Új hozzászólás Aktív témák

  • d4d

    tag

    Megvan egy újabb nagyobb lépés az autómosó felszerelés összegyűjtésében, megérkezett a csomag a németektől. Carcarebros Attila rendelésébe tudtam beszállni, ugyanis a Microfiber Madness és az autopflege24.de oldal tulajdonosa ugyanaz a személy és mivel nekik aktuális volt a rendelés én meg amúgy is terveztem vásárolni még egy adag kendőt, így összetudtuk hozni a kettőt. Nekem technikai okok miatt nem megoldható egyedül a kintről rendelés.

    A vödrök meglehetősen masszívak, nagyon nem az amit csak így két oldalról megfogsz és könnyedény benyomkodsz, nem egy felmosó vödör az biztos, de kell is hogy erős legyen, közel 20 liter víz mehet bele. És ez még a vékonyabb falú verzió, mert a félig átlátszó és az ezüst elvileg valamivel vékonyabb anyagból van mint a többi szín. A Cleanyourcarra nemrég felkerült teljesen átlátszó is nagyon jól néz ki.

    A Dry Me Crazy Jr és a Microfiber Madness matrica majdhogynem ajándék volt a vödör és a grit guard mellé. Szettben kell megvenni, nem külön külön és akkor adják hozzá, illetve választható a DMC Jr. vagy a gofri stílusú Waverider Jr.

    A grit guard igazából csak azért kellett, hogy legyen valami a vödör alján, mégse a koszba (ha marad egyáltalán értékelhető szennyeződés alul) pihenjen a mosókesztyű v szivacs, ha beledobom. Illetve később lehetne kombinálni a Chemical Guys féle lyukacsos/tölcséres betéttel ami így együtt ténylegesen működhet már ami a szennyeződések vödör alján tartását illeti. De ezzel most nem foglalkozok, a tapasztalatom az hogy egy előmosással megfelelően előkészített autón már nem marad annyi szennyeződés, ami nagy gondot okozna. Extra óvatos elborult agyúak vehetnek 8-10 "szivacsot" és akkor minden elemre jut egy tiszta, akkor nem kell foglalkozni azzal, hogy esetleg mit viszel vissza a vízbe és így elég egy vödör is :)

    Hivatalosan az egyes és kettes számú Chipmunk hozzám került :D kint is csak néhány hete elérhető. Mivel egyelőre kézzel mosom a kendőket, ezért figyelnem kell a kezelhetőségre is és a szárítás szempontjából sem utolsó, ha nem lepedő méretről van szó. Olvastam olyanról akinek több mint három nap kellett egy Dry Me Crazy XL teljes megszárításához :D. Na az valami 100x60cm körüli mérettel rendelkezik. Másik, hogy régebben is 40x40-es 400gsm-es kendőket használtam és azokkal is elvoltam. Az autó sem nagy. Talán később a 64x42-esre azért benevezek.

    Summit 800-at, Crazy Pile-t és Cloudbuster-t már korábban is vásároltam, az nem újdonság. A Summit 800 annyiból érdekes, hogy mindkét oldalán egyforma hosszúságú szálak vannak, ami egyáltalán nem megszokott, plusz 800gsm-es súllyal szegély nélkül, nem egy egyszerű kendő.

    A matrica is jó minőségű, van vmi rücsis fóliás védőréteg is van rajta. Ez mehet a vödörre vagy az autóra is.

    A Micro-Restore és a ValetPro számomra még ismeretlen, de csupa jókat olvastam róluk, ha ezek nem oldják meg amire vettem őket akkor beletojok az egészbe :D a csomagolás korrekt volt, full légpárnás fóliával körbetekerve mindkét flakon plusz egy-egy óriási simítózáras tasakba is beletették ezeket.









    [ Szerkesztve ]

    elemlampa.blog.hu

Új hozzászólás Aktív témák