-
IT café
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fandango
veterán
válasz StefanBraun #32700 üzenetére
Nekem tetszik, talan az aljabol picit vagnek, hogy a kep aljat erintsek az ivek.
-
DiszNóÓl
senior tag
Üdv. Erről mi a véleményetek?
HATER
-
_seth_
veterán
Tegnap este alkottam viszont nem vagyok elégedett vele. Ez 8 fekvő képből van összeállítva, sikerül panorámaképet készíteni tehát a képeket egymás mellé illeszti és az illesztések is jók de amikor átalakítom gömb alakra akkor összeér a kép eleje és a vége ami nem illeszkedik, ez még egy vágott aránylag elfogadhatóbb illesztés (lent) de olyat szeretnék készíteni ahol a kép minden része illeszkedik.
Több kép kellene hozzá vagy mi lenne még a trükkje?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Noddy
senior tag
válasz _seth_ #32709 üzenetére
Ilyet még nem próbáltam csak hagyományos panorámát, de nem lehet, hogy nem volt vízszintes az állvány és az a pici ferdeség ami volt benne az összeillesztésnél kibukik. Látszik, hogy az eleje és a végén máshol van a magasság. Lehet ha újra megvágod a képeket, hogy a szemmagasság stimmeljen kilehet hozni belőle jó illeszkedést.
[ Szerkesztve ]
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
pitagi
tag
32644-re valaki?
(Jön a tavasz, szeretnék más kora tavaszi virágokat is fotózni, ezek az első ilyen képeim, és szeretném tudni, milyen irányokba javítsak. (helios 44-4-em van, + közgyűrű). Köszönöm!
-
matyi012345
őstag
válasz pitagi #32712 üzenetére
Nem túl izgalmasak. Próbálj egyedi látásmódot belevinni. Pl. nagyobb látószöggel közgyűrűvel alulról fotózva, vagy nagyon kis részletet kiragadni, stb..találj ki valami koncepciót. Fényekre figyelj, napfelkelte és naplemente jók, pl ellenfény+alufóliás visszaderítés, vagy oldalfény..Háttérre is figyelj, nem túl tetszetős ez a barnás seszínű unalmas háttér.
-
Noddy
senior tag
válasz pitagi #32712 üzenetére
Ami nekem feltűnt, hogy nem az éles aminek élesnek kell lennie (pl a virág közepe). Ha állványról dolgozol akkor nyugodtan használj manual fókuszt és állítsd be, hogy mit szeretnél élesnek, nekem úgy tűnik, mintha auto fókusz lett volna és a gép választotta ki a kontrasztosabb részeket és azokra élesített rá.
Amúgy én is most szereztem be egy ilyen Helios obit az oly E-PL3-ra (jobban mondva raktam át a zenitről ), de még sajnos nem tudtam kipróbálni.
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
_seth_
veterán
válasz fr3ntzen #32715 üzenetére
Köszi
+ThodEE:
Nagyjából így készült ez is. +Ez az első ilyen fotóm és a PS-t is csak most raktam fel emiatt tehát még én sem mondanám, hogy értek hozzá és emiatt nem is lett tökéletes + lehet már a fotózásnál elcsúszott a dolog.
Noddy: ez könnyen megeshet, megpróbálom majd újra összerakni a panorámát és/vagy csinálok új sorozatot jobban odafigyelve és több képből
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Én is szeretnék mutogatni képeket, viszont valaki leírná, akár privátban, hogy lehet úgy beszúrni egy képet, hogy a kép látszódjon a HSZ-ben is?Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
Bahama
aktív tag
válasz toth_janika #32718 üzenetére
Itt megtudsz mindent
Kerüld a pusztán a vita kedvéért, erõteljes érzelmi töltettel ellátott, sokszor az észérveket nélkülözõ, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé!
-
toth_janika
őstag
válasz Bahama #32719 üzenetére
Köszi! :
Közben kipróbáltam, de valami miatt nagyon nem akar összejönni... Ennyire béna vagyok?!
Ezt a képet akarom megmutatniviszont az [IMG] tagok nem rakják be a képet... Akkor a hsz-em csak egy üres sor lenne..
Ha a formát használom, akkor is csak üres HSZ lesz az eredmény...[ Szerkesztve ]
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
FireKeeper
nagyúr
válasz toth_janika #32720 üzenetére
ez azért van mert a link nem közvetlen a képre mutat, csak a kép oldalára. egyébként ez rohadtul nekem sem volt egyértelmű, kicsit bonyolultan van ez megoldva a flickr-nél, itt leírták hogy lehet linkelni.
nekem tetszik, de engedélyt kértél hogy lefotózhasd? vagy ez az engedélyes baromság csak akkor érvényes ha az illető egyértelműen felismerhető a fotón?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
jjeahh
nagyúr
válasz FireKeeper #32721 üzenetére
Picit változott azóta, de nagyjából ugyanaz
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fr3ntzen
aktív tag
Ez a flickr jó lap? Érdemes regelni? Biztonságos (arra gondolok, hogy megadhatom a nevem stb és nem lesz belőle gondom) ? Mert a kephost.com-ot hasznaltam eddig , de most hogy megvaltozott az sem igazán tetszik... Esetleg olyan lapot tudtok ahova nem kell regisztracio?
Bocsi az OFFért.
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
mondomén
őstag
Tok jo, tetszik. Bar a keretektol herotom van, en nem hasznaltam volna.
@Firekeeper
El sem keszulhetett volna a kep... Kerdezni is akartam, hogy aki innen szokott utcafotozni az mennyire zavartatja magat emiatt? -
fr3ntzen
aktív tag
válasz jjeahh #32724 üzenetére
Köszi.
Másik kérdésem....a főfotómesterektől... Vízcseppet , hogy fotozzak ....? Muanyagra cseppentettem pár cseppet , de a fény visszaverődik róla nagyon szoval nem jo. Esetleg vlamai sötét gumilap vagy esetleg sötét esőkabátra tegyek pár cseppet és ugy probaljam? Köszi a segítséget.
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
FireKeeper
nagyúr
válasz mondomén #32725 üzenetére
arra mondjuk őszintén kíváncsi lennék hogy amióta ez törvényben van, hány feljelentés volt ilyen miatt
amit mondjuk nem a NER-holdudvar nem-közszereplői tetteksteam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
mondomén
őstag
válasz FireKeeper #32727 üzenetére
Ha tippelni kell, akkor utcafotóst szerintem még senki sem perelt emiatt. Engem mondjuk nem érdekel, ha szólnak törlöm. Viszont csak egy olyan ember kell aki pénzt lát a szituban... Ez érdekel, hogy mennyire vághatnak meg, ha lefotózol valakit sétálás közben (nem mikor kilóg a csöcse ), majd beperel.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz mondomén #32729 üzenetére
meg az is kérdés mennyire nyitott a dolog ha mondjuk azt mondod te a háta mögött lévő szemeteskukát akartad lefotózni igazából, csak belesétált a képbe
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
ccs2929
senior tag
Szia!
Nekem is tetszik alapvetően, de a keretet én is eltüntetném . Gondolom kézből fotóztad, mert látom, hogy picit be van mozdulva az oszlop, amin a segélyhívó vagy micsoda van, de ez már csak belenagyítva látszik. Lehet az expón, vagy az árnyékokon egy hangyányit még emelnék
Annak idején én is leírtam, a kép beszúrás menetét, ahogy én csinálom, igaz azóta már a kiskép kiválasztása másképp megy, ahogy jjeahh linkelte is.Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
pitagi
tag
MF-t használtam az obi miatt, a hozzám közelebb eső porzókra élesíttettem, valószínűleg a gagyi miniállvány nem tett túl jót a beállításoknak. Tervezem egy babzsák beszerzését/készítését...Helios nekem portréra picit (beltéren) hosszú, makróra még csak most próbáltam először. Mindenesetre köszönöm a választ
matyi012345: ok, próbálkozom.. Jelen esetben az avar adta a hátteret, az obi fix, más makro-lehetőségem (még) nincs. Nagyobb látószög miért jobb?
-
Real_Necro
veterán
válasz jjeahh #32724 üzenetére
"olyasmi közösségi oldal mint a facebook csak fotósoknak"
Ez azért erős túlzás. Képmegosztó oldal és kész, a "fotós" szót ne vegyük bele, mert ennyi erővel bárki akinek fényképezésre képes eszköz van a kezében, az fotós...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
jjeahh
nagyúr
válasz Real_Necro #32738 üzenetére
oké, rosszul fogalmaztam, akkor képelőknek, vagy mi a megfelelő szó a fényképezőgéppel rendelkező és képeket megosztó egyénekre
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz Real_Necro #32738 üzenetére
Mindegy a választ megkaptam, és asszem kihagyom a regisztrációt.
-
|AP|
veterán
válasz fr3ntzen #32740 üzenetére
azért nem csak erre jó a Flickr.
Ha akarod egy online tárhely, ahová feltöltheted a legjobb (vagy legkedvesebb, vagy legrosszabb, vagy bármilyen) képeid, albumokba rendezve, geotaggelve, stb. Ezeket viszonylag normális minőségben megteheted.
Az már csak rajtad múlik, hogy mennyire folysz bele a közösségi életbe: kedveled mások fotóit, követsz embereket, belépsz csoportokba, stb.
Pont az a jó benne, hogy arra használhatod, amire te akarod.off vége
-
matyi012345
őstag
válasz FireKeeper #32721 üzenetére
A metró és annak környezete (aluljárók területe, lépcsők, stb..) alapból a BKK tulajdona és engedély nélkül nem fotózhatsz semmit, így ezek a törvények sem élnek. A BKK-nál kell engedélyt kérni a fotózásra és ott elmondják hogy mit tartalmaz, mit lehet és mit nem.
Pitagi: Érdekesebb lenne. Mindenki kb 70-250mm eqv körül makrózik, így elég nehéz érdekes perspektívát mutatni ezekben.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz matyi012345 #32743 üzenetére
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
|AP|
veterán
válasz fattyu #32745 üzenetére
a gyakorlatban ez úgy működik (4-es metró pl. - ott van a legtöbb biztonsági őr), hogy ha nekiállsz kattintgatni, akkor általában békén hagynak, maximum megkérdezik mit csinálsz. Normális kommunikációval el lehet érni, hogy ők is normálisan álljanak hozzád.
Ha már állványt használsz, akkor valamiért "komoly fotósnak" néznek, és akkor már kérnek mindenféle engedélyt.Nem tudom mi benne a logika, de ez a tapasztalat.
negyedes: akkor jókor voltál jó helyen
[ Szerkesztve ]
-
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok !
Nagyhirtelen hazaérve melóból lőttem pár képet állvány nélkül. Fél kezembe a gép fél kézzel meg csepegtettem.... Sajnos látszik, hogy bemozdult kicsit a dolog , de véleményt kérnék róla. (320-as zársebesség és F6,3-as rekeszérték) .Olympus xz-10-el készitve. Valószínű ma gyorsan beszerzek egy állványt kölcsön és próbálok holnap lőni pár képet még .
http://kephost.com/image/FGKZ
http://kephost.com/image/FGKh
http://kephost.com/image/FGKj
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA® driverek topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...