-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
bázze... válákiiii!!!
-
modder
aktív tag
Heló
http://pdf.crse.com/manuals/3227103111.pdf
ez az autórádióm, és én is megtaláltam itt a kék-fehér vezetéket. csak azt nem tudom, hogy ezt hová kell kötni... a ládámon van két hely a tápnak, és kettő a (+ - )- nak. csak kössem rá a (+ -)- ra a kábelt az rca-val együtt, vagy hogy? -
modder
aktív tag
Ja most látom, ez csak egy vezeték. szóval gondolom akkor csak a +-ra kell rákötni
igaz? -
Side_
aktív tag
Az aktív-ládán mindenképp 3 szál vezetéknek kell legyen hely.
+,-, és remote. Ez utóbbi általában a + és a - között van.
Milyen típusú is ez a láda?
RCA meg többféle képpen is működik. Ha 1 bemeneted van, akkor csak az egyik felét kell használni a kábelnek. Ennyi.
Az RCA az mono cuccos. (Tehát 1 csati jel és föld.) Általában azért van párban, mert ha stereo jelet akarunk továbbítani, akkor ugye 2 kell belőle.
nemtudom te mit néztél itt + nak meg - nak...
MOD:
Te, az nemlehet, hogy nemis rca-bemenete van a ládának, hanem magasszintű?
Tolnál egy képet a csatlakozópanelről?
Vagy legalább egy pontos típust, hátha megtalálom a neten.
[Szerkesztve]''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
modder
aktív tag
[link] - http://www.mnc.hu/frameset1.html
itt a típus, és a kép is a csatlakozókról. én tudom, hogy nem rca bemenet, ezért kellett szétvágnom az rca kábel végét.
Szóval így néz ki hátúlról. lehet, magas színtű, bár nem tudom, hogy ez mit jelent, mert nem szoktam hangtechnikát szerelni. ha mást nem, az lesz, hogy sorbakötöm az egyik hátsó hangszóróval, és kész...
(mod)
én az rca kábelben lévő két érből a külsőt néztem földnek, és a másik burkoltat meg +nak
(mod)
jah, ha nem tudjátok elolvasni, a hátlapon úgy van sorban, hogy:
12v GND + -
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
pweisz
senior tag
Jah az lehet magasszintű bemenet, de nem értem akkor hogy kéne kötni, most ha rákötöd az egyik erősített kimenetét a fehegységnek akkor honnan lehet tovább füzni a hangszorohóz, vagy akkor talán csak azon a kimenet csak a subot lehetne használni. Na mindegy, majd aki ért hozzá az megmondja.
Más,olcsó fejegységeknél melyik gyártók a jók? Panaspnicnak van MP3 fejegysége 25 körül akcióban, az vajon mennyire szar? Alpineok tetszenek még de az meg már 40körül van. Sonyban nem nagyon bízok, azt érdemes, mennyire megbizhatóak, és vajon hogy szólnak? -
modder
aktív tag
de bazzeg, kipróbáltam, hogy sorba kötöm a másik hangszóróval, de úgy se jó.Akár milyen sorrendbe kötöm mindig a nagy szól...
akkurva istenit.... most hogy a fenébe csináljam?
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
Na,
ezt úgy kell, hogy tápot adsz neki +t és -t, ileltve ott mellette ottvan, hogy SPK +-. Ez azt jeleni, hogy speaker+-, vagyis magasszintű bemenettel bír, tehát fel kell áldoznod a fejegység egyik kimenetét. Pl az egyik hátsó kimenet vezetékének egyik felét +ba, másikat -ba bekötöd, és voilá, működik is...ennyi.
MOD:
viszont mivel ezt csak így lehet bekötni, ezért felejtsd el azt, hogy hátra másik hangszórót be tudsz tenni ugyanerre a csatornára.
Vagy ha van rá lehetőség akkor cseréld vissza, minimum valami olyasmire, amin legalább rca-bemenet van!!
(Mondjuk MNC nem a legjobb márka, de hamár olcsó - és nemis hightec - akkor legalább praktikus és jól használható legyen...)
-
Side_
aktív tag
A panának jó a hangja - de érdemes távirányítóval használni - ha érted mire gondolok...
Olcsó kategóriás cuccok általában ugyanazt a nem túl magas minőséget képviselik - hangilag - tehát design alapján érdemes választani.
Megbízhatóságuk azért közel azonos, és nem nagyongagyik. (A sonyval sincs semmi probléma.)
A hogy szólnak-dolgot meg úgy lehet eldönteni, hogy kipróbálod őket...nagy különbségek nem lesznek, de a próba mindenképp ajánlott.
-
Totyi
őstag
Erről tudna egy hozzáértő ember mondani vmit?[link]Magyar leírást nem találtam hozzá.Igazából az érdekel,hogy melyik a jobb... a papír vagy a gumi membrános?
-
modder
aktív tag
Basszus, az tök gáz.
és azt nem lehet valahogy úgy megoldani, hogy valamilyen módon előerősíteni a jelet neki?
még lehet kapni öt rongyért ilyen sal 2*25 -ös erősítőt. ha abba belerakom az rca-t és onnan a mélybe? mondjuk ez már megint plusz pénz, de a 25 watt nem vágná oda az aktív mélyládát. Vagy esetleg olcsó eszközökből, lehet, hogy itthon is lehetne építeni valami kis elő-erősítőt ( ha lehet így nevezni) -
modder
aktív tag
vagy lehet inkább az lesz, hogy megveszem azt a kis erősítőt, rákötöm a hátsó hangszórókat, így már torzítani sem fog nagyobb hangerőn elvileg, és az egyik csatira meg rákötöm a mélyet.
ezaz! -
Side_
aktív tag
De ha már lesz erősítőd, akkor minek az aktívláda? Ha csak 25Wos is az a külső erősítő, akkoris jobb, mint a beépített!
Szóval az kéne, hogyha lehet, akkor kicserélni - vagy rca-s aktívra, vagy sokkal inkább egy erősítőre és egy ládára.
Persze az sem baj, ha nem sal és mnc, hanem minimum dld meg solid audio. Meg jó dolog bepróbálni az autóba a subot - főleg, ha nem egyterű az autó. (És nem csak a kiszemelt példányt, hanem többet is.)''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
A csöveknek általában nem jó a hangjuk. Ilyet mág nem hallottam, de valszeg erre is igaz, hogy ugyanaz a hangszóró egy zárt ládában sokkal jobb lenne.
Meg sok helyet is foglalnak, főleg mivel nem ehlytakarékos a kialakításuk.
Egy sima láda okosabb megoldás - és jobb is általában - minőségre is, de akár hangnyomásra is.
(Itt is érvényes a próbálgatós-móka.)
Papír v gumi membrán? Passz...általában nem az anyag a lényeg, nem lehet azt mondani hogy ez jobb v az jobb. Van amiből ez, van amiből az.
De nem a peremre gondoltál??! Mert maga a membrán általában papír alapúból készül, abból is lehet a legjobb sztem - természetesen ez sem törvényszerű...főleg, hogy mostanság bejöttek különböző technológiák - úgy, mint karbonszövésű, meg ilyen-olyan mittomén...
De alapvetően papírmembrán, gumiperem. Egyszerre fontos a merevség, és a rugalmasság. Jó, ha egyszerre mozdul meg az egész membránfelület, és nem először a széle, aztán a közepe, és jó, hogyha ezt azonnal tudja, és nem késik. Ugyanez megállásra is érvényes. Az legalább olyan fontos.
-
Side_
aktív tag
Mondom, nem ismerem és azt sem tudom, hogy mennyire marketing szöveg az ott leírt dolog.
A legtisztább az, ha kipróbál az ember egy csövet, és egy ládát - aztán eldönti, hogy igaz-e vagy sem.
A hifiben mindent csak meghallgatás útján lenne szabad megvenni. Ládát pedig meglévő rendszerhez illeszteni. Tudom, hogy az ár elég fontos tényező, de olcsóbb kategóriában is van választék - és főleg az autó miatt vannak különbségek is rendesen.
(És nem kell megijedni, normális helyeken lehet tesztelni - akár vásárlási kötelezettség nélkül is. A cégnek sem jó, ha a saját hírnevét azzal rontja, hogy nem engedi kipróbálni a forgalmazott termékeket.)''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
pweisz
senior tag
ez atól függ mire?
A gumi peremű membrűnosok, általában vastag szélüek, sőt mostanában már láttam olyan hogy majd a membrán fele a gumi) na azok nehezen hajthatók, erőmű erősítő kell hozájuk, viszont sokkal kisebb doboz kell nekik mint egy normál hangszorónak, a papír peremesek általában szerintem nagyobb dobozt igényelnek, és könnyebben hajthatók. De hangzásbeli különbségek is vannak, de azt nem értem hogy egy autó subnál mér lehet jó a papír peremes hangszoró, inkább szélesávú és hangosítás technikában alkalmaznak a mai időkben papír peremest. -
modder
aktív tag
mindegy, most már, megvettem a kis erősítőt rákötöttem a két hátsót, így faszán szól torzításmentesen nagy hangerőn, a mély meg szól magában. így nekem elég. meg előre is vettem két közép-magas hangszórót. most elég szépen szól azzal a basszussal a háttérben.
Igen, lehet igazad van abban, hogy egy zárt ládában jobban szólna, de mivel nem tudom hídba kötni ezt a kis erősítőt, így kétszer 25 wattot tudna leadni két hangszórónak, ami végülis biztos fasza lenne, de macerás, meg most építsek hozzá egy olyan ládát ami megfelel ennek?
nekem így most nagyon megfelel. főleg az elsőkkel. jó nem több száz watt az egész, de szépen szól és hangosan is. -
Side_
aktív tag
Zártat nem próbáltál?
Nekem jobban bejön, mint a reflexek általában.
A reflex nekem túlságosan 'úszkálós'. A zárt meg elég feszes - igaz nehezebb meghajtani és nem szaggatja a kasznit - de ez utóbbi nálam inkább pozitívum.
Ja, meg a reflex az egy-frekis hangszóró. Ott szól jól, ahová hangolva van. A zárt, viszont mindenhol konstans - általában jó - ellenben ugyanazon a cuccon halkabb is...viszont nem dinamikátlan egyáltalán.
Kinek a pap, kinek a paplan.
''Ennek mi értelme van''...lehet valami selejt''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Totyi
őstag
-
Totyi
őstag
Új kérdés:50 fok volt a kocsiban és elkezdtem zenét hallgatni.Nem tudom miért,de lenyúltam a erősítőhöz és majd elájultam.Nem tudtam megfogni olyan forró volt.Ez nem árt neki?Beraktam egy kis 8 cm-es ventit,így segítve a szellőzést.Jó ötlet volt vagy fölösleges?
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
A hűtés sose hülyeség. Főleg, ha tényleg forró a cucc. Bár akkor lehet nem ártana mégjobban lehűteni valahogy. Az is segít valamit, ha a bordázata a légáramlás irányának megfelelően áll. (Már ha van bordázata, és van légáramlás )
Mondjuk az én erősítőim nem melegszenek annyira. Igaz az egyikben belül van venti is.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Totyi
őstag
Annyit csináltam,hogy átraktam a csomiba és ráfabrikáltam egy 12 cm-es hűtőt...egész pofás lett,a tetején van,hagytam kb 2-3 cm-ert légrésnek.Nem tudom milyen így mert még nem próbáltam ki hosszabb távon.Hűtőborda van rajta;(alumínium),de venti nincs benne,ezért gondoltam a melegedésre.Télen ugyebár nem gond;de nyáron nagyon is.Ez az erősítő meg hajtva rendesen 1X220 W hídba,rá egy 300-as cső,asszem 96 db-es.Jól nyomja az biztos. Az erősítő Sal SAF 2070.,a mélyet meg tudod.
-
thaler2
senior tag
Sziasztok. Egy kis help kellene. Ismerős tervez autóba 100K-ért egy hangcuccot. A lényeg a szokásos : szépen, és nagyon szóljon. Az autó amibe kerülne egy Seat Cordoba (új). Hangszórók a 4 ajtóba kerülnének, egy mélyládát szeretne még, eg hozzá erősítőt. Na most nemtom, hogy a 4 hangszóróhoz elég egy minőségi fejegység, vagy pedig jó lenne +ba ahhoz is egy erősítő?
-
Side_
aktív tag
És ez hogy férne bele 100ba?
Fej minimálisan valami okésabb darab - 40k
szub (nagyon)minimum - 20k
1 szett (szintén minimum) - 20k - de sztem elég csak előre egy jó szett (mondjuk a 2 árából 1 jó)
erősítő inkább - 30k (mondjuk legalább 4csatis nem ártana...de ha mégis kéne hátra is szett - szvsz eléggé fölösleges - akkor akár 6csatis is)
+kábelezés 8-10k
+esetleges szerelési díj...xy
. . . és akkor már ott vagyunk, hogy kicsit jó a cucc - mind minőségre, mind ''nagyon''-ra. Bár kinek mi a nagyon.
Esetleg használt cuccok között érdemes szétnézni...ki lehet fogni jó cuccokat bagóért.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Ajánlott pl full JBL GTO rendszer, sony fejjel. Pl 7750 vagy gt700. (Csak ezek kicsit többe kerülnek - de jók!)
Eseleg 40 körül Alpine - ha olcsób kell.
Erősítő szinte a legfontosabb. GTO esetleg Xetec vector 4csatis ajánlott.
Szub: JBL GTO (régi/új) v DLD alulimited - főleg zártban...de reflex is ajánlott - csak az ízlés végett. Tökmás mind2.
Kábelezésből egy minőségibb doog 10e-től kezdődik.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
_seth_
veterán
HIFI
Fejegység
Sony Xplōd CDX 3350, 4x50W, FM/CD/MP3, távirányító
Hangfalak
Műszerfalban: SAL Boxxer 100W 10 centis 2 utas
Kalaptartóban: Sony Xplōd XS-F693G 220W 23 centis 3 utas ovál
Képek: [link]
Még szeretnék egy kis mélynyomót mint pl egy sal szubcső vagy kis láda első körben erősítő nélkül (van a fejegységen külön kimenet 2 mélnyomónak).Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Side_
aktív tag
Egyébként most itt mi a kérdés??
Az a 2 kimenet valójában 1 - mert szubnál is kivezetnek 2 rca-t - nem is tudom igazán miért jó ez. (Nekem pl tudna olyat a dolog, h sztereo szub - aminek az égvilágon semmi értelme, sőt rosszabb, mint a mono.)
A lényeg, hogy ersősítő mindenképp kell, ha szubot akarsz. (Kivéve ha aktív a láda.)
Bár az oválok és a szub nembiztos, hogy jó viszonyban lesznek egymással. (Fáziskioltások, ilyesmik.)''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
_seth_
veterán
Kérdés nincs Csak ha vki ilyen cuccokat szeretne venni akkor kérdezhet nyugodtan
Nekem is sztereo a sub, a fejegységen állítható, hogy melyik oldal szóljon + az rcak is L és R jelölésűek bár sok értelmét én sem látom a két kimenetnek
A 2 ovál így is sok mélyet nyom szal lehet nem lesz semmi a külön mélynyomóból + sok helyet foglalna Majd még kiderül, hogy mi lesz Az elsődleges a két első hangszóró lecserélése komolyabbra mert azok 15-20-as hangerőnél alap hangszínnel már torzítanak szemben a két hátsóval melyek 25-ös hangerőnél + 10 dB méllyel is vígan szólnak torzítás nélkül Az ajtókba kellene majd betenni két 16 centis hangszórót oda ahol az ablakemelőnek van a helye (elektromos ablak van de a kárpiton meg van a tekerősnek is a helye csak ugye nincs kivágva ) Úgy használom jelenleg, hogy a hátsók több hangerőt kapnak és így egészen jól szól a rendszer.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
rhonin
senior tag
Szasztok. egy olyan kérdésem lenne hogy összeállítottam magamnak egy rendszert ezekből:
Sony gt300-as fej de ez még változhat.
JBL GTO 75.4-es erölködő
JBL GTO asszem 6507-es 16centis szett.
JBL GTO1204BP ládát no meg egy 1Farados kondit. a kábelek még nincsenek eldöntve.
szerintetek milyen ez az összeállítás? még kezdő vagyok ugyhogy mindenféle tanácsot elfogadok. trance, dance, rapp zene lenne rajt hallgatva. mit kéne rajta változtatnom?
A másikat egy boltban ajánlotta nekem egy srác ezekből:
solid audio ms47-es erősítő
solid audio sf6-os szett
dld 500w+ mélyláda ( a kék membrános )
fejnek pedig valamilyen 40-50k-s pioneer fejet ajánlott nekem. no meg egy 1farados kondi.
ez milyen? akinek van ezek közül valamelyik az írja le légyszi hogy milyen az egyik vagy a másik. kösz mindenkinek előre is. -
rhonin
senior tag
senki?
-
Side_
aktív tag
A JBL sztem sokkal jobb, mint a solid és a dld.
Egyébként azt hiszem mindkét felállásból nem kevés autó épült eddig - beszélj a boltosokkal, hogy hozzanak össze valakivel, akinek ilyet építettek, és hallgasd meg. Vagy akár falban is emgteheted ezt, csak úgy azért kicsit más lesz.
A rendszert nem feltétlen úgy építeném föl, ahogy te írtad.
Ajánlat:
JBL GTO 75.4 erősítő
JBL GTO 6507C szett (vagy a régebbi, ha még van...az olcsóbb kb 10-el - bár az új lehet jobb.)
JBL GTO 1202D láda, igény szerint (PRÓBA ALAPJÁN!!) zárt v reflex ládában (így nyersz kb 10e ft-ot) - és a pandpass egyébként is ritkán olyan, amilyennek elnnie kéne - mégja JBL is a dolog. Meg rendkívül autófüggő is (sedan/kombi/ilyen-olyan...). Meg zenei stílusoktól is függ - de legesleginkább egyéni ízléstől!
kondi elsőre nemkell (meg lehet későb se), mert akkor mégtöbb pénz marad egy mégjobb fejegységre - egyébkéntis a jó akksi fontosabb
És mivel így nyertél legalább egy 20ast, máris futja minimum egy sony RA550-re, de a 7750 mégjobb lenne. Vagy esetleg gt700. Vagy ha a legelső is túl sok - akkor egy alpine. (Bár sztem megéri a jobb fejegység.) persze ittis érvényesül a kinek mi tetszik dolog - és ittsem a külső kinézetre gondolok, hanem a hangra.
Kábelekből mondjuk cordial hsz.kábel és rca, meg valamilyen táp. RF, vagy ha drága, akkor valami, ami elég - de azért nem rossz.
-
Side_
aktív tag
Ja,
solid+dld komboból (is!) épült már nem egy hangminőség- és hangnyomás autó is.
Tehát versenyeken is érdemes szétnézni.
Az a lényeg, h a saját ízlésed döntsön. És ne csak 1valamit halgass meg! (De neis csak az említett 2 dolgot.) Minél többfélét, ha lehet. (Ha nem, akkor is! )''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
BaLee
addikt
Nekem majdnem ugyanez a rendszer üzemel a kocsimban.
A fejegység mondjuk más (Kenwood KDC-W4034) de az erősítő az stimmel és nagyon jó választás rosszat még nem hallottam róla. Az első szett nekem még a régebbi 16.5 centis amit talán még most is lehet kapni 19k körül akcióban és meglepne ha az új szet megérne 50%-al több pénzt.
A ládánál csak ismételni tudom az előttem szólót a Bandpass helyett én ehhez az erősítőhöz inkább zárt ládát ajánlanék egy JBL GTO 1202D hangszóróval. Az erősítőt hidba kötve már több is mint ami kell (felénél magasabbra még nem nagyon tekertem a hangerőt a kocsiban mivel még szükségem van a dobhártyámra) reflex láda pont emiatt szintén nem ajánlott mivel nem is szól olyan szépen mint a zárt meg ugye pont akkor szokták inkább azt választani ha kevés a teljesítmény mivel az gyengébb erősítőn is nagyobbat szól.
Nekem nagyon tetszik ez az összeállítás bár viszonyítási alapom nincsen nagyon. Egy gondom van, hogy van egy kis generátorzaj járó motornál azzal jó lenne valamit kezdeni. -
Side_
aktív tag
Ki szerelte a cuccot? (csak a generátorzaj miatt.) A fejnek hány voltosak a kimenetei? Gain jóhelyen áll? Mert itt nem úgy működik a dolog, mint általában más erősítőknél. Ha 4V a kimenet, akkor 4-5Vra érdemes állítani.
Generátorzaj miatt nem irigyellek, mert elég szívás a rendberakás. 1napot minimum rá kell szánni.
Mindíg az a valószínűbb, h rca szed fel zajt. Aztán ha mégsem, akkor ugye a táp.
(RCA-ra megoldás lehet az alufólia. Van amikor igencsak jótékony a hatása.)
én ismerek olyan embereket, akiknek a reflex hangja jobban bejön, mint a zárté - megérteni ugyan nem tudom őket, de elfogadni el lehet...egyébként vannak olyan szubok, amik reflexben szebben szólnak, mint zártban - de nem ez a gyakoribb''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
-
Sianis
addikt
Gyűjtögetem a GTO 75.4-es erősítő árát. Ha összejön akkor mit érdemes még elvégezni a gépen? Kábelezés, hangfalak kitömése avagy rezgéscsillapítás és ezt hogyan?
Sianis -
Side_
aktív tag
Az erősítő tetején van 2 poti. Egyik végállásban 240mV, másikban 6V.
Ha neked 2Vos a kimenet, akkor próbáld meg belőni 2V-ra, és elvileg jó lesz. Ha mégse lenne az, akkor tekerd fel 4-5re - ott már nem kéne zajolnia. (Persze ha ott elrontja a hangot, akkor inkább legyen kicsit zajos, mint rosszhangú.)
Egyébként rca mellett megy valami gyári kábel, illetve keresztez gyári kábeleket? (Az lenne a jó, ha nem lenne ilyen.) Ennek érdekében lehet az rca-t pl középen is vinni. Ha keresztezni kell valamit, akkor pedig a 90°a legjobb megoldás.
Illetve ha avlahol gyári kábelek közelében megy, esetleg az alufólia, mint plusz árnyékolás hatásos lehet.
-
Side_
aktív tag
Kitömni csak a zárt-ládát szokták (ilyen kabátbélés-anyaggal).
Reflexbe esetleg oldalfalra szivacs rakható. De ez most nem elsődleges.
Ami legyen meg: normális tápkábel, rca és hszkábelek.
Aztán utánna jöhet olyan is, hogy ajtók rezgéscsillapítása, esetleg döntöttpanel.
Ezt úgy, hogy vagy nekiállsz autóba is jó bitumenlapokat megvenni, és hőlégfúvóval felszenveded, vagy veszel autóhifis csillapítóanyagot, és egy célszerszámmal felragasztod.
Az utóbbi sokkal gyorsabb és egyszerűbb, de drágább. (Viszont talán jobb is.)
Ja, harmadik megoldás - megcsináltatod egy profival - az legalább nagyobb eséllyel csinálja meg jól elsőre is.
Ajtópanel:
vagy egyénileg - elég macera tud lenni, de legalább elmondhatod, h te csináltad - viszont a végeredmény ugye csakis tőled függ, ami lehet jó és rossz is, szerencsétől és hozzáértéstől függően. Illetve szintén az a lehetőség, h más megoldja a dolgot.
(De itt - ha te meg tudod csinálni és nem mással kell csináltatni, akkor kb 10-15e ft-ot nyerhetsz a dolgon.)
itt egy hasznos link: [link]
és itt egy másik is: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Windows 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VMware
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Elite: Dangerous
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest