Új hozzászólás Aktív témák
-
Darmol
senior tag
Tehát az USA, aki nehezményezi ha fejlett technológiát exportálnak Kínába, nehezményezi ha az USA nem exportálhat fejlett technológiát Kínába.
A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."
-
E.Kaufmann
addikt
Kellene valami olyan projekt az EU-ba, hogy csináljanak valami FPGA és MCU szerepet is betöltő univerzális kis fogyasztású procit, ami kis programozással sokféle jelenleg használatos IC-t ki tudna váltani (motorvezérlőtől, opAmp-on és AD-n átalakítón át PLC CPU-kig) és elkezdeni gyártani (majd használni) rahedli számra itt EU-n belül, a nagyok meg csak veszekedjenek, ahogy akarnak.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
myckie2
őstag
válasz
E.Kaufmann #2 üzenetére
Ötlet felvetés, megvalósíthatósági tanulmány, szavazás, forrás allokálás, engedélyeztetés, oktatás, építkezés, az EU szokásos tempójából ítélve egy laza 30 év és fel is épül a már elavult üzem.
-
myckie2
őstag
válasz
E.Kaufmann #4 üzenetére
Lényegtelen, hogy állunk hozzá, nem vagyunk döntéshozó szerepben, én csak a szomorú tényeket vázoltam.
-
azbest
félisten
válasz
E.Kaufmann #2 üzenetére
az eu a belső cégeket szétszabályozza, gáncsolja. A külső cégek pedig inkább fizetnek néha kis büntetést, de a világ nagyobbik részéhez alkalmazkodnak, ahol nincs annyi gát. Így persze versenyhátrányban vannak a belső cégek, drágábban és lassabban működnek.
Elég csak megnézni azt, hogy ami usában, kínában vagy mexikóban 9 hónap alatt felépül, az a németeknél 2 év alsó hangon.
Amúgy tényleg nem lenne hülyeség alternatíva, kérdés, hogy jogdíjat kell-e fizetni érte, lehet-e fizetni érte vagy az eredeti gyártó azt mondja, hogy kapjátok be, nem engedem a versenytársnak, hogy a termékem alternatíváját gyártsa. És az eu be is tartja az összes többi ország törvényeit. Az összes többi ország meg nem tartja be az eu törvényeit, mert nem a saját ellenségük. Másképp fogalmazva, nem lehet az egész világnak megfelelni, amikor saját piacot és gazdaságot építenek, hanem csak a külső versenytársakat hozzák előnybe.
Plusz, ha mégis lehetne emulálni, akkor is sokkal drágább gyártani. És a gyártók centek miatt képesek országot váltani.
[ Szerkesztve ]
-
Chp
őstag
SK Hynis
-
<Adamsky>
veterán
válasz
E.Kaufmann #6 üzenetére
Az alapján, ahogy töröd a magyart, és amilyen véleménnyel vagy Magyarországról, biztos vagyok benne, hogy te nem ide tartozol (még ha esetleg magyarnak is vallod magad).
A cikkhez:
Az USA be van sz@rva, és kapkod. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
E.Kaufmann #2 üzenetére
STMicro STM32MP15, Infineon FM4 S6E2C. Nem feltétlen ugyanaz a felhasználás, de mikrokontrollernek alkalmas mindkettő.
-
strogov
senior tag
válasz
E.Kaufmann #2 üzenetére
Pontosan ezt vázoltad fel.
-
8th
addikt
válasz
E.Kaufmann #6 üzenetére
"Ha tökösebb és határozottabb lenne az EU, már rég kib@&ztak volna minket"
ásító smiley
-
Pikari
senior tag
válasz
E.Kaufmann #2 üzenetére
Az nxp csinált ilyeneket, annyira népszerű volt, hogy kvázi csődbe mentek, és az amcsik felvásárolták őket. [link]
[ Szerkesztve ]
2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.
-
tha_answer
őstag
https://m.sg.hu/cikk.php?cid=153711
Hogyan fogja Európa elkölteni a chipekre adott eurómilliárdokat? 2023. április 24. 13:23, HétfőA helyi erősségekre kell összpontosítani az Intel és a TSMC zsebének tömése helyett.
Számtalan hírben beszámoltunk az európai chiptörvényről és a nemzetek által gyárak építésére adható állami támogatásokról. Az EU 43 milliárd eurót költ a félvezetőipar újjáélesztésére kontinensünkön, és bár ez sok pénznek tűnik, elmarad a Dél-Korea által megszavazott 430 milliárd dollár és az USA által előirányzott 280 milliárd dollár mögött. Egy több mint 30 éves félvezetői tapasztalattal rendelkező technológiai üzleti vezető, Christopher Cytera szerint a kulcs az lesz, hogy a milliárdos támogatásokat hogyan fogják elkölteni.
"Európának célzottan kell költenie." - érvel Cytera, aki szerint nem az a fontos kérdés, hogy mennyi pénzt kell a kutatásra és fejlesztésre, valamint a gyártásra fordítani, vagy hogy a finanszírozás mekkora részét kellene a nemzeti kormányoknak vagy a közös uniós büdzsének biztosítania. "Nem ezek a legfontosabb kérdések. Európának az erősségeire kell összpontosítania, amelyek közé tartozik a litográfia, a fejlett tokozás és az energiaellátó eszközök. Ezeknek az ágazatoknak a megerősítéséhez mind a kutatás-fejlesztésre, mind a gyártásra szükség van." -
Darmol
senior tag
válasz
tha_answer #16 üzenetére
Az EU támogatás odaítélésének feltétele az EU Marhanagy Elektronikai Szövetségébe való belépés, ahova a döntéshozó tagokat az Európai Bizottság nevezi ki. Erre mondta azt az STM, hogy menjenek a búsba. Ennyi. Ezektől sokat nem lehet várni.
A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."
-
mepet
addikt
Szerintem ha szabad vilagban szeretnenk elni, akkor kovetnunk kell a szabad vilag vezetojet a szabad vilag ellensegeivel folytatott kuzdelemben. Nekunk az EU-nak es Del-Koreanak egyarant.
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann #2 üzenetére
FPGA-t leszamitva van ilyen: STM32MP1. Igazabol kisebb FPGA-t is tud emulalni, csak legfeljebb lassu
[ Szerkesztve ]
-
doooo
addikt
A kezdetektől benne van mindkét fél. Nagyon félrevezető a cím.
-
janeszgol
félisten
A cim helyesen : Del-Koreat is chip haboruval zsarolja az USA.
-
Darmol
senior tag
Szabad ember szabad országban azt tesz amit szabad, ugyi?
A"nyugat" jelenlegi politikája sok szempontból erősen emlékeztet a hidegháborús kommunista országokéra. Hiába indulnak nagyobb előnnyel, az erőből megoldás szándéka tönkreteszi a gazdaságaikat. Ha valaki tényleg a szabadságot szereti akkor buzgón drukkol, hogy végre megtalálják az elgurult gyógyszereiket a mentális gyengeségük ellen.A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."
-
janeszgol
félisten
Ugys fogjak fel. Ilyenkot jonnek azzal, hogy az uzletben nincs demokracia. De ha nem az USA csinalja, hanem a kinai vagy az orosz, akkor megis baj.
Nepbutitas folyik, megvannak azok a nemzetek, akiket utalni kell. Es utaljak is oket, barmirol is szoljon a hir.[ Szerkesztve ]
-
-
Darmol
senior tag
Nyilvánvalóan nem nagyon érted, hogy "a kínaiak szálkák a fenekünkben" problémát a "szénné akarom égetni ezt a szálkát lángszóróval" megoldást preferálják, miközben az a szálka vasból van, ezért sok minden történhet, de nem fog meggyulladni.
-
himpike
aktív tag
Ezeket tanítják valahol...?
Kínát minden lehetséges módon hátráltatni kell mielőtt "exportálja" a berendezkedését(mivel nem tudnak majd vele máshogyan versenyezni). Gyártsanak csak szappant meg papucsot meg egyéb vackokat. Know-how sose volt ott, az oktatási rendszerük rossz, a képzettségi szintjük szintén. Már Mexikó is olcsóbban termel jobbat mint ők, és a munkások is képzettebbek.
Majd az oroszokkal cserélnek mit tudom én műanyag lakatot meg trikót jurtára meg olajra.... -
Darmol
senior tag
Értem én, hogy a fehérnemű kollekció érdekében likvidálni kell a gonosz maláj elnököt aki korlátozni akarja a gyermekek történelmileg is alátámasztott szabad jogát a munkához.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Eleg fura elkepzelesed lehet a IT- es hadiiparrol, ha szerinted az integralt aramkor a fehernemuvel egy kategoria
Bar lehet van olyan hasznalt fehernemu ami hasznalhato fegyverkent, nemtudom... Vagy nalatok esetleg a tarsadalmi viszonyokra van komoly hatasa.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
senior tag
De nem kell. És szerencsére a vezetőink mindent meg is tesznek azért, hogy ez így maradjon. Nekünk az az érdekünk, hogy mindenhonnan meg tudjuk vásárolni a chipeket, hardvereket, mindenféle technológiákat a jövőben is.
[ Szerkesztve ]
2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.
-
janeszgol
félisten
Semmit nem fognak importalni. A kinai szorgalmas, de nem tul okos nep. Ott az asml Hollandiaban. Azokat hogy fogjak kivaltani?
A chip gyartas ugy mukodik ma, hogy egy reszet csak itt, egy reszet csak ott, egy masik reszet nehany helyen is gyartjak azoknak az eszkozoknek, melyekkel a chip gyartas zajlik.
Es erre ratenyerelne az USA. -
himpike
aktív tag
válasz
janeszgol #40 üzenetére
Ha mindent tudna gyártani akkor a többi ország elkezdene "kínásodni" hogy versenyben maradjanak, erről szólt az irományom. Egyszerűbb ha nem férnek hozzá a modernebb dolgokhoz. 5-6 év alatt akkora lesz a lemaradásuk hogy már nem jelentenek majd veszélyt a világ többi részére.
-
Darmol
senior tag
Most sem jelent. A kínai külpolitika nem kulturális felsőbbrendűséget hirdet amit terjeszteni kell. Gazdasági egyeduralomra törnek. ahogy az amcsik is. Csak az amcsik gennyesen csinálják.
"Egyszerűbb ha nem férnek hozzá a modernebb dolgokhoz."
Pont ugyanaz a hiba a fejedben mint a többi sovinisztának. Azt hiszitek Kína le van maradva tudásban, mert "egyszerűen nem képes". Pedig a legtöbb kritikus technológia területén kiemelkedően vezet.
Itt jön az, hogy csak kínai propagandista vagyok. De menj inkább azokhoz a mocsok Kína-barát ausztrálokhoz, és magyarázd el nekik, hogy mennyire nincs igazuk.A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."
-
himpike
aktív tag
Egyértelműen le van maradva Kína tudásban, és nem kell hirdetnie felsőbbrendűséget ahhoz hogy másolni kezdjék a magát a rendszert hogy versenyezhessenek vele. Nem gondolod végig amit írok. Így termelek, nem működik... Kína úgy termel, működik, akkor elkezdek úgy termelni, igen ám de ott nincs szakszervezet... akkor nekem se kell. És már meg is indultam a lejtőn.
Furcsa hogy azt írod JELENLEG vezet pár technológiában Kína, ennek pont nincs ráhatása az elkövetkezendő 10 évre. Most még akár vezethet is, de mi van ha nem tud többé lopni? Mert hát ezek ellopnak mindent gondolom ezt te se vitatod. -
dabadab
titán
Az alapján, ahogy töröd a magyart, és amilyen véleménnyel vagy Magyarországról, biztos vagyok benne, hogy te nem ide tartozol (még ha esetleg magyarnak is vallod magad).
Mondjuk ki nyugodtan: biztosan zsidó fajú egyén.
Egyébként az ilyen baromságokhoz honnan szeded a bátorságot?DRM is theft
-
azbest
félisten
Nincs lemaradva és nem néhány területen vezet tudásban, hanem a link szerint a top 44 kritikus terület 85%-ában vezet. Tudásban, avagy (research paper) kiadásban. Aztán persze jó kérdés, hogy csak papírt gyártanak, mint mi, vagy van gyakorlati hasznuk is.
Másrészt, ahogy anno a szovjeteknél is volt, hiába volt csúcs rakétatudósuk több is, ha a kulturális, társadalmi és politikai berendezkedés miatt nem tudták jól hasznosítani. Plusz sok területnél előfeltétel a kézzelfogható tapasztalat is az elmélet mellé, plusz az új technikát gyártó készülék gyártásához is kell egy szintel korábbi gyártósor, ami nincs meg, mert pl hollandiában mentek végig a gyártási iteráción. De ha muszáj lesz, akkor 5-10-15 év alatt ők is végigiterálhatják, utolérhetik, vagy akár meg is előzhetik a nyugatot a gyakorlatban is. Hiba lenne alábecsúlni őket.
Jusson eszedbe, hogy 20 év alatt
10 éve, biológus ismerősöm is úgy mesélte, hogy ő a kínaiakkal versenyzik kutatásban, publikálásban és szabadalom bejegyzésben. Csúszik pár hetet és akkor hiába dolgozott, mert a kínaik szabadalmaztatják le a náluk párhuzamosan futó hasonló kutatás eredményeit.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Igen, ahogy mondod, ez a cikk kifejezetten az akadémiai papírgyártásról szól - annak a tényleges valósággal való kapcsolata azért eléggé ... sus.
Azt bátran ki lehet jelenteni, hogy ha megnézzük, hogy ezek a gyakorlatban hogyan működnek, akkor nem hogy arról nincs szó, hogy Kína megelőzte volna a nyugatot, de arról se, hogy utolérte volna.
Annak meg nem nagyon látom alapját, hogy hogyan tudná megelőzni: ahogy te is látod, a társadalmi berendezkedésük eleve akadályozza ezt és nem igazán van olyan egyedi, saját ütőkártyájuk, ami miatt ők jobban tudnának fejlődni.
A képeden meg nagyjából az látszik, hogy mi történt Kínával, amikor végre nyitott a Nyugat fele - a mostani vezetés viszont nekiállt megindulni a felső képet létrehozó állapotok visszaállítása felé.DRM is theft
-
doooo
addikt
De, le van maradva. Minden kritikus dologban le van maradva. Amiben nincs, azokban is csak más helyekről származó technológiára épít, ezért nincs lemaradva, ha sajátra kellene támaszkodni, akkor nem lenne sehol sem.
A papír mindent elbír. A KKP papírja meg végképp. Sosem tükrözi a valóságot, amit saját magukról állítanak. Nem kell őket lebecsülni, miért is kellene, de nem is kell ezt a régi mítoszt terjeszteni, mert ne több mítosznál.Ez más hasonló helyeken is alapvető jelenség, pl. Oroszországban (akik persze Kínától is elmaradnak szinte mindenben, már csak az anyagi háttér, meg más rendszerbéli különbségek miatt is).
7 éve is ugyanez a sztori ment, amikor Micimackó lett a mindenható. Majd most meglátja a "Nyugat", majd most... Aztán persze semmi. Ahogy mérgesedett el a helyzet, úgy derült ki, hogy Kína nagyon le van maradva, még úgy is, hogy folyamatosan próbálnak lopni (több-kevesebb sikerrel).
Ja és a felettem szóló utolsó bekezdése meg végképp sokatmondó és kétségtelenül igaz.
Amikor az alsó kép készült (2010-ben egy képkeresés szerint, illetve a város akkori látképe szerint is pontosnak tűnik a dátum), Kína helyzete a világban, illetve a kínai politikai rendszer is (az azt ölelő "légkörről" nem is beszélve), ég és föld volt a mostanihoz képest. Ég és föld.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Amennyiben a Micront betiltják Kínában, Dél-Korea chipgyártói tölthetnék be mögötte az űrt – ezt viszont meg akarja akadályozni az USA.
- Újszerü HP Pavilion X360 14.0"FHD IPS-Touch-2in1 I5 10GEN / 512SSD / 8GB / garancia 6 hónap
- Bomba ár! Dell Kiárusítás: Dell Latitude E5440, E6440, E7440, E7250 Komplett
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E520 i5-G2 I 8GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LENOVO V15 G1 i3-10110U / 12GB / 512SSD / WIN 11 garancia 6 hónap
- LENOVO ThinkPad E15 i5-10210U / 8gb / 256ssd / win10 / 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs