Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz butch3r #4643 üzenetére

    1 - Nem hiszem hogy az Armoryval bármi gond lenne, de mégiscsak 3rd party, akkor már inkább a vanila "gyári" kliens, azaz a Bitcoin-QT. Ha úgysem használod, csak a wallet generáláshoz kell, akkor tökmindegy.

    2 - Ha hosszú távú offline megtakarítást szeretnél, akkor exportáld ki a kliensből a privátkulcsot (egy számsort kapsz), és nyomtasd ki egy papírra, vagy többre, ezeket tedd el biztonságos helyre, jobb mint a pendrive-ok.
    A fogadó címed (tehát nem a privát kulcsod!) egyenlegét lekérdezheted bármikor pl a https://blockchain.info -n, akár el is mentheted a keresés URL-jét bookmarkba, és bármikor rá tudsz nézni. Ha változás van a számlán, akkor itt mindig látni fogod.

    3 - Igen, nincs más teendőd. Ha nem a wallet.dat-ot mented le, hanem a privát kulcsot, akkor persze másolás helyett egy import-ot kell nyomnod a kliens konzolon, illetve bepötyögni a kinyomtatott stringet.

    A kliens első telepítéséről, és wallet generálásról, illetve ezek cicomázásról (virtuális gép, szűz oprendszer, cold wallet, stb..), nem írnék inkább, olvassa vissza, sok infó van a fórumban erről.

Új hozzászólás Aktív témák