-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
czirok000
csendes tag
Sziasztok!
Usb transmitterekről vélemény?
Gyári cd-s fejegységhez szeretném párosítani de nem tudok róluk semmit, milyen a hangminőségük?
9 ezer körül van no name ebay-es cucc, 20 ezer körül yatour márka, semmit nem mondanak nekem, tudnátok ezzel kapcsolatban valami infót , tapasztalatot? Köszi -
civicfan
tag
Üdv!
Új vagyok még a fórumon, de megfertőzött az autohifi világa.
Tanácsot kérnék vajon érdemes megvenni a Focal 165as + Focal 25a4 párost.
Mert a meglévő hangszóró+mélynyomó párosításom nem jó.
Esetleg tanácsoltok másmilyet, még a Morel érdekelne de nemtom milyen! -
Osynho
addikt
válasz civicfan #48104 üzenetére
Üdv!
Azért ez nem úgy működik, hogy megmondják neked a tutit egy szettre és subra, te beteszed és örömbódottá'. Nem tudjuk milyen autód van, milyen zenét hallgatsz, mivel hajtanád az általad kiválasztott komponenseket? Egyáltalán mi az ami most van és nem tetszik? Mi nem tetszik benne? Ezek nem belépő cuccok, megfelelően ki tudod szolgálni őket? Erősítő, kábelek, ajtók szigetelése, panel, stb?
-
civicfan
tag
válasz Osynho #48105 üzenetére
Üdv!
Zene terén inkább amit nem szoktam hallgatni rock, metál, tecno. Amit szivesebben pop, disco, trance, stb. na meg rádiót. Az autóm honda civic 2001-es sedan, teljesen hangszigetelve (padlo, csomagtartó,ajtók) bitulappal+K-Flex ST a padlón. Elsősorban futóműzaj csillapítása miatt csináltam meg korábban.
Erősítő Infinity 475A, sub is Infinity 1250w, de kisebb a ládában mint az előírt, mert az enyém csomagtartóba szabott jobb oldalon hosszirányban fut, és cak 25 L jött ki. Első szett clarion sru1720s, jó volna ha az egyik magas hangosabban szólna mint a másik. Fej Pioneer mvh-150ui, utoljára azt hagynám cserére.
Ja meg a nyomó nekem inkább szobai hangzásúnak tűnik, nem autóba. Első szettel nem passzol össze, ezért gondoltam hogy legyen egy széria a sub+hsz[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz civicfan #48106 üzenetére
Ami először szembe tűnő, hogy ez a fej kilóg a rendszerből, lefelé. Elég markáns különbséget tapasztalnál, ha bepróbálnál egy jobb hangú típust. Aztán, ez az erősítő inkább első szettre való, zárt ládát nem kötnék rá, márpedig rockra, metálra az lenne az optimális. A 1250W zárt ládában van? Ha igen, akkor ahhoz biztos kevés ez az erősítő. Volt 1260W-am zárt ládában, szerettem a hangját, de először 300, később 600W-al hajtottam. Az első szetted az árát és a felépítését nézve szintén nem belépő modell, jobb fejjel lehet, hogy máshogy szólna.
"jó volna ha az egyik magas hangosabban szólna mint a másik."
Ezt nem teljesen értem.
"Ja meg a nyomó nekem inkább szobai hangzásúnak tűnik, nem autóba. Első szettel nem passzol össze, ezért gondoltam hogy legyen egy széria a sub+hsz"
Ezen nagyon sokat lehet javítani a beállításokkal. Hol vágod a szettet és a nyomót? Egy komolyabb fejen van időkorrekció, amivel még jobban kalibrálható a hangzás. Egy combosabb erősítővel fürgébb is lehetne a sub.
[ Szerkesztve ]
-
civicfan
tag
válasz Osynho #48107 üzenetére
Azt jól gondolod hogy a sub nem elég fürge, mert késik. De ez az űrtartalom miatt van nem?
Az első szettet meg használtat vettem, de az egyik magas halk. Hangváltója az rendben van.
Fejet én Alpine 9886 néztem ki. Az erősítővel meg vagyok elégedve, ha vennék egy monót mit kezdjek a másik 2 csatornával? -
kacsa7
őstag
válasz civicfan #48108 üzenetére
Ha külön lenne a 4 csatis a szettre akkor vagy aktívban hajtsd a szettet (bár ehhez egy aktív keresztváltós fej kell), vagy hidalva. Meglepődnél, ha kipróbálnád hídban a szett hajtására. Aktívban egyébként tudnál külön hangerőt állítani a magasnak, de ha tényleg halkabb, akkor ott valami nem működik jól.
Fejből egyébként biztos időkorrekciósat néznék.[ Szerkesztve ]
-
ValeRossi
csendes tag
válasz civicfan #48106 üzenetére
Hi!
Nekem ugyan ilyen AS szettem volt, a mélyközép megfelelő ajtóban nagyon kezes, a magas inverz dóm, elég nehéz vele bánni, de nem lehetetlen, harsány csilingelős hangja van( tömören, leegyszerűsítve)! Jó kis szett, de nagyon ki kell szolgálni kábellel, erősítővel és fejjel! Nem írtad le, h mi pontosan a bajod a jelenlegi felállással, és h milyen irányban szeretnél változást, de ha csak egyszerűen dominánsabb magas hangokat keresel, akk jó neked ez a szett! A subot nem hallottam még, viszont az h ugyanaz a márka, nem venném garanciának, h együtt jól fognak szólni az adott autóban! A helyedben a fejet cserélnem le, lehet, h egyszerűen fázis kioltások vannak, egy időkorral lehet megjavulna a helyzet és helyre állna a áhított hangkép! Nagy közhely, de az lenne a legoptimálisabb, ha ki tudnád próbálni őket a saját rendszeredben! De vannak itt sokkal tapasztaltabb kollégák is, majd ők cáfolnak vagy megerősítenek! -
civicfan
tag
válasz ValeRossi #48112 üzenetére
Üdv, köszi a segítséget!
Az a problémám a jelenlegi összeállítással hogy a nyomó morgó hangja elnyomja az első szett piciny csilingelését. Mármint amennyire ez a fej képes leadni sq-t. Az első szett tiszta hangú. Nyomót meg 25 cm-re cserélném, mert 25 L a zárt láda. Igazából csak jobb hangminőség a célom, mint az átlag.[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
A sub késése sok mindentől lehet. Ha az első szett nincs erősítőn, mint a sub, akkor már az okozhat késést. Továbbá vannak gyorsabb és lassabb nyomók is, tehát összetett dolog ez. Időkorr nélkül nehéz rendben tenni. Ja és 9886 csak procival tud időkorrt...
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
PiciPeti
őstag
Ahogy az előttem szólók is írták, a subra az az erő édeskevés, ettől lehet testetlen, nyúlós hangja. A késés inkább fázishibából adódik. Ha keresztbe szól a csomiba, akkor úgy egy fokkal nehezebb előre, és fázisba hozni.
Amit írtál focal szett szerintem nem az általad hallgatott stílusokra való, erre inkább valami amcsi(szerű) motyót lenne érdemes nézni. A szigetelés viszont nagyon dícséretes dolog, főleg ha az ajtó "hifisre" (szerelőnyílások lezárva, stb) van megcsinálva.
Fejegységet egyértelműen cserélni kell, ha hangminőségbeli javulást szeretnél elérni.
Lehet van egy Alpine 9855-öm eladósorban, Ipod adapterrel... Ha esetleg érdekelne...
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Az az erősítő nagyon karcsú a szub hajtásához. Valamint a feljegység is kilóg a sorból lefelé.
Annyit azért még hozzátennék, hogy mielőtt bármit is elkezdenél cserélgetni, mindenképpen próbálj ki a subon egy 180°-os fázisfordítást. Ha a fejegységen, vagy az erősítőn erre nincs lehetőség, akkor egyszerűen cseréld meg a kábel polaritását. Ez az esetek nagy részében segít a "késő" subokon.
De úgy gondolom, hogy később nem fogod megúszni egy izmosabb 2 csatornás, vagy egy monó erősítő beszerzését.Szóval ha mindenképpen fejleszteni akarod a rendszert, akkor kezdd a fejegységgel és/vagy a sub erősítővel, de semmiképpen ne a hangszórókkal.
[ Szerkesztve ]
-
geza844
aktív tag
Sziasztok! Nagyon érdekes problémám van...
Nyáron raktam össze egy kis alap rendszert, de rendszeresen voltak kontakt hibáim. Egyik reggel megint hallom, hogy valami nem oké, erre elkezd brutálisan recsegni minden, épp egy buszmegálló mellett mentem el, félrekaptam a kormányt, motortér fel, tápkábel biztijét szétcsavartam, azóta rá se néztem, ez volt ~3 hónapja, azóta a láda is kikerült a kocsiból, mert kellett a hely, és nem foglalkoztam vele...
Tegnap végre rávettem magam, hogy megint csináljak zenét a kocsiban. Visszaraktam a ládát, elrendeztem a kábeleket, rögzítettem is a ládát egy spaniferrel (mert ez egy kicsi Blaupunkt ODsb 8000a láda, nincs rajta kárpit, és azért mocorgott a csomagtartóban, gondolom ez is hozzájárul a sok kontakt hibához), aztán összecsavarom a biztit, és semmi. De olyannyira semmi, hogy még a fej se kapcsolt be. Gondolkoztam, de nem értettem, hogy mi lehet. Kiszedtem a fejet, minden kábel jól nézett ki mögötte, de csak nem akart bekapcsolni. Gondolkozom... jön az ötlet, biztos kiment a fej saját biztije...már húzom is ki, nézem, de annak semmi baja... teszem vissza, vagyis csak tenném, de a biztosítékának foglalata elég fura volt. A fej biztosítéka egyfajta jumperként is funkcionál benne. Vagyis 3 db "anya" rész van, a középső a közös pont, de van egy felül, és egy alul is, vagyis a biztit 2 féle képpen is be lehet dugni a fejbe. Eddig a felső állásban volt, ami mellé "NORM" felirat van írva. Az alsó állás mellé "VW" felirat van írva. Mivel egy VW Polo-ról van szó, rövid gondolkozás után a biztit visszanyomtam az alsó "VW" állásba, rádugtam az ISO csatit, gyújtást adtam, és voila, bekapcsolt a fej!! (ezt se nagyon értettem, mert eddig a "NORM" állásban is működött, de miután bekapcsolt, olyan nagyon már nem érdekelt, hogy előtte miért nem)
Viszont az első szett erősítőjét, és az aktív ládát sajnos nem kapcsolta be. Kábeleket átnéztem még egyszer, jónak tűnnek. Arra gondoltam, hogy ez az átállítás ("NORM"-ról "VW"-re) nem e lehetett hatással arra, hogy az ISO csati melyik lábát tudom használni REMOTE szál vezérlésére?
Valaki látott már ilyet? Ötlet?
-
prmcsk
addikt
válasz geza844 #48119 üzenetére
Egy multival mérd már meg, hogy a fej bekapcsolása után van e +12 voltod a remote szálon. A test és remote-n kellene ennyit mérned. Ha kiadja, akkor vakarózhatsz, ha nem akkor is...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
opeter70
senior tag
válasz geza844 #48119 üzenetére
Gyanítom, hogy a biztosíték 2 különböző pozíciója csak a "piros-sárga megcserélős" dolgot hivatott kiváltani.
Köztudott, hogy a VW konszern autóin meg kell cserélni a piros és a sárga tápvezetéket.
Konkrétan még nem találkoztam ilyen megoldással, de a "VW" felirat miatt 99%-ig biztos vagyok benne, hogy a fent leírt kábelcserélgetős dolgot oldották így meg a fejen belül a biztosíték áthelyezésével (ami szerintem nem is hülyeség).Viszont nálad más lesz a probléma, mert elvileg mind a 2 állásban be kellene, hogy kapcsoljon a fej, csak az egyik pozícióban nem jegyzi meg a behangolt rádió frekvenciákat és az egyéb beállításokat.
Nem hinném, hogy ez hatással lenne a remote jelre (legalábbis nem szabadna, hogy így legyen).
-
nagyúr
Berendeltem a kácsából a maradék kábeleket (rca, hangszóró,remote), holnap megyek érte
-
istvan170
aktív tag
válasz simi811118 #48093 üzenetére
Valószínűleg ezt fogom, mert szerintem is ez a legjobb megoldás a normális hangra. Maga a kalaptartó műanyag és rácsos, simán kidobhatom belőle a használatlan Pio oválokat. Ajtószigetelésre lenne szükségem első körben. Van itt valaki esetleg a fórumon, aki Esztergom környékén csinál ilyesmit?
-
nagyúr
válasz opeter70 #48124 üzenetére
Kicx 6020 szett magasainak ez: [link]. A mélyközépnek ez: [link]. Passzívan hajtja majd egy PG zx450. Szett RCA-ja ez, ilyen dugókkal. Láda még nincs, láda erősítője sincs még meg, de havertől fogom megvenni a Signat ram3 mkII-t, ehhez egy gyengébb rca-m van. Sub hangszóró kábel Phoenix Gold SS212. Táp ugye hegesztő kábel, azt tegnap írtam.
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz tboy93 #48125 üzenetére
Nem rossz összeállítás.
Viszont az a kérdésem, hogy a szett 2 eres RCA-ját hogy fogod bekötni?
Sztereo, vagy mono RCA lesz belőle?Ugyanis ezzel kapcsolatban több különböző szakember véleményét hallottam már és mindegyik más bekötést javasolt.
Úgyhogy meg is kérdezném itt a tisztelt kollégák véleményét a 2 eres RCA bekötéséről, mert ebből sok vita van:
Az egyik verzió szerint az egyik belső ér a bal csatorna melegpont, a másik belső ér a jobb csatorna melegpont és az árnyékolás közösen megy mindkét dugó hidegpontjára.
Ilyenkor ugyebár sztereo RCA kábelem lesz, de a Kácsáék véleménye szerint ezt így nem szabad bekötni, mert a belső erek között (jobb és bal csatorna) "áthallás" keletkezhet.A másik bekötés (amit a Kácsa is javasolt), hogy az egyik belső ér a melegpont, a másik belső ér pedig a hidegpont. Ilyenkor az árnyékolásnak nincs jelátvivő szerepe, és csak a kábel egyik végén szabad bekötni szintén a hidegpontra.
Ennek az a hátránya, hogy csak mono RCA kábelem lesz, tehát szükség van belőle még egy szálra.Viszont anno beszéltem a Van Damme szakemberével is, aki az első megoldást is működőképesnek tartja.
Nektek mi a véleményetek a kétféle bekötésről?
[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
válasz opeter70 #48126 üzenetére
Én a sommeresekkel beszéltem erről,ők is azt javasolták hogy külön legyen.
Azt mondták el tudják készíteni ha akarom úgy is hogy külön duggózák a két eret de az nem sima dugózás árban van mert egy ilyen komolyabb felépítésű kábel vissza bontása nem egyszerű.
Sommer ambiance kész rca kábel is külön van gyárilag készítve. -
omarion23
tag
Sziasztok!
Öcsém ma bütykölte a kocsiját, ezért kivette az erősítőt és a ládát belőle.
Visszakötésnél pedig felcserélte a pozitív és negatívot és egy szikrázás fogadta.
Azóta nem megy az erősítő.
Javítható ez még, vagy már csereérett? -
nagyúr
Nem bonyolítottam túl a dolgot, megmondtam hogy 2.5m rca kell, rakják rá azt a 4 dugót aztán csókolom Remélem jó lesz
omarion23 Óbaz... hát erősítőtől függ, hogy érdemes-e javítgatni vagy nem. Ha nem valami toxic/sal/auna/mnc akkor én elvinném szerelőhöz, aztán az majd megmondja, hogy érdemes-e javítani vagy GTK.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
-
Dealer20
tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Piooner DEH 6400BT fejem van ,mire érdemes lecserélni 1 DIN olyan 60-70 ezer forintig?
Esetleg valami alternatíva 2 DIN esben a BT az kellene.
Igazából valami olyat szeretnék ami minőségben jobb.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Daywalker #48133 üzenetére
Hát nem tudom, amikor eladtam az mpx2000-em a srác bepróbálta a kocsijába és fordítva dugta be a kábeleket, én már csak a füstre eszméltem fel, nem hiszem hogy egy bizti csere megoldja a problémát
(#48134) Dealer20 Ha nagyon-nagyon türelmes vagy, akkor várj ki egy 80prs-t. Bitang jó fejegység, nagyon jó hangja van és nagy ritkán felbukkan egy-egy darab használtan, akár 70k körül.
Ha megtetszett, akkor lehet csatlakozni a különböző autó hifi facebook csoportokba, illetve figyelni az olx-et, hardveraprót, vaterát stb.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz tboy93 #48135 üzenetére
Igen, írtam is, hogy többnyire protectel (és azt kihagytam hogy olyan is van, hogy semmit sem csinál), de persze a füst is benne van a pakliban Gyanítom attól is függ hogyan van megépítve. Szerencsére ilyen gondom még nem volt, csak azokra támaszkodtam, amik FB csoportokban felmerülnek ilyen esetben.
-
omarion23
tag
-
civicfan
tag
Kössz mindenkinek a sok segítséget, de ha jól sejtem, ha vennék egy erős monót akkor kellene +tápkábel +kondi is? Valamint az akkumulátorom nem lenne kevés (45Ah) ? Én nem hangos zenélésre használnám, csak legyen precíz pontos tiszta mély! Az Infinity nyomó nekem annyira nem jön be, eleinte tetszett, de a hangnyomás zavarja fülem. Ezért gondoltam Focal-ra 25a4 , v ESX 1040, v Hertz ES250, v Audio System
-
Osynho
addikt
válasz civicfan #48139 üzenetére
Nem kell kondi, tapkabel és biztosíték természetesen igen. Akksi se kevés feltétlenül, ha jó állapotú. Ebben a forumban inkább az sq vonalat követik az emberek, nem a hangnyomas az elsődleges szempont, nem azért ajánljuk a normalis erősítőt, hanem pont azért, amit te is írtál. Nem tudhatod milyen az a nyomó, amíg nincs rendesen kiszolgálva. Alulméretezett ládában van, gyenge erősítővel, rossz beallitasokkal, belépő szintű fejegyseggel. Költhetsz egy rakás pénzt, a te dolgod, de a focal se fog szepen szólni, ha hasonló körülmények közé kerül. Egyébként kizártnak tartom, hogy az az infinity sub zárt ládában tolakodó hangú, brummogó, zavaró karakterű lenne, jó kiszolgálás mellett.
Daywalker:
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz civicfan #48139 üzenetére
Tápkábel kell, kondi nem. Az akku legyen jó állapotú.
Simán lehet, hogy jó az a nyomó, csak be kell állítani a jelszintet és a vágási frekiket. A sub a legutolsó, amit cserélj. Fejegység, komponens szett, erősítők...ha minden jó akkor foglalkozz a subbal.Osynho megelőztél
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz tboy93 #48125 üzenetére
Előre szólok, hogy az FLW-vel extra nagy szopás dolgozni. A vezetékelés, a blankolás és végül a csatlakoztatás is egy extra nagy szopás... Mivel lapos alapból, a forrasztás is ügyeskedős lesz... Én 2.5 és 4 mm2-est használok, de már a 2.5-es akkora mint 2x2 pár 4mm2-es hengeres kábel... Az RCA-ra kíváncsi leszek, azt a kábelt én is nézegettem.
-
kacsa7
őstag
Akkor hogy van az, hogy gyárilag is vannak 1 érben futó sztereó RCA-k? Pl a Connection RCA-k legnagyobb része, de amit én használok Phonocar Platinum is. Innentől én is azt gondolnám, hogy inkább elakarnak adni még1x annyi kábelt.. Persze tapasztalat nélkül nem tudom, melyik a jobb megoldás, de laikusan a fentieket gondolom.
-
nagyúr
válasz kacsa7 #48142 üzenetére
Picipeti fog copni vele Ez az RCA elég jó, semleges hangú. Én is várom már nagyon, hogy milyen lesz a rendszer, de sajnos még hetekig nem lesz kész. Ma beszéltem Gulácsyval és jövő hét vége fele kell felhívnom, hogy jövő hét utáni hét elején tudom-e vinni a vasat ajtó kárpit építésre... Mondjuk addig jó lenne befejezni a szigetelést illetve behúzni a kábeleket. Arról meg már álmodni sem merek, hogy idén meg tudom venni a signatot + a ládát is Sok más közbejött sajnos.
-
civicfan
tag
válasz Daywalker #48141 üzenetére
Oké mielőbb fejet fogok cserélni!
Egyik ismerősömnek 30-as mnc és mnc erősítője van, és azon csodálkozott hogy nekem nincs kondim. Aztán belepróbáltuk a nyomóm az ő ládájába, és visszaesett a feszültség. Azt mondta hogy kondi nélkül neki leszívja az akkut az erő, pedig csak 2 csatornás volt. Meglátszik mnc
Szóval mekkora teljesítményű kellene egy 300w-os nyomóhoz?
Ja és láttam a jófogásom 1 infinity kappa perfect 12.1-est az talán jobb lenne mert ahhoz 28L van előírva, az enyém 25L.[ Szerkesztve ]
-
innuendo1231
csendes tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy ha szeretnék egy pár hangszórót előre, egy párat hátra, és mág egy mélynyomót, akkor 5 csatornás ersítőre van szükségem? És mi a helyzet a fejegységgel? Az öt csatornás erősítőnek csak egy kétcsatornás kimenetre van szüksége ahhoz, hogy 5 csatornát csináljon, vagy a fejnek is 5-6 csatornásnak kell lennie? Szerk.: Amugy most egy Pioneer MVH-160UI -m van.
Olvastam hogy a hátsó hangszóróknak nem sok értelme van, de nem tudok egyetérteni. Most csak elől van egy komponens hangfalpáram, és ha utaztatok embereket, hátul semmit nem hallani a zenéből. Azt pedig nem tartom megoldásnak hogy bömböljön elől azért, hogy hátul is hallható legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz innuendo1231 #48146 üzenetére
Félreérted a dolgokat. Ha hangminőségre kihegyezett rendszert csinálsz, akkor nem kell hátsó hangszóró, mert mindent elkúr. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet hátra tenni, és ha viszel valakit, akkor felcsavarni, hogy hátul is szóljon. De nem érdemes vesződni vele, én tuti nem raknám erősítőre sem.
Nem muszáj 5 csatornás erősítő, meg lehet oldani 2 erősítővel is. Egy négycsatornásról mennek a hangszórók, a kétcsatornásról vagy monoblokkról pedig a sub. Az 5 csatornások baja, hogy az 5. csatorna általában vékonyka erőben, nem minden subot hajt jól. Két erősítővel jobb megoldás, több a tartalék, nem fogy el. Ha mindent erősítőre akarsz kötni, akkor nem árt olyan fej, amin három pár RCA van."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Sage83
aktív tag
válasz tboy93 #48101 üzenetére
Sziasztok!
Kb 30 ezer ft ig milyen fejegységet érdemes venni? Mechanika nélküli is jöhet!
Amit eddig kinéztem: Alpine UTE-72BT ez jó lehet? vagy valami más alternatíva?
Nincs sub a kocsimban ,és nem is tervezek venni egyenlőre,de ki tudja a későbbiekben mi lesz!!
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:Sage83
tboy93: Upsz, nem Neked szántam...Bocsi
[ Szerkesztve ]
-
Lusu
aktív tag
válasz innuendo1231 #48146 üzenetére
Ha nem cél a minőségi hangzás, akkor nyugodtan tedd be hátra a hangszórókat. A 160UI amúgy is alsó kategória. 5 csatorna, vagy 4 és egy mono. A fejből elég ha kijön a pár RCA és ezt osztod el 6 felé. Bár ha jól tudom ez azért a hangerő és minőség rovására megy.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest