- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warloo93
tag
Sikerült leszigeteleni az egyik ajtó külső lemezét. Nem számítottam, hogy ennyi időt felemészt. Mivel keveset rendeltem ezért egyelőre, csak a külső lemezt bituztam, meg leragasztottam a szerelő nyílasokat. Brutális a változás Sokkal mélyebbre megy, a kick-ek érezhetőbbek, és mind ha jobban is bírná a terhelést. Holnap, ha lessz időm befejezem a sofőr felét is.
-
ACAB95
tag
Üdv
Fiat Bravába akarnák beszerelni egy aktív subwoofet. Pioneer mvh-170ubg rádióm van, található rajta RCA kimenet is...
Addig értem, hogy 12voltot kell húzni az aksiból (biztosíték közéjük), GND földelés bekötése a kasztniról.
RMT kék csatlakozó a rádióból csak simán rákötöm és elvezetem a mélynyomóba? Ezt amin van a ragasztó? Az autó melyik oldalán fussanak a táp, RCA, RMT, hátsó hangszórók kábelei? Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
"Ami nem öl meg, az megerősít."
-
-
Czimby
addikt
válasz d3tox1c #48705 üzenetére
A pluszt meg ne cseréld a minusszal!
Füst lesz!Az ACC-t kell megcserélni a 12V-al.
Mivel a 12V ágon mindig van fesztültség a memória miatt.
Az acc pedig a gyujtáskapcsolóból jön.
Ès csak elforditott kulcs mellett ad feszt.A sárga és a piros kábelekről lenne szó!
[ Szerkesztve ]
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
kacsa7
őstag
válasz kacsa7 #48686 üzenetére
A próbából annyi lett, hogy beraktam a mélyközepet az ajtóba, egyelőre a Rainbow magassal és váltóval.
Az Astra G ajtóba a gyári helyre éppen befér. A mágnes gyakorlatilag feltámaszkodik a kivágásra, de pont be lehet billenteni és lejön az ablak Jóformán csavar nélkül is a helyén maradna, úgy húz a fémhez
Hát no, na ez lemegy...
Folyt köv, amint lesz időm beszerelni a magasakat és a saját hangváltójával összekábelezni. Addig együtt élek vele kicsit, majd kiderül mi fekszik neki és mi nem. -
Czimby
addikt
válasz ACAB95 #48702 üzenetére
A táp azon az oldalon menjen hátra ahol az aksi van, a bizti az aksitól max 30cm-re legyen.
GND-t helyben hátul alaposan megtisztított felületről vedd.
Igen Remote-ot csak simán hátraviszed az RCA-k mellett. Az RCA a táppal ellentétes oldalon fusson!
Hogy ne szedjen össze zajt!
A hátsó hangszórók kábelei mehetnek a küszöbborítások alatt a táp/rca mellett, de han nagyon profi vagy középen viszed a kardán alagúton.És másnak ne ossz tanácsot amíg magad sem vagy teljesen tisztában a dolgokkal, mert ha az ajánlásodra felcseréli a pozitívot a negatívval gondolom nem vettél volna neki egy új fejegységet ahelyett ami elfüstöl a tanácsod miatt
[ Szerkesztve ]
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
LógaGéza
veterán
válasz Czimby #48712 üzenetére
Esetleg ha nem vett még RCA-t, akkor gondolkodhat olyanban is, amiben alapból is van Remote szál (pl BT2 550).
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Daywalker
addikt
Persze most van hxa400 25-ért meg 30-ért...rohadjon meg.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
kacsa7
őstag
válasz Daywalker #48714 üzenetére
Ugyanígy voltam a hangszóró szettel és az erősítőimmel is. Amikor kellett, nem volt olyan ami kéne. A vége az lett, hogy folyamatosan nézegetem a kínálatot és ha van valami jó, akkor arra rámegyek... Így járnak nálam az erősítők és így jutottam hozzá a Kicx 6020-hoz is nevetséges áron. Most van 2 db 40-50eFt-os kategóriájú első szettem... Mindig amelyik jobban tetszik az marad, a többi megy. Mondjuk a szettel rosszabbul jártam, mert abból semmi értelmes nem volt jó ideig, így kénytelen voltam újat rendelni. Nem sokkal utána, hogy meglett, lett fent több értelmes alternatíva is használtban... Most nem bírtam ki és ezzel is próbát teszek
-
opeter70
senior tag
válasz Daywalker #48714 üzenetére
Alapszabály, hogy ha már bevásároltál, akkor messzire kerülni kell a hirdetéseket, legalább egy darabig.
Én is igyekszem így tenni, bár néha mazochista módon tovább böngészem azokat.
Ilyenkor az esetek 90%-ában néhány napon belül találok a megvásárolt terméknél jobbat/szebbet/olcsóbbat. -
kacsa7
őstag
válasz Daywalker #48716 üzenetére
Paráztam én is, hogy befér-e. Amikor még tavaly nyáron elindultam a lejtőn és a hifishez beestem, hogy kellene a gyári hangszóró helyett ócsóé valami, ami kicsit jobban szól, akkor mondtam neki, hogy Astra G. "Ú, majd nézünk bele valami laposabb hangszórót".
Erre elkezdtem idén belehülyülni a hifizésbe és azóta már mindent megcsinálok az autón. Lebontottam az ajtót és mit látok? Ebbe kb. bármi befér. Nem hiszem, hogy a 6020-nál nagyon létezik nagyobb, mélyebb
Neked 609c van igaz? Annál nem sokkal drágábban vannak korrekt hangszórók. A Rainbow DL-6.2C-t abszolút tudom ajánlani, ott van a Gladen RS165. Ezek mélységben 65mm körül vannak.
Ha laposabb kell, akkor Ground Zero, Crunch, Esx-ből léteznek laposabbak ebben az ársávban, illetve az RS-ből is van SLIM, de az drágább.
Egyébként Simi-től meg kellett volna venned az R6-ot, az oltári jó vétel volt. -
Satan_Claus
őstag
válasz kacsa7 #48719 üzenetére
Üdv, Celica T20-ba kellene nekem valami 20 centis komponens szett metált hallgatni
Ahogy nézem, nincs túl nagy kínálat, pedig használtan kellene valami normális 30e körül. Köszi
Hátul azt hiszem 13-asok vannak, de azt kiköttetném inkább.Védd az állatokat! Egyél embert.
-
kacsa7
őstag
válasz Satan_Claus #48720 üzenetére
MB Quart-ból szoktak lenni időnként 3 utas 20-25cm-es szettek, de az mondjuk metálra nem biztos, hogy jó
Majd Picipeti jön és megmondja, merre felé van értelme nézelődni, mert 20 cm-es szettből én sem láttam még sokat. Lehet valami beépítő kerettel lenne érdemes egy normálisabb 16-ost berakni, erősítőről megküldve. -
opeter70
senior tag
Nemrég került fel a facebookon az Autóhifi adok-veszek csoportba egy Audison AP8 mélyközép pár.
Igaz, hogy nem szett, hanem csak mélyközép, de a helyedben én ennek is örülnék, hogy felbukkant egy ilyen.
Később majd lehet hozzá magasat és váltót szerezni. -
simi811118
aktív tag
válasz Daywalker #48716 üzenetére
Még gondolkodom az SB-Vifa páros eladásán, pedig hangban azt hiszem a legjobb szett ami eddig volt nálam (volt már pro 6020-am is)
Ez a közép is ugyanakkora mint a kicx, sőt, felépítésük is hasonló. A nagy mágnes nem jelent feltétlenül nagy subot/kicket. Ezek inkább nagy terhelhetőségű középhangszórók, nagyon lágy felfüggesztéssel. Persze zárt vagy méretezett reflexben - combos erősítővel - azért tudnak csodákat művelni. Ha ez nincs (nálam pl az ajtókiemelés folytja ezeket a nagy hangszórókat) akkor mindenképp kell utánuk sub. Ezt tapasztalatból mondom. Viszont! Az 1-2-3 kHz-es tartományban nagyon testesek, megfelelő erővel gyorsak, valóban természetes énekhangokat produkálnak. Nálam a kicx-hez tartozó magas annyira nem jött be, helyette egy Vifa DX volt, ami meg szintén a mérete miatt nem maradhatott (kitakart egy kisbuszt is simán) pedig hangban az is egy oltári jó sugárzó, döbbenet hangerővel és döbbenet természetességgel.
A mostani Vifa meg olyan részleteket ad - és mindemelett nagyon szépen felkerekítette a kickhangokat is - hogy nem is értem, miért nem használják többen. Bár itthon korlátozott a megvásárolhatósága, de semmi sem lehetetlen. Sztem simán felveszi a versenyt egy HS28-al. (csak a ringeket nem lehet annyira leengedni mint azt a dómot)Visszatérve a középhangszórókra, ezek a nagy dögök nem biztos hogy hozzák azt a mélységet vagy kickességet mint egy kisebb vagy másabb felépítésű. Legalábbis az én ajtómban eddig a kisebb laposabb szórók mentek eddig a legmélyebbre : Dragster DSX (slim és ráadásul műanyag kosaras(!!!), Carpower Neo, vagy a uDimension JR6 közepe, ami ezekhez a nagyokhoz képest hitvány mágnessel rendelkezett, ellenben utóbbinak olyan merev volt a felfüggesztése és a membránja, hogy abban szöget lehetett volna verni.
[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
Azt az Audison AP8-at azonnal meg kell venni annyiért, ismerem az eladót, biztos kéztől és biztos forrásból lenne a cucc, arra fejemet teszem.
Nem utolsó sorban bitang gyorsak azok a mélyközepek! Metál és rock zenére azt hiszem nem is lenne jobb választás.
Magasat meg váltót nem lenne nehéz hozzá illeszteni, mert akár egy olcsóbb Hertz is elfér mellette -
Satan_Claus
őstag
válasz simi811118 #48726 üzenetére
Én nem vagyok bent semmiféle csoportban, hol ez a hirdetés?
Védd az állatokat! Egyél embert.
-
opeter70
senior tag
válasz Satan_Claus #48727 üzenetére
AUTÓHIFI ADOK-VESZEK
Ez a csoport neve. Lépj be, vetesd fel magad tagnak és látni fogod -
Warloo93
tag
Sziasztok. Egy megane-ba keresek olcsóbb 13mas szettet. Nem kell nagy minőség, fejről lesz hajtva. Gyári hoz képest legyen valami mélye aztán ennyi
-
opeter70
senior tag
válasz Satan_Claus #48730 üzenetére
25 ezer az ára.
Az eladóról Simi többet tud talán mondani. -
bl0ck
tag
Üdvözletem.
Audi A4 B5, Beta kazettás rádiója helyett szeretnék egy korszerű darabot.
Melyik márkák azok amik "jók" mostanság?
Meg esetleg mélynyomó, erősítő részleg is érdekelne. -
Daywalker
addikt
válasz simi811118 #48724 üzenetére
Thx a tippeket neked is es kacsa7 kolleganak is. Hatalmas a Corsa ajtaja, nem tudom mi szolna benne jol. Semmikepp nem akarom megint atszabni a keretet, tehat a 65 mm befer szepen, annal nagyobb nem. A mostaninak a kick tartomanya gyenge, de a tobbi sem az amit varok. A dls-t mondta, olyan aki szinten hifib*zi es volt neki b corsaban, tehat lehet arra kene mozdulnom.
[ Szerkesztve ]
-
Warloo93
tag
PHD komponens szettek milyen minőségűek ? Jó áron találtam új, csomagossakat.
-
Czimby
addikt
válasz Satan_Claus #48722 üzenetére
Focal Universal ISS 200 új szett 23.000Ft
20cm 80/160WFacebook Autóhifi csoportban!
Viktor Barna hirdeti!
-
Daywalker
addikt
válasz Daywalker #48733 üzenetére
Na, bekotottem hidba 2 par rca-val. Mukodik. Kell a ket rca oldalankent, eg es fold a dinamika egyhez kepest. Igy azert megjon a hangja a jbl-nek, elobujik a kick. Sajna a magas viszont elesebb lesz a tobb powertol. Kivancsi vagyok aktivban milyen lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz Satan_Claus #48738 üzenetére
Jófosás
-
Czimby
addikt
válasz Satan_Claus #48738 üzenetére
Szívesen!
Megengedem, hogy meghívj valamire
-
csabi324
tag
Sziasztok.vettem egy ilyen autóhofit
Pioneer MVH-X370BT
4x50 Watt van írva hogy annyit köthetek rá.
Az lenne a kérdésem hogy kisebb teljesítményűt kössek rá vagy nagyobbat,mert nekem azt mondták hogy csatornánként nagyobbat tehát minimum 60 watt-ot.
Esetleg ha nagyobbat akkor mennyi a maximális amit rá merjek kötni?4 hangszórót akarok rákötni,előre kettőt hátra kettőt. -
Daywalker
addikt
Egyébként van valakinek valami jó eladó 16,5-es szettje? Na nem csilliókért megfizethetetlen kategória, hanem értitek mire gondolok
-
Daywalker
addikt
válasz Daywalker #48743 üzenetére
Az van ráírva, valóságban semmit sem jelent. 4x10 vagy 4x15 watt amit a fejegység ki tud küldeni magából, azt is négyszögjellel Tehát mindegy, ne várj csodát. Olyat köss rá, ami könnyen hajtható és nagy az érzékenysége. Jellemzően ezek nem a wattzabálók.
-
opeter70
senior tag
válasz csabi324 #48745 üzenetére
Látom még mindig nem érted...
Először: A fejegység által leadott teljesítmény kb 4x10 W.
Másodszor: A hangszóróknak nincs teljesítményük, hanem terhelhetőségük van.
Valószínűleg bármilyen hangszórót is veszel, a terhelhetősége nagyobb lessz, mint 10W.Harmadszor: Nem a hangszóró "teljesítményét" kell nézni, hanem az érzékenységét.
Minél nagyobb az érzékenysége, annál könnyebben meg tudod hajtani fejegységről.
A Wattokat meg felejtsd el! -
csabi324
tag
Köszönöm Segítséget
-
-
Warloo93
tag
Sziasztok. Jó állapotú használt gladen rs 165 magas sugárzó nélkül megér 80€-ot? És próbált már valaki PHD márkájú komponenseket?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Vicces képek
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- Akciókamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok