Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz Travelos #21541 üzenetére
kezdjük az alapokkal
milyen géped van
milyen oprendszeren
milyen HDD vagy SSD
milyen router
milyen torrent kliens
és azt milyen beállításokkal használod jelenleg?ami érdekel minket
uTP on/off
OS cache on/off
átmeneti tár AUTO/ valamennyi megabájt manuálisa
fájlok előre lefoglalása on/off
szálak száma globálisan, torrentenként, és feltöltésre mit adtál megja sokan elfelejtik de érdemes megnézni milyen vírusírtód/tűzfalad van mert sok gagyi program
úgy megfogja a procit töltögetés közben hogy azért lassú
ESET NOD32-vel tutin megy[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz enginev3.0 #21552 üzenetére
Globális 600
Torrentenként 200
Feltöltésre Torrentenként 30 és ha a sebesség 90%alatt van nyithat új slot-otMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Bali27
addikt
válasz havri1 #21537 üzenetére
Köszönöm Nektek a segítséget.
Routerbe beléptem, és az IPV4 Informationnál lévő IP cím teljesen megegyezik a whatismyipaddress.com-on
meg a speedtesten is...kiírtal.. Persze van egy ip cím amit én állítottam statikusra az meg gondolom teljesen más...
Akkor ezek szerint nem vagyok NATolva, szóval telefont sem kell a DIGInek elereszteni? -
TeeJay
félisten
válasz enginev3.0 #21554 üzenetére
Én kompletten így használom és főleg a HDD kapja a torrenteket, SSD csak a nagyméretű cuccokat de az ritka
-
Travelos
őstag
válasz TeeJay #21551 üzenetére
milyen géped van i5-4590, 16GB RAM
milyen oprendszeren win7 64bit
milyen HDD vagy SSD WDC WD1600AAJS-75M0A0 (149 GB)
milyen router Asus RT-N18U
milyen torrent kliens utorrent v2.0.4
és azt milyen beállításokkal használod jelenleg?ami érdekel minket
uTP on/off off
OS cache on/off off (ha a haladó beállítások lemez cache utolsó két sorára gondolsz)
átmeneti tár AUTO/ valamennyi megabájt manuálisa manuál 1000MB, 2000-re emelve begyorsul, de le is fagy
fájlok előre lefoglalása on/off on
szálak száma globálisan, torrentenként, és feltöltésre mit adtál meg 250/80/8ja sokan elfelejtik de érdemes megnézni milyen vírusírtód/tűzfalad van mert sok gagyi program
úgy megfogja a procit töltögetés közben hogy azért lassú
ESET NOD32-vel tutin megy Kaspersky Internet Security 2013, ezzel nincs gondom[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Travelos #21558 üzenetére
na meg is van miért lassú...
az a HDD 1tányéros 160gigás tehát jó régi
esetleg egy mai modern 1tányéros 1TB-os 3,5" HDD-t vennél (WD Black)
akkor máris jobb lenne
de még szerintem a 2,5" 1TB 2tányéros WD Black notivinyóm is gyorsabb nálaRAM-ból van bőven
oprendszer jó
utorrent 2.2.1-et próbáltad már?manuálisan 512MB cache-t adj meg
több felesleges mert miután letölti a torrentet ki kell írnia HDD-re a cache tartalmát is és az a lassú HDD jó sokáig fog kiírni 1GB+ cuccot
512MB bőven elég lesz
a "lemezre írások átmeneti tárazásának tiltása" opció elől vedd ki a pipát
így letöltéskor a RAM-ot is fogja haszálni amitől gyorsabb lesz bár a HDD akkor is lassú maradKaspersky-t nem használtam de ha más is azt írja hogy nem fogja a gépet/netet akkor használható
gyűjts össze egy modern HDD-re ami jóval gyorsabb lesz mint a jelenlegi neked
ráadásul ha jól értelmezem csak az az egy HDD van benne tehát az oprendszer is arról fut
naná hogy lassú lesz a letöltés
torrentnek külön HDD-t érdemes adni ami csak azzal fog foglalkozni semmi más feladata nincs[ Szerkesztve ]
-
current
tag
Sziasztok!
Egy beállításokkal kapcsolatos problémám lenne. Egy torrent oldalon rákattintok az adott torrent linkre, mondjuk xxxxxx-RELOADED.torrent, és erre a gépem kéri, hova mentsem el azt a linket, csakhogy én nem akarom tárolni, elmenteni, hanem azt szeretném, hogy amikor a linkre kattintok a letöltőoldalon, egyből induljon el a uTorrent, és ő ajánlja fel, hogy hova szeretném menteni, már magát a letöltésre váró dolgokat. Erre a kis linkre nincs szükségem, hogy tárolódjon. Mit kell beállítanom, hogy így működjön? Remélem, érthetően írtam le. Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
current
tag
válasz woodworm #21562 üzenetére
Köszönöm, de egyelőre nem találtam a böngészőben erre beállítást, egyedül "A letöltés előtt kérdezze meg, hová mentse az adott fájlokat." opció van (Chrome) a Beállítások - Speciális - Letöltések menüben. Más semmi, indításra vonatkozó nincs. Vagy én nem találom.
Az alapértelmezett megvan, nincs másik kliensem. -
woodworm
veterán
válasz current #21565 üzenetére
Akkor nincs még hozzárendelve! Ha elkezdi letölteni a chrome a torrent fájlt, akkor lent a megjelenő letöltési sávban rákattintva bejelölöd "Az ilyen típusú fájlokat mindig nyissa meg".
Nem alapértelmezett böngészőm a chrome, nem tudom, hogy ilyenkor tempbe jön le a torrent fájl vagy megmarad a letöltések között. Ha utóbbi, az utorrentben be kell kapcsolni a torrent fájl törlését megnyitáskor. -
TeeJay
félisten
én most azt tesztelem utorrent 2.2.1-en hogy mi van ha piszkálom a
bt.transp_disposition kapcsolót ami alapból nálam 31-en volt
ezek alapján 26-ra állítottam
tehát most csak uTP küldés és fogadás történik TCP nincs
amit észrevettem hogy mocskosul seedel mintha TCP-re lenne egy kis Qos DIGI-n UDP-re meg nembt.transp_disposition: This option controls µTorrent's level of bias towards using TCP or uTP for transporting data (assuming the peer at the other end of the connection supports both transport protocols). The following is a list of the accepted values:
1 allows µTorrent to attempt outgoing TCP connections
2 allows µTorrent to attempt outgoing uTP connections
4 allows µTorrent to accept incoming TCP connections
8 allows µTorrent to accept incoming uTP connections
16 tells µTorrent to use the new uTP header. This is an improved communication header, but is not backwards compatible with clients that do not understand it.What that means is that you add up the numbers that correspond to the options you want to enable.
e.g. 1 + 2 + 4 + 8 = 15
e.g. 1 + 2 + 4 + 8 + 16 = 31
e.g. 1 + 4 = 5
e.g. 1 + 4 + 16 = 21For TCP + uTP incoming and outgoing using latest header : 31
For TCP + uTP incoming and outgoing using old header: 15
For TCP incoming and outgoing using latest header: 21
For TCP incoming and outgoing using old header: 5Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
enginev3.0
félisten
-
mckay
aktív tag
válasz LSL1337 #21539 üzenetére
Köszi, mindkettőtöknek!
Működik az uTorrent a webgui-n keresztül, heuréka!Hanem az valahogy nem jött össze, hogy ne a 8080 port legyen az.
Kitaláltam hogy legyen 45678 a port, de úgy még lanban sem találja meg, kommunikációs hiba.
Próbáltam engedélyezni a tűzfalon is, TCP forgalomra, de úgy sem.Nem túl veszélyes a 8080-at használni?
-
TeeJay
félisten
válasz enginev3.0 #21571 üzenetére
win10 x64 utorrent 2.2.1 és simán megy
26-ra nyomva csak uTP-vel fogad és küld adatot a modernebb header-t használvaigen elvileg az uTP magát szabályozza de mivel UDP protokollt használ TCP helyett
így nincs fékezve a hálózaton mint a TCP ami baromi sok válaszcsomagot kérnekem pl meló mellett jobban működik ha 2gépen dolgozok és töltök fel, mellette ha torrent fut még a laptopon akkor uTP-vel simán megy
ha kinyomom uTP-t akkor a feltöltésre limitet kell adni különben a többi gépen elég lassú lesz a mókautorrent ahogy néztem amúgy is jobban szeret uTP-hez csatlakozni ha engedélyezve van
qbittorrent meg inkább TCP párti mert hiába van engedélyezve rajta a uTP ott csak párhoz csatlakozik így a többihez sima TCP-n fogegy gond van csak ha a másik oldalon olyan user van akinek nem aktív az uTP...
és sajnos a feralosok a deluge-on kinyomták az uTP-t mert csak TCP-vel töltök tőlük
szóval marad 31-en a beállításMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
betyarr
veterán
most gondolkodom egy ssd-ben a 3tb-s hdd mellé torrentre.úgy működne a dolog,hogy ssd-re jönne le a cucc,de arról menne is át a hdd-re.azonban: torrentben csak egy bizonyos helyről lehet egy másik bizonyos helyre ezt megoldani,én viszont manuálisan szoktam megadni,hogy a film a film mappába a sorozat a sorozat mappába stb. menjen.ez nyilván a jövőben az ssd-nél is így lenne,viszont jó volna,ha utána már automatikusan magától átkerülnének a hdd-re a megfelelő helyre a lehúzott anyagok.nyilván,ha lehet,akkor az ssd-ről átkerült fájlok jó lenne ha automatikusan törlődnének.
van erre valami egyszerű megoldás?
remélem érthetően fogalmaztam[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz betyarr #21578 üzenetére
Ugyan ennek sok értelmét nem látom, de simán van megoldás rá. Utorrent 2.2.1-ben 2 mappát lehet megadni. Letöltés, és ha kész.
Ssd-re ha letöltesz, az gyors lesz, viszont így hamar ki fogod nyírni. Ssd-nek az írás "árt", olvasás nem. Seedelni meg hdd-ről egy bizonyos mennyiség után már lassan fogsz tudni, pont itt jelenne meg az ssd előnye, az elérés.
Én notin elérem a 60MB/s letöltést egy 7200rpm hdd-re, ugyanitt ssd-re max 80MB.
Asztalin a Raid0 - ba kötött tombre jön 110MB-al is nagy ritkán. Én jobbnak látom jelenleg a 3x1tb hdd-t, cirka 36e-ért, mint egy 240ssd-t 30e-ért.[ Szerkesztve ]
havri
-
iguana
őstag
a filebot-al agyon lehet szkriptelni. átnevez, kategorizál, automatikusan külön teszi a sorozatot, a filmeket, zenéket, cover-t, feliratot leszed és még kismillió opció.
itt egy jó leírás hozzá. [link]
neked nyilván nem az--action copy
, hanem az--action move
kapcsolót kell használnod. (vagy linket, ha tovább akarod seedelni)
az egyes parancsok leírása itt: [link]#havri1
az ssd hamar kinyírásán ugye éveket értesz? mondjuk 5 év...mert a mostani ssd-k bírják. el kell felejteni, hogy az ssd hímestojás. azért van, hogy használva legyenek. egy mai nem alsó kategóriás ssd már PB nagyságrendű írásnál adja meg magát. [link]
[ Szerkesztve ]
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
betyarr
veterán
válasz havri1 #21579 üzenetére
az a két mappa sajna kevés.
ez az írás-hisztéria már azért elég elavult dolog.majd nézz utána,hogy akár több PB-nyi anyagot is rátolhatsz egy ssd-re mielőtt megadja magát.
a seedelés annyira nem szempont (mag,elite júzer).iguana: köszönöm,meglesem a dolgot!
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz havri1 #21579 üzenetére
Jelenleg 16 ezer forintért lehet venni 120GB-os SSD-t ami bőven elketyeg vagy 5 évig minimum, ha ezután 5-10 év közötti intervallumban bekrepál szerintem ez belefér még kevésbé tehetőseknek is, hiszen piszok gyors tempót kap addig is az ember, de a tesztek rendre azt mutatják, hogy jóval többet bírnak ki ezek a tárolók.
-
iguana
őstag
kifutottam a szerkesztési időből.
itt egy Samsung 850 Pro-t nyúztak halálra. 9100 TB. ennyi.At that average of 40-gigabyte daily usage, (purely theoretical of course) that SSD would have lasted 623 years.
már bőven ott tart az ssd-k technológiája, hogy a vezérlő elektronika előbb fogja magát megadni ilyen olyan okból, mint maga a NAND.[ Szerkesztve ]
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
havri1
félisten
válasz Cs1csó #21582 üzenetére
Tisztában vagyok az árakkal, és az SSD működésével, köszönöm.
Nem szeretnék ismét egy SSD vs HDD vitát nyitni, pont nem vagyok SSD védő lélek, nagyon régóta nyúzom őket, de akkor is kitartok mellette, nem torrentre való. TRIMM-et meg kiüti a raid0.
120GB nekem nem lenne elég , 120 ömnagában felemészti az ideális rendszer + szabad hely kombinációt, mellette ha torrentezni szeretnék, nekem kellene a 240GB. Ha 240-est vennék csak samsung 850 vagy Hyperx Fury, ami sajnos nem 16e ft.Továbbra is azt mondom, felesleges torrentre SSD, amikor elérhető 60MB írás is egy laptopra megfelelő beállításokkal.
És a lényeg, 3x 1TB ezex kb 36e ftért megvehető, amivel szép sebesség, és megfelelő tárhely is elérhető.[ Szerkesztve ]
havri
-
TeeJay
félisten
válasz havri1 #21584 üzenetére
igen a 3x1TB HDD-t hogy rakom RAID-be laptopba?
sehogy
500gigás 850EVO 45ezer azzal jó ideig el tudsz lenni
nekem arról megy a rendszer és arra is töltök 10+ gigás cuccokat
hasít mint az atompont hogy az SSD való torrentre a mai 500-1000megabites csomagokhoz minden HDD kevés
persze ha te nem seedelsz csak lekapsz egy 20gigás filmet úgy még szép hogy elég a HDD
de ha 200torrentet nyomatsz úgy 4-500GB méretben és mellé küldesz be 100giga cuccot máris nyekkenni fog
főleg ha benyomod a fájlok előre lefoglalását hogy mondjuk ne legyen töredezett
akkor mondd meg kérlek hogy tudsz-e 60megabájttal tölteni
mert szerintem nem fogsz tudniSSD meg gyorsan lefoglalja a fálokat és tolja keményen közbe meg olvasni is tud
27napja van meg az 500gigás SDD és eddig 2,3TB-ot raktam bele csak és sok volt a win10 telepítés meg frissítések és társai
a valós torrentes forgalmam úgy 1,5TB lehetett szóval ha nagyon odacsapok akkor havonta kap 3-4TB-ot az meg évente nincs 50TB és elvisel 2-3PB-ot is
akkor mi a fenének kell kímélni?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
havri1
félisten
Befejtem, vegyetek SSD-t
havri
-
wagi
senior tag
Mindenkinek mások az igényei.
Aki kizárólag saját részre tölt le és nem fogja seedelni hetekig elég a gigabites nethez is 1 HDD is.
Jó beállítással és erős merevlemezzel simán jön 80MB/s-el.
Viszont aki ipari mennyiségben tölt le oda köthet akár 10 HDD-t is idővel belassulnak és csak az újraformázás segít.
Én vettem egy 64 gigás használt ssd-t ide jön a letöltés és innen átmegy a 2x raid hdd-re.
De 500 megabites feltöltéssel 30 aktív torrentnél már lehasalnak a merevlemezek.
Ezért amikor látom,hogy lassul átállítom a kliens,hogy maradjon az ssd-n a letöltött anyag.
Alapjáraton az utorrentet használom,mert jó a kezelőfelület,de ha gyorsan szeretnék sokat feltölteni (ilyenkor természetesen csak ssd-re megy) akkor Deluge.
Kegyetlenül lehet vele seedelni 58MB/s volt a max eddig nem véletlen használják a ferálosok is.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz havri1 #21584 üzenetére
Alapvetően egyetértünk, GB/Ft alapon tényleg nem ideális az SSD torrentezésre legalábbis tárolásra semmikép, engem személy szerint sem érdekel, hogy első legyek egy torrent oldalon ilyen késztetést nem érzek Csak azt akartam kiemelni, hogy kb. bármit kibírnak és ugye kb. 5x gyorsabbak a HDD-nél.
Amit én szeretnék az egy 4 HDD-s NAS RAID-ban 4x2 v. 3 TB-os valahol ahol nem zavarja az embert és belső hálózaton minden eszközről elérhető legyen a tartalom miközben 0-24-ben csordogál a torrent is.
-
betyarr
veterán
valójában jó az a hdd simán torrentre,csak most hogy a diginél az ftth-sok után az fttb-sek is megkapják alapból a gigás netet,egyrészt jó lesz látni,hogy teperni fognak le a cuccok,másrészről pedig nem fog kiakadni a hdd korlátai miatt folyamatosan a torrentkliens.
-
Cs1csó
félisten
válasz enginev3.0 #21590 üzenetére
Máshova tenném de a lényeg ugyanaz 8-12 Tera már kb. elég. Melyik RAID módot használod? (gondolom az adatbiztonság is meglegyen és a sebesség is)
-
mzso
veterán
Nekem is ez a bajom. Sajna az egyetlen megoldás amiről tudok az a Qbittorrent használata.
Amivel számos hasznos/szükséges funkcióról lemondasz, és sok egyéb problémát hoz magával.
A legrosszabb az idióta kezelése az olyan fájloknak amelyeket nem akarsz letölteni. Ilyenkor is létrehozza az összes mappát a torrentből akár üresen is és minden mappába rak egy extra .unwanted mappát amibe a nem kellő fájlok drabjait pakolja, amik természetesen normál néven jelennek meg. Ehhez képest az utorrent csinál egy part fájlt a torrent gyökerében és ezzel le is van tudva.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz canniball #21596 üzenetére
Ezt már kiveséztük vele. Neki nem jó a címkézés, hanem a letöltés kezdetén adja meg közvetlenül a célkönyvtárat és ez felülírja az alapértelmezett könyvtár elérését, ami az ssd lehetne.
(#21578) betyarr
Még mindig nem értem miért kell kézi vezérléssel megadni a végső könyvtárat, amikor címkézéssel mindez megoldható.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz woodworm #21597 üzenetére
Na de nem kell címkézni semmit, meg lehet adni egy könyvárat (az SSD-n) ahova letölt és egy másikat (a HDD-n) ahová átpakolja ami elkészült; a címkézés csak extra opció. Vagy félreértettem valamit?
Mod.
Visszaolvasva a korábbiakat: ha nem csak annyi a lényeg hogy SSD-re le majd HDD-re át, hanem a vinyón különböző helyre kell őket pakolgatni akkor nem szóltam![ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest