-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz s3toraph #48298 üzenetére
Mivel bütyköltem a gép hűtését (szekrény-ház kombó derekas módra ) ezért kellett a tuning szoftver. Biosban egyszerűen nem tudom vezérelni a ventiket. Mármint ha feláll a windows, akkor fullon teker mind. Mindegy hogy win7-8-8.1-10, akkor is így csinál. Az asrock progijával viszont megoldva.
Régebben volt egy Fuji tabletem, ami kényes volt driver ügyben. Ott csakis a megfelelő sorrendben volt szabad telepíteni, különben kékhalál, vagy instabil rendszert, vagy indíthatatlan rendszert kaptam. Manapság ilyen furfangos sámánkodás nem szükségeltetik. Valami a rendszerben lehetett nálad. Lényeg, hogy megoldódott
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz s3toraph #48300 üzenetére
Intel Smart Connect Utility ver:1.0.7-et kell telepítened, hogy eltűnjön. Utánanéztem Rendszer szempontjából (szerintem) abszolút semmi jelentősége.
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
s3toraph
senior tag
válasz MrDerekas #48301 üzenetére
Ja értem. Úgy persze, van értelme. Úgy értettem hogy számomra nincs.
(#48302) MrDerekas: Akkor oké.
(#48303) jacint78: Akkor szedjem le az inteltöl az IME-t? Azért nem értem, mert ez az alaplapom hivatalos driverének a neve: Intel Management Engine illesztőprogram 9.5.14.1724
Ezt felraktam. Ez most akkor nem az IME?A telepített programok listája meg ilyen.
Akkor ez így vajon rendben van?
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
balazska92
senior tag
válasz balazska92 #48200 üzenetére
Szóval magamra válaszolnván, köszi mindenkinek a segítséget, kipróbáltam mindent, lehúztam minden felesleget a lapról, kiszedtem a gombelemet majd visszaraktam, a clrtc jumpert is raktam clear-be aztan vissza. atneztem megegyszer a kabeleket, semmi extra nem volt a lapra kotve, es ugyanugy tovabbra is csak ki be kapcsol. Még ötlet esetleg? A lap biosa a legfrissebb, ezt tudom mert pár hónapja cisnáltam meg mindegyik gépen a frissítést, és működött minden, majd egyszer csak nem.
-
s3toraph
senior tag
válasz jacint78 #48305 üzenetére
Ok, akkor azt leszedem. A drivert elvileg felrakta szépen, az lefutott és utána rakta fel ezt a firmware izét (automatán elindúlt a telepítője). Csak furcsa hogy maga a driver nincs a telepített programok listájában. Mindegy így marad, jónak tűnik.
Köszöntem a segítséget.[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
MSI Z170M Mortar alaplapban ki lehet kapcsolni a piros Led világítást? (vagy kicserélni)“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
MrDerekas
addikt
válasz balazska92 #48306 üzenetére
Ha jól értem, akkor kiszűrtél már mindent és úgy tűnik maga a lap halott/hibás. Jó lenne ha meg tudnád nézetni egy közeli szervizben, ahol esetleg egy teszterrel kideríthetik mi lehet a baj. (Tehát csak procival a lapban is ezt csinálja? Kicsit elveszítettem közben a fonalat. Nagyon úgy fest a "távgyógyítás" ide már kevés
Esetleg ha van rá lehetőség, egy kölcsön procival és táppal tennék próbát a helyedben. (Ha ez is megvolt akkor bocs!)www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
endilv426
csendes tag
Sziasztok!
Az Asus Z97-P alaplap USB 3 Hi-Speed vagy Superspeed csatlakozóval van ellátva? Az Asus hivatalos oldalán a specifikáció leírásából nem derül ki számomra.
-
balazska92
senior tag
válasz MrDerekas #48309 üzenetére
Proci, ram, vga, csak ezeket hagytam benne és így próvbáltam, minden usb-t, speakert, winchestert, monitort lehúztam róla. És ezt csinálja folyamatosan. Az egész azzal kezdődött hogy az én monitoromat kötöttem rá, és az ottani monitort kötöttem az én gépemre. Azóta leteszteltem, mind a kettő monitor működik, nincs baja. :/
-
Sziasztok!
Szereztem egy HP DC 5700 Sff alaplapot.
Házam nincs hozzá. Egy tesztpadon próbálnám ki.
De hiába próbálom.Meg van a lábkiosztás a Power Switch-ez és be is van kötve rá a kapcsoló. Megnyomom, kicsit megmozdul a táp ventije de kb. ennyi.
A visszajelző zölden világit. Tudom az még nem jelent semmit.
Másik táppal is próbáltam. Ugyanaz.Van ennek valami trükkje, hogy lehet elindítani vagy kuka?
Kösz előre is.
-
MrDerekas
addikt
válasz Soderes #48312 üzenetére
Anno volt valami régi lapom és hasonló hibát produkált. Ott és akkor, a Power lábait fordítva dugtam rá és úgy működött. (Remélem, hogy nálad nem ez a megoldás ) Viszont egy Asus P5 akármi lap is csinált ilyet. Sok-sok próbálgatás, piszkálgatás után derült ki, hogy maga a lap adta meg magát. Tápot rádugva világított az alaplapi led és indításkor épp csak röccent a venti. 20 indításból jó ha egyszer elindult. Később már többszöri indítás se segített és végül megdöglend.
(#48311) balazska92 Szedj le mindent a lapról. Aztán egyesével teszteld. Előbb proci, majd ram, stb... Ha már a csak procinál sem indul, akkor szerviz/gari. (A monitorcsere nem igazán indokolja a hibát. Őszinte leszek: Lövésem sincs. Mondjuk ez nem jelent semmit, mezei user lennék én is, csupán szoktam a hibáimból okulni. Másén általában csak röhög az ember. Mármint a hibázásán és nem a kárán. Kárörvendeni nem volna szép. Ha lehet, tényleg kellene ismerőstől egy proci+ram páros a teszt erejéig.)
-
válasz RedCactus #48314 üzenetére
Minden van benne. Támogatott CPU, Ram. Cpu 4 pin rá dugva. elem is rendben.
Nem ma kezdtem.A Ram-ot minden slotban próbáltam már.
Másik procival is próbáltam.Az lesz itt szerintem amit MrDerekas írt.
De lehet, hogy a HP-nak van valami trükkje.
Ezek mindig kitalálnak valamit. -
Tubica
senior tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni Tőletek !
Adott egy Gigabyte 990XA-UD3-as alaplap. Szeretnék a VRM-ekre egy komolyabb hűtést rakatni, de nem tudom, létezik-e jobb, erősebb hűtő oda. Sok hely nincs, mivel egy bequiet pro3 van a processzoron.
Tudnátok segíteni ? Olyat keresek, akár egy vékonyka toronyhűtő. Egy U alakú cső, és ugye lamellák.
Esetleg más alaplap hűtése ?Üdv. Tubica
Szerk: Vizes hűtést nem szeretnék !
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
balazska92
senior tag
válasz balazska92 #48311 üzenetére
Na, van egy kis fejlemény a folyamatosan újrainduló gépemmel. Miután egyesével leteszteltem mindent, kiderült, hogy ha a proci nincs benne, akkor viszonylag sokáig próbál bekapcsolni (se kép nem jön be a monitoron, se hangot nem ad ki a gép), ha viszont benne van a proci, akkor folyamatosan újraindul, ilyen 5 másodpercenként, ilyenkor sincs se kép se hang. A procit ahogy kivettem a helyéről, láttam hogy a proci és hűtő között nincs paszta, egy gramm se. Ez befolyásolhat valamit? Én nem hiszem hogy csak a bekapcsolásba túlmelegedne, de ki tudja. Az alaplap asus m3n78se, a proci pedig valamilyen régi amd phenom.
-
MrDerekas
addikt
válasz balazska92 #48318 üzenetére
Elég sokat számít a paszta hiánya. Mondhatni életveszélyes. Így már arra is gyanakodnék, hogy leégett az a proci. Érdekes, hogy egy monitorcserekor következett be... Jó lenne egy másik proci tesztelésre. Legalább talán végre kiderülne, hogy is állsz. Elvileg az alaplap le is kapcsol, ha túlmelegszik a proci., bár kérdés, hogy a tied is tudja-e ezt, vagy épp ezért reagál a folyamatos reboottal. (A magán tippem az, hogy a processzorod elszállt. Igaz ez csak szimpla teajóslás részemről.)
-
Tubica
senior tag
válasz jacint78 #48317 üzenetére
Szia !
Szeretném feljebb húzni a processzort, de túlmelegszik a VRM és throttling-ol a lap ( leveszi a feszt, és a szorzót ). Ezért kérdeztem, hogy van-e valamiféle megoldás, ami jobb hőleadó képességgel bír, mint a gyári borda .
Üdv. Tubica
-
Zolifarkas
tag
Hali.
Lehet abból probléma ha egy ATX 20 tűs tápot 20-ról 24-re átalakítóval használnék egy BTX-es alaplappal ?
Üdv; Zoli
-
MrDerekas
addikt
válasz balazska92 #48321 üzenetére
Nem nagyon vagyok képben ezen a téren. A lapod 125W fogyasztásig a 45 nm-en készült procikat (45nm Phenom™ II CPU ) támogatja. Ezt írják a támogatott procikról: Phenom™ FX/Phenom™/Athlon™ /Sempron™ Processors
Az fx6100 nem tudom hova sorolható. Intel fogyasztó vagyok és azt se nagyon követem
Na meg kérdés, hogy nem-e főtt már meg az a régi procid a lapban a paszta hiánya következtében és pasztázva működne-e? Ha ő a gyenge láncszem akkor nincs az a paszta amitől helyre jönne. Sajna.(#48322) Zolifarkas Amennyire én értek hozzá (az pedig vajmi kevés) nem lehet gond. ATX-BTX feszültségekben nem más, leginkább csak beszerelésben különbözik az ilyen laikusok számára, mint amilyen én is vagyok. BTX compact gép tápjával hajtottam meg már ATX és miniATX lapot is. A 20/24 fordító/átalakító pedig önmagában nem okozhat gondot, miután ez is a feladata, hogy 20-ról alakítson 24 pint. Némely táp csatija pedig gyárilag is bontható 20+4 pinre. Ezek fényében azt mondom, hogy nem lehet ez miatt gond. (Más kérdés miként építed őket egy rendszerré, de működnie kell.
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
-
jacint78
addikt
válasz Zolifarkas #48322 üzenetére
Ha nem muszáj hagyd ki az átalakítót, teljesen értelmetlen, csak több kontakt kerül a fesz útjába, csak dugd rá a 20-ast.
type your text here..
-
Zolifarkas
tag
válasz jacint78 #48326 üzenetére
Szia.
Időközben kiszereltem az alaplapot és simán rádugtam a 20 tűs csatlakozót, de még nem indítottam el mert felmerült egy újabb kérdés. A 24 tűs csatlakozón ha felém van a rögzítő fül jobbról a 8 tű üres, míg a 20 tűsön egy világos szürke / vagy fehér / vezeték található, ami N/C jelzés a színkiosztási ábra szerint még nem tudom mit jelent / talán resethez van /, dolgozom rajta .
Üdv; Zoli
-
koop6
tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni, van egy ASUS P8Z77-WS lapom, Win7 64 bit fut a gépen, telepítve van az Ai Suite II, ami ma délután elkezdet figyelmeztetni, hogy a +3,3V túl alacsonyra esett, ahogy látom 3.0 és 3,15V között ingadozik.
Nem történt semmi különös a géppel, amire következtetni tudok.
Nincs esetleg ötletetek?
Sajnos nincs multiméterem (már ha az kell hozzá), hogy megmérjem.Köszönöm előre is!
-
jacint78
addikt
válasz Zolifarkas #48327 üzenetére
Not Connected. Ne parázz csak dugd rá és menni fog.
koop6
Ha eddig nem hisztizett emiatt, akkor lehet, hogy nem téved és a tápodban döglenek a kondenzátorok, azt a lényeges infót viszont kihagytad, hogy milyen tápod van.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz Zolifarkas #48330 üzenetére
Az a -5V lenne egyébként, de mér régóta nem használják.
type your text here..
-
koop6
tag
válasz jacint78 #48329 üzenetére
Köszi a választ!
Jogos, tápom egy beQuite! dark power pro P10 750W (kb. 3 - 3,5 éves lehet)
Amióta írtam, annyi történt, hogy kb. 10 perccel rá lekapcsolt a gép, utoljára 2,886V-ot láttam.
Aztán újraindítás és most stabilan3,264-et mutat az AiSuite II
Annyit csináltam, hogy van egy kapcsolókivezetésem a táphoz, ami valami OC kapcsoló, azt bekapcsoltam.Szóval nemtom mi lelhette.
-
Tubica
senior tag
válasz jacint78 #48325 üzenetére
Szia !
Köszönöm a válaszod !
Ez akkor nem fog sikerülni Mert szeretném a processzoromat kicsit feljebb húzni ( most 4.5ghz alapfeszen )
mert érdekel, mit tud.Akkor ennyi a hűtésem maximuma ! Köszönöm a segítségeteket !
Üdv. Tubica
-
flash-
veterán
usb 3.0-ás megbízható,gyors jó árú HUB-ot keresek.
elég ha csak 1db usb 3.0 port van rajta.
-
zso999
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék.Asrock 970 Extreme 3 R2.0 lap+AMD FX-8320+ 2x8 HyperX FBlue 1866. Elviekben működnie kellene, de összarakás óta folyton fagy.Először csak napi egyszer, indítás után, de mostmár szinte fél óránként.Szervízben azt mondták, hogy nem birja ezeket a memóriákat. Valóban nincs a támogatási listában, de csak és kizárólag azzal megy amelyik benne van?A memóriákhoz ragaszkodnék, cseréljek lapot? Ha igen mit ajánlatok? Köszi előre is a tanácsot!
Üdv. Zso
-
jacint78
addikt
Az lehetett esetleg, hogy kontakthibás a tápcsatlakozó a lapnál és esik a fesz a csatlakozónál, húzd le a 24 tűs csatlakozót és nézd meg, hogy nem-e látszik olvadás jele, vagy bármi ami arra utal, hogy melegedne a narancssárga kábeleknél, az a 3.3V. Amikor belenyúltál lehet, hogy hozzáértél a kábelhez ami elég volt ahoz, hogy éppen jól érintkezzen.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
mettek
addikt
Sziasztok.
Van egy asrock z97 fatality alaplapom és egy i7 4770 nem k procim. A proci 3,4-en megy és elvileg tudna emelt órajelet 3,9-en de valamiért nem emeli meg játék alatt sem. Pedig elvileg átírtam a biosba. 3,9-re az emelt órajelet de semmi.
Tud ebben valaki segíteni?PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Kacsingatok az m2/nvme felé, de nem nagyon szeretnék megválni a körítéstől (most eladni a 3770-es procit, meg ramokat ha skylake ddr4), illetve azon agyalok, hogy létezik emberi árban olyan alaplap amin ott figyel az M2 slot és 1155-ös és felkészíteni, hogy kezelje is ->. Itt találtam ami-s uefi biosokhoz való bios okosítást: katt?
Mit javasoltok, milyen lapot nézzek, van olyan amin ott figyel az m2 slot? vagy átalakítózni kell?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
tl;dr: ENFP-T, 2w3 :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
sutiand
tag
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni a következőkben:
Nemrég vásároltam egy DELL U2515H monitort ami 2560×1440-es felbontást tud a Display port, ill. HDMI kimenetén. Jelenleg egy ASUS P8Z68V alaplapom van Core I5 2500K procival. Egy olyan VGA kártyát szeretnék beletenni ami a fenti csatlakozókkal tudja biztosítani a 2K-s felbontást. Az alaplapom csak a PCI -2.0-át tudja.
Full specifikáció: https://www.asus.com/hu/Motherboards/P8Z68V/specifications/Válaszokat előre is köszönöm
-
MrDerekas
addikt
válasz sutiand #48348 üzenetére
Itt tudnak segíteni.
Attól, hogy 2.0 a slotod, nyugodtan veheted a 3.0-ás vidkarikt bele. Kompatibilis és észrevehető teljesítménycsökkenés nem lesz belőle. A linkelt topicban az összefoglalót, vagy az első hsz-t érdemes elolvasni
Szerk: Az is nagyon nem mindegy, hogy nézegetni akarod csak, vagy dolgozni ilyen felbontáson, vagy esetleg játszani AAA címekkel is...[ Szerkesztve ]
-
starkeee
újonc
Sziasztok,
Sűrgős segítségetekre lenne szükségem, bármi ötletet szívesen fogadok.
Az a problémám, hogy egyik napról a másikra bekapcsoltam a gépet, és nem ismeri fel a hangkártyát, usb-t, háló kártyát.
A videó kártya, procit, memóriákat, merevlemezek megfelelően működnek. A gép egyébként rendesen elindul semmi pittyegés vagy hibaüzenet, egyszerűen egyik napról a másikra mintha elszálltak volna az illesztőprogramok. Viszont az eszközkezelőben semmit nem látok, be se tölté az alkatrészeket
Arra gyanakszom valahogy megdögölhetett vagy az alaplap vagy a BIOS-al lehet valami, csak furcsa, hogy ennek ellenére még viszonylag jól funkcionál a gép és semmi hibát nem jelez.
Ha van bármi ötletetek azt megköszönném, eléggé tanácstalan vagyok és kéne a gép, hogy tudjak dolgozni.
Az alaplap egy ASROCK H61M, 4 giga ram, Windows 7-el, Geforce gts 460-as videókártya, I3 core -2100-as sandy bridge-s procival
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DUNE médialejátszók topicja
- MinDig TV
- Androidos tablet topic
- A Realme is elhagyja Németországot
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...