- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- SkyShowtime
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Nem tetszik az USA-nak az olasz webadó
- Synology NAS
Aktív témák
-
CapoteDániel
csendes tag
Sziasztok.
A következő a problémám: 1 hónapja telepítettem fel a (eredeti) Microsoft Windows Vista Home Premiumot és mára máris boot hibát dobál az orrom elé. Ez még csak elmegy, mert azt mondja, tegyem be a cd-jét és javítsam azt a bootrészt ezt megcsináljak minden jó, de amint a rendszerben felteszek akármit amiért újra kell indítani máris megint ugyan ez a boothiba.
A szöveg, amit kidob:
- File:\BOOT\ BCD
- Status: 0x000000f
- Info: An error occurred while attempting to read the boot configuration data.
Persze cd-ről lehet javítani de már idegesítő...
És ezt állandóan kidobja, mikor bekapcsolom, illetve ha újraindítom a gépet.Valaki akinek esetleg ugyan ez volt a hibálya az legyen olyan kedves és mondja meg mi a f*szt tok ezzel csinálni!!!
-
Atti1112
aktív tag
Újraírható DVD-ben van már 8x sebességű ? ( DVD-rw vagy DVD+rw )
Segítsetek, ha tudtok ! Köszi !
-
V.Stryker
nagyúr
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Van egy Kyocera fekete lézernyomtatóm, amiben kifogyott a toner. Hp-hoz tudok utántöltő port, az miért nem jó ehhez? Nekem azt mondták, hogy más por kell minden márkához. Most akkor ez hogy van? -
Beerwolf
senior tag
Van egy kis problémám. Wi-fi kapcsolat segítségével szeretnék nyomtatni egy másik szobában lévő nyomtatón. Felvázolom a helyzetet. 3 számítógép van a lakásban, az egyiknél amelyiknél a modem és a router van, van egy nyomtató. Na most az én gépem erre wifivel kapcsolódik (a net is ilyen kapcsolattal jut el hozzám). Ugyebár azt szeretném, hogy úgy tudjak nyomtatni azon a nyomtatón, hogy elötte ne kelljen átküldenem a nyomtatandó fájlt, hanem egyből innen nyomtassa. Windows Vista van az én gépemen a másikon XP. Próbáltam már azt, hogy az én gépemen megnyomtam egy bizonyos képnél a nyomtatást majd az eszköz kiválasztásánal az Install Printerre nyomtam. De sajnos ekkor elkezdett keresni és 5 óra keresés után sem talált semmit. Pedig a másik nem a nyomtatós gépről tökéletesen megy ez a dolog. Mondjuk ott is XP van fenn. Nem tudom, hogyan tudnám kezelni ezt a dolgot, ha valaki már találkozott ilyennel, vagy tudja hogyan lehetne megoldani, segíthetne.
Előre is kösz.
-
joe2005
senior tag
válasz CapoteDániel #21451 üzenetére
Telepítsd újra az egész rendszert, vagy megjavul, vagy nem esetleg merevlemez hiba.
"Have you tried turning it off and on again?"
-
jorden06
senior tag
Hali!
A D-Link 360T modemem firmware-jét szeretném frissíteni, most a gyári 5 éves van rajta és sok helyen olvastam, hogy gyorsul az update után. Tudna ebben segíteni nekem valaki, mi ennek a folyamata?
-
joe2005
senior tag
válasz jorden06 #21458 üzenetére
DSL2-is tud majd
"Anleitung Update ADSL2/2+ Firmware
Diese Anleitung beschreibt den Vorgang des Firmware Upgrades.
Gültig für DSL-360T, DSL564T und DSL-G664T."In dem erscheinenden Fenster:
- Bei „Device IP“ tragen Sie die 192.168.1.1 ein.
- Bei „Password“ tragen Sie admin ein.[ Szerkesztve ]
"Have you tried turning it off and on again?"
-
total90
veterán
Csákó!
Valaki megdobna egy olyan oldal linkjével ahová lehet feltölteni hanganyagot és azt meg lehet osztani másokkal is.Mint pl. ahogyan a képfeltöltés műxik csak zenei fájlról lenne szó.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Blaze71
őstag
válasz CapoteDániel #21451 üzenetére
Aktiváltad azt a Vistát, vagy feltelepítetted és kész?
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
-
Hujikolp
őstag
-
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
hallllyjj!
webcam-ot akarunk evinni a gépttôl 8-10 méterre ....
USB hosszabító kábelekkel lehet?
nem lesz túl nagy az ellenállás vagy valami?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
kariad
senior tag
Hy!
Mióta letelepítettem az Ati vga driverét felcseréli a piros kék színt pl az exelbe!
És a linkek is piros és kékek kesznek! Hol lehet ez visszaállítani?!!! -
kariad
senior tag
válasz kariad #21467 üzenetére
No ezt csinálja a linknél!
Az exelbe meg fordíva kezeli a színeket!!! -
Bigya
őstag
Szevasztok!
Az Outlook, milyen fájlban tárolja a beállított szabályokat, értesítéseket?
Köszi!
-
VinoRosso
veterán
Csövi!
Van egy Vista x64-em, és a rendszerparticiómon 65GB hely. Szeretnék rá egy x86XP-t, természetesen lecsippentve belőle egy új particiónak, és azon. Lehet ilyet? Ha igen hogyan? Fog bootloni a Vista XP telepítés után is? Vagy csak az XP? Mer akkor hogyan szerkesztek Boot.ini-t a Vistán?
-
rii
nagyúr
válasz VinoRosso #21470 üzenetére
partition magic-kal lehet a particiókat utólag átméerezni, majd a felszabudl helyen létrehozni egy másik PRIMARY pareticiót
a gond ott lehet, hogy nem akarja-e az XP a HDD master boot record-jábaba (MBR) beírni a saját boot loader-ét, mivel biztos ott van most a Vista-é
mi régen ezt úgy oldottuk meg (más OS-ekkel) hogy a sajáét particiójának a boot recrd-jába íreattuk bele a telepítôvel a boot loader-t, és egy külsô boot manager-rel csináltuk meg azt, hogy lehessen választani a két OS közül, és ez a boot manager csücsült az MBR-ben.
Ha az XP-t win98-ra tettük ugyanarra a particióra, más könyvátrba, akkor az XP menübôl felkinálta a WIN98+XP páros...
talán a vista topikban jobban tudják ezt
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
vagyis utólag telepített rendszernél úgy oldottuk meg, hogy az újjonan létrehozott particióra feltettük az OS-t, és nem az MBR-be, hanem a saját Boot recordjába irattuk a Boot Loader-ét, (mondjuk LILO) és ezt a particiót tettük 'aktív'-vá ... ez az aktív partició jelenti, hogy a POST után honnan akarja betölteni majd az OS-t a gép
majd a LILO-ban beírtuk hogy milyen particiókról szeretnénk mlg betölteni OS-eket.
és akkor az újonnan létrehozott partició kapta meg a vezérlést, és jött fel a Boot Manager.
Ha az XP alá tudsz a boot.ini-ben új bejegyzést csinálni a Vistának, akkor sztem mennie kell
csak akkor az XP-s particiüt tedd aktívvá (Partition manager-ben: SET ACTIVE)[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ent
őstag
cs all!
Betettem rendszerbe két raptort raid0ba. Azóta ha mozgatom egeret, naon halkan de mintha sípolna, ciceregne mozgatás közben a vinyók.
Más változás csak annyi, hogy 2 mm van a vgatól a két vinyó.Szentetek?
WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
VinoRosso
veterán
köcce!
Akor ha jól értettem a 3as pontot csak abban az esetben lehet megcsinálni, ha még nem mászott fel a Pesta. Ha már fennt van akkor a 2es fog kelleni. Viszont az elég rizikósnak tűnik nékem, pláne úgy hogy a zixpé az x86os, ami fennt van most Vista az meg x64es. Remélem nincs nagy eltérés a MBR-okban. Ja és mégvalami, enm lehet hogy egy sor hibás abból a parancssori szövegből?
bcdedit /create {ntldr} -d "Microsoft Windows XP"
bcdedit /set {ntldr} device partition=C:
bcdedit /set {ntldr} path tldr >>> itt nem maradt le véletlen egy n tehát "..path ntldr.." :F
bcdedit /displayorder {ntldr} -addlast -
gogle
aktív tag
Sziasztok!
Nem régiben tettem szert egy E8500 as procira és 1 Ati 3870-es re!
A lényeg hogy felraktam az Empire Earth-ot a demó lemegy de maga a játék szétesik!
Kipróbáltam a Call of Duty(R) - World at War-ot full on megy a game!
Kérdésem hogy lehetséges hogy a procit vagy a vga-t nem ismeri ez a fajta régi játék?
Kipróbáltam Wolfi val is ott lefagyott!
Vagy driver hiba? -
Neoteric
addikt
üdv
ha egy t-online netes gépet leformázok és újrarakom windózt és felrakom az alaplapi drivereket és a net kábel bedug, akk net megy rendesen?
csakmer nekem kábelentem van ésnemtom hogy működeik ez tonlinenál.
kössz
PSN: ne0teric_sAN
-
gogle
aktív tag
-
04ahgy
nagyúr
A kábel USB-n max. 5m-t tud átvinni. Vagy még annyit sem, ez gyakorlatban van így, nekem már bizonyos pendrive-ot 3m-es kábelen sem ismer fel rendesen. Az 5m elméleti érték.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
gogle
aktív tag
Sőt!
Lemértem 3d mak 2006-ban és valamennyivel több pontot is kapott mint az eddigi driverek!
Pedig kipróbáltam a : 7.11 , 7.12 , 8.4 , 8.7 , 8.8 , 8.10-et is!
Úgy hogy akinek Ati-a van mindenféleképpen tölcse le!Innen: [link]
Sőt volt ilyen Notify hibám is azt is mególdotta!
-
VinoRosso
veterán
-
kavicssli
addikt
Sziasztok! Előre is bocsánat ha bármilyen hülyeséget írok de nm vagyok a hálozati témában benne de sajnos nem tudok kihez fordulni!
A problémám az lenne hogy vettem régebben egy tp link r460-as routert és nem tudom hogy hova lett belőle a WAN kábel lehet ilyet venni valahol vagy ez most sima UTP kábel!
Digi TV-s netet szeretnék mjad megosztani a lakásban és nem tudom hogyan fogjak neki hozzá! mivel nem tudom hogy pontosan milyen kábelt is tugjak a WAN helyére!
Segítséget előre is köszönöm!
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
kételkedem
addikt
válasz kavicssli #21485 üzenetére
A koax kábel megy a modembe, a modemből UTP kábel a routerbe. A routerből osztod tovább UTP kábellel a többi gépre. Ilyen kábelt méterre is árulnak számtech vagy villamossági boltokban. Készen is tudsz venni ( pl TESCO, Mediamarkt), 1-5m között szokott lenni készen.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kavicssli
addikt
válasz kételkedem #21486 üzenetére
Akkor végülsi csak UTP kábelre lesz szükségem?!
NNAgyon szépen köszönöm!
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
Incognito
senior tag
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy az alábbi linken mi annak a képnézegető flash-nek a neve amit a Giant vagina képnél alkalmaztak?
[ Szerkesztve ]
-
meeszynho
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire tartozik ide, de a kérdésem az h most rakok össze először gépet egyedül és azt szeretném tudni h csak összedugdosom a kábeleket , rárakom a poricit, videó kártyát meg minden ilyet szal összerakom és kész és csak windows-t telepítek rá v kell előtte vmi mást is kell csinálni (monjuk BIOS-ban v akármi mást)? Jah és a procit mennyiere vastagon kell megkenni azzal a fehér masszával? Ilyet még télleg nem csináltam soha se és eléggé parázok h nehogy vmit elrontsak! segítsetek pls!hy
-
Lenry
félisten
válasz meeszynho #21492 üzenetére
hááát... aki már az x-edik (ahol x tart a végtelenbe és nagyobb, mint mondjuk 20) annak már rutin és amúgy tényleg nagyrészt annyi, hogy összedugdosod és kész...
ellenben!
ha még soha nem csináltad, akkor minden jószándék és elméleti hozzáértés ellenére javaslom hogy kérj meg egy olyat aki már csinálta, hogy előtted rakja össze, akkor látod, hogy mit és hogy kell és kisebb eséllyel kell visszavinni a boltba a meghibásodott alkatrészeketamúgy hűtőpasztából egy nagyon vékony réteget kell csak rákenni, mert ha többet teszel rá, azt úgyis ki fogja préselni a a rászorított hűtő
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
dui
aktív tag
Hi.
Olyan problémám van, Windows XP (SP3)-nál jelentkezett először. Kapcsolom be a gépet, betölt a windows, majd hirtelen kattan egyet a winyó, megfagy a kép és kék halál: KépSehogy sem tudtam megoldani, nem tudtam mi lehet a hiba, ezért felraktam Vista Ultimate-t. Délután szépen felraktam, estéig ment tökéletesen, míg másnap be nem kapcsoltam. Ekkor ugyanez a kék halál jelentkezett, windows betölt, kattanás, kép megfagy és jön megint a kék halál. Nem tudtam mi tévő legyek, elkezdtem újra felrakni az xp-t, de formázás közben winyó kattan, és megáll minden. Ezután sikeresen felraktam a Vista-t, és most működik tökéletesen, de félek, ha kikapcsolom este a gépet, holnap nem lesz jó. Ez a fura kattanás már a gép indításánál, a boot közben is jelen van, de ott nem okoz hibát. A képen azt írja valami hardver hiba lehet, gondolom a winyóval van a baj, de nem tudom biztosan.
Aki tud kérem segítsen -
kételkedem
addikt
válasz meeszynho #21492 üzenetére
Kérj meg valakit, aki csinált már ilyesmit, segítsen egy picit.
Ha mindent helyesen raksz össze, jól csatlakoztatod a kábeleket, akkor csak bekapcsolod és mehet rá a win.
A procihoz kapott gyári hűtőn van paszta, nem kell pasztázni. Sok hűtőt gyárilag pasztázva árulnak, azzal sincs teendő. Ha nem gyárit használsz és a hűtőn nincs paszta, akkor neked kell felkenni. Vékony, egyenletes rétegben kend (egy borsnyi paszta elég). Ha vastagon kened, a hűtő felrakásakor ki fogja nyomni a felesleget.szerk:
úgy tűnik, sikerült ugyanazt leírnom, mint amit Lenry írt![ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
meeszynho
csendes tag
Nagyon szépen köszi a tanácsokat! valószínüleg akkor keresek vkit ki amjd segít! még 1X köszi mindent
hy
-
Lenry
félisten
kattan a vinyó... vagyis megáll... ez vagy azt jelenti, hogy nem érintkezik normálisan a winchestered áramkábele, vagy egyszerűen haldoklik a vinyód
milyen márka/típus milyen idős? HD sentinel milyen kondíciót ír neki?próbáltad másik vinyóra rakni a rendszert?
kételkedem:
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
kételkedem
addikt
Nézd meg a vinyó adat és tápkábelét, szinte biztos, hogy azok nincsenek rendesen a helyükön, vagy rosszak. Cseréld ki egy másikra az adatkábelt, dugd rá egy másik molex csatira a vinyót.
Aktív témák
- L15 Gen3 27% 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GF65 Thin 9SD 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest