Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz htc07 #18047 üzenetére

    Ez tiszta. Tehát marad az adóoptimalizálás, legális úton, magyarul adószakértő, offshore szakértő, alapítvány és vagyonkezelő szakértő, ázsia, Belize és hasonló szakértőkkel történő konzultáció. Mindaddig, amíg csak a nyereséget terheli adó, a veszteséget negatív előjelű adó nem. :U

    Na és mi van akkor, ha én betolok 10-ezer Ft-ot, 1 év alatt össze-shitcoinozok és agybafőbe mákolok magamnak 100 milka értékű BTC-t, majd írok egy adásvételi szerződést egy 100 milliós lakásra az eladóval, amit BTC-ben határozunk meg, azaz az ingatlan vásárlásakor az ellenérték, amiért én megveszem, X BTC. Ezt írjuk le. De írhatnék Lego-t is. 100 kis Lego darabkáért veszem meg az ingatlant az illetőtől. Egy ilyen sztorira mit lép a kedves szerv ?

    (Ingatlanbecslő által megállapított Forintnak megfelelő értékre kalkulál nekem vagyonszerzési illetéket, az eladónak meg SZJA-t ?)

    Más: bettettem tegnap, majd kivettem az illetékekkel csökkentettet ma. Azaz vettem volna. Egyrészt a tegnapi BTC vásárlást 15 percen belül megerősítette az első bányász, a mai automata-címre küldött BTC megerősítése 2.5 óra múlva jött meg, amiből másfél órát ott várakoztunk az épület recije előtt, hogy újra Forintot lássak a kezemben. Ez még csak egy dolog. Aztán végül jött az SMS, hogy ollé, na mondom bingo, app check, és valóban, 1 confirm. De jó. Automatához odatartom a korábban megkapott papírt, QR, scan, adatok megadása, zöldgomb hegyek és végül oda jutok, hogy elkezdene pénzt kiadni, de csak zümmög, teker, teker, teker, teker, végül egy piros képernyő, hogy hiba, ez meg ez a tranzakció azonosítóm, hívhatom a sóhivatalt XY számon.

    Namost, a nagy kérdéseim így laikusként a hívőkhöz:
    1. Az oké, hogy a BTC kicsit mint az arany. Véges. Bányásszuk.

    2. Pusztán emiatt is emelkedik, lassan, de biztosan, ha éveket nézünk, nem kisebb, pillanatnyi felbontású görbéket.

    3. Egyre nehezebb bányászni, illetve pont most feleződött is a jutalom érte a napokban..

    4. Ha egyre nehezebb bányászni, és nő az értéke, egyre több tranzakció van generálva a rendszerben, mert egyre többen játszanak a játszótéren és vannak benne ebben a mára már globálissá nőtt buliban, .... Hogy lesz ebből a jövő fizetési alternatívája, ha nemhogy a készpénzfelvétel, hanem - maradva BTC fronton - egyik helyről a másikra küldésnek a validálása 15p és 3 óra között fluktuál ? :F (Sehogy).

    5. Ha beleveszem még a "számítógépek" (inkább chip-ek, csak így mondom) számítási kapacitás növekedését is, ilyennek nagyon nem szabadna történnie. Szóval az instantság, az ügyfélbarátság abszolút nincs meg ebben a rendszerben már most sem, később mi fogja ezt esetleg garantálni ? És most még csak kis játékosok + nagy halak, de alapvetően az élő lakosság nagyon elhanyagolható része nyomkodja a gombokat + 1 rahedli robot, meg script, program, de mi van, amikor 7 milliárdból 6.9 milliárd kezdi el ezt használni fogkefére, fogkrémre, benzinre, akárminek a vételére ? El tudom képzelni, hogy elképesztő módon túlterhelné a rendszert.

    6. Ha most Amazonon vagy bárhol, ahol direktben BTC-t elfogadnak, fizetnék nekik, jó eséllyel 15p-3ó között kellene a gép előtt ülnöm, hogy a túloldal elismerje, hogy én megvettem az adott kütyüt ? (Legyen az hifi, vagy bármi egyéb, tökmindegy most). Ez megint nonszensz.

    Tehát azt látom, hogy a kezdeti időkben, amikor bányászni is könnyű volt és egy tranzakció megerősítése is szinte instant lezajlott, ennek volt értelme, hogy fizetőeszköz legyen a jövőben, de ma ezt nagyon nem tudnám a BTC-re elmondani. Inkább már csak spekulatív eszköz, shitcoin-okkal szórakozni, ilyesmik, de értelmes vásárlásra úgy, mint ahogy én azt most pénzzel teszem, hogy Paypass pitty és megittam egy csésze kávét az autópálya melletti étteremben, totál alkalmatlan.

    Vagy hosszútávú befektetés annak, aki ilyet lát benne.

    Ráadásul ha ilyen lassan mennek le a validálások, annyi tranzakció van már a meglévő számítási kapacitásokra, mi lesz itt 10 év múlva ? Elég fura jövő lenne az, ahol 1 BTC értéke mondjuk 100.000 dollár (százezer), miközben ha bármit csinálok ezzel, egy részét vagy akár az egészet átmozgatom máshova, arra két hetet kell várnom, mire ellenőrizve lesz, hmm ? Ez így reális ? (Nem látom, miért ne lenne az).

    [ Szerkesztve ]

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák