Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz azbest #24550 üzenetére

    Szerintem sem jogszerű az eljárás, amire gondolsz az ezzel kezdődik:

    4. Nem tartoznak az uniós rendelet hatálya alá a szabad forgalomba bocsátott áruk, az olyan eredeti áruk, amelyeket a szellemi tulajdonjog jogosultjának hozzájárulásával gyártottak, ám beleegyezése nélkül kerültek az uniós rendeletben meghatározott eljárások alá, valamint a jogosulttal megállapodott mennyiségen felül gyártott áruk (túlgyártott áruk).
    5. A magánszemélyek által személyes használat céljából behozott feltehetően jogsértő áruk szintén nem tartoznak az uniós rendelet hatálya alá, ha az alábbi feltételek teljesülnek:
    a) az utas személyi poggyásza nem kereskedelmi jellegű árukat tartalmaz, és
    b) a vámhatósági ellenőrzés alapján megállapítható, hogy az áruk kereskedelmi forgalomba hozatalának szándéka kizárható.
    6. Az uniós rendelet 27. cikke alapján a vámhatóság nem tehető felelőssé, ha a feltehetően jogsértő árukat nem észleli, és azokat kiadja, vagy nem intézkedik azok visszatartásáról.

    Nem véletlenül említettem hogy magánhasználat és nem kereskedelem, mert az EU- rendelet egyértelműen indít, kereskedelemre vonatkozik:
    (3) Ez a rendelet nem vonatkozik a végfelhasználási rendszer keretében szabad forgalomba bocsátott árukra.
    (4) Ez a rendelet nem alkalmazandó az utazók személyes poggyászában található nem kereskedelmi jellegű árukra

    Innentől sántít az egész dolog és ahogy írod miként jutott a "jogvédő" tudomására hogy a 8 poló kereskedelmi tevékenység miatt (eladás) lett beszerezve.
    Biankó kérelmek vannak a NAV-Vámnál?

    Valakinek csak be kellene tartani a jogszabályokat. Nem nekem a vásárlásnál, ahol nem tudom befolyásolni, hogy valódi vagy hamis termék kerül a csomagba. Meg ugye nem eladásra szerzem be.amikor már a rendelet nem is alkalmazható.

    Erről a rendeletről beszélünk: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 608/2013/EU RENDELETE a szellemi tulajdonjogok vámhatósági érvényesítéséről

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák