Elon Musk még idén önvezető Teslákat akar, továbbá még több olajat és gázt

A SpaceX Starship űrhajóra és az önvezető Teslák széleskörű elterjedésére koncentráló Musk szerint rövid távon nagy szükség van a gázra és az olajra – Norvégiában beszélt erről.

Elon Musk egy norvég energiakonferencián tett pár érdekes kijelentést. Ezek egyike, hogy ő és a Tesla szeretnék, ha még az év végéig széles körben önvezető Teslák lepnék el az utakat az USA-ban és Európában, a hatóságok jóváhagyásától függően.

Hirdetés

Musk azt mondja, jelenleg a figyelmét a SpaceX Starship űrhajójára és az önvezető Teslákra koncentrálja. Mindkettőt szeretné sikerre vinni még az idén, vagyis a Starshipet bolygó körüli pályára állítani, a Teslákat pedig önvezetővé tenni.


[+]

Musk szerint olaj és gáz kell

Musk beszélt arról is, hogy a világnak szerinte folytatnia kell az olaj- és gázkitermelést, hogy a civilizáció fenntartható maradjon – eközben pedig fejleszteni kell a fenntartható energiát. Musk szerint realisztikusan nézve rövid távon olajra és gázra van szükségünk, ellenkező esetben a civilizáció összeomlik. Indokoltnak tartaná azt is, ha Norvégia ezúttal növelné a kitermelést.

Musk hozzátette: a világ valaha volt egyik legnagyobb kihívása a fenntartható energiára és fenntartható gazdaságra való átállás, ez pedig évtizedeket vesz majd igénybe. A télre pedig jó kiegészítő ötletnek tartaná a szélenergiára és akkucsomagokra való építést.

Azóta történt

Előzmények