Új hozzászólás Aktív témák

  • kriszpontaz

    veterán

    válasz dJ Peer #2807 üzenetére

    Dehogy nem lehet módosítani, vagy a vonalra kattintasz és a fogóját (kék négyzet) megfogod és vagy számértékkel vagy húzással akkorára állítod amekkorára akarod utólag is.

    Ezt a rajzot a legegyszerűbb befoglaló téglalapként megrajzolni vonallánccal, majd a lekerekítéseket utólagosan értékkel megadva pluszba alkalmazni.

    A kör beillesztését meg adott ponttól 2 egyenes meghúzásával (abban a síkban ahol az 50.800 és a 63.500 méretvonal találkozik) derékszögben meg lehet oldani (a vonal végére pedig beilleszteni a kört a 19.050 átmérővel), vagy csak simán 2 szerkesztővonal párhuzamosításával egy adott ponttól.
    Van rá vagy 20 féle megoldás. Kinek melyik módszer fekszik jobban.
    A legegyszerűbb vonallánc, leszúrod az első pontját. Majd F8-at bekapcsolva derékszögben a kurzort arra viszed amerre vonalat rajzolni akarod és a vonalhosszokat kézzel írod be, amíg a szilárdtest kontúrja vissza nem zár önmagába.
    Utána lekerekítéseket alkalmazol a sarkoknál, a kört meg beilleszted.

    Sajnos ez annyira alap rajzolási rutin hogy értelmesen elmagyarázni sem tudom, de most lehetőségem sincs levideózni mert nem olyan helyen vagyok. Csak megmutatni tudnám :(.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák