- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
bojti175
csendes tag
válasz Satan_Claus #48895 üzenetére
Nekem neotech khs-321 RCA kábel van bent, szerintem nagyon jó és megéri forrasztgatni...
-
PiciPeti
őstag
válasz Satan_Claus #48903 üzenetére
Én ezzel szoktam kérni: RCA
De meg kell kérdezni, mit ajánlanak. -
Satan_Claus
őstag
válasz Satan_Claus #48903 üzenetére
És és és LSW 25 vagy 40? már nem sok van hátra
Védd az állatokat! Egyél embert.
-
PiciPeti
őstag
válasz Satan_Claus #48905 üzenetére
Mélyközépre bőven elég a 25, magashoz pedig a 15.
-
PiciPeti
őstag
válasz Satan_Claus #48907 üzenetére
Milyen erősítő lesz?
-
PiciPeti
őstag
válasz Satan_Claus #48909 üzenetére
Ezek ~60A körül tudnak felvenni, szóval előre én egy 80A-s mini ANL-t tennék. Mondjuk Gladent, az elég jó ár-értékben.
-
PiciPeti
őstag
válasz Satan_Claus #48911 üzenetére
Lehetséges, de én simán feltettem a Gladent a 35-ös kábelemre.
A normál ANL ház buzi nagy, nehéz rendesen elhelyezni.
-
Satan_Claus
őstag
válasz PiciPeti #48912 üzenetére
Hát, köszönöm a sok segítséget, remélem, összeállt a rendszer, ha kihagytam valamit, szóljatok:
Fej:
Alpine UTE 92BT
45.000Erőlködő:
Carpower 1502
20.000Hangszóró:
Focal ISS 200
23.000Szigetelés:
Hanno pf 830
10.400Kábel:
hegesztő, 10m + mini ANL 80A
kb. 15.000LSW 25 10m + LSW 15 4m
9.600KHS 321 5m + dugók
10.000Összesen:
kb. 133.000
+ összeszerelésVédd az állatokat! Egyél embert.
-
nagyúr
válasz Satan_Claus #48913 üzenetére
Ez ilyen buli Cserebe lesz egy jo rendszered
-
Daywalker
addikt
válasz PiciPeti #48900 üzenetére
Tavol alljon tolem, hogy vitazzak, de nem allando ervenyuek az altalad leirt dolgok.
Pl. az akku elhelyezese (nalam a tuzfalon van, hatul a padlolemezhez van csavarozva. A hegesztes sem mindenhol pont, de ket anyag egymasba olvasztasanal kevesbe van jobb, sokkal tobbet veszitesz a mindenfele csavaron vagy kamurez sarun, forrasztason, szoval ne menjunk bele). Szerintem tul van lihegve. De azert is irtam, amit, mert nalam pl ket tapkabel van bent, egy harmadik nem ferne el. Szoval mielott esz nelkul bevasaroltatunk vele, inkabb nezze meg. Kicsit ez a tapkabel vallas tema...kb mint a rez vs rezezett alu dinamikaja.
Vagy epp a BT kabel szurese, amibol sajat bevallasod alapjan is csak a regebbi, szurke kabelt hallottad, nem a most futo feketet (legalabbis legutobb amikor errol volt szo ezt irtad). A masik, nem biztos, hogy neki jo lesz egy linearis karakteru kabel, hiszen rendszerben gondolkodunk, ezt se lehet elore tudni.
Szoval most vagyunk ott annal, amit en is irtam, hogy vennie kell valamit, ami szopasmentes, aztan ha nem jo, es van love, alakitja (de h vegyen kacsa kabelt 4*1 rugos rcakkal, nem epp olcso). Az emberek 99% pont nem fogja kihallani egy tokatlag rendszeren, hogy egy kabel vag, avagy sem. Orul majd, hogy szol.[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
kacsa7
őstag
válasz Daywalker #48916 üzenetére
Jelen pillanatban ami össze lett rakva, az valószínűleg egy nagy mellépacsálás mentes, a leírtak alapján korrekt motyó. Azt, hogy épp milyen RCA segít neki, hogy jobb legyen, úgyis csak akkor derül ki, ha már bevan lőve a rendszer. Viszont amit vesz, azzal nagy gondjai valószínűleg nem lesznek.
A test kábelről hasonló véleményen vagyok. Nem gondolom, hogy SQ rendszereknél, mert hogy ez sem hangnyomásra épül, nagyot profitál a direkt test kábelből. Ott kezdődik, hogy nálam továbbra is a rezetett-alu Renegade fos fut a pozitívnak, és nyugodtan meghallgathatja bárki a rendszert. Ha hiányolja a dinamikát, ott helyben átvezetékelem
Az összeírtakból lehet az RCA-n tudna spórolni pár ezret (mert 5-6eFt alatti RCA-kkal azért jelentős különbségek vannak), illetve ha a negatívnak nem húz direkt kábelt. Ártani viszont ezzel sem árt, persze azt nem árt ellenőrizni, elfér-e.
Ellenben örömmel látom, hogy néha van olyan ember, aki idejön, kérdez, elfogadja, esetleg kicsit szűri a kapott infókat és az alapján dönt. A többség inkább úgy jön ide, hogy megerősítést akar, mert ő már valamit kitalált a fejében. Mondhatsz neki bármit, nem érdekli, mi meg csak tépjük a szánkat.
Ebben az esetben legalább a tapasztaltabb infókat összegyűjtve összerakott egy papíron korrektnek tűnő rendszert.
A végeredmény úgyis mindig az egyéntől függ, neki mi tetszik és mi nem. Ezt előre úgysem lehet megmondani, csak ha már működik élesben a dolog. -
Satan_Claus
őstag
Köszi az észrevételeket. Ami nekem fontos, hogy a kábelezés rendben legyen, mert azt nagy szívás cserélni, ha nem jó. Nyilván a fejcsere meg a hangszórócsere is, de egy erősítő csere pl. egyszerű. Ha meg az egész nem úgy szól, ahogy kéne, honnan tudjam, mi nem jó? Ha a kábel szerintetek rendben van, akkor így tuti nem ahhoz kell nyúlni. Fogalmam sincs, hogy a 99%-ba tartozom-e, eddig nem foglalkoztam ilyesmivel, de mint írtam korábban, meg tudok lepődni kisebb minőségjavulásokon is (Sansa MP3 lejátszó, Genius sztereo hangfal a számítógépemnél).
Megpróbálok először is normálisan FLAC-ba konvertálni CD-ket, mert ebben a fejben nincs CD-lejátszó, és én leszek a kísérleti nyúl. Ezt a fejet még senki nem hallotta, elvileg kedden jelenik meg nálunk.
Lehet, hogy amikor beüzemelem, alapbeállításokkal is seggreülök, miközben ha ti hallgatnátok, félmosollyal az arcotokon csóválnátok a fejeteket. Ki tudja?
Minenesetre köszönöm a segítséget, reméljük a legjobbakat.[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz kacsa7 #48917 üzenetére
Jól összefoglaltad, nem lehet mit hozzá tenni. Én csak azért írtam amit írtam, hogy kezeljük helyén a dolgokat, és bizonyos szint alatt ne ajánljunk felesleges dolgokat, hiszen a sok kicsi különbözetből kijöhet egy-egy olyan jobb komponens is (fej, hangszóró, erősítő), ami sokkal többet hoz összességében mint az, hogy előre van-e húzva a táp vagy sem.
-
nagyúr
Tegnap megneztem eloben is a BT92SD-t, szep allapotban van. Haver felrerakja nekem, megveszem amint lesz ra cash. USb mp3 problemara pedig veszek egy hasznalt ipodot, arrol mehet a tomoritetlen zene
-
szakall77
csendes tag
Üdv
Engedelmetekkel olvasgattam kicsit visszafelé és írhatnékom lett...
Metalt visszaadni nehéz , az a rendszer ami nem vérzik el klasszikus zenén ,szereti a jazzt , Sepultura-n vagy Napalm Death-en simán összeomolik.
Celica-ba ha a gyári rácsot nem vágod le/ki akkor hiába van mögötte rendes sugárzó mindig fojtott lesz a hangja ( az optimális az lenne ha a kárpiton kívülre lenne hozva a hangszóró ).PF-Soudaband-STP stb. örök vita a PF ugyanaz az anyag amit a gyárak használnak , ezzel az a "baj" hogy 1-2 év alatt kiszárad és töredezik ( ekkor már nem csillapít olyan nagyot ha mindenféleképpen PF akkor arra kell rakni egy réteg Soudabandot hogy megtartsa az állagát ) az STP drágább de 5év múlva is olyan mint ahogy beraktam.
A conection rca-k szerelési anyagok kb. semmire sem valók ( milyen az mikor az akkusarun nem lehet meghúzni a csavart mert eltörik a spiáter? ) az hogy egy rca valójában milyen ,marha nehéz házi körülmények között tesztelni , mert az autó is hatással van a hangjára ( szobai teszt max. a karakter meghatározására alkalmas ) .
A KHS-321 egy jó kábel , de nagyon nem lineáris ( lop a tetejéből nem is keveset ,de ez a rendszerek 99%-ának jót tesz )
(Focal + Alpine mellé biztos jó helyen lop )Réz-alu táp , az alu ugyanolyan jó (is lehetne de nem az) : mechanikailag sérülékenyebb , könnyebben törik , áram hatására a - jól elkészített - csatlakozási pontok is melegszenek és maga a kábel is melegszik ( ez falban nem probléma , de egy autóban... sajátomba biztos nem raknék )
( ettől függetlenül van már olyan jó minőségű ,jól hamisított réz kábel ami igazából alu ).Hátra táp:
egy autó nagyrészt ponthegesztéssel van összerakva , ami igen igaz hogy egy anyaggá válik ,viszont megváltozik a rácsszerkezete ettől az áram sebessége is változik.
+ van egy uniós rendelet 2000-től az elektroszmogról ( mennél nagyobb áramot kergetsz a kasztniban körbe-körbe annál nagyobb a sofőrbe jutó, ami fáradtságot ,dekoncentráltságot okoz ) megfigyelhető hogy újabb ( főleg felső kategóriás autóknál ) vagy hátra is kerül aksi vagy kábelezve van a test is....amig a föld kerek...
-
Daywalker
addikt
válasz szakall77 #48921 üzenetére
Maximálisan tiszteletben tartva a tudásod, de továbbra is túl van lihegve a táp kérdés. Ezek elméletben nagyon jól hangzanak, de a gyakorlat nem támasztja 100%-ban alá. A melegedés baj az alu kötésekkel inkább a korral jár, és ahogy öregszenek, előjöhetnek ezek a bajok. De ez az egész melegedés témakör normális eseteben nem oszt, nem szoroz, főleg, ha nincs csúcsa járatva kihasználtságban a kábel. Ha túlterheled, a réz is melegszik.. Nekem idestova 10 éve van benne a rezezett alu, és köszöni, teljesen jól van, még nem gyulladt ki, sőt még csak melegnek sem éreztem soha a kábelt - leszámítva azt a szakaszt, ami a blokk mögött fut el, és nyáron dől rá a forróság a blokkról. Hangsúlyozom, nem én választottam és tettem be, de ha Boci meri használni, akkor azért annyira szar csak nem lehet, így nem is vettem ki.
A rácsszerkezet megváltozása és a többi is jó elmélet, tök jól hangzik leírva, de van valakinek gyakorlati mérése? Tök jó, ha több százezres rendszerben, agyonszigelt kocsiban, álló moornál ezeket hallani, csak amikor össze-vissza 100-150e forintos rendszerekről beszélünk, akkor felesleges agyalni és pénzt adni rá első körben. Sokkal többet ér, ahogy te is írtad, hogy a kárpit elé hozza a hangszórót. Na ezekre érdemes figyelni...
Na, nem akarok én ebből vallási vitát csinálni, mindenki úgy építkezik, ahogy akar. Csak ne essünk át a ló túloldalára sem[ Szerkesztve ]
-
-
PiciPeti
őstag
válasz Daywalker #48922 üzenetére
Miből gondolod, hogy nem igaz ez a gyakorlatban is? Próbáltad a saját rendszered valódi réz kábellel, és negatívot visszahúzva is?
Amúgy én azért javaslom mindig, hogy legyen visszahúzva, mert ez a legnagyobb bontással járó munka a hifizés során, tehát időigényes, vagy drága, ha csináltatja az ember. Ha behúzza valamilyen kábelekkel, és 3 hét múlva visszatér, hogy valami nem kerek, vagy villognak a lámpák, vagy tompa az egész, akkor úgyis az lesz a tanács, hogy rendes kábelt neki... Legyen az táp, RCA, vagy hsz kábel. Ezekben érdemes tartalékot hagyni szerintem.
Jelen esetben kb 10eFt-al drágább neki a kábelezés, az ajánlható minimumnál, de egy lépcsővel komolyabb komponensekhez is megfelelő lenne, tehát egy ideig nem ez lesz a szűk keresztmetszet. Egy szakinál egy teljes kábelezés pedig 10-15e Ft alsó hangon.
Ez kb olyan, mint amikor az ember kicserélteti a kuplungot, de a kinyomócsapágyat nem... Spórol rajta 10e-t de ha megint szét kell szedni amiatt, az 30-40e Ft... -
sonny007
tag
Sziasztok.
Erre valaki valami tanács?
[link]Átalakító milyen kellene?
-
Daywalker
addikt
válasz PiciPeti #48924 üzenetére
Nem próbáltam értelemszerűen, mivel nálam se fesz esés, se villogás, sem pedig táppal kapcsolatos probléma nincs. Akkor meg minek húzzam vissza? Főleg mivel leírtam, hogy nincs rá hely, mivel tele a küszöb már így is.
Teljesen oké amit mondasz, de nem erről volt szó (azaz amit írtam, hogy a gyakorlat nem igazolja mindig, azalatt egyáltalán nem erre gondoltam, hanem az alus dolgokra értettem, ne forgassuk ki )."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
PiciPeti
őstag
válasz Daywalker #48926 üzenetére
De ha nem próbáltad, akkor miért mondod, hogy nem lesz különbség? Fesz esést max szkóppal tudnád mérni, összehasonlítani, gondolom ezt nem tetted meg most sem. Nem kiforgatni akarom, de szerintem szakáll hsz-ére úgy reagáltál, hogy a ponthegesztés, és a szövetszerkezet változás is csak elmélet, a gyakorlat nem igazolja. De mivel nem próbáltad, így ez csak a véleményed, ami a fizikával áll jelen esetben szemben...
Nekem már volt mindenféle felállás: gagyi kábel, kaszni testeléssel, túlméretezett bolti rendes kábel, kasznira testelve, jó kábel akksira testelve. Nem véletlenül ajánlom mindenkinek, ha lehet húzza vissza. Az meg gondolom alap, hogy megnézi, mi fér be az autójába. Toyotánál jellemzően amúgy baromi nagy gumidugón jön be a gyári köteg, 2x35 általában zsebre tett kézzel kimegy rajta, de persze érdemes ellenőrizni. Celicával még nem volt dolgom.
-
pengusz77
senior tag
Látom mostanában ismét volt téma a szigetelés. Mi a véleményetek a Hanno Protecto PF lapokról illetve a OVF SOFT filcekről ? Valakinek tapasztalat? A 1-2mm-es HP lapnak sokkal kedvezőbb az ára mint pl. az STP-nek. Nem fullos szigetelésre gondolok, sőt engem a menetzaj csökkentése miatt érdekelne a téma.
Érdemes az ajtókat akkor is leszigetelni, ha nincs benne hangszoró? -
KRISSTUS
aktív tag
válasz sonny007 #48925 üzenetére
Ebben az árkategoriában ezek közül válaszd azt ami. neked a legjobban tetszik: Pioneer, Alpine, Kenwood.
A rádiókon ISO csati van és szerintem az F Astrában is, így nem kell átalakító.
Illetve az antennához lehet, hogy kell. Pár hsz.-t visszaolvasva találsz képet a csatikról. -
nagyúr
Altalaban ki szoktak irni a zeneszamok cimet, de nem talalkoztam minden tipussal, nem tudom biztosan Mind a 3 fej jo valasztas, jvc, kenwood, alpine, pioneer mind-mind jo, minosegben egy szinten van ebben az arkategoriaban. Amelyik szamodra szimpibb azt vedd, nincs jelentos kulonbseg.
-
footy
addikt
válasz lautnermark #48934 üzenetére
Most vegigporgettem a kacsa oldalat de azt a dufot mar nem talaltam. Ha beszelsz veluk akkor ok tudnak ajanlani neked a kabelhez passzolot.
-
lautnermark
aktív tag
Azt tudja-e valaki, hogy bp-n hol lehet hangszórót beméretni (T/s paramétereket)?
-
nagyúr
válasz lautnermark #48937 üzenetére
En nem tudok ilyen helyrol BP-n, de manualban benne szokott lenni.
-
Lovi24
senior tag
Köszi a tippeket!
Úgy érzem ,egyelőre marad úgy,ahogy van... hideg van a szereléshez és a garázs meg kicsi.
Ráadásul el kell gondolkodnom,mi hogy legyen.
Gondolom akkor kell jelszint átalakító is. Visszaolvastam miket ajánlottatok,nem olcsó a jobb fajta abból sem. Nem használtam még ilyet soha,nem tudom mennyire ront a minőségen (gyári fejet sem tudom hova lehetne sorolni minőségileg)
Tavasszal majd újratervezés lesz....Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
Satan_Claus
őstag
Üdv, még egy kérdés: akkura milyen saru kell?
-
Lovi24
senior tag
Az autó egy 2015-ös Suzuki Vitara,egy Bosch fej van benne.
Nem sok infó van róla,lényegében mindenki a Mirrorlinkkel küzd,mert ugye a biztonsági előírások érdekében ( 1-2 program kivételével ) nem megy csak behúzott kézifékkel és csak pár droidos telóval.....
Itt egy kép a hátuljáról :
Egyedül a pirossal bekarikázott csatira nincs dugva semmi. A menüben szerepel aux/dvd csatlakoztatás gondolom az lehet,de gyárilag nem adtak hozzá ilyen csatit sem.Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
s4tch
veterán
válasz Lovi24 #48943 üzenetére
A behúzott kéziféket gondolom, egyszerűen meg lehet oldani: a fejben lévő érzékelő szálat rövidre kell zárni. Nálam elvileg ugyanígy működik a Kenwood fejen a videólejátszás. A "pár droidos teló" nehezebb feladvány, annak hardveres limitje van, csak mirrorlink csatlakozós telefonokkal fog működni.
-
Lovi24
senior tag
Igen,tudom,hogy megoldható a kézifékes dolog. De a többiekkel ellentétben engem nem érdekel a mirrorlink,csak megemlítettem.
A pár droidos teló alatt pedig azt értettem,hogy a sony-k egy része simán működött 4.4 alatt,de 5.1-nél már nem igazán akar kommunikálni. Nekem Motorolám van,úgyhogy nem is próbálkozomNem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
autót készülök venni és a hirdetett passatban dynaudo hangrendszer van. Halott valaki már ilyet mégis milyen? A dynaudió elég neves gyártó HIFI területen, autóban még nem halottam.
16 csatornás 680W-os erősítő. Azért gondolom nem 680RMS-ről beszélünk.
-
nagyúr
válasz Khaosz55 #48946 üzenetére
Gyari rendszerbol ami elvezheto, az ujonnan 1.5-2M volt, nem sok autoban van olyan. A 600w meg ugy jott ki hogy osszeadogattak a wattokat ami a hangszorokra volt irva Ha nincsenek nagy igenyeid kiszolgalhat ez a hifi is, de ha esetleg korabban volt mar komolyabb rendszered akkor nem leszel vele elegedett, szerintem.
-
footy
addikt
válasz Khaosz55 #48946 üzenetére
Nem tudom hogy a Passatban ugyanaz van-e mint a Sharanban, de a Sharane annyi penzert(az egyik exkollega 5000 eurot pengetett erte) egy vicc.
A magas szur, a dinamika lagymatag, a melyek pedig inkabb puffognak.-szerk-
A linket megnezve a Sharanban mas rendszer van mint a Passatban.[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Ez szerintem a vásárlói igények miatt is van így. Zene szóljon mindenhonnan, a magasak szúrják ki a fület, a mély dübörögjön, bőgjön. A jó hifihez kell egy kis "érés". Hallgatnának 1-2 hetet rendesebb rendszert a delikvensek, nem kellene a huppogós-szurkálós cucc milliókért.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Vicces képek
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
Állásajánlatok