Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz Grizzlu #45417 üzenetére

    Amíg Tibi is megírja a tapasztalatait, addig nézd meg Matthias Wandel videóját ha még nem láttad volna:

    https://www.youtube.com/watch?v=PXFRsmB0_Ec

    Ő is küzdött kicsit ezen a gépen.

    Amire érdemes odatekerni: 03:13. A mérési hibalehetőség. Az öntvény (!!!) asztalt nyomkodva is sikerült 1 századot megmoccantani az órát. Házi módszerekkel igen nehéz tökéletes módszert találni arra, hogy tutira hibát mérj, és ne hibás mérést produkálj és abból indulj ki.

    Nekem a fenti módszer pl nem is lenne alkalmazható a GTS10-en, mert a "hátsó" laptámaszom, ami Matthiasnak fix, nekem az is levehető a tengelyről.

    Én azt mondanám hogy 1 tizedmm-rel szélesebb nútot (5mm helyett 5,1 mm) simán el kell engedni, ahogy korábban más is írta. Azért ha ven mérőórád érdemes eljátszani vele, de a fentiek figyelembevételével. Gondolj bele, ha öntvényasztal ennyit enged, mit csinál egy kevésbé masszív, mondjuk lemezasztalos gép.
    Az 1 tizedmm-es eltérés simán lehet magából a felfüggesztés remegéséből, az egész váz rugalmasságából (legtöbb hobbista fűrész "műanyag sörösrekeszem" ül), stb.

    Érdemes még megnézni pár videót, mások mit küzdöttek hasonló témában:
    https://www.youtube.com/results?search_query=fix+blade+wobble

    Anno egyébként én is méricskéltem Proline/Bosch Optiline lapok "ütését", még le is vidóztam (csak az már az enyészeté lett), Bosch PTS 10 gépen. Szerencsére nem tudtam olyan értéket mérni ami miatt hozzá kellett volna nyúlnom.

    Amúgy ha Miskolc környéki vagy, írj rám privátban, szívesen kölcsönadok egy méróórát, mágnestalppal.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák