A kanadai kormánynál lobbizik a Tesla, Elon Musk 12 gigagyárra készül

A jelentések szerint újabb gyárat építene a Tesla, ezúttal Kanadában – a lobbizás már elindult.

A Tesla mostanra több kontinensen is rendelkezik gigagyárakkal, de a jelentések szerint újabb régióban terjeszkedne. Állítólag a kanadai kormánynál lobbiznak azért, hogy fejlett gyárat építhessenek az országban.

Bár az EV-ipar kapcsán nagyon aktív tárgyalásokról beszélt már májusban a kanadai kormány, konkrétumokat még most sem közöltek a Tesla esetleges új gyárával kapcsolatban, egyik fél irányából sem.

Elon Musk szerint talán lehetséges, hogy még idén bejelentsék az újabb gyárat, idővel pedig 10-12 gigagyára lenne a Teslának. Jelenleg kettő van az USA-ban, egy Kínában és egy Németországban.

Az újabb gyárak építése azért érdekes téma, mert az európai és az amerikai EV-gyártók is igyekeznek lefoglalni a létfontosságú, nehezen elérhető, szűkös készletű nyersanyagokat, az ellátási lánc javítása és a függőség (főleg Kínával szemben) csökkentése érdekében pedig hazai pályán gyártanának járműveket. Az EU-ban és az USA-ban is folyamatosak a szabályozások és a tervezgetések a nyersanyagok kitermelésére, beszerzésére, felhasználásra, az új akku- és EV-gyárak építésére, a termelés nagyarányú felskálázására vonatkozóan.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények