Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
zolivissza #109649 üzenetére
Passz, az oltástól nem, de ugye az oltást még az első varináshoz készítették, plusz ugye a fő szöveg az, hogy elsősorban a SÚLYOS megbetegedéstől és a haláltól óv meg az oltás, tehát akár a szaglás ízlelés elvesztése megtörténhet úgy is, hogy oltva vagy főleg ha a vírus az orrnyálkahártyán keresztül jut be.
Olvasgattam a témában de több dolog is van:
1. lehet, hogy nem is a vírus nyírta ki, hanem a szervezetem parázott be a vírustól - ugye ismeretlen volt neki - és "attól tartva" hogy az idegrendszert is eléri az orrnyálkahártyán keresztül ezért maga a szervezetem nyírta ki a támasztósejteket ami a szaglás intenzitásához nélkülözhetetlen (gyakorlatilag már a szaglásvesztés elején is éreztem az EXTRÉM erős szagokat, illatokat de csak nagyon gyengén, tehát valamennyire volt szaglásom)2. Ezáltal, hogy az orrnyálkahártyánál már beavatkozott az immunrendszerem a vírus nem jutott tovább (lehet nem is fertőztem max rövid ideig hiszen nem köhögtem az orrom dugult be pár napra) tehát nem jutott le a tüdőmbe stb. de persze ez sem biztos. A családtagjaim nem fertőződtek meg (ez mondjuk szerintem azt bizonyítja, hogy mennyire gyengén szaporodott el bennem a vírus, valószínűleg ha napokig köhögök stb. akkor jobban terjesztettem volna)
3. Az is érdekes, hogy sokan akik szintén elvesztették a szaglásukat és az ízérzékelésüket arra panaszkodtak, hogy "fantom" szagokat és ízeket éreznek pl. sok mindennek benzin szaga van és furcsa ízeket éreznek, ez amúgy lehet pont annak a jele, hogy nem csak a szaglósejtek, vagy azok támasztó "csilló" sejtjei sérültek, hanem idegrendszeri károsodás is érte őket.
Nekem lehet idegrendszeri károsodásom nem volt, mivel én nem éreztem fantom szagokat.
A valós szagokat éreztem de csak nagyon gyengén és csak is akkor ha az extrém erős pl. valami illóolajos szagolgatás volt pl. öblítős flakonba beleszagoltam - ami ugye elég tömény - de csak nagyon gyengén éreztem az illatot.4. az egy külön para, hogy a többi variáns mit is okoz(na) nálam és hogy véd e a két Pfizer ami bennem van.
Egy dolog biztos, a bizonytalanság. Plusz szerintem egy oltás továbbra is kisebb kockázat és egyfajta megelőző próbálkozás a jövőbeni súlyosabb tünetek elkerülésére.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows 11
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- További aktív témák...
- Casio G Shock Gpr H-1000
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest