- Windows 11
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Vírus a gépben!
- Crypto Trade
- Milyen program, ami...?
- Az Apple szerint a briteknek nem kellene piszkálni a mobilos böngészők piacát
- Mozilla Firefox
-
IT café
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
válasz
devil-k #42774 üzenetére
Én inkább az asztali gép tekintetében írtam. A Mac stabilabb, mint a PC, ezt ki lehet jelenteni. Egyébként ebben az évben én is, mint sokan véglegesen váltottam Androidról iOS-re az előbb leírt véleményem ellenére is, mert egy iPhone stabilabb, és optimalizáltabb a hardverre a szoftver, mint akármilyen Android alapú telefon esetén.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz
devil-k #42728 üzenetére
Pontosan. Plusz, milyen kifordított logika ez? Egyik oldalon megy a visítás az energiaárak, a környezetszennyezés, a "carbon footprint" miatt, a másik oldalon meg fullba toljűk a "soha ne kapcsold ki!" mantrát. És hülyének nézik, aki kikapcsolja a nem használt eszközét...
-
syler123
veterán
válasz
devil-k #42728 üzenetére
Az Apple készíti a rendszert, jobban működik, ha nem kapcsolod ki, mert ha odaülsz, rögtön elérsz mindent. Ha be kell kapcsolni, akkor be kell tölteni a rendszert és a programokat. Szerintem most tesztelik, hogy mennyire fogadnák el az emberek, ha elhagynák a bekapcsoló gombot. Ilyen fogyasztás mellett pl felőlem el is hagyhatnák...
-
Syl
nagyúr
válasz
devil-k #42724 üzenetére
A 2018-as Mini-n a LED eleinte szépen pulzált sleep-ben. Aztán az Apple úgy döntött, a júzernek semmi köze ahhoz, hogy a gép megy-e vagy alszik... Most a power gomb elhelyezés. Ne akarja a júzer csak úgy ki-bekapcsolgatni a gépet. Minek az?! Menjen az állandóan. (otthon a villanykapcsolókat is szereltessük le, nincs azokra semmi szükség, legyen állandóan felkapcsolva a világítás mindenhol) Szerintem a következő Mini-n egyáltalán nem lesz power gomb.
-
zoli62
addikt
válasz
devil-k #42038 üzenetére
Ma újból kiszálították, és előtte reggeé tudtam beszélni a központjukkal, elkérték a telefonszámomat. Állítólag gyakran elkeverik az Apple által megadott kontakt számot az egyik rendszerből a másikba átvezetés során. Mindenesetre a futár ma felhívott, igaz, nem a tegnapi sikertelen kézbesítés után pontosan 24 óra elteltével, ahogy arra számítottam, hanem egy másfél órával előbb.Mindegy, a lényeg, hogy megvan, igaz, csak a kapuig hozta be. A doboz elég súlyos, és kibontás után kitöltőnek kis üres dobozokat találtam benne. A gép maga egyébként made in Germany.
-
madgie
titán
válasz
devil-k #41869 üzenetére
Hát ez sok mindentől függ, elég szubjektív téma, én 4K alatt már nem vennék semmit. Nyilván a "rendes retina" PPI a legjobb, de az nagyon ritka, főleg külső gyártónál.
De már maga a panel kérdése is erősen szubjektív, mert nálam pl minden gyengesége ellenére az IPS a nyerő, egyszerűen a fotós, videós munkák miatt fontosabb, hogy a színek rendben legyenek, mint a VA kontrasztja.
Ha olcsón kéne monitort vennem most, egy 100 ezer körüli mezítlábas IPS lenne a választásom. Sok-sok LG van ezen az áron, nem LG, de nekem most ez van, viszont ez nem tud HDR-t, a 10 bit HDMI-n nem megy vele és biztos vagyok benne, hogy kalibrálás nélkül van jobb választás. Az enyém szerencsére kalibrálva van, bár lehetne így is pontosabb, de ezért az árért elnézem neki.
Ha minőségi kijelző a cél, akkor meg ez az, amivel már rég szemezek, mert bár nem próbáltam, de szerintem tartalomfogyasztásra és munkára is kitűnő lenne ez a Philips (az én igényeimhez legalábbis). Nyilván egy kalibrálás ennek is kell, és nem tudom, a Mini LED local dimmingje mennyire jó, de hálistennek munkánál ki is lehet kapcsolni azt, a filmeknél, sorozatoknál meg nem hiszem, hogy zavaró lenne (bár még a Macbook Pro Mini LED-je is képes néha a feliratok miatt rosszul kezelni a local dimminget).
Szerencsére óriási választék van a monitoroknál, bőven lehet olyat találni, ami neked, nekem, akárki igényének megfelel. Az ajánlataim alapján látod, nekem semennyire nem fontos a HFR, más meg megbolondul egy 60 Hz-s monitoron
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz
devil-k #40018 üzenetére
abszolut, hiszen a chrome latja hogy macen fut es egybol mondja is hogy dikk a csavo macet vett, az nagyon meno, akkor neki most 1/4 annyi rambol betoltom ugyan azt a facebook.com-ot, proli wineseknek meg szoporoller, vettek volna macet ok is, nekik majd megtekerem jol mind a 32gigat ugy hogy 1kB se maradjon uresen.
ha maskor felmerul hasonlo kerdes mindenkepp teged kereslek majd, kristalytisztan latszik ebbol a hszbol hogy nagyon otthon vagy a temaban, meresek, grafikonok, tesztek, nincs mibe belekotni. aztmondod trust me bro es en bizok is.
-
CharlieDrop
veterán
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
devil-k #36975 üzenetére
Miért cicc? Elolvastad az érveket? Akkor leírom neked is mert nem olvasol vissza:
Nekem nem kényelmes, mondom miért:
- túl lapos, kényelmetlen (nem dönthető meg a hátulja)
- az ESC és a F1 között nincs távolság (így odanézés nélkül is tudom hol van)
- F4-F5 között sincs távolság. Ez is nagyon fontos lenne
- töltögetni kell (nekem napelemes van)
Sajna ezek miatt felejtős. -
30z.Samu
félisten
válasz
devil-k #35051 üzenetére
Nézegetek teszteket, elég jól muzsikál, meglepően jól. Eddig csak az energiafelhasználásról hallottam, hogy sokkal jobban bírja egy M1-es Macbook, mint egy Inteles. Azt is olvastam, hogy jó a teljesítménye, de most nézve egy-egy videót elég impresszív.
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
válasz
devil-k #34661 üzenetére
Nem-retinabol 34" 3440x1440, vagy 40"-hez kozeli 2160p, retinabol abban a meretben mar 5K ajanlott legalabb.
Volt 28" 2160p kijelzom, de nativ felbontason tul kicsi, retina 1080p modban pedig tul nagy volt minden. Az optimalisnak mondhato retina 1440p (renderelt 2880p) 2160p-re visszaskalazasa meg zabalta a procit Intelen, 2160p H.264 videonal maxon porgott a 2015-os Prom ventije, es ugy is laggolt. Ha Apple GPU-d van, az talan jobban kezeli ezt a fajta skalazast.
[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
válasz
devil-k #34036 üzenetére
Ha az M1-es chippes ott nem is lehet bővíteni! 8-16 GB Ram a lehetőség nagyobbat nem is lehet választani.Ha a régebbi 2018-as modellről beszélsz akkor ott van lehetőség és viheted is a RAM-ot így majdnem harmadából meg van a bővítés, és ha hivatalos szervízbe csinálják ami kb 10-12 ezer ft a munkadíj de papírt adnak róla és nem jár garancia vesztéssel.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
devil-k #33719 üzenetére
Catalináig van vezérlő, ( [link] ) de, hogy Big Sur alatt működik-e azt nem tudom.
Itt meg részletesen keresgélhetsz. Lehet, hogy ez jó?
Közben látom AirPrint-re is lenne megoldás. Mondjuk általában azt használom, de már volt olyan, hogy a gyári jobbnak bizonyult addig amíg az AirPrint-et nem frissítették.[ Szerkesztve ]
-
Czo
addikt
válasz
devil-k #33698 üzenetére
Elvileg ez egy Airprint kepes nyomtato, tehat mindenfele ize nelkul mennie kellene a halozaton at torteno kozvetlen nyomtatasnak, csak be kell kapcsolni az Airprint tamogatast a nyomtato beallitasaiban. Cataloinatol kezdve minden nyomtatodriver "deprecated" statuszu, elobb utobb ki fog kerulni az OS X-bol a driveres nyomtatas kepessege.
-
Syl
nagyúr
válasz
devil-k #33547 üzenetére
Nézd csak, hátha ez érdekelni fog: IntelliDock
-
Syl
nagyúr
válasz
devil-k #33534 üzenetére
Várj. Azt Windowson hogy oldottad meg, hogy csak a Chrome alatt tűnt el a tálca?
Én csak olyan megoldást tudok, hogy a Chrome-t kirakod full screenre (ezzel eltűnik a menüsor és a tálca is) és trackpad/magic mouse (vagy más, többgombos programozható egér, pl. Logitech) segítségével oda-vissza váltasz a screenek között.
-
Divinity
őstag
válasz
devil-k #33479 üzenetére
Az enyém? Hát te beszélsz össze vissza ráadásul non-sense dolgokat. Fogd fel legyél szíves, hogy attól, hogy valamit magyarul reklámoznak nem feltétlen lesz magyar csak magyarok számára is elérhető. Ez egyszerű paraszti ész. Mondom attól, hogy nem te vagy a célközönsége ez így van jól és ezt jó volna ha elfogadnád mert csak magadat járatod le.
[ Szerkesztve ]
-
Divinity
őstag
válasz
devil-k #33476 üzenetére
Ugye tisztában vagy vele, hogy össze vissza beszélsz?
Az előbb még az volt a baj, hogy magyar nyelvű a hirdetés most már csak az, hogy nem veri ki a szemed, hogy nem magyar a kiosztás.Az, hogy a reklám milyen nyelvű az az adott országot célozza, mindenhol vannak olyanok akiknek nem kell az adott lokáció így teljesen jogos, hogy ha Magyarországra szállítanak ne talán tán magyar webshop értékesíti akkor magyar legyen a hirdetés.
Az, hogy csak az oldal alján találod meg, hogy milyen a lokáció annak semmi köze a hirdetéshez.Az, hogy nem te vagy a célközönsége az adott hirdetésnek nem azt jelenti, hogy az a szar.
Nem a tó a hülye ha a kacsa nem tud úszni. -
Divinity
őstag
válasz
devil-k #33474 üzenetére
Szerintem meg te nem érted. Azért magyar nyelvű mert Magyarországot célozza a hirdetés. Ergo nem egy random reklám (mondjuk angol nyelven) ami lehet nem is szállít hozzánk. Az, hogy a kiosztás nem magyar az teljesen más kérdés, ha nem reklámozták volna lehet velem se jött volna szembe és nem azt vettem volna.
Ha magyar webshopban vásárolsz és van is készleten akkor kétlem, hogy 3 hét legyen a szállítás.
-
cigam
titán
válasz
devil-k #31686 üzenetére
Szürke? Szintiszta warez.
moleculez
Az import varázsló nem viszi át? -
Snoop-y
veterán
válasz
devil-k #31631 üzenetére
Amugy visszaterve az eredeti kerdesre neha meg mindig a jobb sarokban keresem az X-et pedig hasznaltam MacOs-t mar regota. Igaz most szamuztem nyar kozepen otthonrol a Windows desktopot teljesen.
Nekem ami bajom az pont a megszokas. Adobe Creative suite-ot hasznalom a melohelyen es otthon is a melohelyen windows van otthon meg Alma. Ne tudd meg mit szerencsetlenkedek a shortcutokkal mindig
-
Syl
nagyúr
válasz
devil-k #31618 üzenetére
> Igazából a mókolásból van elegem, meg a sz@rakodasból
Háát, öööööö....
Itt is van sz@rakodás, csak sokmindent nem lehet mókolással sem megoldani.
Egy egyszerű példa: ha egy program(ablak)ot lekicsinyítesz a dock-ra, akkor azt a cmd+tab (a win-es alt+tab megfelelője) nem hozza fel. Win-en feljön, itt nem. Persze elképzelhető, hogy van valahol valami 3rd party program ami ezt megoldja, de az 101% hogy fizetős. Itt sokkal nehezebben találsz ingyenes megoldásokat, mint win-en.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
devil-k #31618 üzenetére
Ezekre megfelelő, nekem most egy 2012-es i7-esem van, de tervezem egy új beszerzését csak még nem szántam rá magam, mert nekem nem elég a 8GB RAM, így 32-re bővíteném. Munkára használom (képek, grafikák szerkesztésére), tehát bírja elég rendesen a 2012-es is, az új meg még jobb.
-
blakey
titán
válasz
devil-k #31616 üzenetére
Mi az ami hiányozhat nekem a Windowshoz képest? - nincs annyi játék, esetleg 1-2 program nem érhető el. Nekem semmi nem hiányzik a windowsból immáron 20 éve.
Sokminden függ a felhasználási szokásoktól. Sokminden szólhat ellene és mellette is.
Írd le, hogy mire használnád és majd írnak véleményt a lehetőségekről. -
kkp900
senior tag
válasz
devil-k #30729 üzenetére
Nekem is pont olyan Mac Minim van amit szeretnél.I5 8 GB RAM 256SSD.Egy Macbook Pro 13 -ast váltottam ki vele otthoni felhasználás semmi munka eddig.Tökéletes szerintem. Én egy magán embertől vettem Bontatlanul Apple Barna dobozban is volt. Szlovák régiókódos appletől vásárolt modell.335 ért. Vettem hozzá 2 év apple garit a Használtalmáról 20-ért. Akkor fel is tettem ide is a linket , hogy más is tudjon venni. Tökéletesen működik a garancia rögzítés is (Felhívtam az Applet bediktáltam a kódot, és rögzítették hozzá.) Így 355-ből 3 év garival meg van a gép. És egy 120-al olcsóbban, mintha az appletől , vagy az Istyletól lett volna vásárolva. Memória bővítést akartam mikor megvettem , de nem vállalták sehol sem aznaposra! Pedig előtte levő nap telefonon lebeszéltem az Almáriummal. Ez azért vicces mivel kb fél óra az egész művelet, de ők mindenféle tesztekre hivatkozva csak 2-3 nap határidővel csinálták volna meg. És mivel sehol se csináltak még ilyet kb el sem akarták vállalni ezt utólag valloták be mikor számonkértem őket, hogy akkor mit hazudoznak itt össze vissza 2 nap alatt..(Ha nem hivatalos szervízben csináltatod akkor ugrik a garancia)! Az ára kb 8-12 ezerig a munkadíj.Vidéki vagyok nem tudtam volna ezért pluszba felmenni kétszer , és nem is akartam, hogy őszinte legyek. Így vissza vittem a 16 GB Ramot az Alzaba (10 év garit adtak volna rá amúgy), ott volt akkor a legolcsóbb 37 ezer kb.Nem lett Memória bővítés , és nem is kellett eddig sehol sem veszem észre a hiányát. nyílván aki komoly munkára akarja venni annak biztos megéri a bővítés.Csak gondoltam leírom , hogy vettem én MAC MINI 2018-ast idén márciusban.
-
Syl
nagyúr
válasz
devil-k #30727 üzenetére
Én sok-sok évet töltöttem Windows-on, jó pár évet Linuxon, elég sok időt párhuzamosan mindhárom rendszeren, és most egy ideje Mac only vagyok - de egyik rendszerre sem mondanám azt, hogy mennyivel jobb, mint a másik. Inkább csak más.
Például Mac-en is hozott embereknek adatvesztést a frissítés (keress rá: apfs high sierra).
Sok embernek baja van a sleeppel. Laptopok merülnek, mint a Titanic. Az én Minim meg fél-egy óránként felébred és egy-két percig dolgozik valamit, majd visszaalszik. Képtelenség kideríteni miért...Szerencsére a Mac frissítése egyáltalán nem erőszakos. Nem kell attól f*sni, hogy melyik kikapcsolhatatlan update után sz*rja össze magát a rendszer.
Cserébe általában a legapróbb segédprogram is fizetős. Elrettentő példa: SmoothScroll az egérgörgőt szabályozó program arcpirítóan pofátlan árazása...
Stb. -
blakey
titán
válasz
devil-k #30721 üzenetére
Nem tudom, hogy a Kodi a HDR-el miként boldogul, nem biztos, hogy mozihoz ilyet vennék, a többi nem gond, videóvágáshoz sem annyira rossz. Nekem munkához van, Adobe, stb programokkal és nincs különösebb gondom. Az új Minik sem úgy viselkednek ahogy a korábbiak, pl. nem "pislog" alvó módban a led, az ébresztés sem feltétlenül úgy működik ahogy a korábbi verziókon, de még nincs ezzel tapasztalatom. Maga a rendszer (bár mindig lesznek olyanok akik légedetlenek ezzel vagy azzal) jól teljesített az elmúlt 20 évben, ha valamelyik OS verzió nem tetszik akkor azt kihagyom, 1 ilyen volt, a High Sierra, a többi teljesen jól működött, napi 8 óra átlagos használattal, remélem a jövőben is minimum ilyen lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- DDR5 GAMER PC! - AMD Ryzen 5 7600 - RX 6800 16GB - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- Mid gamer pc! Ryzen 5 5600GT/RTX 3070/32GB Ram/1TB SSD/Be quiet 700W/B450
- GAMER PC - RX 6800 16GB - i5 12400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- MID Gamer PC-m eladó! RTX 3070/I7-9700K/32GB RAM 3600mhz RGB/Thermaltake 750w/Asus Rog Z390/1TB SSD