Új hozzászólás Aktív témák

 • HWick

  csendes tag

  Sziasztok, tegnap délután jött meg a Zalman fülesem. Rögtön próbának vetettük alá. A teszt egy 5.1-es integrált realtek chipes cuccal történt. Realtek konfigoló progijában tesztelve a hangszórókat eléggé vegyes érzésem lett a fülhallgatótol. A sztereo hatás nagyon jó. A hátsó csatornákat már elég gyengén jeleníti meg. Egy kicsit térben és halkabban szólnak, de nem kifejezetten hátul. Basszus dinamikus, de ha túl sok van belőle, elnyomja a magas tartományt. Centert elég jól keveri, érezni, hogy előröl szólal meg. Zenéhez nagyon nem jó.

  Este kipróbáltam egy Live4.1-el is, sajna a kártyának csak 2 első és 2 hátsó analóg kimenete van. Bekonfigoltam quadrophon hangzásra a BSPlayert és tesztként elindítottam a Karib tenger kalózai címú csodás Disney filmeposzt:)

  A Live nagyon jót tett a hangzásnak, a magas tartomány sokkal gazdagabb lett, A mély a helyén volt, és végre térhatásúvá kezdett válni az élmény:) A hátsó hangokat el lehetett különíteni, ágyúdörgés kellemesen mély volt, a kardcsörgés pedig szépen csilingelt. A párbeszédek elég tiszták voltak.

  Próbálgattam az AC3 filter equalizerével különböző beállításokat, amit jól követett a hangzás változása. Ezt ki-ki ízlése szerint lőheti be.

  Hentelős tesztemhez a Call of Duty Sztálingrádi színterét választottam, aholis Pavlov házát kellett védeni az özönlő német gyalogság ellen. Sok robbanás fütyülő golyók, ezernyi zaj, csörgés és miegymás. EAX1-es hangot álítottam be a játékban.

  A hangok nem mozogtak elég széles skálán. Kicsit tompán szólt minden, (a filmnél sokkal jobb volt) Mezei fülesem szebben adta vissza a magas-közép tartományt.
  A robbanások erősek és jó mélyek voltak. A magas hangok hiánya elég zavaró volt.

  A 3D-s hatás nem volt rosz, de a film itt is lekörözte. Azért összességében lényegesen jobb, mint a sima sztereó. Álltam az ablakban(CoD), szorongatva az MP40-esem, és egyszercsak zajok mögöttem, megpördülök és 2 fritz állt velem szemben, közben az ablakon keresztül elsüvít egy sorozat a fejem mellett és az előttem álló falba csapódik...

  Szóval a lövések szépen követhetőek, hallod honnan jönnek és hallod, ahogy elzúg a füled mellett.

  A következő game az IL2 Forgotten Battles volt, amit szintén 4 hangszórós üzemre állítottam. A hangoknak jót tett a füles basszusa. A motor szépen duruzsolt(109F4)
  A mellettem elhúzó ellen irányát jól lehet követni, a mögöttem lévők lövései pedig szépen suhantak el a kabin mellett. A robbanások hangja elég szép, a légvédelem lövéseit is be lehet pozicionálni. A különböző hangok jól elkülönülnek.

  Összegezve az árát megéri(számomra legalábbis:)). Szerintem egy teljes 5.1-es karival gazdagabban szólna minden csatorna.

  Na ennyi lenne a tapasztalat egy este után:)))

  HWick

Új hozzászólás Aktív témák