Új hozzászólás Aktív témák

  • Fenyő

    őstag

    válasz sidi #100303 üzenetére

    Jó sok kérdés merült fel amíg nem léptem te, szóval lehet jópár dolog majd elkerüli a figyelmem, így szinte biztos nem mindenre tudok válaszolni;

    - amd pártiság kérdése; én nem vagyok semmilyen párti, inkább az ár/értéket néztem mindig napi használtra általában, így mondjuk nekem is gyakrabban volt amd-em, az első is egy amd 386DX-40 volt, ilyen opti495-ös kombi lapban, amiben aztán cserélve lett intel 486dx2-66-ra, ide akkor egy cyrix 486dx2-80 volt szánva, csak 5v-os procikat kezelte a lap, de a cyrixxal sehogyan sem indult, szerencsére el tudtam cserélni egy használt idx2-66-ra. Ezután jött az amd 5x86 133@160 már vmilyen pci-os egerészős biosos lapban, aztán acorp ali nálam is k6-2 350-el, addig sosem volt teljes gépcsere, a ház+táp még 386-osból maradt, periféirák, vinyók is mindig jöttek tovább amíg lukasra nem taposták talpukat, vga is még az 5x86-ból egy S3 Trio, ez lett aztán tnt2 m64-re cserélve rambővítéssel egyetemben. A következő már sulinetes gép volt és utána ez gép még megmaradt, innentől már nem csak egy gép volt a háztartásban...

    - Integrált Trident Blade3D-vel nem volt dolgom, de ha nem dedikált memóriája van, hanem a rendszeréből csíp le, akkor biztos nem hozza egy dedikált penge3d élességét. :)

    - Trident 9440 pci-om van, elő is keresetem, a vlb karis lista alapján, amit sikerült annó összeszedni, elég sok minden összejött, a vezás Matrox volt az amit hiába kergettem. Bios nélküli Trident lehet vmi brand gépben volt, és abban volt a vga biosa is.


    - Közben előkerestem a 20 Mhz-es 386-osokat, és mindkettőt megveri a 286-os, mondjuk a DX20-as egy nagyon korai cachenélküli lap, biosában nem sok mindent lehet állítani, míg az SX20-asban legalább a ramot 0 wait state-re tudtam lőni, így majdnem befogta a DX20-at. A DX20 elsőre nem indult, rögtön levágta a tápot, kimértem, az at tápcsati mellett közvetlenül egymás mellett 2 tantál kondi zárlatos lett az idők folyamán. 10uf 25v-os mind a kettő, de csak 22uf 50v-os elkó volt itthon ami betehető volt a helyükre, ezekkel végeztem a tesztet. Szerintetek maradhat benne vagy cseréljem majd az eredeti specifikációjúra alkalom adtán?

    [ Szerkesztve ]

    Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Új hozzászólás Aktív témák