Új hozzászólás Aktív témák

  • czundermák

    aktív tag

    Üdv urak!

    Baleset érte a gépem.
    Az adatlapomon található masinával lenne gondom, vázolom pontosan miről is van szó.

    Egyik napról a másikra véletlenszerű fagyások leptek meg, helyzettől teljesen függetlenül. Játék közben, asztalon, böngészés közben, semmi összefüggés nem volt a terhelt állapot és a fagyások közt.. Bő két hónapja véglegesre stabilizáltam az órajeleim, azóta semmihez nem nyúltam, a feszültségek rendben voltak, nem szálltak el, nem toltam fölé az ajánlott értékeknek, és így a 4800-at szépen viszi 1,46V mellett. NB/HT 2400/2600-ra van téve, 1,2V NB feszültséggel. Hőmérsékletekkel sincs gondom, szépen megy 50-55 fokon játékok alatt, IBT más tészta, de most ez nem releváns.

    Feltűnt, hogy fagyás után újraindítva a masinát a 8GB memóriából csak 4-et lát a gép, mezei földi halandóként első gondolatom a memóriahiba volt. Előkaptam a G.Skill kitem 2x2GB, gépbe be, hadd szóljon, ha ezzel jó lesz akkor memória gariztatás. Nem jött be, ugyan úgy megsüllyedt a rendszer. Ez volt három napja.

    Tegnap óta a lap CPU-tól távolabb eső két DIMM foglalatát nem is látja, bármit belerakhatok. Az első kettőben viszont megy a 2x4GB, csak ugye dual channel nélkül. Itt gyanakodtam a lapra is, elmentem egy ismerőshöz Phenom 955BE-ért, gondoltam megnézem azzal. Ezzel a procival a probléma nem áll fenn, minden memória megy bármelyik foglalatban, hibamentesen, fagyás nélkül.

    Magyarán lehetséges az, hogy behasalt az FX memória vezérlője? Itt már tényleg csak annyit tudnék próbálni, hogy a procit másik lapban megnézem, de sajnos nincs a közelemben senki akinek lenne megfelelő lapja hozzá.

    Egyelőre itt tartok, BIOS frissítést nem is próbáltam, a Phenommal működik minden szóval... megvárom mit szóltok hozzá, és az alapján megyek tovább.

    CPU tálcák és bővítő kártya állványok: http://bit.ly/3tOpQyO

Új hozzászólás Aktív témák