Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
GTR Masters #9646 üzenetére
Évekkel ezelőtt eladtam de nehogy megint kormányt kelljen vennem.
-
zodo
nagyúr
és fess
Köszi!
Első kérdésre kb. megtaláltam a választ hogy az a Ultimate Edition pack-ot megveszem akkor megvan minden, max. az egyéb készítők mod packjai, pályái hiányoznak.Igen, volt idő mikor megnéztem az f1-et de VCRC oldalán futottam évekig túra és gt autókkal.
Ayrton Senna emlékversenyen mentem még valamint valami kisebb GP2 szereplés is volt de első megmozdulásként itt a ph-n PHWTCC -ben ismertem meg az rfactor-t. -
zodo
nagyúr
Üdv.!
~ 5 éve játszottam utoljára, szinte csak kipróbáltam a játékot persze G27-el ami már sajna nincs meg de ismét felteszem a játékot.
Jól látom ha a Ultimate Edition-t 17,39€ megveszem akkor minden kiadott csomagom meg lesz?
Szerk: Látom van már Competizione az röviden, miben más?
-
zodo
nagyúr
válasz
barcalaci84 #736 üzenetére
Driver beállításhoz , játékbeliekhez majd a többiek segítséget nyújtanak de ami biztos az a 900° mert a játék, autónként állítja a kormányszöget.
Drift-hez pedig ha jól olvastam akkor az 520° javasolt. -
zodo
nagyúr
válasz
stickermajom #715 üzenetére
Ez a mikrolag is jó témakör.
Volt olyan hogy szépen futott a játék, max egy körön kb kettőt láttam a kijelzőn de olyan is akadt mintha az ekg-mat néztem volna. -
zodo
nagyúr
válasz
stickermajom #713 üzenetére
Lehetséges hogy az ffb pl nálad az "út visszajelzéseit visszavéve" is segít a problémán.
Viszont előző kártyámmal nem igazán állítgattam az ffb értékeit így jutottam az eszme futtatásomig miszerint a grafikai beállítások módosítása is befolyásolhatja mivel volt olyan eset mikor csak 40-70 fps kaptam és élvezhetetlen ffb hatásokat produkált a játék ezzel a kattogó hanggal kísérve.
Viszont ha sikerült 100-120 közelébe tornásznom az fps-t akkor érezhetően simábban (mikro lag mentesen) és kezesebb ffb hatások mellett futott a játék, zörgő hang nélkül.Most hogy kártyát cseréltem és akár 250 fps-t is elérhetem még nem néztem meg hogy melyik beállítás befolyásolja igazán de az eddigi gyengécske vga mellett így gondolom ahogy fentebb írtam.
Nálam ez kb olyan kategóriába esik mint pl rfactor esetében mikor azonos logitech profiler beállítás ill. játékon belüli ffb beállítás mellett is változik az ffb hatása az autó beállításaihoz mérten.
pl egy jól eltalált és egy alap vagy rossz autó beállítás mellett, érezni a az effektek visszajelzésének minőségét. -
zodo
nagyúr
Most már nekem is szaladgál a játék, nem is kicsit.
Lecseréltem a HD 6850 1GB karimat egy MSI 270X 2GB-ra így kb megduplázódott az fps érték és egyben a játékélmény is.
Tervbe van még egy HD kijelző vásárlás de addig is megpróbálom optimalizálni a graf beállításokat na meg az ffb értékeit.Korábban említett "kattogó" kormány hang, nálam is jelentkezett/jelentkezik G27 -el.
Úgy gondolom/tapasztaltam hogy szoros összefüggés van/lehet a kis(ebb) fps érték / mikro lagos futással ill. a ffb beállítások értékeivel. -
-
zodo
nagyúr
válasz
IreN!CuS #617 üzenetére
Nem ez a vége, papíron. Alap órajelei 775/1000 de a csúszka 850/1200 -ig skálázott.
830/1100 állítva még lefutott a Heaven Benchmark teszt, fullra húzva megrogyottde nem is akarom halálba küldeni a karit pláne hogy talán nem is hozna már annyit ami megváltást jelentene.
(#618) Joshi
Igen én is cserélek de max 270X
vagy GTX 760 OCközt keresgélek. -
zodo
nagyúr
válasz
IreN!CuS #614 üzenetére
Egyértelmű volt számomra a vga szegénység csak AMD_ok mintája alapján ránéztem és megosztottam a tapasztalataimat.
Elkezdek gyűjtögetni aztán beszerzek valamit jobb kártyát.Ami a progit illeti, nincs mit.
Kissé macerás beállítani hogy egy felületen fusson a játékkal de bepipálva a "always on top" lehetőséget összehozható. Tálca még látszódik egy darabig amíg nem kattintasz egérrel a játék képén valahova. -
zodo
nagyúr
Érdekes persze elhiszem hogy ilyen kevés ( atlagban 40-50 kozt megy ) fps-el sem akad nálad.
Nálam alacsony szinte minden off a korábban linkelt képeken látható értékek közt is szaggat pl motorháztetőn jól kivehető az árnyékokon ill. magán a kormányzás késésén.
Nem tudom hogy a proci-e ami kevés mert soha nem értettem miért/mitől erősebb egy általam alacsonyabb (Mhz alapján) teljesítményűnek vélt egyéb proci.
Viszont ha hinni lehet a mérő proginak akkor tisztán látni hogy a proci bőven elégséges hiszen még bekapcsolt Ai-k mellett sem éri el az alap 3.8Mhz terheltségi szint 100%-át.
Korábban IreN!CuS említett hogy a vga tunning segíthet.
Felhúztam az alap 775/1000 értékeit 830/1100-re és játékon belül mindent a bizonyos, szinte minden off grafika mellett sem változott a helyzet. Vga szintén fullon megy és akad a játék.Aztán feljebb vettem ezt-azt:
AF 8x , AAS 4x , FAAA 4x , Shadow Medium , World Detail Wery high , MB Off , HDR On , Cubemap Resolution Medium
Vga szintén fullon megy átlag 40-60 fps érték közt de ami érdekes hogy a proci terheltség még inkább leesik átlag 20% -ra.
IreN!CuS
Feltettem ide az AMD System Monitor 1.0.0.9 mert most nekem sem jön le a hivatalos oldalról pedig nemrég még onnan szedtem.
-
zodo
nagyúr
válasz
IreN!CuS #598 üzenetére
Korábban néztem a vga alap 775/1000 értékeit 830/1100 húzva de a kapott plusz fps -ek sem hozták meg a kedvem hogy órákig körözzek a pályán.
Lehet hogy a kisebb monitor felbontás is ellenem dolgozik. Kipróbáltam a barátnőm, szintén 22" de hd felbontású monitorjával is a játékot és érezhetően, szebben/jobb fbb kezelés mellett futott. -
zodo
nagyúr
válasz
#70869248 #593 üzenetére
Egyelőre kivárok, időm se engedi a hosszabb szórakozást és a gépem se elég a jelenlegi állapothoz.
A10 5800K + HD 6850 / 1680x1050 felbontás
Szinte minden kikapcsolva, árnyékok - alacsony, táj - közepes és élvezhetetlen számomra.
Átlag 110-140 fps ide vagy oda de zéró hangulat mert érzésre nem úgy fut a játék mint ahogy szeretném.
Látom hogy akad vagy akár be is fagy 1-2 mp-re ha feljebb veszek egy-két grafikai beállításon.Elmúlt hetekben gondolkodtam egy új/nagyobb teljesítményű dvga kártya beszerzésén de még nem döntöttem mivel a proci sem túl acélos, igaz az itt olvasottak alapján inkább vga igényes a játék. "kihajtsa-e témakör"
Amd System Monitor mérő progival néztem a terheltségi szinteket:
Most hogy megjött az Ai megnéztem (talán 12 autóval) a Fiat 500-kat.
Rajtrácson 50-60 fps ami a nagy átlag is egyben.
Viszont itt nem megy fullon a vga mint az egyedüli körözgetésnél, cserébe terheltebb a proci. -
zodo
nagyúr
Nem hiszem hogy a driverben kellene keresni a probléma okát mert pl nálam a 12.10 van fent a 6850 alatt.
HDR-t rögtön kikapcsoltam az itt olvasott ill. a menüben való navigáció akadozása végett.
Akkoriban így festett a beállításom amin azóta csak az AF 2x -re a 4x-ről módosítást hajtottam végre és így nem volt a kezdetben zavaró, akadozó kép.
110-120 fps-t tudott a cuccom ezekkel a beállításokkal.Igaz csak egy-két kör erejéig néztem rá a játékra, ugyanazon pályán és autóval de mintha az update 1 telepítése óta, talán érkezett valami ami cirka + 10 fps-t hozott mert mostanság, ugyanazzal a beállítással simán 120-130 de a 140-et is verdesi a beépített mérő számlálója.
-
zodo
nagyúr
válasz
Freiherr #176 üzenetére
és tikshow
Face oldalán olvasni egy bejegyzést miszerint egy bemutató alkalmával, véletlenül lejjebb görgettek a pályaválasztó menüben és felbukkant a Nordschleife, szóval nagy valószínűséggel ( de előbb vagy utóbb, mindenképp) benne lesz.
b-type
Bocs, rosszul tettem fel a kérdést mert csak a rögzítésre gondoltam.
Videó szerkesztés nem az én világom és rögzítésre meg a jól bevált fraps mellett döntöttem. -
zodo
nagyúr
141. tetszik gomb nyomó embere lettem.
Visszajátszást sikerült a leírások alapján megtalálni, menteni. Köszi!
Mondjuk a gyors kört jelölhetné valamilyen formában de ezt majd biztos megoldják a jövőben.Aki szokott videót készíteni azt milyen progival/beállításokkal teszi?
-
zodo
nagyúr
Fórumban visszaolvasva inkább vga lehet a gyenge láncszem és ezen összevetés alapján azt mondanám hogy nem túl rózsásan.
Nem értek a vga-k lelkéhez de a jelenlegi beállításaim mellett nem vagyok elégedett a tapasztaltakkal mert azért csak csak szakadozik és a csicsa effektek (tudom nem ez a fő cél) be sincsenek kapcsolva ami pl csúnyán meglátszik a motorháztetőn futó árnékokon. -
zodo
nagyúr
Köszi megnézem este felé.
Ettől függetlenül érdekelne melyik milyen értéket mutat. Nincs valami "gépkönyv" ehhez a játékhoz?(#159) N€T0X|N
Ha jól tudom nem csak a név hanem a teljes elérési út pl az abban lévő mappa neveknél is számíthat az ékezetes elnevezés.
Viszont nálam egyik esetben sincs ékezet vagy speciális karakter mert ...E:\Steam
C:\Users\Zodo\Documents\Assetto Corsa
Nick: z0d0 Steam kliensben, mondjuk nullákkal írvaszerk:
(#165)
Nem hinném hogy a szóköz ártana, szerintem más lesz rá a magyarázat.
(#160) neilszab
Erre én is gondoltam mert anno még/már a Grid-ben sem tett jót de egy próbát megér.
Ha minden kötél szakad pláne majd online futamokhoz, biztosan kell egy új kártyát vennem. -
zodo
nagyúr
Videó kártyám végett kicsit félve vettem meg a játékot de egész szépen fut az alábbi konfig/beállításokkal:
ASUS F2A85-V Pro
Amd A10-5800k
Sapphire HD 6850 1Gb
G.Skill F3-17000CL11D-8GBXL jelenleg csak 1600-on járnak 2133Mhz helyettAlap beállításban csak a HDR-t kapcsoltam ki mert akadozott a menüben való navígálás.
Ebben a beépített mérő progiban melyik, milyen értéket mutat?
Nem mondom hogy durván szaggat de néha kicsit belassul és ezért kérdem melyik milyen érték mert a felső sor F betűje (ha ez lenne az FPS érték) 80-100 között ugrál amiért viszont nem kellene hogy ez történjen. Ha az alatta lévő F értéket nézem akkor az átlag 10 meg irtó kevés amihez képest meg csodásan fut a játék.
Többnyire Practice-ben szoktam játszani és ezt az 1:47:444 időt jegyzi Imola / Bmw M3 GT2 esetében:
viszont a Profilban ugyanez: 1:51:936
Hogy van ez, Challenges időt tárolja ?
Replay-t meg egyet sem találtam eddig csak az adott kör után tudtam visszanézni ill. általában inaktív a mentés gomb.
-
zodo
nagyúr
Nálam is de kb 1 órája van meg a játék ezért még csak az ismerkedési fázisnál tartok.
Gondolom (talán egyértelmű) ha feljebb toljuk akkor nagyobb mértékű lesz a kopás de a mikéntjét csak tesztelés után tudjuk meg biztosan.Nem találtam de megkérdezném hogy a kijelzők közt nincs pl fékerő, gumi/motor hő/kopás, stb?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- PlayStation 5
- MWC 2025: Kezünkben az új Nothing mobilok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest