Aktív témák
-
galóca18
tag
Sziasztok!
Adblock Plus-t használok, az előbb az egyik weblapon ilyet fogott:
http://www.bryanadams.com/config.txt - Típus: objektum alkérés
Ez mit akar? Lekéri az oldal a konfigomat?? Minek az neki?!?!
Szóval jól gondolom? Vagy ha nem, akkor mi ez?Köszi
Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
djyuri
őstag
válasz djyuri #20278 üzenetére
A probléma amúgy az,hogy egy alig egy hónapos asztali dvd-nél időnként (nem lemez függő) megáll és/vagy ugrik előre egy picit....de 90%-ban csak simán folytatja a lejátszást.
Tippünk eddig azt volt,hogy rétegváltás...nah de 20 másodpercenként is?
Második,hogy optika halott...Hát ez olyan erősen világít,hogy mindegyik dvd lemezen átlátni a fényét. Állítgattuk,de semmi változás.Aztán azt vettük észre,hogy (lehet buffer miatt) ide-ode mászkál a fejszerkezet.
Ezen azt kell érteni: pl.: három lépést előre,kettőt vissza
Én arra tippeltem,hogy buffere van...és előreolvasna,de valamiért hibás a memória egysége és elveszti az infót és így "néha" megakad a film.
Másik barátom tippje,hogy külön helyen van a kép és az éppen hozzá tartozó hangsáv.Audio cd-nél ez egyáltalán nem vehető észre...
ui.: A fogasléctől kezdve az egész mozgató rész jó. A lemezek ha karcosak,ha karcmentesek,ugyanaz a végeredmény. Nem feszül semmi...nincs kikopva semmi.
Remélem így könnyebb útba igazítani engem
Köszi -
válasz galóca18 #20302 üzenetére
Gondolkozz egy kicsit, aztán rájössz, hogy hol sántít a gondolatmeneted.
A HP-s XP-vel kapcsolatban: valszeg csak HP-s gépre lehet feltenni, vagyis ellenőrzi installálásnál. Vagy a másik lehetőség, hogy csak HP-s gép mellé lehet megvenni (magyarul, ha veszel egy HP gépet, vehetsz hozzá ilyen oprendszert is).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Lockstock
aktív tag
Sziasztok!
Megformáztam a másodlagos winyómat a Partition Magic-kel, a lehető legnagyobb clusterméretet állítottam, be, asszem a 64K-t.
Mióta befejezte, azóta mindig újraindul a Win, ennek a fájlnak a hibájából: ntfx.sys.
Ha csak a rendszervinyóm van benn, akkor simán működik a win, de ha a másodlagosat is berakom, akkor újraindul emiatt a fájl miatt. Pedig elvileg simán megformázta.
Szerintetek mit kellene csinálnom, csökkentett módban is ez az eredmény.
Előre is kösz
- - - - - -
-
zsolesz010
senior tag
Megyek a sarki boltba, vásárlok, fizetek. Vagyis fizetnék kártyával. Pénztáros lehúzza, kódot beütöm villámgyorsan, Elutasítva-Bank üzenettel nem fogadja el. Kártyát ismét lehúzza, kódot most lassabban, figyelve bepötyögöm (megjegyzem, elsőre is 100%, hogy jót ütöttem be), Elutasítva-Bank üzenet. Mi az any... szösz?
Számlán van egy kevéske pénz, ilyenkor mi a halál van? Kártya jó állapotban van, megnéztem, nem nyúlták le a számláról a pénzt.
Irány az OTP?- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
R
senior tag
hogy tudom felgyorsítani az egérmozgatást (a windowsXP-s beállítás a maximumon van, mégis lassabb, mint a másik gépen, ahol középen van a sebesség)?
[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
válasz zsolesz010 #20307 üzenetére
Kénytelen leszel!
A kártya tönkremehet látható sérülés nélkül is. A bankszámlád is üres lehet a tudtod nélkül. Irány a bank!R: indítsd a géped csökkentett módban. Ha itt megfelelő az egérmozgás, akkor nézd meg, mik azok a programok amik ennyire fogják a gépedet. Ne engedj mindenféle felesleges programokat együtt indulni a Winnel.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Qru
MODERÁTOR
válasz zsolesz010 #20307 üzenetére
Lehet erős mágnesen sugárzást kapott (pl boltokban a tolvajfogó kapuknak van ilyen erős mágneses sugárzása) és törlődött róla minden. Ezért nyomatják mostanában a chip kártyás megoldást inkább (meg azon több adat is elfér). Irány az OTP.
#nincsbennetarcsi
-
DieHard
senior tag
üdv. corel 8ban anno mentettem cdr filet. most szeretném megnyitni 11esen. de nem tudja megnyitni van valami convertáló progi? vagy más mo?
-
VinoRosso
veterán
Halu!
9.52-es Oprerában letiltottam egy oldalon a szkritek futatását, és msot nem tudok bejelentkezni, mert azt is szkript végzi. Hogyan lehet újra engedélyezni?
-
zsolesz010
senior tag
válasz kételkedem #20309 üzenetére
kételkedem, Qru
Bankba be, szép huszonéves bankos kisasszonyhoz oda , kártya lehúz, kód bepötyög.
Kártya rendben, kód rendben, kis pénzecském a számlámon rendben.
Kérdezi, hol nem fogadta el a kártyát. Mondom, Plus. Mondja, volt már másnak is ilyen gondja a Plus-ban, valami az ő rendszerükkel van. Próbáljam meg másik pénztárnál, és ha többször nem megy, akkor menjek vissza (ezt mondjuk nem értem, ha a Plus-nál van a hiba, akkor minek menjek az OTP-hez).Köszönöm a válaszokat (Remélem legközelebb is a csinos OTP-s néni lesz )
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
kételkedem
addikt
válasz zsolesz010 #20313 üzenetére
Örülök, ez még a jobbik eset. Bár ilyenkor nem "Elutasítva-Bank " üzenetet, hanem "Hálózati hiba" üzenetet szokott adni. Persze lehet, hogy ez is beállítás függő.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
VinoRosso
veterán
ja és még egy kérdés, lehet konkrétan egy szrkipt futását blokkolni valamilyen böngészőben? Vagy csak az összeset lehet letiltani.
-
total90
veterán
Szerintetek melyik a legjobb vírusirtó most ? Eddig Nod32-t használtam de néhány helyen olvastam,hogy az új 4.8-as Avast elég jó lett.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
zsolesz010
senior tag
Q9550-nél gyári hűtővel mi az elfogadható hőmérséklet alapjáraton és terhelve?
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
total90
veterán
válasz zsolesz010 #20323 üzenetére
55-60 fok max 65 attól tovább nem nagyon megy terhelve sem...Épp egy haver is vett a múlt hónapban és nála jól szellőző házában nem megy 55 főlé 6 óra Grid után sem.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
zsolesz010
senior tag
válasz total90 #20326 üzenetére
Köszönöm
Vidéki ismerős tőlem kérdezi, hogy a kb. 58 fok magonként (idle) normálisnak számít, vagy sürgősen szerezzen be jobb hűtőt.
Akkor megnyugodhat, mert teljesen jók az értékek.- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
plejik
addikt
Qru
Szia!
Kösz a segítséget de sajnos ezzel próbálkotam én is de ezen az alaplapon nem igazáén találom a beállítási lehetőségeket memória bállításhoz.
[ Szerkesztve ]
[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Digital Edition][LG CX3 OLED]
-
Jofi81
őstag
Tud valaki olyan ingyenes tárhelyet, ahol nincsen 50-100 MB-os korlát? Szeretnék egyben feltölteni egy 315 MB-os fájlt, amit aztán mások letölthetnek.
-
joe-ker
senior tag
Sziasztok!
Volna egy problémám egy Gericom Bellagio laptoppal bekapcsolás után ezeket írjaki:
Warning-Cmos Checksum Invalid Run Scu
Warning-Keyboard Controller Failure
Fatal-DMA Controller Faulty
Van amikor elindul az XP de pár perc múlva újraindul,de van amikor betöltős közben indul újra egymás után 4-5x. Ramot vettem már ki belőle raktam át másik slot-ba.Van amikor a bios sem jön be.Procit már újrapasztáztam.
Segítséget előre is thx! -
kételkedem
addikt
válasz joe-ker #20332 üzenetére
Sajnos több sebből vérzik a laptopd. A BIOSt kellene resetelned, a gombelemet mérd ki, ha gyenge cseréld ki. Tölts le friss biost, tedd fel. Szedd le a gyártó web oldaláról a friss drivereket. Telepítsd újra az oprendszert és a drivereket.
-
Dare2Live
félisten
vmi forgalomszámláló alkalmazást tudnátok nekem ajánlani?
t-mobilos nethez kéne notebbookra, hogy ne fussak ki az 5gbböl..... (vodafone nem opció...)
vmint vmi olyan progi érdekelne ami a weblapokat olyan opera minisen "lekicsinyiti) (pl képek minőségét lerontja...) ilyen létezik?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
PazsitZ
addikt
válasz Dare2Live #20334 üzenetére
Én netlimiter 1.30 progit használom. forgalom korlátozásra/mérésre
- http://pazsitz.hu -
-
joe-ker
senior tag
válasz kételkedem #20333 üzenetére
A bios ellem valószínű hogy jó mert az idő ok rajta.Oprendszer és driverek kb 1 hetesek rajta.
Megkeresem az ellemet és resetelem a biost hátha segít. -
GrandeP
addikt
válasz joe-ker #20336 üzenetére
Amúgy mit adtál neki inni?
Mert ez vagy kakaót kapott, vagy földhöz vágtad?!
Nagyon több sebből vérzik... ahogy a kolléga is fogalmazott...
JA most olvasom, hogy újrapasztáztad a procit, meg ramokat cseréltél...
Nem sértésből kérdezem, de csináltál már ilyet? Csak azért kérdezem, mert ugye szűzkéz, néha csinál galibákat...
Láttam én már ramot fordítva berakva, meg 20 grammal lepasztázott procit is.
[ Szerkesztve ]
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
joe-ker
senior tag
válasz GrandeP #20337 üzenetére
Na akkor lássuk!
Nemadtam neki semmit nemvolt szomjas a kicsike.Egyik kollégám gépe most vette itt a PH-n.Oprendszert és drivereket raktam fel neki.pár napig ment hiba nélkül,most keletkezett ez a probléma. Van mikor elindul az XP 10 percig megy egy film és újraindul.
Hát nem szűz kéz csinálta, egy pár gép már kiment a kezem alól. (nem rosszként!)
Csak asztali gépbe könnyebb meghatározni a hibát. A paszta elég rajta annyi amennyikell.
Hát a ramot fordítva ferakni az művészet de nállam még nemfordult elő.
De kezd összeállni a kép a srác elmondásából itélve egész héten a kocsijában volt ,ja és költözködik,lehet valami rákerült a gépre. -
GrandeP
addikt
válasz joe-ker #20338 üzenetére
egész héten a kocsijában volt ,ja és költözködik
Fogadjunk h tanitgatta repülni!
Bios reset, aztán default load, nem segített semmit se? Mert ez sztem hardveres hiba kezd lenni... kimozgósodott eszközök...
[ Szerkesztve ]
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
Geli
senior tag
Sziasztok!
Milyen utángyárott tintapatron való a canon mp 210-be? [link]
és hol kaphatok? -
Zefír
őstag
Hol lehet a mikrofon hang erejét állítani vista oprendszerben?
-
guiness
csendes tag
Hello!
Mar többször talalkoztam illetve olvastam oylanrol, hogy a neronal valahol külön be leeht allitani hogy a valodi irasi sebesseget mutassa!!
Ez pontosan mit is takar??ha ez nincs beallitva akkor mit mutat, iletve holm lehet ezt beallitani??
Nero 6.6.1.4-est hasznalok.Köszönöm elöre is.
üdv.
-
CocooN-z
őstag
Sziasztok Vista 64Bit SP1 alatt hogy lehet megoldani h az egerem majd' 1khz en mennyen? egermuzeum.hu féle megoldás nem jó sajnos, ott még lehetett törölni a lényeges updateket.
thx előre
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy most raktam újra a rendszert, azon okból, hogy már régi volt, másrészt pedig a videó lejátszás nem műköfött megfelelően. Olyat csinál, hogy mikor lejátszok egy videót, mindegy mibe (BS Player, Winamp, WMP) akkor időnként megáll a kép, és csak a hang megy tovább. Azután a kép oda ugrik, ahol a hang éppen tart.
Ez mitől van? Eddig nem csinálta. Tegnap kezdte a régi rendszerrel, és most az újjal is csinálja.
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
Picco
addikt
hi
van egy sony ericcson stereo bluetooth headsetem es szeretnem osszekotni a szamitogepemmel, lehetseges ez? zenet is hallgatnek neha rajta de inkabb skypeolashoz kellene.
atlag bluetooth adapterek tudjak?udv: Picco
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
neongorack
senior tag
Nemrégiben írtam, hogy haldoklik a gépem, mert amint belépek játékba, meghal, elmegy a kép, beakad a hang és ennyi, nos azt a választ kaptam rá, hogy takarítsam ki a tápegységet hátha az a gond, meg hogy nézzem meg az alaplapi kondenzátorokat, nincsenek esetlek felpuposodva. A téptakarítást végrehajtottam és a kondiknak sincs semmi baja, de a probléma még mindíg adott, amint belépek valamilyen game be rá pár percre ezt csinálja, sőt mostmár kezdi windowsba is csinálni....
Amúgy még annyit hozzátennék, hogy miután meghal, egy ideig be sem indul, vagyis beindul csak kép nem jön.Könyörgöm valaki segítsen, mert már elegem van...
Előre is kösz!
Üdv: neongorack
-
Zefír
őstag
válasz neongorack #20348 üzenetére
Te jó ember!
Ez nagyon tré!!!
Millió probléma lehet a tápnak itt mi köze volt a dologhoz? Maximum annyi lehet hogy ha a vgad is igényel +12vt akkor azt nem bírja a zsugád.
Problémát okozhat:-alaplapon valami bemutatott.
-VGA-n szintén vagy csak elavult.
-hogyha neten játszol akkor például az internet kapcsolat is hátrány.
-Az is lehet hogy valami driver hiányzik a gépedről.
-Tedd újra az egész oprendszert
-ne felejtsd el az alaplapi drivert, és egyéb ki egészítőket feltenni.Áttenkintően az egéssz gépet takarítsad át. mindent tegyél vissza ,nézd meg hogy rendesen csatlakoznak a dolgok.
Ha esetleg nincsen fent az everest nálad akkor tegyed fel. a lefagyást akár az is okozhatja hogy túlmelegednek a fizika dolgok a gépedben. Itt a teendő új ventilátorok, új akár erősebb jobban hűtő bordák.Hogyha ez túl nehézkes lenne vagy , vagy lusta vagy rá és fel vet a lóvé akkor Make a new pc! ÉS utána Enjoy
Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Bluetooth-headsetekről általában
- Nem tetszik az USA-nak az olasz webadó
- TCL LCD és LED TV-k
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Milyen légkondit a lakásba?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PlayStation 5
- Külpolitika
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8 - i5-1145G7/16 GB DDR4/256 NVME /FHD/ világítós bill garis 2026.12.31
- Apple Watch S9 Stainless Steel 45mm Milanese Loop Silver - Újszerű, Apple garancia, beszámítok
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
- Google Pixel 8 Pro 256gb - Újszerű, Google garancia, akár beszámítással
- Google Pixel 8 Pro 256gb - Újszerű, Google garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest