Új hozzászólás Aktív témák

  • Brett001

    aktív tag

    válasz Dißnäëß #23185 üzenetére

    'Ha ebből az orosz megmoccanásból komolyabb, globális eszkaláció (értsd: háború) is lesz, itt olyan zavaros következik, hogy csak pislogunk majd. Ebben a zavarosban pedig a legokosabb halászok azok lesznek, akiknek lesz kriptója, lesz egymáshoz így vagy úgy, de kapcsolatuk (távközlés, internet), és onnantól kezdve a zavar fölötti, tőle teljesen független szinten ezek a felek el tudnak kezdeni egymással kereskedni, üzletelni, anélkül, hogy ezt bárki korlátozni tudná intézményi-állami-politikai-bármilyenegyéb oldalról.'

    Ha komoly tehát akár az egész kontinensre kiterjedő világégés lenne, akármilyen furcsa is kimondani (mert manapság már nem nagyon csinálja így senki) tudod ki járnának jól? Akik párnacihában tartják a pénzüket. :)
    Egy háborús helyzetben mit szokás először megbénítani? Na mit? A kommunikációt. Telefon, internet, távközlés. Még vh sem kell hozzá. Elég egy polgárháború vagy zavargás, lásd a közelmúltból Kazahsztán, Belororusz; egyből a kormányzat az internetet kapcsolta lefele. (Szívtak is bányászok a kazakoknál mint a torkosborz) Igaz ezek diktatúrák, de nagyon komoly helyzetben egy demokratikus országban is korlátoznák az internetet. Globális eszkaláció esetén meg az ellenség tenné meg ezt. Ugyhogy feldughatnád a csak 0-ák és 1-esek formájában létező btc-idet internet híján valahova. :D Persze ez vonatkozna a hagyományos tőzsdére meg a bankokra is (hiszen ott is minden elektronikusan megy), de semmivel nem lennének előrébb a kriptósok. Még a fiatosok annyiban, ha van papírjuk róla akkor bankból hozzájuthanak még készpénzhez.

    Szóval inkább Neked kéne egy kicsit tágítani a csőlátásodon...a világ nem úgy működik, ahogy te szeretnéd.

    [ Szerkesztve ]

    "Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

Új hozzászólás Aktív témák