két interfész acces módban volt, ha nem nézem meg előtte, akkor kereshettem volna, hol a hiba
Szvsz, nagyon nehéz volt, mert szar a könyv. Sok olyan dolog volt benne, amit máshonnan tanultam meg, illetve ami teljesen kimaradt.
eat, sleep, play, replay
-
Lokids
addikt
Csak én pl sokkal jobban szeretek könyvből tanulni. És mivel ccna után szereték tovább jutni, ezért akarok venni könyveket. Csak most, hogy mondjátok, hogy a könyv ehhez nem is annyira jó...
Nem elég, hogy angolul van, de még nincs is benne minden.Amúgy pontosan milyne könyveket használtok ccnp-hez (ha eljutok oda valaha is), ajánlotok?
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
zsolti.22
senior tag
Nem gond, lassan oktatni is tudom már a route-t, egyszerű mint a logaritmus
tusi_: azért tudom, hogy mi van a könyvben, mert már sokadszorra olvasom és a 140 oldalas összefoglalóban a tartalomjegyzéket volt időm nézegetni, mert ott is kellett javítani, meg az oldalszámozással szívtam nagyon sokat. Most, hogy meg van a kis magyar irományom, hamarabb átfutom a témákat. Minden nap, amikor dolgozok, nyomatok valami LAB-ot, amit figyelmetlenségből minden egyes alkalommal elrontok és nekiállok megkeresni a hibát Általában sikerül, tanulok vele sokat. De vizsga előtt mindenképpen átolvasom még legalább 2× a CCNP ROUTE OCG könyvet, mert mégis részletesebb, mint az enyém...amúgy route-reflektor, nat-pt, MP-BGP, stateless autoconfig, ilyesmik nincsenek a ROUTE könyvben sem!! Remélem, hogy IPv6-ból minél több kérdést kapok majd, mert abból jó vagyok (bár a lehel téres témánál nem ez derült ki )És igen, dobjuk össze a pénzt egy amcsi útra, hogy kimenjünk ,megkeressük a hucabyt és addig üssük, míg vissza nem adja a semmitérő könyvének az árát + repjegy árát első osztályra, mert szégyen, amit ő könyvnek mer nevezni!
-
zsolti.22
senior tag
YYYYYYYYYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEHAAAAAAAAAAAAAAAAA az egyik operátori hely az enyém!!!!!!!!!!!!!!!!! Hála az önszorgalomnak
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz zsolti.22 #3175 üzenetére
Hucaby
Van több oktató videóm is és az egyikben Ő magyaráz. Nagyon vágja a csávó , jól is magyaráz, de hogy könyvet nem tud írni... Meg a cisco nem tud lektorálni
Én azért adtam fel a jegyzetelést, mert rájöttem, hogy jobb, ha az eredetit olvasom. Ha elakadtam valahol, akkor mindig a pdf-et olvastam, nem a sajátomat.
eat, sleep, play, replay
-
kowika87
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés:
Ha inter VLAN routing van konfigolva egy router fa interface-re akkor NAT-nál az összes subinterface-re kell ip nat inside parancs vagy elég csak magára az interface-re? -
zsolti.22
senior tag
válasz jerry311 #3187 üzenetére
Hát ez van. Egyébként néhol a magyar nyelvet kellene használni szaknyelvnek, pl. az elektronikában, mert brutálgazdag a szókincs az angollal szemben! Egyébként ha ezt átolvassa valaki, az kevés, ez csak a könyv mellé van, mint reggeli mellé egy kaffee.
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz zsolti.22 #3190 üzenetére
No offense...
Csak hat en az elso perctol kezdve nem hallottam magyarul ezeket a kifejezeseket... Akivel dolgoztam mind angolul hasznaltak. Akik oktattak minket, jellemzoen angolul tettek vagy ha magyarul, akkor is angolul tanultak es angolul nyomtak az osszes szakkifejezest. -
FecoGee
Topikgazda
Gratulálok a sikeres vizsgához tusy_-nak és az új álláshoz Zsoltinak!
(a switch akkor is könnyebb! )
-
FecoGee
Topikgazda
Több helyen láttam már, és Te is írtál CCNA # számot. Ez honnan jön? Legjobb tudomásom szerint a Cisco csak a CCIE-nak ad számot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest