A külföldi cégektől félti az adatait az USA

A hálózatok és a kommunikáció biztosításáról beszélt az amerikai kereskedelmi miniszter, a TikTok csak a jéghegy csúcsa.

Az utóbbi hónapok egyértelmű irányt és trendet vázoltak fel, de a napokban konkrétan is jelezte a Biden-kormány, hogy meg akarják oldani azt a nemzetbiztonsági aggálysorozatot, amely az amerikaiak adatainak külföldi cégek által való kezeléséhez kapcsolódik.

Gina Raimondo kereskedelmi miniszter kijelentette, hogy már dolgoznak a kommunikáció és a hálózatok biztosításán, olyan embereket toboroznak, akik ezt figyelik, ellenőrzik, betartatják. Olyan részleg is lesz, amely biztonsági kockázatot jelentő cégekre vadászik. Tovább bővülnek majd a tiltólisták is.

A TikTok tehát csak a jéghegy csúcsa az USA-ban, az intézkedések közé pedig további feketelisták, tiltások, exportkorlátozások, befektetési tilalmak, tranzakciós tilalmak is tartozhatnak. Ezeket nem csak Kínával szemben alkalmazhatják.

A kritikusok szerint a tervezetek túl messzire mennek és ártanak a szabadságjogoknak.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények