Új hozzászólás Aktív témák

  • vismaior04

    tag

    TLDR: A venture capital cégek nem hülyék azért, jelenleg sacc per kábé 1600 dollár fölé várható egy 1 BTC méretű követelés értéke legrosszabb esetben is.

    Bonyolult a történet, ez csak egy felületes és pontatlan áttekintés:
    Most hogy kiléptünk a csődeljárásból a civil rehabilitation tervet viszont még nem fogadták el (illetve még a terv beadási határidő se járt le), csak tippelni lehet. De CR keretén belül a legpesszimistább becslés is több ennél amit írtál.

    1 BTC követelés esetén a jelenleg legpesszimistább kifizetési számítás cirka ez:
    460 USD + 0.15 BTC + 0.15 BCH = ~1600 USD (Jelenlegi árfolyamokon.)

    Azért változott ennyit, mert ahogy említetted korábban eladtak annyi bitcoint hogy minden annó (jenben) meghatározott követelés teljes összegét ki tudják fizetni. Majd ez követően a fennmaradó összeg (ami mint crpyto) csődeljárás keretében a tulajdonosoknak ment volna, viszont CR során ez szintén kiosztásra kerül, a bitcoin követelésekkel rendelkezők között.
    Ami még nyitott kérdés, hogy az úgynevezett zombie claimekkel mi lesz ezért nehéz becsülni pontosabban mekkora a várható kifizetés. Körülbelül arról van szó, hogy mi történik azoknak a részével akik tehették volna de nem nyújtottak be követelést. Ez vagy szétosztásra kerül, vagy egy bizonyos ideig, vagy akármeddig is ott várhatja őket, részben vagy egészben vagy akármi. Még nem dőlt el.

    Illetve sokminden más sem dőlt még el, és cirka zéró esélye van imho hogy idén kifizetésre kerülne sor. Alig valamivel több, hogy jövőre lesz, ez egy neveztségesen hosszú folyamat, amit mondjuk valahol megértek a csődbiztos helyében én se sietnék évi 1 milliós fizetés mellett. :)

    edit:
    Közben kerestem forrást. Legjobb tudomásom szerint ez a legrészletesebb számítás ami elérhető (bár bevallom nem követem olyan aktívan már jóideje mi történik), illetve itt olvasható egy részletes számítás is a rendelkezésre álló pénzekről, kriptó assetekről.

    Itt pl fel van sorolva potenciális "russian recovery" során visszaszerezhető pénzek mennyisége is. (Ez a legújabb fordulat a történetben, nem mennék bele, lényeg, hogy állítólag letartóztattak valakit Oroszországban akinek a birtokában van pár százezer lopot goxcoin és ha visszaadja részben vagy egészben ugye az is szétosztásra kerülne. De persze ez se egyszerű és egyelőre nem tudni mit mikor mennyiért és egyáltalán-e.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák