Új hozzászólás Aktív témák

  • GeryFlash

    veterán

    Sziasztok!

    Ide írok, mert már abszolút kifogytam az ötletekből...

    A történet annyi, hogy a haverom leakarta cserélni az e7200-as prociját egy q8400-ra, utóbbit meg is vette. Viszont kiderült, hogy a Gigabyte alaplapja nem támogatja a 4 magos procikat, így megkért nézzek neki egy alaplapot. Itt kezdődött a balf*szkodás. Vettünk egy Gigabyte GA-EP31-DS3L alaplapot , amiben tökéletesen ment a q8400. Viszont volt egy bökkenő, a haverom 6 GB DDR2-öt akart használni (alapvetően az egész procicsere a GTA V miatt lett betervezve), viszont ez alaplap csak 4 GB-ot támogat. Elpasszoltuk a lapot, és vettünk helyette egy Intel DP35DP lapot. Ez 8GB memóriát és az összes 775-ös procit támogatja.

    A gép viszont nem bootolt be a q8400-zal, a Windows logo+ automatikus javításnál megakadt. Sajnos Isten tudja miért, a pendrive-ra kitett (bootable-re megcsinálva) Win 10 sem akart elindulni (ez csak windows logonál akad meg nem ír automatikus javítást, tehát más a hibajelenség), így újrahúzás sem jött szóba. Ezután jött az ötlet, hátha e7200. Láss csodát, a gép teljesen jól elindult. Utána vissza lett rakva a Q8400, és igen, ezzel is elindult kb másodikra. Betöltött, és kiírta az eszközkezelő hogy e7200-as 2 magos proci van a gépben, miközben ugye a Q8400 volt... A feladatkezelő szintén 2 magot jelenít meg, az AIDA 64 CPU alatt Q8400-at(!!) viszont az érzékelőnél (hőfok) 2 magot mutat. Felraktuk az alaplapi chipset drivert, az eszközkezelőből el lett távolítva a 2 e7200-as proci, de újraindítás után ugyanazt dobta vissza. Pendriverol nem hajlandó bebootolni q8400 alatt (e7200-zal nem volt még próbálva, de az kb sz*rnak egy pofon lenne régi procival újratelepíteni). Utolsó próba egy windows alóli pendriveos újratelepítés volt, ami a restartnál feketeképernyőt dob.

    BIOS Boot Order beállítások

    Tanácstalanok vagyunk, esetleg valakinek valami ötlete? :R

    Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

Új hozzászólás Aktív témák