Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    Visszatekintés

    Sokan mondják, hogy a Borderlands 2 ezerszer jobb, mint az előd volt, de objektíven nézve sajnos sok kulcsfontosságú ponton elhasal.

    Elsőként hadd hozzam fel a hangulatot. Az első rész sokkal inkább adta a poszt-apokaliptikus világ hangulatát. Sivár volt, kies és hatalmas. A második részben egyszerűen túl sok van mindenből.

    Aztán ott van a játszhatóság. Az első részt néhol izzadva ugyan, de végig lehetett vinni egyedül. A második részben szinte állandóan vért kell izzadni, és akkor is vannak pontok, amiket lehetetlen megcsinálni, köszönhetően a következő pontunknak, vagyis a csapnivaló loot-nak. Bár az elérhető fegyverek sokkal egyedibbek lettek, és számuk megsokszorozódott, nagyon ritkán jut az ember hozzá használható darabokhoz és a legjobbak is maximum 5-6 szintlépésig jók, aztán egyszerűen kidobhatjuk őket. A sima fehér/zöld itemek meg max 2 szint és végük.

    Szintén a játszhatóságot rontja, hogy ha egyszer ellövöd magad, netán rálősz valakire több száz méterről, azonnal tudja az egész tábor, hogy hol vagy, még ha egy lassú rakétával teszed, és rég el vagy bújva mire hátba veri a kiszemelt célpontot. Ez, és a tény, hogy sokszor csak a tábort 20-30 méterre megközelítve jönnek elő az ellenfelek, gyakorlatilag ellehetetleníti a sniperkedést, ha nincs melletted valaki, aki előcsalja őket.

    Harmadik pontként ott az optimalizálás, vagy inkább annak hiánya. Az első rész gond nélkül futott maximális beállításokon a megjelenéskor elérhető legerősebb egy GPU-s kártyákon. A második rész, még a józan ész keretein belül maximalizált beállítások mellett se képes állandó 60fps-sel futni a legerősebb kártyákon, mitöbb, egyes helyeken 30 alá is beesik az FPS. Ráadásul ezt teljes részrehajlás nélkül mindkét gyártó kártyáin. És hogy ne legyen instant orvosság a dologra, nem támogatja a 2 GPU-s rendszereket.

    A negyedik pont a sztori, ami kissé egál-szerű, mert bár a BL2 sztorija némileg egységesebb, a karakterek pedig sokkal szerethetőbbek/utálhatóbbak lettek, azért az első résznek is volt egy igen komoly történetszála, sok humoros és morbid mellékszállal.

    Ötödik pontnak pedig csak annyit írnék, hogy DLC-k. Nem hiszem, hogy sok magyarázatot kéne hozzáfűzni azoknak, akik ismerik őket...

    További szép napot.

    Sub-Dungeoneer lvl -57

Új hozzászólás Aktív témák