- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
danilla
őstag
-
danilla
őstag
válasz dangerzone #2330 üzenetére
Aha, szerencsém volt, de mondjuk engem az se nagyon zavarna ha nem menne magasabb órajelen mint az alap 1066
Trionin: Accelero Twin Turbót érdemes rá venni, vagy Acclero S1Rev.2 + turbo module, az a 100 fok kicsit sok.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz dangerzone #2325 üzenetére
Nekem a másolás 7500 MB/mp 1000mhz 5 5 5 15, 1,87V (én így használom 24/7-be)
Én csak 1125mhz-en próbáltam eddig (P35), az stabil volt 5 5 5 15, 2,0V-on, feljebb nem néztem, haverom régi lapjában leteszteltük (Asus Maximum II Formula @ P45), ott 1145 volt a max 5 5 5 15, 2,1V. Nekem is rev 5.1, remélem a másik is az lesz. -
danilla
őstag
válasz katt777 #2312 üzenetére
Nekem a DDR3 még nagyon messze van , komplett rendszert nem szeretnék/tudnék(annyi pénzem nincs) cserélni, viszont kellett még ram, és mivel itt ahol lakom Győrben volt aki árult 7500ft-ért dominator ramokat, ezért lecsaptam rájuk. Remélem nem lesz gond a 4x1GB-al
[ Szerkesztve ]
-
-
danilla
őstag
Azt aláírom, hogy pénzügyileg az én ramjaim nem érték meg, de nem is azért vettem. Az sem érte meg, hogy az FPS Bluestorm II 400W-os tápom lecseréltem egy Corsair CX400-ra, és a fekete xfx 4870-em sem volt létszükséglet mert a 4850- bőven elég volt, és a giga lapom sem létszükséglet lesz lecserélni egy fekete alaplapra, de lefogom. Számít nekem, hogy jól nézzen ki a gépem belülről Corsair ramjaim is azért vannak mert nagyon tetsznek nah meg jók is(de drágák).
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz dangerzone #2300 üzenetére
Nem is akarom húzni, így is csak 1000mhz-en használom 55515 1,8v-on, amúgy megy 1125 55515 2v-on, ha ez jó tuningban, akkor tévedsz
-
danilla
őstag
válasz tzsolesz #2296 üzenetére
Hát igen, ha valakinek szűkös a keret akkor érdemes kettő ilyet venni: Kingmqax 2GB 1066mhz, bár én azért ragaszkodom a corsair minőséghez
Bár ha az árakat nézzük hülyeséget csinálok 2x2GB Corsair Dominator 1066mhz: 19631Ft (én 18000ft-ért vettem 4x1GB-ot) ezzel szemben 12476Ft-ba kerül 2x2GB Kingmax, és nem olyan rossz az a Kingmax.palbence: JÓ
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz palbence #2289 üzenetére
A konfig jól összepasszol, mint írták a ramokat érdemes lecserélni 1066-ra, kingmax is jó, ha nincs pénzed jobbra, de érdemes lecserélni.
Amúgy meg nincs olyan komponens ami hátráltatná a konfigurációd, jó kis gép ez úgy ahogy van, nem maradsz le értékes fps-ről. Nekem is kb ez van teljesítménybe, és tökéletesen meg vagyok elégedve vele játékok terén.
-
danilla
őstag
válasz katt777 #2273 üzenetére
Abban egyetértek, hogy a régi amd procik 3800 x2 - 6400 x2, nem voltak éppen a legjobbak, nekem is volt egy kis idegig egy 5000 x2-őm, amint szerencsére le tudtam cserélni egy E8200-re ami tökéletes volt egy éve is, ma is az és még szerintem egy darabig jól ki is fog szolgálni.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy amelyik phenom II erős, az core i7 árban van, bőven nem, mivel már 27-38k-ért lehet venni boltban, újonnan, nagyon jó phenom II-es procikat amik jók a játékokban, és valószínűleg aki vesz egy ilyet, azt évekig ki tudja majd szolgálni egy ilyen vas (ez az ami nem volt elmondható a régi amd x2 procikról).
Az tény, hogy akinek E8-as szériás intele van annak egyátalán nem érdemes leváltani egy phenom II-re, de ha valakinek E5-ös intele, vagy régi amd X2-je vagy phenom I van, és játszik, annak megéri váltani.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Májsztró #2222 üzenetére
Igazad van, tényleg több az fps dx10 alatt dx10 bench
-
danilla
őstag
Ha ez a bench a te gépeddel készült az tök jó, mert akkor csak 10fps-el vagyok lemaradva egy q9550-hez viszonyítva(átlagot nézve )
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
-
danilla
őstag
válasz Axel pRo #2207 üzenetére
Mit olvassak? Ha nincs bekapcsolva az AA és nincs maxon minden akkor talán reális az 50fps a gépeddel.
Mit kell olvasnom, úgy tűnik nem tudod milyen beállításokkal játszol Te zavarod össze a népet azzal hogy előbb még max graf meg 60fps, aztán már nem max graf 50fps döntsd már el
Még egyszer: Dönts már el kérlek!
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Axel pRo #2185 üzenetére
Már alakul át Már nembiztos, hogy maxon van és már nem is 60fps-ről beszélünk, már alakul , ami tény, hogy elég ehhez a játékhoz, egy 4850, de nem full grafikához.
Stirb: szerintem te a kérdés alapvetően rosszul tetted fel, nem azt szeretted volna tudni, hogy a kártya a hőfoktól függően szabályozza e a ventilátort? Amúgy nyugodtan hajolhatsz a Dual Slotos Sapphire felé is, annak is jó a hűtője.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz CsíkosMókus #2171 üzenetére
Én is nagyon furcsálltam azt a 60fps-t. Gyorsan felraktam a játékot, hogy kipróbáljam. E8200 3,2ghz 4870 1gb 1280*1024 max graf, de nincs meg a 60fps, sőt... inkább 40-50, de az stabil nem értem, hogy lehet neki 2ghz-es 1mb-os gyorsítótáras procival, meg egy 4850-el 60fps neki...
-
danilla
őstag
válasz Picturemaker #2156 üzenetére
Én 39-ért vettem az iponba az XFX 4870 1GB XXX kártyámat, ezek nem azért olcsóbbak, mert rosszabbak, nem kell gyanakodni, egyszerűen annyi az egész, hogy ehhez olcsóbban hozzájutnak a külföldi nagykerekből.
-
danilla
őstag
Ez olyan dolog, ha a 4850-et is húzod akkor már nem veri meg a 4770. 30K körül van újonnan a 4770, ennél olcsóbban lehet venni a 4850. Ettől függetlenül én is 4770-et vennék (de csak az XFX eredeti hűtős fekete nyákos változatát) ha a kettő közül kéne választanom, de csak a 40nm, meg a DDR5 miatt. Bár érdemes elgondolkozni a Gainward DDR5-ös 4850-es kártyáján is.
Amúgy ez az OC tiltás csak ideiglenes, valószínűleg addig amíg a 4850 készletek kellőképpen el nem fogynak.[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Nekem is Accelero S1 volt a Sapphire dual slot 4850-en. Tökéletesen lehűtöttea kártyát megtoldva egy nagyon halk cooler master ventivel. Ha te is ezt választod, egy nagyon jó tanács, a vrm-on levő gyári borda elég a kártyára, és le sem kell cserélni, mert pont befér az accelero alá.
-
danilla
őstag
Thermalright HR-03 GT 13k+ egy noctua venti rá 3k
vagy
Arctic Coolin Accelero S1 Rev.2 6k + egy noctua venti 3kvagy
Arctic Cooling Twin Turbo 10k -
danilla
őstag
válasz katt777 #2071 üzenetére
Tapasztalatból mondhatom, hogy a windows 7 nem gyorsabb a vistánál... nekem... az asztalai gépemen. Viszont a netbookomon xp után felraktam a windows 7-et, ott eszeveszett gyorsulást tapasztaltam.
Szerintem is nagyon jó a windows media player 10/11, én ezzel nézek minden filmet, minden videót, dvd(feliratokat is tökéletesen kezeli).Dj Dekko!: nem lehet, hogy azért, mert a program nem tud annál nagyobb értéket kiolvasni a biosból, mert a biosban 1.26 V van maximalizálva a feszültség? Vagy csak egyszerűen nem állítja át a rivatuner próbáld meg a GPUTool-al.
...
Gyorsan meg is néztem, azzal lehet állítani használd azt.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz vergilx #2009 üzenetére
Hát igen, szal a 18k ugrott inkább nem erőltetnem. 3,2 vagy 3,8 szerintem mindegy, játékokban nem szembetűnő a gyorsulás szerintem, meg nem is szívesen használom 3,8-on, mert nem teljesen stabil, mivel a lapom kicsit alulfeszeli a procit, de majd ha nyár végén meg lesz az új lap, akkor majd magasabb órajelen fogom használni 24/7-be.
Minden játéknál jó a printscreen csak a crysisnál nem -
danilla
őstag
Hát ha az 1GB-os nem sokkal több akkor érdemes azt, annak a hűtője nagyon jó. Viszont érdemes lenne elgondolkoznod a 4770-en is, 40nm-es, DDR5-ös, és a teljesítménye is nagyon jó. Biztos, hogy az egyiket sem bánnád meg, mert nagyon jól járnál velük.
Nincs mit.KDavid17: valamit akkor átállíthattál a biosba, vagy olyan bios-t, telepítettél ami nem fekszik az xfx kártyának.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Már nagyon sok hasonló kérdést tettél fel...a gépedhez és a monitor felbontásához, bőven elég a 4850. A HIS-el a hűtése szempontjából is sokkal jobban járnál. De ha rám hallgatsz akkor maradsz a HIS IceQ4 hűtési változatánál, de csak 512MB-at veszel. 4850-nél nem számít, hogy 512mb-os vagy 1gb-os változatot veszel, a 512mb-os meg olcsóbb.
Szerintem ezekkel járnál a legjobban:
Sapphire 4850 512MB DDR3 Vapor-X
Sapphire 4850 512MB DDR3 Toxic
Asus 4770 512MB DDR5 -
danilla
őstag
válasz Dj Dekko! #1970 üzenetére
Én kipróbáltam a 8xAA-t szerintem FullHD-ba észre sem lehet venni a 2xAA és a 8xAA közötti különbséget, csak annyit, hogy játszhatatlanul belassul Ha már meglett a 4870-em akkor gondoltam, meglesem Ha nem jön ellen csak nézelődök annyira nem is szaggat.
Miért van az ha Crysisba printscreen gombbal menteni akarok le képet, és beillesztem paintba csak fekete képet kapok?
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz katt777 #1966 üzenetére
Ezt csak alá tudom támasztani. Nekem az e8200-őm 3.2ghz-en tökéletesen kihajtja a 4870-et. Játékokban akkor se nagyon kapok számottevő plusz fps-t ha feljebb húzom a procit, egyedül szintetikus tesztekben látszik meg ha magasabban jár. De az meg csak akkor kell, ha a saját rekordomat akarok megdönteni, vagy egy kitűzött célt el akarok érni. Mondjuk 3dmark06-ban a 18 ezer pont, ami nem hiszem, hogy meglesz
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Motaba78 #1931 üzenetére
Bios-t sikeresen átírtam, mármint a ventivezérlést. Most már halk és nem is nagyon melegszik a kártya, furmark-al 81°C-ot tudtam elérni.
Threshold (°C) 40/60/70/75/80/85/90/100
Fan Speed (%) 25/27/30/32/35/37/40/50Így windowsba kimondottan halk, és a 25%-os venti 54°C-on tarja a kártyát. De majd ha átküldet a bios-t és kimásolom belőle az órajeleket és a feszültséget, szerintem nyerek még pár mínusz fokot, így majd 20% állítom winbe, és akkor már teljesen hangtalan lesz.
-
danilla
őstag
válasz KDavid17 #1921 üzenetére
Akkor már hárman vagyok, akinek ilyen kártyája van, te Motaba78 és én. Amúgy köszi a tanácsot a priviben rivatunerben meg tudtam oldani a memória órajelének változtatását.
Az órajelét gyárilag nem veszi vissza. Motaba átírta a biost, így már visszaveszi az órajeleket, és majd átküldi nekem a bios-t, én meg átírom benne a ventilátor szabályozást, mert szerintem azt is elég hülyén csinálták meg benne.
Ugye milyen szép fekete a kártya[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz lizakattila #1915 üzenetére
Nem az új kártyád miatt van, hanem az új catalyst miatt. Mondjuk először én is meglepődtem. Engem zavar, hogy nem látom az órajeleket, miközben keresi a optimálisat. Ezért nem is használom
-
danilla
őstag
Ne legyél szőrösszívű.
Djuree: visszatérve a refhűtésre, 4870-en lévő ref hűtés ha jól van kalibrálva, halk is és még nagyon jól is hűt(legalábbis az én xfx kártyámon halk és jól hűt, persze nem gyári ventilátor beállításokat használok), viszont ha a 4850 ref hűtőjét nézzük, az katasztrófa, két haverom kártyája is megsült(szó szerint megsült a mag ), nah meg hangos is.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Neked kéne tudni, hogy cf-es vagy sem de figy, senki nem mondta, hogy fejleszd a procid stb. De ez befolyásoló tényező a videokártya vásárlásnál, de mivel te nem tervezel se proci se monitor vásárlást, így bőven elegendő számodra egy 4850, ahogy djuree írja. Sőt még bőven szóba jöhet a 4770 vagy 4830 vagy akár még a 4730-is.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Ha majd fejlesztesz, vegyél cf-es lapot, rakj bele még egy 4850-et
Akár lehet ez is egy alternatíva, de ha nemsokára akarsz procit váltani valami erősebbre, vagy esetlegesen még monitort is ami nagyobb felbontásra képes, akkor viszont már jobb választás a 4870, de akkor már 1GB[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
4870 XFX (teljesen ref), giga 4870 (szintén ref), sapphire 4850 dualslotos hűtés (hangos volt ), a két 3850 (ref), xfx 4830, ezekkel a kártyákkal volt személyes tapsztalatom, így vagy úgy, és mindnek tökéletesen hűtött a gyári hűtője.
A gainward 4830-on viszont siralmas volt a hűtőKloss: XFX XXX
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Szerintem!
1. HIS
2. Sapphire, Powercolor, Gigabyte, XFX (nekem is, és haveromnak is xfx radonja van, 4870/4830, egy másiknak giga 4870 volt, jók volt sapphire radeonom 4850-em, haveromnak két 1650-e, és két 3850-e )
3..Gainward, MSI (haveromnak gainward volt, és nem volt egyáltalán megelégedve a hűtővel, volt msi radonom is, nem voltam megelégedve vele, bár igaz gyenge "encore" változatot kaptam ki )Személyes tapasztalatok alapján. Ezt a sorrendet tudom felállítani én.
-
-
danilla
őstag
válasz Dj Dekko! #1826 üzenetére
Szerintem a tegnapiból rájöhettél volna, ha igazad van, ha nincs akkor sem érdemes leállni lsc-vel vitatkozni, mert aztán ennek soha nem lesz vége.
lsc: nagyon örülnék, ha vau vau óvodás beszólást hanyagolnád, tudtommal van gyereked is, szal kétlem, hogy tini lennél, szal jólenne ha nem próbálnál burkoltan megsérteni.
Mellesleg jó, hogy a hsz egyik részét ragadod ki, nem lenne jobb ha nem abba kötnél bele, hogy az egyik fele hülyeség, hanem abba hogy a másik fele teljesen megállja a helyét? Úgy tűnik mintha mindig bal lábbal kelnél és csak kötözködni akarnál, mindegy kivel, csak legyen valaki akinek beleköthetsz a mondandójába. Ha továbbra is próbálsz nekem valami értelmeset írni azt plz tedd meg pü-be.
Köszönöm szépen -
danilla
őstag
lsc és Dj Dekko! ti tulajdonképpen miről is "vitatkoztok" ? Mert mindegyikőtök csak fújja a magáét, egyikőtök arról beszél, hogy egy 400W-os táp elég egy 4870-hez (ami igaz, mert bőven elég még egy quad társaságában is), meg hogy tesztekben átlagban a gép teljes fogyasztását mérik, nem csak a kártyáét, a másik meg arról, hogy tesztekben nem 350-400Wos tápokkal tesztelnek(természetesen ez is igaz). Nem értem
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Én is jobban aludtam, hogy tudta, hogy egy halk cooler master venti folyamatosan hűti a kártyámat.
Viszont, miután eladtam a 4850-et, az accelero továbbvándorolt unokatestvérem 9600GT-re, amit neki elég rendesen lehűt passzívan. Windowsba 44°C, Cod4 és Rfactor alatt meg nem érte el a 60°C-ot és még arra sem lehet ráfogni, hogy jól szellőzik a codegány háza.[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
-
danilla
őstag
válasz Dj Dekko! #1761 üzenetére
Abban igazuk van a többieknek, hogy elég egy 450w-os táp egy 4870x2-nek, de nem akármilyen mezei 450w-os, pl egy corsair vx450, az már megfelel. De neked meg abban van teljesen igazad, hogy a jövőre gondolván, nem érdemes ilyet venni, inkább egy 500 vagy 550W-at, azért érdemes megadni a módját, akinek van pénze egy 4870x2-re, az ne sajnálja a pénzt egy nagyobb minőségi tápra, biztos ami biztos alapon.
-
danilla
őstag
válasz Axel pRo #1734 üzenetére
58 fok az szerintem nagyon, jó egy sapphire dual slotos hűtőtől, nekem is volt ilyen kártyám 512MB-os változatban, az még a 70 fokot is elérte...
A 60fps nem azért van mert a vsync be van kapcsolva a Cod4-be? Mert akkor annyi a max fps ahány hercen működik a monitorod.
-
danilla
őstag
Kipróbálta a CCC-vel és a GPUTool-al is, ha felfele vagy lefele állítom a memória órajelét villog a kép 2-3másodpercenként. Windows alol "tuningoltam" már ott villogott, így nem is próbáltam meg 3D alatt.
virkir: Ha mondjuk 940-re vagy 960-ra állítom (950 az alap), amikor már át van állítva akkor már folyamatosan villog a kép pár másodpercenként, de csak a memóriánál van így, mert a GPU-t már tuningolgattam. Természetesen nem egyezik meg a biosban lévő órajel azzal amit én állítok be, de hát ez természetes(tuning). CCC-vel és GPUTool-al is próbáltam már, nem hiszem, hogy a programokkal lenne a gond, de majd ha hazamegyek, megnézem a rivával.
-
danilla
őstag
-
danilla
őstag
Az órajel visszavétel teljesen normális, a legtöbb ref. 4870 valamennyire visszaveszi az órajeleit, ezt a bios szabályozza, csak az xfx 4870 bioskészítői lusták voltak olyan biost írni, ami visszaveszi az órajeleket és a feszültséget. Amúgy az ugrálás azért van, mert ugye amikor nem éri terhelés a gpu-t akkor az órajeleket visszaveszi a kártya, viszont icipici terhelésnél rögtön visszaugrik a 3D-s órajelre.
Katt777 írásából idézek: " További hibák a GPU órajelek szüntelen ugrálása (akár már egy ablak-váltás esetén) a nem túl alacsony 2D 500MHz, és a 3D 750MHz között, valamint a ventilátor hasonlóan véletlenszerű felpörgése."
De mivel nálam ilyen gond nincs, mert ugye nem veszi vissza az órajelek a kártyám, így nem ez a bibi, még mindig talány, miért villog a kép ha átállítom a memória órajelét.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Nem értelek 100%-an, ezért inkább kérdezek. Memória frekvencia alatt mit értesz pontosan, az órajelet? Mert az nekem magától nem állítódik/ugrál, mivel a kártyám nem veszi vissza az órajeleket.
Viszont ha jól értelmezem ezt az önteszt dolgot, akkor én nem tudom anélkül felhúzni a memória órajelét, hogy ne ugráljon a kép? Sőt vissza sem tudom venni, csak akkor ha valamit átállítok biosba? De mit?[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Motaba78 #1683 üzenetére
Szia
Köszönöm szépen a részletes leírást, természetesen érdekel, mert nekem sem árt egy kis órajel visszavétel és picit kevesebb fogyasztás, mivel a gépem 24/7-be megy. Megköszönném ha eljuttatnád nekem a módosított biost-t Azon én még finomhangolok majd, de csak annyit, hogy átállítsam a ventivezérlést, mert 25%-ig hangtalan a venti ez fix, és idlébe 54°C-on tartja a GPU tempet.
ui.: nekem is el kezd villogni a kép a memória órajelhez nyúlok, ha fel ha le próbálom húzni. Fura.
-
danilla
őstag
-
danilla
őstag
válasz Dj Dekko! #1645 üzenetére
Rendben köszönöm. Akkor szerintem amint hazajöttem (most elmegyek itthonról), át is írom a biosban a ventivezérlést.
Bár lehet értekezek még előtte motabával, mert neki is ilyen kártyája van, és ő is éppen a kártya biosának módosításával foglalatoskodik.[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Dj Dekko! #1642 üzenetére
Köszönöm, a programokat már le is töltöttem, már csak egy igen jól beállított bios kell. Ha mondjuk én általam megszerkesztett bios-t töltök fel, az a garanciáztatásnál nem lehet gond? Vagy végül is akkor visszarakhatom az eredetit, és akkor nem, ugye?
lsc: bal lábbal keltél vagy mi? nem unod ugyan annak a szajkózását?
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Azt meg lehet oldani valamelyik programmal, hogy könnyedén windows-ból bios-t, cseréljek a videokártyán?
Ha igen akkor valaki tudna nekem adni, egy jó bios-t az xfx 4870-re, amiben rendesen visszaveszi a kártya az órajeleket/feszt 2D alatt, és a ventivezérlése is nagyon pöpecen van beállítva? -
danilla
őstag
1. nem 35-40% volt
2. nem bizonygatok semmit, mint írtam az előbb is, megígértem, hogy átnézek pár tesztet és belinkelem, hogy tisztábban lássunk, én nem a 28%-ot bizonygatom, hanem azt akartam megmutatni mennyi a tényleges különbség.
3. ki a fene írt olyat, hogy te azt állítottad, hogy nem igaz a saját véleményem?Szerintem én semmibe nem vagyok belezavarodva, max abba, hogy téged nem értelek.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
De még mindig kötöd az ebet a karóhoz én nem mondtam semmilyen 35-40%-ot! Azt sem állítottam, hogy szerinted nem gyorsabb az 1GB-os... Annyit mondtam, hogy átnézek pár tesztet, és linkelem majd, hogy mégis, hogy állnak egymással szemben százalékos arányban a kártyák, megtettem, mindenki azt szűr le belőle amit akar.
Véleményem maradt, aki magas felbontásban akar játszani, jobban jár az 1GB-os kártyával, SZERINTEM8nemesis8: Teljesen igazad van, de szűrők nélkül, még egy 4850-is elég a FUllHD-hoz is.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Amit megígértem: 4870 512MB vs 1GB magas felbontásban szűrőkkel, amiről szó volt. Így alakulnak az eredmények.
4850 512MB vs 1GB, itt annyira nincs nagy különbség, sőt szinte elenyésző.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Gekko: "ahogy a tesztek is mutatták 30 - 40 % azért már nem elhanyagolható"
én: "az 1GB-os 4870 28%-al (majdnem 30%) erősebb mint az 512MB-os. Szóval Gekko nem állt mesze a valóságtól"
te: "Mondjuk ha 28 szerinted 35-40 % akkor nem szóltam"
... mindegyA lényeg a lényeg, erősebb az 1GB-os 4870 az 512-esnél magas felbontásban szűrőkkel, az meg, hogy többe kerül és hogy mennyivel, ki mit engedhet meg magának. Én továbbra is tartom magam ahhoz, ha valaki magas felbontásban akar játszani, az jobban jár egy 1GB-os kártyával.
Motaba78: Ha kész vagy, én megköszönném ha átküldenéd a bios filét.[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz BullZeye #1519 üzenetére
Hát akkor érdemes megnézned az a tesztet amit lsc linkelt, és nézd meg 1680*1050 felbontásnál szűrők bekapcsolása mellett az értékeket. Ne nevettessük ki már magunkat, nem parasztvakítás az, hogy vannak 1GB-os kártyák (és nem véletlenül drágábbak).
De ha neked erről megvan a konkrét elképzelésed, akkor miért kérdezel meg másokat?lsc: én 4870-ről beszéltem, és gondolom el tudod olvasni mit írtam ... vagy? Nem írtam semmilyen 35-40%-ot, azt írtam ami oda van írva 28%
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
-
-
danilla
őstag
Biosba nem nyúltam, bele, gondolkodtam rajta, hogy ventilátort meg az órajeleket ott állítom át, de mivel a ventilátorvezérlést a gputool-ba is szépen be tudtam állítani, így nem tettem. Az meg annyira nem zavar, hogy az órajeleket nem veszi vissza.
Így van nekem beállítva:
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Androidos fejegységek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Óra topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- További aktív témák...
- Eladó MSI Radeon RX 6800 XT GAMING X TRIO 16G
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE Radeon R9 380 NITRO 4G GDDR5 256bit Videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓS-GARIS!!! POWERCOLOR RED DRAGON RX 580 8 GB