Új hozzászólás Aktív témák

  • Chris0321

    addikt

    válasz Harcipocok84 #72024 üzenetére

    Én még csak szeptember óta járok ki, még csak próbálkozom. Az üzemanyag ha ugyanúgy MOL-nál tankolok mint itthon akkor kb. 60-70 ft-al olcsóbb és jövőre itthon lesz még egy 40 ft-os adóemelés is. Ha addig nem változtatnak ezen is, de minimum 20 ft-ot írnak.
    Vásárlásra több lehetőség is van, nekem a Kaufland jött be de van Penny, Lidl, stb. Ami olcsóbb, pl. tészták, húsok, édesség, sajtok, alkohol de szoktak lenni akciók is amiben más is benne lehet.
    Pl. én most ásványvizet vettem kinn, a 2 literes Zizin mentes víz kb. 230 ft volt ha jól számoltam és teljesen jó mellékízmentes. Nekem jobb ez a kiszerelés is és ha 1,5 literesre átszámolom kb. 175 ft amiért itthon nem tudom milyen vizet lehetne venni. A Szentkirályit pl. már nem találom 200 ft alatt.
    Facebook-on a Nagykárolyi bevásárlás oldalon szoktak kitenni olyan bejegyzéseket ahol tételesen leírják egy bizonyos üzletben vásárolva mi mennyibe kerül és van aki mellé írja a magyar árakat is.
    Van ami olcsóbb, van ami kb. ugyanannyiba kerül és van ami drágább.
    Úgy kell nézni, hogy sok kicsi sokra megy. Pl. ha 40 litert tankolok akkor spórolok kb. 2.400 ft-ot, ha 60 litert akkor már kb. 3.600 ft-ot. (Érdemes nem teli tankkal kimenni, kollegám csak 10-15 litert tudott tankolni és kannát sem vitt.)
    Én a helyedben megnézném a Facebook oldalt amit írtam és az üzelek akciós újságait amibe bemennél, hogy milyen árakat írnak. Nem lesz benne minden, de majdnem mindenből lesz benne ár. A kiszerelések sem mindig ugyanazok, pl. lehet nagyobba kapod meg kinn. Pl. ásványvíz 2 és 2,5 liter, Pick szalámi 1 kg, stb. Utána el tudod dönteni, hogy ki szeretnél-e menni vásárolni vagy neked ez így nem éri meg. Érdemes rászánni egy napot és körülnézni több üzletben is. Általában van 1-2 ember aki tud magyarul és tud segíteni pár dologban.

Új hozzászólás Aktív témák