- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #73975 üzenetére
Szép , de az agp finomhangolás még nálam is hozott szépen a konyhára, bár ennél több már csak egy szerencsésebb futás és/vagy ha megkeresném a vga végét hozhatna még pár + pöttyöt (sajna a rev 1.03-as lapot nem tudom 112-es fsb-vel hajtani softfsbvel sem, szóval 9800Proval csak ugyanolyan Epox lappal tudnék kiállni, mint tied, de abban nincs semmi pláne, meghát Viás lapok lassabbak is mint az Alisok);
Bile Demon húzott isa busszal óvatosan, Gus nem szereti, hosszabb távon ki is nyírhatja...
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
kovy79
őstag
Sziasztok, rég jártam erre!
VIA UniChrome Pro vga-s lappal szívott már valaki W98SE alatt?
A vga driverrel már 3 napja szopok (Igel M-300C géppel + VIA Epia M10000 lappal is ugyanaz a helyzet), folyamatosan az alábbi hibát kapom:512MG ram + mindenféle (16, 32, 64MB) osztott videomemóriát próbáltam.
BIOS-ban a megjelenítő átállítása (DVI, LCD, CRT, stb.) sem változtatott az eredményen.
Minden más driver felmegy. Vga drivert kb. 30-at próbáltam (már az összes XP-set is)
A monitor egy Dell 2001FP LCD (D-SUB bemenet).
Kb. már mindent kipróbáltam, amit a neten találni...
Jó lenne, ha valakinek lenne használható ötlete/tapasztalata.[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
alvaro
senior tag
válasz DarthSun #73997 üzenetére
Á, most néztem végig őket (6db), de nem. A legjobbak képesek voltak 3-4 Quake timedemora zsinórban, de ezek is elhasaltak egy kis kazuár hereticezésen. A legeslegjobb is csak pár percig bírta a kiképzést, na ezt megpróbálom még lassabb időzítésekkel, de akkor meg már úgyis csökken a húzás értelme. Nem mintha nagyon sok lenne amúgy, de hát ez is egyfajta játék
-
-
-
válasz DarthSun #74002 üzenetére
Cpuworld- ön nincs fent, de látom hogy az It's ST is Cx alapú, ahogy sejtettem - ST Thomson Cyrix .
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
Bile Demon
őstag
válasz DarthSun #74007 üzenetére
Mindig mindennél is van gyorsabb.
Fenyő:
Csak azért próbáltam, hogy belássam tényleg a busz a szűk keresztmetszet. A tanácsod megfogadom, magamtól is úgy terveztem, hogy ennél a konfignál beérem az alap órajelekkel.
A stailitásteszteket is 33/4 órjelell csináltam (memtest86, doom loop) aztán pár óra midizés.A VLB VGA elég gyors alapból is és nem kell/felesleges hozzá ISA overclock, (nemúgy, mint egy gyors chippel és RAM-al rendelkeIkezpő ISA VGA-nak) itt amúgy is programtól függően vagy vegyes vagy inkább CPU limit van.
A HDD átvitel meg olyan, amilyen, nincsenek nagy dolgok, pár mp alatt minden betölt így is.Egyébként (csak elvi síkon) miért fájna a GUS-nak a 11.1-12.5MHz ISA bus clock? A PAL-ok vagy a GF1 ami nem bírja?
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz DarthSun #74009 üzenetére
Valahol, ahol alaposan kitesztelték ezt az átalakítót, ott olvastam, hogy 25MB/s üzemmódban kommunikál a chip az SD kártyával, bármit is jelent a HOST felé. A mérésed szerint jól ki van maxolva.
Hiányosságként a 8kB on chip buffert hozták fel, az sajnos visszafogja a random műveleteket.Bruhe
-
Czo
őstag
En "agyfaszt" kaptam, amig bekabeleztem most a gephazam, hogy minden elferjen. Igazabol, nem is abban a sorrendben van, ahogyan en szeretnem, viszont ez az egyetlen egy sorrend, ahol mindenhez eler a kabel (fentrol lefele: 5.25" floppy, mobile rack, dvdrw, zip250, 3.5" floppy, ssd). Gondolkodtam is rajta, hogy venni kellene szalagkabelt kulon, meg csatlakozot es legyartani a tokeletesen illeszkedo es szepen elrendezheto kabeleket.
-
válasz Bile Demon #74011 üzenetére
Érdekes lett a mérési eredmény, de számomra az a lényeges hogy sokkal gyorsabb a boot SD kártyáról mint a HDD- ről. És az egész rendszer is fürgébben reagál mindenre.
-
arn
félisten
Mongy igy bebetonozni a kabelezest eleg agyfrasz, ha vmit cserelni kell a gepben. De nagyon szep, eszembe nem jutott volna, en is probalom mindig elrendezni, de igy elre allitani...
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Fred23
nagyúr
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #74006 üzenetére
Re-re-revans , bár csak +5 pont a vga efölött már hibázik, ennél több már csak vmi FX5900/5950 Ultra karival lehetne, de bacsistól már nem vagyunk messze (10 ponton belül), akosf persze még érinthetetlen. Amúgy nincs kedved (nameg persze ha akosf belegyezik és úgy álatalában lehetséges) átvenni a topikgazdaságot akosf árvái felett (és akkor nem a topikot szemetelnénk tele vele meg ott amúgy is jobb helyen lenne összegyűjtve)?
Kovy79 S3 UniChromehoz volt vagy 20 féle diver chipsettől függően, ha nem a megfelelőt választod akkor nem fog felmenni, itt néz körül.
Bile Demon a GF1 ic fog elszállni előbb-utóbb, az SD kártya elméleti maximuma meg a húzott pci busz miatt lett magasabb Darthsunnál szvsz.Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Hatalmas verseny alakult ki, két eltérő, de ütős SS7 konfig között !!
Nagyot szépítettél ! de...
Kontra-Rekontra-FedákSári - drámai a küzdelem , most +2 pötty ideElőször Moderátort kéne megkérdeznem, hogy lehetséges-e, de valószínű hogy nem engedélyezik, mivel az egyéni tartalmak védettek (annak is kell legyen törvény szerint is).
Amúgy meg nem szemeteljük össze a topikot, ez nagyon komoly, témába vágó, retro és tuning is, mindkettő szerepel a topik nevében is.
Ákos táblázatában szereplő adatokat, linkekkel együtt átmásolhatnám egy Google táblázatba, azt talán engedélyeznék, meg szebben is nézne ki. A rámutató linke(ke)t pedig be lehetne tenni az összefoglalóba.(#74017) Fred23 : lemérem mégegyszer akkor, ahogy javasoltad, bár már az alaplapi chipset drivert lecseréltem, de a lényeg látszani fog.
-
-
Czo
őstag
válasz DarthSun #74022 üzenetére
Azt kell mondanom, hogy a merevlemez meglepoen jol tartja magat. Nekem egyebkent ezek jottek ki a Tualatinos gepen (VIA Apollo Pro 133T), egy SATA-IDE atalakitora dugott Samsung 850 Pro SSD-vel. Van egyebkent PowerBookom es PowerMacem, amiben gyarilag IDE feluletu SSD van. Ha itt lenne a 2.5" - 3.5" atalakitom, akkor meg lehetne merni azt is. Plane, mert a 20 eves IDE 42pin - CF adapterem viszont itt van, meg egy 8 gigas CF kartya is van benne, azt sem mertem soha. (ez a CF kartya volt a korabban mar linkelt terepasztalhoz hasznalt 120MHz Pentiumot tartalmazo IBM Thinkpad 560 notebookban)
-
Az SSD- d kis fileokkal söpör rendesen, gyorsan bootolhat. A Maxtor vinyót majd lemérem Tualatinban is, gondolom VH6T ?, az lesz az egyik tesztlap nálam is. Ott sztem gyorsabb lesz, tiprre 50-60- at fog karcolni Seq- al. Bár SS7- hez képest tényleg jól megy, elegendő amit mértem...bőven.
-
Czo
őstag
-
-
Czo
őstag
válasz DarthSun #74026 üzenetére
A Voodoo kartyat nem szeretik a VGA to HDMI atalakitoim. Raadasul, mar 3 fajta VGA to HDMI konvertert vasroltam, de mindegyikkel ilyen hibas a kep . Ami rosszabb, hogy 3k, 8k es 17k-ba kerultek. Direkt vettem egyre dragabbakat, remeltem, hogy azok masabbak/jobbak lesznek, de szetfeszegetes/szetszedes/szetveres utan mindegyikrol kiderult, hogy ugyonaz az IC van benne, tehat gyakorlatilag mind a 3 termek ugyonaz (eljen, hogy kb 10-15 eve nem divat mar rairni, hogy mi van a termekben, csak megveszi az ember a "Csumcsing Galaxy 2000 TV Tunert", mig 25 eve tok mind1 volt, hogy ki gyartotta, csak azt kellett nezni, hogy Philips SAA vagy BT8x8 van-e rajta).
Ha VGA dugoval kozvetlenul a Belinea TFT-re, vagy az LG TV-re kotom, akkor tokeletesen stabil a kep (ha az LG TV HDMI bemenetere, vagy ranom HDMI monitorra dugom, ott is pont igy ugral), viszont ugye elobb utobb nem lesz VGA csatlakozom sehol sem. Ezert is meditalok egy OSSC megvasarlasan, hatha azzal jol lehetne HDMI-t csinalni belole, viszont az mar tul draga ahhoz, hogy kiprobalas/kolcsonkeres nelkul vaktaban megvegyem.
[ Szerkesztve ]
-
FF23
senior tag
Nekem ezt tojta a nyuszi (hogy végre összeraktam):
A ház valószínűtlenül kicsi [kép] és a gyártó szerint gaming PC case 0,5mm-es SPCC.ből 2,8 kiló, szabadon hajtogatható, alakítható.
Nem szégyen a legjobbaktól tanulni, az F1-ben is a motor és váltó teherviselő elem. Itt is hasonló a koncepció: Minél több dolog kerül bele és rendesen becsavarozod, annál merevebb lesz és végül összeáll a dolog...De tényleg.[ Szerkesztve ]
RT-AX58U v1
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #74021 üzenetére
Az enyémben már nem volt több, szóval nem volt érelme tovább kínozni, már du. elpakoltam, nyertél , de már csak 4 pontra vagy bacsistól, ha a tiedben van még szufla megpróbálhatod befogni .
Már csak akkor venném elő újra, ha lenne hozzá jobb vga, pl egy FX5950Ultra (ami van is egy, de sajnos memóriahibás és pár éve már finalcaleb kollégánál van, hogy majd ha lesz hozzá alkatrésze és persze ideje, akkor feltámassza, de eleddig nemvolt ) vagy 9700pro nyákos 9800-as talán menne a P5A-ban (de ez csak tipp), de amennyire elszálltak az utóbbi pár évben a retró árak, nem túl sanszos, részben ezért is álltam le vele (vagy legalábbis minimális szintűre hibernáltam)...[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz Bile Demon #73981 üzenetére
A büdös k életbe ... Volt GUSom kettő is, és mindkettő ki lett dobatva 2009-ben pedig jók voltak. (eddig csak reméltem, hogy a Gravis Ultrasound hangkártyám nem egyenlő a GUS-al). A franc se gondolta, hogy egyszer majd ennyit érnek ... Ez a kép erősített meg ebben a gyanúban már végérvényesen.
Neked meg gratula a géphez.
Azt mondtam (vagy csak akartam?) hogy jónak tűnik a 9800Pro? Nagy tesztelés nem volt, de hibátlan képet adott.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
válasz DarthSun #74032 üzenetére
És...erősödő dobpergés, megvan
Bacsis csúcsa a 2010- es versenyben - 4442 pont.5 ponttal sikerült fölémennem :
Nem semmi tuningos a csávó, nekem 11 év kellett ahhoz hogy meglegyenek a hardveres feltételek, valamint kb 1 évnyi elő-tapasztalat, hogy a végén pár napnyi setelgetéssel elérjem ezt az eredményt. Ami figyelemreméltó hogy anno Bacsisnak 666MHz- en kellett hozzá pörgetni a procit (fagyállóval), ezt most 616MHz- en léghűtéssel befogtam, úgy hogy a végletekig finomítgattam a beállításokat, kerestem az optimális 4in1- et, videodrivert/ennek a részletes finomítását, bevetettem minden létező K6 optimizert.
Aki nem ismeri az előzményeket - Bacsis a 4442- es eredményével anno 2. helyezett lett, tehát utólag csak a 2. helyre képzelhetem magam. Az 1. akosf, az ő eredményét nem is próbálom meg befogni, nagyon elérhetetlen - 4590 pont, konkrétan a R9800Pro- t, elképzelhetetlen frekin futtatta.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
-
Kompakt egy gép lett. Kis helyen elfér. Én a Dell gépből tervezek hasonlót, valami LP videokártyát kell még néznem bele. Proci viszonylag erős benne - PentiumD945, de a leírás szerint a C2Duo E6xxx szériát is fogadja.
-
törölt tag
Sziasztok. Prescott vagy Northwood CPU-ból érdemesebb P4-et összerakni? Az alaplap valami Intel deszka lenne, ha jól emlékszem 865 chipsettel.
-
arn
félisten
válasz Sanchez638 #74018 üzenetére
Van ilyenem, de egy szalagkabeles gepet sem lattam ilyen formaban rendezve.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #74034 üzenetére
Gondoltam, hogy meglesz az annyira közel voltál, hogy csak addig nyüstölöd, gratula, amúgy bacsisnál azon az fsb-én már nem ment az alaplapi cache, ami nagy érvágás, a legtöbb lapon csak 112-ig megy ált., 115-ön már hibázik (633-on (115x5.5) a procim még stabil léggel (legalábbis bencseléshez, hosszabb távon nem próbáltam, de valszeg 24/7-re nem jó), de cache nélkül lassabb a magasabb fsb, ram, proci freki ellenére is), bár a fél megás rev .106-os P5A-om még 120-on is megy, így picit gyorsabb 600-on (5x120), mint 617-en (112x5.5), de az 1 megás laptól azért messze van.
Hja az FX5900XT-vel már csak vmoddal lehetne feljebb menni, de a leírások már halottak hozzá, de ilyen alapon meg 9800prot is lehetne vmodolni, amivel meg megint nálad lenne a fór.[ Szerkesztve ]
-
Kössz ! Erősen közrejátszott az is hogy Te is felpörgetted a géped, láttam hogy mennyit tud erősödni. Ezen tény, valamint hogy van egy fórumtárs, akit szintén erősen érdekel az SS7 lelkivilága, hozta a döntést hogy ráhajtottam ezen célra. Bár azt mondtam hogy nem viszem többet a 9800- at 400 fölé, emiatt ideiglenesen kivételt tettem. Kockáztatja az ember az amúgyis ritkuló kártyát. Mondjuk soha nem néztem meg a végét, az biztos hogy 410 környékén bármiféle képhiba nélkül futottak a tesztek. Meglett ez az eredmény, vissza is tettem 400 alá, de egyelőre el is csomagolom a lap+procit, 9800 kint marad a tesztkellékes dobozban, hátha kell.
Sok szoftveres infóért Neked köszönet, ezeket az ALi/Via lapokhoz összegyűjtöttem egy csokorba.
A megfelelő hardverek nélkül sem lehetett volna sikeres a project.Az EpoxMVP3G2 lapot Alvaro szállította
A R9800Pro- t és a 2x128MB CL2 RAM- okat Gban
A proci pedig Akosf ajándékaAz említetteknek köszönet ismét, nélkülük nem jöhetett volna létre ez a project !
-
kovy79
őstag
válasz kovy79 #74004 üzenetére
Csak hogy megmaradjon a megoldás, ha én/más később keresi:
VIA Epia-M 10000 UniChrome IGP (CLE266) driver Windows 98 (SE) alá: KM400-WinME-16012004-Rotation.zip
-gyökérbe másolni
-mappa neve nem legyen hosszabb, mint 8 karakter
-Everest-tel kiolvasni a VGA PCI\VEN DEV értékeit (nálam ez PCI\VEN 1106 DEV 3122)
-Kmviagr.inf-ben módosítani (ha kell) a PCI\VEN DEV értékeket[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest