Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #25583896 #23184 üzenetére

    Sokaknak fogalmuk sincs, a kripto-t mi mozgatja. Mondjuk az a rahedli intézményi befektető, akik egy hülye játékszerként tekintenek rá, mert vagy nem fogták fel, vagy nem akarják felfogni ennek igazi értékét.

    Például azt, hogy a kanadai kamionos sztrájk alatt (ami már sokkal többről szól) pikkpakk kiderült a kormányuk igazi szándéka, amikor Trudeau a bankszámlák befagyasztását lépte meg és errefel elkezdtek a támogatások, adományok BTC-ben áramlani a sztrájkolók fele.

    Ez lehet azon erők egyike, ami miatt - ahogy ezt egyre többen és többen felfogják a pontagyukkal - hatalmasat lőhet felfele az árfolyam.

    Hogy miért esik most ? Azért, amiért a NASDAQ, DOW, és a világ összes tőzsdéje esik: a bizalmatlanság, kiszámíthatatlanság egy háború kapcsán, mert intézményi befektetők számára az összes papír (tökmindegy mi is legyen az) végeredményben csak papír, az arany az egyetlen mércéje annak, mennyink van. Ergo, ész nélkül dobnak el mindent és menekülnek aranyba.

    Nem tanulták még meg a náciktól, hogy az aranyat ki tudják venni a fogukból, a seggükből, az aranyat el lehet lopni, nehéz transzportálni, satöbbi.

    Míg a BTC-nél elég csak egy megfelelően biztonságosan generált tárca seed-jeit bemagolni, aztán ha mindenki beküldte rá a kriptót, meg lehet rágni és le lehet nyelni nyugodtan a tárca címét is, de hogy fű alatt menjen a dolog, algoritmust is lehet létrehozni, ami nagy összegek esetén random méretű, X és Y sáv között felosztott összegeknek címet generál, majd ezt az egészet be lehet tenni egyetlen ETF-be és ... ahh, hosszú.

    Szóval a lényeg, hogy a mai világban az egyik, ha nem A legbiztonságosabb módja a vagyon tárolásának - transzparens módon - a BTC, ha pedig még rejtegetni is kellene, akkor Monero, pár kört itt is futtatni, majd valami ázsiai nemkontrollált ponton vissza BTC-be és szétdobni fentebbi modell mentén egy raklap generált egyéb tárcába, radarszint alatt maradva így... oszt jónapot. Vagy Monero-ban hagyni, bár a jövője kérdőjel, köszöni, jól van.... a BTC jövője nem kérdés..

    Ez szerintem egymilliószor biztonságosabb aranyba tételnél, mindennél, nincsenek határai, nincs semmi, ami megszabná, hacsak nem pisztolyt tesznek az ember fejéhez, de már erre is vannak bevált megoldások, hogyan játssza ki a megfenyegetett illető az ilyet.

    A lényeg, hogy az intézményi befektetők súlytalannak gondolják a BTC-t és ugyanúgy eldobják, mint az összes többi teljesen normális részvényt, egy kalap alá veszik őket. Holott a valóság homlokegyenesen más, de amíg valaki rendesen, tisztességesen utána nem jár a kripto-knak mint műfajnak, és képességeiknek, a teljes rendszer alapjaival képbe nem kerül, így jár, hogy vakon marad és csinálja a hülyeséget, dobja el mindenét, amije van és megy a fizikai aranyba, amit aztán vagy engedik, hogy hozzájusson, vagy nem (lásd Venezuela esete, amikor a UK-ben tárolt aranyához akart hozzáférni és közölték az akkoriban illegitimnek tartott kormánnyal, hogy "Mi Téged nem ismerünk el, kapd be"). Szóval a totális kontroll míg fiat esetén a bankrendszer által érvényesül, addig kripto esetén ilyenről szó nincs, jogilag lehet korlátozgatni, de hát háború vagy aközeli állapotban a jog tudjuk milyen, felkenjük a falra mint a szart, a technológia viszont lehetőséget ad biztonságos, korlátozásmentes tranzakciókra, ha Monero (és ekvivalens), akkor pedig mindezt még full transzparensen is.

    Ergo, a pénz, ami az enyém, tényleg az enyém, nem kell megbíznom vele senkit, hogy tartsa-őrizze nekem, akár arany, akár gyémánt, akár egyéb.

    Ha pedig nagy a para minden fronton, még a stablecoin-ok is ott vannak, a defi váltókkal ...

    Hogy is szokták mondani szép angolosan ? A kripto az "ultimate safe haven". Kiverni ki tudják (hacsak nem az életedet adod érte) a szart is Belőled, a pénzed nem, ha kripto-ban tartod

    Ha ebből az orosz megmoccanásból komolyabb, globális eszkaláció (értsd: háború) is lesz, itt olyan zavaros következik, hogy csak pislogunk majd. Ebben a zavarosban pedig a legokosabb halászok azok lesznek, akiknek lesz kriptója, lesz egymáshoz így vagy úgy, de kapcsolatuk (távközlés, internet), és onnantól kezdve a zavar fölötti, tőle teljesen független szinten ezek a felek el tudnak kezdeni egymással kereskedni, üzletelni, anélkül, hogy ezt bárki korlátozni tudná intézményi-állami-politikai-bármilyenegyéb oldalról. És ez kúvajó. Aki meg azt mondja, hogy emberkereskedelem, fegyver, drog, gyerekek, prostik, bármi egyéb ezáltal majd jól elburjánzik, annak annyit üzenek, hogy "jóreggelt, Te teljesen hülye, szerinted eddig miben ment mindez és még most is miben megy??Megfogták, megfékezték, úgy látod, a világunk kifehéredett a dollár által??" :U

    Szóval ... Oki23... engem sem hat meg a dolog. A régi rendszer esik szét, aki meg nem ült fel legalább csak a segge partjával az új hullámra, magában kesereg otthon és dobálja a szart távolról, hogy csúnya kripto.

    [ Szerkesztve ]

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák