Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz GeryFlash #44522 üzenetére

    Akkor fussunk neki mégegyszer... Ezt már említettem múltkor is: [link] .

    Attól, hogy hasonló a TDP-osztály még nem lesz fair az összehasonlítás, mert nagyon durván más árkategóriát célzó, nagyon más költség mellett gyártható megoldásokról van szó. Ilyen terheléseken egy jelenleg nem létező, de technikailag simán megvalósítható két 5800U ugyanezt tudná ilyen felhasználás mellett 35W-ból, hiszen alig van lemaradva a 35W-os verziótól, miközben jóval hatékonyabb, és még így is bőven maradna az M1 Pro gyártási költségéből (tranzisztorszám) GPU-ra is.

    Ez kicsit olyan, mint az Intel 11900K-ját hasonlítani az 5950X-el hatékonyságban.... Persze, hogy egy ~dupla annyi tranzisztorból készült megoldás (5950X esetén a két CCD fejenként 4.15 milliárd, az IOD az 2.09 milliárd, összesen 10.39 milliárd, a 11900K a 7700K adataival extrapolálva méret alapján ~5milliárd ), ráadásul modernebb technológián gyártott csip jóval hatékonyabb és gyorsabb is lesz. Nem véletlen üt agyon kb. minden mást most is többszálú hatékonyságban az 5950X. ;) [link]

    Ugyanitt jegyezném meg, hogy az M1 Pro tranzisztorszámából kijön egy komplett 5950X, és mellé egy 6700XT is, és még maradna is szerény 5 milliárd tartalékba. :C Fogyasztásban nyilván gyengébb lenne valamivel, de talán érezhető ebből, mi a bajom ezekkel az összehasonlításokkal. Ebben a kategóriában (kiugróan magas tranzisztorszámú giga-APU) jelenleg egyedüli versenyző az M1 Pro és M1 Max.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák