Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• arrow76

csendes tag

válasz brd #1644 üzenetére

Köszi, kipróbálom majd.
    Az azért vicces, hogy ő maga akadályozza meg a kapcsolódást, aztán panaszkodik, hogy -kapcsolat híján- nem tudott frissülni. :F
    Egyébként már azt kipróbáltam, hogy a 'Web server connection'-nél beállítottam a 'Use the following connection'-t; vagyis hogy hozza létre ő, magának a kapcsolatot, s aztán akár bonthatja is, de ezt sem teszi meg! Így beállítva is 'update failed' kapcsolat hiányában, vagyis saját magát is blokkolja!!! :W
    Amióta elkezdték 'fejleszteni' egyre sz**bb. Min. 15 éve használom, és se win 98-on, se XP-n, se win 7-en nem volt vele gondom eleinte! Most 2-3 éve viszont egyre többet bosszant, egyre több a hiba - pedig egyre gyakrabban, és egyre nagyobb -mondhatni hihetetlen- (fálj)méretekben frissít (már amikor sikerül neki). Hogy ne is beszéljek az idegesítő reklámjairól (tizenéve nem volt ilyen tolakodó)!

• arrow76

csendes tag

A #1635-ben ecsetelt problémámra senki, semmit?
    Kérdezzem az avira supportot? (Szerintem ők se segítenek, inkább mégjobban túlbonyolítják, ezt az egykor oly jó kis progit.) :(

• arrow76

csendes tag

Én is free-t használok, a kezdetektől (amikor még csak német létezett, vagy 15 éve)...
    Amióta elkezdték "fejleszteni", s már nem 'csak' vírusirtó, azóta bajlódok vele:
    ADSL-em van (pppoe kapcsolat), amihez ugye minden rendszerindításnál csatlakozni kell. Bootolás után pár percig, 651-es hibával megakadályozza a kapcsolódást. Aztán, ha egyszer csak kapcsolódik a net, elindítva a program kezelőjét (Manage Antivirus), azt látom a 'Reports' alatt, hogy 'Update failed'! Persze, hisz megakadályozta a kapcsolódást, így nem tudott frissíteni... Ilyenkor, ha akár a program kezelőjéből, akár a tálcáról elindítok egy frissítést, akkor a következő riport egyből: 'Update was successful', de ha nem, akkor van hogy pár napig nem frissül! Pedig 6 órára van állítva az automatikus frissítése!
    Tudtok valami megoldást, vagy hagyjam a fenébe? Idegesít. Tizenévig jó volt, de ha nincs javítás, akkor áttérek a bitdefenderre, ami ugyanilyen hatékony az avcomparatives szerint, viszont 'csak' vírusirtó (bár ez nálam inkább előny). Vagy leszedem, és elleszek víruskergető nélkül (talán a win defender is elég).
    Mielőtt feltételezné valaki, biztos az avira a hibás! A Sysinternals autoruns programocskájával letiltva minden avira modul autostartját, megszűnik a probléma. Bootolás után azonnal, akár automatizálva is tudok csatlakozni, bármilyen hibaüzenet nélkül! Újra engedélyezve mindet, újra visszatér a kapcsolódási problem...

Új hozzászólás Aktív témák