Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz V/ #24558 üzenetére

    Van amikor az ártatlanságot kell bizonyìtani, pl számlával. Az ellentmondó szabályok pedig csak a korrupciónak kedveznek.

    Egyébként az usaban is van hasonló jogvédős vámkezelés. Az elektronikai hulladékként kínába került iphone telefonokból kinyert, törött touch felületet lecserélt, eredeti kijelzőket elkobozták visszaimportkor. Az ok, hogy az apple hamisítványnak nyílvánította őket, mivel apple logó van a kijelző kábelén. Persze, hisz eredeti. De a vámosok a jogtulajdonos szavára adnak, akik visszaélhetnek ezzel, hogy ellehetetlenítsék a szervizeket.

    Ok, itt most valóban hamisítványról van szó. A megsemmisítés jogos és a vizsgálat a szabad forgalomba helyezés előfeltétele. Utána nincs már utólagos jogi akadékoskodás, ha átengedték, mert pl nem bízta meg őket a jogtulajdonos. Megvan benne a logika hogy az állam megkapja a kezelési költségét. Az ügyvédek adatkezelése, eljárása szerintem esélyes, hogy alapból a kamarából való törlést kellene, hogy jelentse, hiszen csalással íratnak alá megbízást a címzettel, s nem is az ő képviseletükben járnak el, hanem ellenük.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák